Neviem či je prvý dojem pre mňa dôležitý, asi ani nie... napr. poznám človeka, ktorý keď som ho videla prvý krát mi bol strašne nesympatický a tak... a teraz ho mám rada lebo som ho spoznala
Myslím,že ludom nie som sympatický najprv. Teda som o tom dost presvedčený,lebo mi to povedalo vela ludí z mojho okolia,že si najprv mysleli,že som namyslený chuj.To je tým,že mám svojský humor,ktorý pochopia len najbližší a ostatným sa to zdá namyslené. Ale takto aspon vyfiltrujem ludi,ktorí su normálni a chcu človeka spoznat najprv až potom súdit
prvy dojem je niekedy dost dolezity, hlavne ak mi ten clovek nepasuje predtym napriklad, ze niekde nieco pise a tak a ptm nakoniec moze byt z toho clovaka celkom sympaticky kus
a ja neviem, niektorym ludom som sympaticky velmi a niektorym zase vobec, zopar mi uz aj povedalo, ze by im spravilo dobre keby mi rozjebu tvar, tak to tazko mozem ja rozhodnut. ale cisto statisticky zatial prevazuje skor ten sympaticky pohlad
prvy dojem, ako som zistila, byva casto klamlivy. niektorych ludi otipujem dobre, niektorych nie. taktiez som dost vztahovacna, takze si niektore veci az prilis domyslam.
Vždy to robím tak že och považujem za zlých a teda sa nemôžem sklamať nehovorím že mi to vychádza a ja som ľuďom v 95% absolútne nesympatická a časom sa to nemení, iba u výnimiek
nie je pre mňa veľmi smerodajný, úsudok si o človeku urobím až neskôr (až na pár výnimiek). a seba veru neviem jednoznačne zhodnotiť ...väčšinou mám taký blbý pocit zo seba, že asi nebudím práve najlepší prvý dojem, ale častokrát sa následne dozvedám, že to až také zlé so mnou nie je
"Je pre vás dôležitý?"
áno, pre každého je dôležitý, if it weren't, it wouldn't be a thing.
"Myslíte si, že ste ľuďom pri prvom stretnutí sympatickí?"
skôr nie, ale mám to šťastie sa väčšinou naživo stretávať s veľmi pohodovými a liberálnymi ľuďmi, takže to nejak príliš nedávajú najavo.
Ano; neviem. Som rezervovany, takze na niekoho mozem posobit namyslene alebo arogantne ale na druhej strane som priatelsky. Ale prevazuje to, ze zanechavam viac pozitivny dojem, hlavne co sa tyka napriklad kolektivu v praci. V skole mi nesedi nikto a s nikym sa nebavim, takze tam bude asi opacny nazor.
Niekedy sa zdá, že hodnotenie ľudí na prvý pohľad vychádza. Do hry totiž vstupuje sebautvrdzovanie[4] – ak si osvojíte nejakú teóriu o jave, hľadáte všetky dostupné dôkazy, ktoré vašu teóriu potvrdzujú:
Šéf, ktorému bol nový zamestnanec na prvý pohľad nesympatický, bude pri každom stretnutí striehnuť na jeho chyby a bude si pamätať len negatíva, aj keď by boli zriedkavé. Môže tak krivdiť snaživému a chytrému zamestnancovi a znižovať efektivitu práce. Naopak zamestnanec, ktorý zanechá prvý dojem dobrý, bude vedením preferovaný a jeho vlastné omyly môžu byť brané s rezervou.
Mylná predstava pretrvá, pretože človek nedostane šancu povedomie o sebe napraviť. Ak sa mu budú dávať najavo nesympatie, vyvolá to adekvátnu reakciu a vzťahy poputujú do negatívnej vývrtky. Vzniká podvedomá komunikačná bariéra, ktorá každú aj hodnotnú myšlienku zatracovanej osoby odsúdi na zánik.
ja osobne mám veľmi dobrý odhad na ľudí, v 99% sa mi potvrdil prvý dojem ako správny, ale nie som z tých, čo podľa toho súdia... neznášam ľudí, čo si hneď urobia obraz o človeku na základe pár, väčšinou mylných informácií a nie sú schopní pripustiť, že sa v človeku zmýlili. pravdupovediac som však minimálne 2 krát oľutovala, že som na svoj prvý dojem nedala.
