etnologia? to neni take ze po tej skole ides na velkom dzipe do afriky, vozis sa medzi hlinenymi chatrcami, pozeras sa na cernochov a pises si o nich nieco do papierov a semtam das africkemu decku zuvacku a nakoniec tam chytis malariu a ledva to prezijes?
@Etelnair nééé vzdialenosti! Telá im pomeriaš.... napr. jedno meranie spravíš v Tanzánii pod Kilimandžárom, druhé niekde pri Viktóriinom jazere, merania porovnáš a tak trebárs zistíš závislosť rozmerov tanzáncov od nadmorskej výšky v akej žijú.
vsetci v prvaku pobehovali....jedna rada: pozor na jedneho mladeho profaka, napriek tomu,ze je zenaty a ma malu dcerku,je to riadny balic na one-night-stand ohuruje tym,ze do 1-2 tyzdnov pozna takmer vsetky mena+priezviska prvacok a prvakov..ale inak je fajn,je to taky tutor prvakov a druhakov...
to by so sem isto nikdy nenapisala,su to len reci skarede reci, ktore su vsade..pravdou vsak je,ze je taky magnet na slecny, ako s tym naklada neviem viem s istotou,ze generacie studentov sa menia,hhh...a vselico sa javi inak,nez v skutocnosti je.....narodopis, pekne slovenske slovo, hoci evokuje k nacionalizmu alebo k predstavam smerujucim studium nacionalizmu
kazdopadne tych 5 rokov bolo najkrajsich v mojom zivote nielen preto,ze vyska je o vacsej slobode ale i o kvante skvelych ludi a skvelych prednasajucich a prednaskach a....chyta ma nostalgia a sentiment
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
...inac najjednoduchsia "pseudopoucka" - E sa zaobera sa ludovou kulturou (materialna,duchovna, socialna)...kam spada aj folklor
....veda skumajuca cloveka z jeho kulturneho hladiska..a teraz googli co je to kultura
to by so sem isto nikdy nenapisala,su to len reci skarede reci, ktore su vsade..pravdou vsak je,ze je taky magnet na slecny, ako s tym naklada neviem viem s istotou,ze generacie studentov sa menia,hhh...a vselico sa javi inak,nez v skutocnosti je.....narodopis, pekne slovenske slovo, hoci evokuje k nacionalizmu alebo k predstavam smerujucim studium nacionalizmu