Tak toho je veľa určite. Teda jednoznačne povedať neviem že čo, ale kedže mám odpovedať dnes, tak hocičo od Murakamiho. Veľmi som si ho v poslednej dobe zamilovala. Tak Kafku na pobreží alebo Norske drevo alebo niečo úplne iné
5 jazykov lásky je super ja rozmyšľam, že ju podstrčím istým ľuďom, ktorí nechápu, že keď mi povedia, že ma majú radi, je to horšie, akoby nič nehovorili po vyplnení testu, aké ich mám totiž slová povzbudenia dosiahli hodnotu "0"
@emulienkaa@11
Je to kniha pôvodne zameraná pre už manželov, teda vychádza zo situácií, ktoré ľudia prežívajú tam. Ale mne dosť pomohla napr. v tom, že si viem lepšie predstaviť čo to znamená žiť v manželstve, potvrdilo mi to, že nie je podstatné a potrebné spolu žiť i intímne už pred tým než dám manželský sľub, pretože partnerský vzťah a teda i manželstvo by nemalo byť rozhodnutím "na skúšku", ale spoločnou cestou kde sa spolu učíme žiť vo všetkých oblastiach a situáciách života a to i v tých náročných, zlých.
No hovorí tam i o zamilovanosti, čo je fáza už pred manželstvom, či dokonca niekedy i "pred chodením"...
Takže sa z toho dá veľa naučiť. Dosť mi to pomohlo i v tom, že viem lepšie robiť ľuďom radosť, keďže chcem vedome spoznať, čo dobré im tú radosť robí...
Už si si vyplnila test pre spoznanie tvojho primárneho jazyku lásky?
On napísal viac kníh i s rovnakou tématikou, napr. táto je zameraná na slobodných a osamelých: » www.martinus.sk/?uItem=118522...
@georg21 dakujem, chcela som len vediet tvoj nazor. na nete som si to nasla zatial som sa venovala este inej knizke, ktoru som dostala (inak, Sila správneho okamihu) ale na tuto sa tesim.. zatial som si test nerobila. uvidíme co mi výjde som na to zvedavá, tesím sa.. citala som a vela ludi pisala ze ano, je prednostne o manzelstve ale dalo im to cosi aj ked v tomto zvazku este nie su.
paci sa mi myslienka, ze mozno mozeme milovat najviac ako vieme, ale svojim jazykom lasky. a mozno si myslime ze nas niekto nelubi dost, alebo malo, alebo nedostatocne, alebo inak ako chceme, ale pritom on ma proste len iny jazyk svojej lasky.. - a teda zatial predtym nez viem o co ide, si myslim ze by to mohlo byt aj o tomto.
@Georg21 no ano je to ťažko predstaviteľne mňa to tiež prekvapilo lebo ja sama viem, že to ľudia občas potrebujú počuť (nie len mať dokázané) ... (a to hovorím celkovo o pochvale a povzbudení teraz)... ibaže keď to niekto povie mne, ja mu ani neverim skoro resp. je to take, že pre mňa osobne tie slova veľa neznamenaju, lebo je priľahké povedať to neúprimne ale zaroveň si uvedomujem, že iní ľudia to tak nemajú a snažím sa podľa toho správať..
Ja by som povedal Pamäti klubu Pickvickowcov, plus niečo od Balzaca. anglickí a francúzki realisti sú pre mňa topka... nič lepšie som nečítal. Plné intelektuálnosti, vycibrený spoločenský vkus, žiadny malomeštiacky kontrast, proste úžas... nevedel som sa toho dočítať. napríklad teraz počúvam super hudbu, ktorú som započul kedysi na strednej. Nádherné dojmy. Proste by som to charakterizoval niečo ako čo človeka naozaj povznáša do duchovnej vyváženosti a harmónii.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
@1
Je to kniha pôvodne zameraná pre už manželov, teda vychádza zo situácií, ktoré ľudia prežívajú tam. Ale mne dosť pomohla napr. v tom, že si viem lepšie predstaviť čo to znamená žiť v manželstve, potvrdilo mi to, že nie je podstatné a potrebné spolu žiť i intímne už pred tým než dám manželský sľub, pretože partnerský vzťah a teda i manželstvo by nemalo byť rozhodnutím "na skúšku", ale spoločnou cestou kde sa spolu učíme žiť vo všetkých oblastiach a situáciách života a to i v tých náročných, zlých.
No hovorí tam i o zamilovanosti, čo je fáza už pred manželstvom, či dokonca niekedy i "pred chodením"...
Takže sa z toho dá veľa naučiť. Dosť mi to pomohlo i v tom, že viem lepšie robiť ľuďom radosť, keďže chcem vedome spoznať, čo dobré im tú radosť robí...
Už si si vyplnila test pre spoznanie tvojho primárneho jazyku lásky?
On napísal viac kníh i s rovnakou tématikou, napr. táto je zameraná na slobodných a osamelých:
» www.martinus.sk/?uItem=118522...
paci sa mi myslienka, ze mozno mozeme milovat najviac ako vieme, ale svojim jazykom lasky. a mozno si myslime ze nas niekto nelubi dost, alebo malo, alebo nedostatocne, alebo inak ako chceme, ale pritom on ma proste len iny jazyk svojej lasky.. - a teda zatial predtym nez viem o co ide, si myslim ze by to mohlo byt aj o tomto.