a pôsobím ako na koho. boli ľudia, na ktorých som (podľa ich slov) pôsobila nesympaticky, povýšenecky, prísne... a boli ľudia, na ktorých som pôsobila ako zlatá, ukecaná holka... treba ma spoznať
nie, neviem. podla mna sa ludia v prvych dojmoch zvyknu mylit. ak nemam pravdu tak si spomente, kto z vas este nebol okradnuty, oklamany, podvedeny, sklamany a p. za toto vsetko moze aj vasa schopnost spravne odhadnut cloveka, prvy dojem.
dobry psycholog o prvom dojme vie trochu viac, ako obycajny clovek. pozna chyby ktore bezny clovek urobi a ani si toho nevsimne ... predsudky, stereotypy, vplyvy socialneho postavenia, efekt miernosti, halo efekt, devil efekt, logicke chyby a p.
ja na prvy dojem neverim a uplne ho ignorujem, preto radsej spoznavam do hlbky ludi ako by som ich hned mal nejako onalepkovat a podla toho sa k nim spravat ako to robi vacsina ludi v mojom okoli
btw z mojej subjektivnej skusenosti viac na prvy dojem daju zeny ako muzi - sam vidim ako ma zopar zien onalepkovalo ako velkeho vtipalka a to som len mal vtedy len nahodou dobru naladu a i po 3. stretku, ked som dokopy nic nepovedal tak mi vraveli, ze aky som vtipny takisto kopa zien si mysli, ze som slusniak, takze ak po 2. rande ich zacnem chytat za zadok su zrazu dezorientovane a nevedia, co maju robit, lebo sa i pri mne hraju na slusniacky
ja vraj posobim prilis detsky nevinne a slusne, takze ak raz zacnem hovorit o rozdieloch mezi vaginalnym a klitorialnym orgazmom tak su vsetci v p*ci, lebo ma nepoznavaju a ja sa im len smejem, ze ma nikdy ani nepoznali
takmer nikdy nesudim človeka podla prveho dojmu
a myslim že sympaticka nie som, ale vedia si po par razoch na mňa zvyknuť a potom ma maju radi niektori možno
nesudim podla prveho dojmu lebo moje dojmy su skoro vzdy mylne
a myslim ze nevyvolavam dobry dojem, nemam rada zoznamovanie s novymi ludmi a som skor ticho co moze posobit namyslene, to mi povedalo uz viac ludi
Každý súdi podľa prvého dojmu, aj napriek tomu, že si to odmieta priznať. Je to reflex a ten nemá len robot. Prvý dojem si vybuduje človek za 10 sekúnd, tie sú najkritickejšie.
Ja si myslím, že som príjemná osoba, keď mám náladu.
Nedavam velmi na prvy dojem, pretoze sam viem, ze na druhych nerobim na zaciatku dobry dojem. Sympaticky z fyzickeho pohladu ludom som, ale inak ma maju zo zaciatku za arogantneho namysleneho egocentrika.
paradoxne, keď sa pozriem na ľudí, ktorých považujem skutočne za priateľov (a že ich je len pár), tak o každom jednom z nich, a teraz nepreháňam, o každom som po prvom dojme mala pocit, že s tým človekom nechcem mať nič spoločné. Život vie prekvapiť
a naopak, ľudia, čo mi boli sympatickí, a myslela som, že si s nimi budem super rozumieť....hmmm, tak pri nich sa tiež karta obrátila, väčšina ma už ani vôbec nezaujíma, čo robia, čo je s nimi
pre kazdeho je dolezity
a neviem, este mi nikto nepovedal, ze som mu nesympaticka, skor mi hovoria, ze posobim tak milo, nevinne az detsky, nezda sa mi to jak vyhra moc
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
ale myslím, že ja tak na ľudí nepôsobím veľmi.. teda záleží asi na človeku..
a ja neviem, niektorym ludom som sympaticky velmi a niektorym zase vobec, zopar mi uz aj povedalo, ze by im spravilo dobre keby mi rozjebu tvar, tak to tazko mozem ja rozhodnut. ale cisto statisticky zatial prevazuje skor ten sympaticky pohlad
prvy dojem, ako som zistila, byva casto klamlivy. niektorych ludi otipujem dobre, niektorych nie. taktiez som dost vztahovacna, takze si niektore veci az prilis domyslam.
