dosla som tam a zistila som ze kazdy okrem mna niekoho pozna a zjavne nikto neprisiel do toho mesta zit v ten den ako skola zacala. bolo tam uplne ticho vsetci sme po sebe zizali vsetci mi boli uplne nesympaticki a bolo to uplne hrozne a svojim sposobom sa toho ani az tak vela nezmenilo
Prišla som tam vysraná s veľkými očami a malou dušičkou, presvedčená, že budem v triede s všestranne dokonalými nadpriemernými géniami, čo strávili pol života v UK (sme bilingválna vetva).
Prvý dojem: ,,omfg". Zostal mi doteraz.
------
Inak tie prvé dni boli dosť zlé, týždeň sme sa zďaleka obchádzali, ľudia, čo sa poznali, sa k sebe vôbec nehlásili, nikto nevedel, čo s nami bude, ja som sa epicky vyrúbala pri zotieraní tabule..
Potom som si našla dostatočne sockársku spoločnosť a odvtedy je super
A vlastne, prvý deň na strednej bol taký, že som prišla do triedy, kde som všetkých poznala, trochu som sa s niektorými pobavila čo prázdniny a tak a odhadovali sme, čo zač bude naša nová triedna. V Kvinte to tak býva, no
no, prestupovala som na iný gympel a bolo to dosť zlé prvý deň som najprv nevedela nájsť triedu, potom mi úžasná triedna povedala, že mám niečo povedať, tak som zo seba vypotila niečo ako "Nó, som z Lučenca a chodila som na gymnázium... a to je asi... no všetko." proste des ale potom to už bolo lepšie, také dve dievčatá sa so mnou začali baviť a potom aj ostatní ľudia a teraz je to už fajn
Prvy den sme sa predstavili kazdy kazdemu a potom sme isli domov... ucitelka vyhodila jednu holku z nasej triedy, povedala jej "nemam vas na zozname, vy sem nepatrite, chodte von z triedy"
Pamätám sa ako ma jeden starší žiak, ktorého som poznala sotil do triedy pretože som sa tam bála ísť.... A z ľudí, o ktorých som si myslela, že spolu nikdy nenájdeme spoločnú reč sa stali moje najobľúbenejšie spolužiačky/spolužiaci... vpodstate kolektív je to jediné čo ma na tej skurvenej škole drží...
Bolo to dosť super, kedže som nevedel nájisť triedu tak som meškal cca. 10 min, triedna už bola v triede, všetci na svojich miestach, proste posledný ako vždy
Vtrhol som do triedy, celý vyčerpaný, zvrieskol som "Zdravím", polka sa začala smiať, vytypoval som si toho najnormálnejšieho človeka, ktorý sedel sám a sadol si k nemu.
Cez prvú prestávku sa už sformovala fajčiarska skupina, cez druhú prestávku prvá cigareta s novými spolužiakmi a potom sa už vzťahy formovali samé od seba, pamätám si, že už prvý týždeň som bol s pár spolužiakmi na pive.
prvy den bol v pohode, poznali sme sa uz niektorí zo zakladnej, v prvy den nas do skoly ani nevpustili(prerabali nam skolu takze, ked som prisla na dalsi den do skoly musela som hladat svoju triedu, no a samozrejme, ze som ju nenasla, kedze vratnicka mi povedala, ze mam ist za nejakymi dievcatami, ze ony tiez idu k prvackym triedam..samozrejme ako naschval na tej chodbe boli vsetky prvacke triedy len ta nasa nie tak som sa pustila naspat..a co nevidim jedna trieda ma na zemi naopak polozenu tabulku z 1.D ta ja mozem hladat....
noo...prvy den na zaakladke.. som sa asi po pol hodine vratila domov s tyym, ze mna to tam nebavi ....aa na strednej...prvy den sme aj so spoluziackou zo zaakladky meskali..prisli sme vyrehotane do triedy ..vsetky po naas pozerali....a pamatam sa, ze sme si vtedy museli skusat takee "sexy" nohavice na prax a ja som zacala robit sceeny, bo na nich boli gombiiky (z ktoryych maam fooobiu ) ...
