Zdravím, tato otázka je hlavne pre tých ktorí majú/mali psychické problémy. Prejavovali sa u vás aj nejaké fyzické problémy ? (Môžete aj TS ak nechcete verejne).
Mám zdravotné problémy a už to nejaký čas riešim s doktormi len zatiaľ nikde nič podstatné nezistili ani to čo by to mohlo spôsobovať, len nemám pocit že by to mohla spôsobiť psychika aj keď mi doktor povedal že nemusím mat nejaky spúšťač, s odstupom času ako to riešim tak vidím že nie som vo svojej koži, nesustredený na veci a niekedy nad ničím nerozmýšľam čo je pre mna divne keďže vždy som mal plnú hlavu a nad niečim rozmýšľal, zdravý stres a teraz mi to je všetko tak tri-štyri a poviem si že nejako bude a to ma vytáča. Žiadne depresívne nálady, nechuť do jedla alebo niečo podobné nemám
Ja síce nemám nejaké veľké problémy alebo čokoľvek ale vysledovala som, že...
Vždy keď som u našich doma (nemám to tam rada, som tam celý deň nervózna, je to pre mňa ako za trest a teraz som sa tam musela nasťahovať ) tak ma večer bolia zuby. Pomerne silno, musím väčšinou zjesť tabletku. Išla som aj k zubárovi, zuby sú úplne ok. Hneď ako odtiaľ odídem, tak stačí deň/dva a už ma nebolia.... Vrátim sa k našim domov a zas to začne. Odídem, odíde bolesť zubov.
Takže verím, že psychické problémy vedia spôsobiť aj zdravotné
@laurikaaa ja práveže mám take odbobie akoby ma opustil stres a som nesústredený (ešte viac ako predtým keď som nemal tieto ťažkosti) zvýšenú teplotu, bolesti nôh a problémy s očami mám aj keď som cely den doma a nič nerobím ako fakt neviem kde sa obrátiť či na nejakého šarlatána alebo skúsiť psychológa aj keď sám sa tam odpísať nechcem potom ma už nikde nebudú chcieť liečiť a ešte nemám pocit že to je psychikou keďže tie problémy pretrvávajú viac-menej stále
@torpedo08 ako ono to je také že zistia mi niečo, nič vážne to nie je povedia,hadam majú pravdu ( naše zdravotníctvo je take aké je) no ale nevedia povedať čo konkretne to je, toto na hranici, tuto nejaké protilátky... , jedna doktorka mi povedala že to môže byt nejaká infekcia/choroba čo doposiaľ nedokážu určiť no a teraz si človek povie či ma fakt nejaký fyzický problém alebo je to psychický problém
@torpedo08 až teraz zisťuje človek ako “funguje” naše zdravotníctvo, pokial nemáš chrípku alebo niečo bežné tak dopátrať sa čo ti je, to je beh na dlhé trate
@unizak ak lekári nevedia čo ti je, alebo sú leniví, tak ťa pošlú psychológovi.
Nič ti nebude, no psychika je úzko prepojená s tým ostatným, tak dávaj pozor na rôzne stresové situácie. Nie všetci sme rovnakí a dokážeme ich zvládnuť rovnako.
@majmarad zatiaľ ma nikto k psychológovi neposlal chcel som tam sám zavítať nech viem či mám aj psychiku pošramotenú alebo tie moje stavy sú len kvôli nesústredenosti
@majmarad viem že potom by som odpísal sám seba ale keď nikde nikto nevie povedať že čo mi vlastne je, obvodná už nevie kde by ma poslala, chalan zdravo vyzerá, no necíti sa tak a čím ďalej viac ma to obmedzuje v bežnom fungovaní
@majmarad hehe príťažlivý asi dvakrát nebudem keďže žiadna o mňa doteraz nezakopla a zas skormútený a bez nálady nebudem chodiť, to až potom keď ma psychika úplne opustí
@unizak si pamätaj,že ak pôjdeš k lekárovi s úsmevom od ucha k uchu, niečo zamrmleš pod nos a odídeš po vlastných, tak ti automaticky dá nálepku ,,zdravý,, a môžeš sa aj na hlavu postaviť potom.
@majmarad psychicky sa tam zosypať a robiť sa že umierať to neplánujem vysmiaty od ucha k uchu nie som ale ani plakať nebudem, normálne to rieším len mi to príde strašne strašne zdĺhavé a ako to bude ďalej to netuším, psychika si raz vypýta svoju daň
@majmarad nezaťažujem vôbec momentálne a problémy pretrvávajú, keby mám tu teplotu nohy ma sem tam bolia budiš da sa s tým žiť ale tá nesústredenosť na veci ktoré práve robím a problémy s očami ma vytáčajú, neuvažujem toľko ako kedysi, sem tam taký pocit prázdnej hlavy alebo ako to povedať a nejaké povzbudzovaky, vitamíny... to užívam a stále rovnako
Už ako malý som zistil že dobrý doktor na Slovensku (a vlastne na celom svete) neni. (Ok je ale je ich absolútne MINIMUM), je jedno čo má vyštudované, jedno si zapamätaj - doktor NIE JE kompetentný aby ti hovoril čo ti je a ako sa toho zbaviť. Nikdy mi žiadny doktor nepomohol ani pri bežných chorobách, fakt si viac pomôžeš sám keď si dáš čaj a lahneš pod deku
@vsakpredsajaa no keď si rozrežeš ruku tak si ju asi sam ťažko zašijem aj pri infarkte si radšej asi ľahnem pod deku a počkám na další ako ísť na bajpas
@unizak kamarátka asi pol roka dozadu išla pod nôž a zabudli jej v bruchu pinzetu (na čo musela prísť sama)
Ja som mal asi pred rokom problém s členkom,(brutálne opuchnutý, vykrútený) nevedel som ani chodiť tak som išiel k doktorovy že či to není zlomené alebo čo.