áno, pre každého je dôležitý, if it weren't, it wouldn't be a thing.
"Myslíte si, že ste ľuďom pri prvom stretnutí sympatickí?"
skôr nie, ale mám to šťastie sa väčšinou naživo stretávať s veľmi pohodovými a liberálnymi ľuďmi, takže to nejak príliš nedávajú najavo.
2. Nie.
ja asi nenechavam dobry prvy dojem
Niekedy sa zdá, že hodnotenie ľudí na prvý pohľad vychádza. Do hry totiž vstupuje sebautvrdzovanie[4] – ak si osvojíte nejakú teóriu o jave, hľadáte všetky dostupné dôkazy, ktoré vašu teóriu potvrdzujú:
Šéf, ktorému bol nový zamestnanec na prvý pohľad nesympatický, bude pri každom stretnutí striehnuť na jeho chyby a bude si pamätať len negatíva, aj keď by boli zriedkavé. Môže tak krivdiť snaživému a chytrému zamestnancovi a znižovať efektivitu práce. Naopak zamestnanec, ktorý zanechá prvý dojem dobrý, bude vedením preferovaný a jeho vlastné omyly môžu byť brané s rezervou.
Mylná predstava pretrvá, pretože človek nedostane šancu povedomie o sebe napraviť. Ak sa mu budú dávať najavo nesympatie, vyvolá to adekvátnu reakciu a vzťahy poputujú do negatívnej vývrtky. Vzniká podvedomá komunikačná bariéra, ktorá každú aj hodnotnú myšlienku zatracovanej osoby odsúdi na zánik.
a pôsobím ako na koho. boli ľudia, na ktorých som (podľa ich slov) pôsobila nesympaticky, povýšenecky, prísne... a boli ľudia, na ktorých som pôsobila ako zlatá, ukecaná holka... treba ma spoznať
dobry psycholog o prvom dojme vie trochu viac, ako obycajny clovek. pozna chyby ktore bezny clovek urobi a ani si toho nevsimne ... predsudky, stereotypy, vplyvy socialneho postavenia, efekt miernosti, halo efekt, devil efekt, logicke chyby a p.
Myslim si, ze neposobim najlepsim dojmom, skor sa casto dopocujem, ze si ludia az po case uvedomili, ze som pomerne normalna a sympaticka a tak
btw z mojej subjektivnej skusenosti viac na prvy dojem daju zeny ako muzi - sam vidim ako ma zopar zien onalepkovalo ako velkeho vtipalka a to som len mal vtedy len nahodou dobru naladu a i po 3. stretku, ked som dokopy nic nepovedal tak mi vraveli, ze aky som vtipny takisto kopa zien si mysli, ze som slusniak, takze ak po 2. rande ich zacnem chytat za zadok su zrazu dezorientovane a nevedia, co maju robit, lebo sa i pri mne hraju na slusniacky
ja vraj posobim prilis detsky nevinne a slusne, takze ak raz zacnem hovorit o rozdieloch mezi vaginalnym a klitorialnym orgazmom tak su vsetci v p*ci, lebo ma nepoznavaju a ja sa im len smejem, ze ma nikdy ani nepoznali
a myslim že sympaticka nie som, ale vedia si po par razoch na mňa zvyknuť a potom ma maju radi niektori možno
a myslim ze nevyvolavam dobry dojem, nemam rada zoznamovanie s novymi ludmi a som skor ticho co moze posobit namyslene, to mi povedalo uz viac ludi
Ja si myslím, že som príjemná osoba, keď mám náladu.
a prvy dojem je v urcitych situaciach dolezity..ale nesudim,treba cloveka spoznat
a naopak, ľudia, čo mi boli sympatickí, a myslela som, že si s nimi budem super rozumieť....hmmm, tak pri nich sa tiež karta obrátila, väčšina ma už ani vôbec nezaujíma, čo robia, čo je s nimi
a neviem, este mi nikto nepovedal, ze som mu nesympaticka, skor mi hovoria, ze posobim tak milo, nevinne az detsky, nezda sa mi to jak vyhra moc
a mysliim..že väčšinou som sympatická :ehm: no ťažko sa mi to posudzuje