@eleon veď aj ja tak ale z toho si už moc nepamätám iba že každý mal prísť pred tabuľu a povedať čosi o sebe a prečo tam šiel
a bežina si zmyslela, že spravíme veĺký papier že prvé dojmy z novej školy a potom sa to zapečatilo s tým, že na konci oktávy to odpečatíme doteraz neviem, kde to skončilo
no mna to este len caka...ale idem tam s kamoskou takze jedneho cloveka urcite poznat budem...ale nemam nejake extra stresy pred tym...ved idem na cirkevne gymko tak dufam ze tam budu ludia mne podobny...
prvý deň bol dosť zlý lebo som nasadol na zlý autobus. potom som musel prebehnúť cez celé mesto aby som nevyzeral, že to flákam už hneď prvý deň.
išiel som tam s troma kamoškami zo základnej takže niečo som tam poznal. a aj tak z videnia. a celkovo som si zvykol rýchlo lebo sme fajn kolektív. i keď nie s každým vychádzam ale dá sa to.
No, mňa to práve čaká... celkom sa teším, aj ked si ešte dosť dobre neviem predstaviť, že ako to tam bude a aké tam budú indivíduá okrem mňa teda, niekoľkých perfektných ľudí som už spoznala na prijímačkách, takže je strašne fajn, že neprídem sama do neznáma... Prídeme do neznáma niekoľkí... hádam sa mi podarí nájsť triedu a potom to už pôjde nejak samo.. mám ako-také zoznamovacie predpoklady. aspoň dúfam aj keď mám také tušenie, že nejaký trapasík bude
prvy den na strednej - no ja dam prvy den 8rocneho gymka. Vsetci sme tam po sebe cucali ako teliatka. Ja som prisla posledna a sladla si na jedine volne miesto . A potom to slo nejak samo. Ju som z videnia poznala. Kazdy poznal niekoho, tak sa to nejak potom uz premiesalo
Ja sa snažím na prvý deň na strednej zabudnúť Bolo to dosť desné. Nikoho som nepoznala, prišla som tam úplne vyšokovaná, prvý dojem zo spolužiakov bol asi "no do .... to odkiaľ ich všetkých vyhrabali?", sedela som sama. Druhý deň som si sadla s jedným chalanom, prehovorila som s ním asi tri slová (ťažko sa zoznamujem), po troch dňoch som si presadla inde. Vlastne celý prvý ročník bol dosť zlý, sedela som asi s piatimi spolužiakmi a zobudila som sa až niekedy ku koncu školského roku Tento rok sedím sama, ale už je to supeer A nie také vyplašené, ako v prvom ročníku
ja si na ten den pamatam dost dobre aj viem ,co som malam oblecene ...nejako som sa tam dopravila trolejbusom,a sla som do telocvicne ,kde sme mali uvitanie ...a tam som zbadala napis 1C. tak som tam sla (tam bolo tych tried az po F) a prisla som k nim ...pozdravila som sa s nimi a zoznamila som sa s troma ludmi novymi uplne ..nepoznala som ich ...s dvoma chalanmi a jednou holkou (ktora je teraz moja super kamoska),nasledoval prihovor riaditelky,a potom si nas triedne profesorky zobrali do tried ,porozpravali nam nove info o skole ,o pravidlach (nepamatala som si na druhy den z toho nic ,lebo toho bolo priserne vela )a sli sme domov to je cele
v prvy den sme tam s kamaratkou prisli dost vysrane zo vsetkeho a potom ked sme zistili ze budeme spolu v triede tak sme sa teslili jak male deti
a pamatam si ze raz ked sme sli hore schodami nejaka "mis(s)ka" z vyssich rocnikov zahlasila ze toto su najskaredsie prvacky ake tu kedy boli...zjavne nemala doma zrkadlo
a este si pamatam ake stiahnute zaludky sme mavali pred imformatikou a ked sme robili v pascale tak jak som spoluziacke pisala program do googlu hlavne nenapadne a kym sa to z jedneho konca triedy dostalo na druhy tak zo zltych kruhov boli cervene trojuholniky
pamätám, nástup bol v jedálni, kde som poznala len jednu kamošku a aj tá šla do inej triedy.. a potom na druhý deň som prišla medzi poslednými tak som si sadla, kde bolo voľné a sadla som si dobre .. a potom to už šlo dáko samé..
na ten deň si veľmi dobre pamätám, nikoho som nepoznala, išla som s čistým šťítom..prvý deň na to, že som nikoho nepoznala, tak som so spolusediacov dosť prekecala
Pamätám, veď to bolo len minulého roku a dopodrobna si pamätám na veľa dni zo školy, lebo väčšina z nich bola super...prvý šok zo školy resp z triednej nastal keď prvý deň vošla do triedy a opýtala sa, ktorá je Kohanová??(to akože ja slight_smile: a ja nevinné oči a: jáá a to ju bratranec-bývalý žiak infromoval A ja už stresy
A necitila som sa tam stratená, ale bála som sa, že nezapadnem do triedneho kolektívu a neviem či som zapadla....čakala som niečo iné vzhľadom na to, že chodím na cirkevnú školu...nečakala som alkoholikov a fajčiarov v triede....
Kebyže som na škole nespoznala tak úžasných zopár ľudí aých som spoznala možno žeby som prestúpila ale kvoli nim nemožem a dakujem im za to oni vedia ktorý su to
No ja mám už ten prvý rok na strednej úspešne za sebou Ani som sa nebála, chodím na gymnázium v našom meste a vedela som, že tam nebudem "sama", lebo som už skorej vedela, že so mnou v triede bude moja najlepšia kamoška Miška a takisto že na gymnázium ide aj pár mojich bývalých spolužiakov Čiže v poho, prvý deň som šla s Miškou. Prišli sme do triedy, boli sme veľmi zvedavé na nových spolužiakov, novú školu, triedu, triednu profesorku, nových učiteľov a tak A dopadlo to super, ihneď sme sa všetci pozoznamovali... Nič hrozné...ale keby som mala ísť niekde, kde nikoho nepoznám, bola by to určite tréma
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
išli sme tam ale traja spolužiaci zo základky, takže som nebol sám a v trojici sme pozerali že to čo za zberbu je v triede
popremýšľam čím to môže byť..... prečo?!.......... aha, mám to! veď ešte len končím základnú!
Prvý dojem: ,,omfg". Zostal mi doteraz.
------
Inak tie prvé dni boli dosť zlé, týždeň sme sa zďaleka obchádzali, ľudia, čo sa poznali, sa k sebe vôbec nehlásili, nikto nevedel, čo s nami bude, ja som sa epicky vyrúbala pri zotieraní tabule..
Potom som si našla dostatočne sockársku spoločnosť a odvtedy je super
A vlastne, prvý deň na strednej bol taký, že som prišla do triedy, kde som všetkých poznala, trochu som sa s niektorými pobavila čo prázdniny a tak a odhadovali sme, čo zač bude naša nová triedna. V Kvinte to tak býva, no
Môj prvý deň na strednej bol keď som mala 10 rokov, a o to asi nikto nestojí
Vtrhol som do triedy, celý vyčerpaný, zvrieskol som "Zdravím", polka sa začala smiať, vytypoval som si toho najnormálnejšieho človeka, ktorý sedel sám a sadol si k nemu.
Cez prvú prestávku sa už sformovala fajčiarska skupina, cez druhú prestávku prvá cigareta s novými spolužiakmi a potom sa už vzťahy formovali samé od seba, pamätám si, že už prvý týždeň som bol s pár spolužiakmi na pive.
a bežina si zmyslela, že spravíme veĺký papier že prvé dojmy z novej školy a potom sa to zapečatilo s tým, že na konci oktávy to odpečatíme doteraz neviem, kde to skončilo
išiel som tam s troma kamoškami zo základnej takže niečo som tam poznal. a aj tak z videnia. a celkovo som si zvykol rýchlo lebo sme fajn kolektív. i keď nie s každým vychádzam ale dá sa to.
a pamatam si ze raz ked sme sli hore schodami nejaka "mis(s)ka" z vyssich rocnikov zahlasila ze toto su najskaredsie prvacky ake tu kedy boli...zjavne nemala doma zrkadlo
a este si pamatam ake stiahnute zaludky sme mavali pred imformatikou a ked sme robili v pascale tak jak som spoluziacke pisala program do googlu hlavne nenapadne a kym sa to z jedneho konca triedy dostalo na druhy tak zo zltych kruhov boli cervene trojuholniky
A necitila som sa tam stratená, ale bála som sa, že nezapadnem do triedneho kolektívu a neviem či som zapadla....čakala som niečo iné vzhľadom na to, že chodím na cirkevnú školu...nečakala som alkoholikov a fajčiarov v triede....
Kebyže som na škole nespoznala tak úžasných zopár ľudí aých som spoznala možno žeby som prestúpila ale kvoli nim nemožem a dakujem im za to oni vedia ktorý su to