Jeho reakcia: neviem čo tomu je. (Reakcia prišla 15 sekúnd po tom čo sa na členok pozrel)
Tak som pochodil ďalších odborníkov, ich reakcie:
Hmmm a čo s tým máte?
-neviem asi je to zlomené ja fakt neviem.
-Aha okej, tak uvidíme čo bude niekedy príďte oznámiť či to odpuchlo.
Čo som počul od ostatných v mojom okruhu tak väčšina má podobné skúsenosti so zdravotnými "odbornikmi"
Kamarátku brutálne bolela hlava, tak išla k doktorke.
Píšem jej že ako dopadla, odpísala že doktorka sa pozrela na oblohu so slovami: No veď teraz vyšlo Slnko to môže byť aj z toho. Veď kúpte si kdesi magnézium alebo niečo.
@vsakpredsajaa toto sú už extrémy a ja zatiaľ čo som bol tak sa snažili pomôcť a brali krv, robili vyšetrenia okrem pár geniálnych doktorov, tým stačilo na mna pozrieť a usúdiť že som zdravý ako sú to tiež len ľudia ale niekedy mi príde že figu borovú vedia a každému hovoria ohratú pesničku
Ja mávam počas panických záchvatov pocit,že sa udusím,srdce mi bije ako zmyslov zbavené,pichá ma dokonca a pár krat sa stalo že mi strpli ruky aj nohy a okolo úst...tiež mávam aj trasenie celého tela počas toho záchvatu...občas zvracám....akonáhle sa stav zlepší,fyzické priznaky tiež pominú...ale najdôležitejšie je uvedomiť si svoj stav a to,že je to len v hlave...
@unizak snažím sa to riešiť s mojou hlavou,tak ako všetko asi nejak takto:,,Džidži,nebuď krava,je to len v hlave"..,,Ne,nemôžem sa tým nechať ovplyvniť" ....a jednoducho len tomu čeliť,to podla mňa pomôže najviac,mne to pomohlo aj pri socialnej fobii...proste,všetko je náročné len do momentu,kým to neprekonáš...a ak to aj náhodou neprekonám,tak hádam nabudúce...
ak ti lekári nevedia nič podstatné zistiť alebo povedať, je dosť možné že to zvalia na psychiku. ale to si si už asi všimol. ak chceš, napíš mi, myslím, že nejaké tie skúsenosti ohľadom tejto oblasti mám
prednedávnom som ja založila podobné fórum, ja osobne som veľmi náchylná na psychosomatické problémy, hlavne so zubami ( o 2 som už prišla, ale začali bolieť práve pod stresom), s imunitou (afty, chlamýdie, mykoplazmy atd.) a s krčnou chrbticou...odporúčam niečo od Hnízdila alebo knihu Molekuly emocií
@dzidzi420 len niektoré problémy sa riešiť svojpomocne nedajú a nie vždy je to len v hlave psychické problémy sú normálne veci kedy ma mozog nedostatok niektorých hormónov/látok atd, nesprávne fungovanie nervov na mozgu čiže niečo si človek nemyslieť môže ale niekedy to bez pomoci nejde
@unizak hej viem,nesprávne fungovanie neurotransmiterov,ale v takom prípade treba tie látky hlavne minerály a vitamíny dopĺňať,čo sa snažím...dá sa to aj bez liekov upraviť,som toho názoru že lieky neliečia,len potláčajú príznaky a je to jeden velký biznis narozdiel od alternatívnej medicíny....síce lieky papám kadejaké,ale to z iného dôvodu,viem,že ma to nelieči...
@dzidzi420 práveže som doma, oddychujem, žiadne stresové situácie a aj tak to všetko pretrváva a celé mi to začalo cez letné prázdniny tak moc tomu neverím že je to psychika, postupom času mi možno začne haprovat ale nemyslím že psychika je spúšťač
@unizak tak ako mohlo ti "pepnúť" aj z toho že si furt doma,to sa mne teda stáva často....ale keď to není psychika,nemôže to byť niaky nerv narušený? napríklad v krčnej chrbtici?
@dzidzi420 nesedim celé dni len doma a nemám stavy depky iba ta nesústredenosť je jeden jediný psychicky problém ostatne je fyzické a s tým nervom neviem kto mi to zistí
@dzidzi420 ako to viem len v Za je strašný problémom zohnať nejakého a bol som u súkromnej v Rk a poklepkala ma kladivkom a uzavrela to že som zdravý to je úroveň čo ?
@unizak no mi hovor o úrovni neurológov mňa na základe dávania do boku jazyk chceli poslať na punkciu z miechy,no a ešte by mi tam dačo dosrali,tak som si nenechala do miechy srať...to není sranda...a potom ma vyšetrila po známosti hlavná primarka neurologie a povedala že som zdravá..
áno zažila a zažívam to do teraz, no, ale čo sa týka tých fyzických problémov tak, jedine že som nejedla pretože každé psychické problémy sa prejavujú nejak inak a ja som mala strašne stiahnutý žalúdok že som aj na prázdno zvracala (anorexia ani bulímia to nebola) a odišla mi pamäť, už si skoro vôbec nič neviem zapamätať a robí mi to veľký problém v škole,, ale ako už bolo povedané, ak máš problém s psychikou tak fyzicky fit nebudeš, pretože psychika dokáže človeka dosť ovplyvniť, neviem ti poradiť čo to tebe spôsobuje ale riešenie sa nájde vždy,, ale to zrejme na to budeš musieť prísť sám nech sa darí
Mala som pár mesiacov diagnostikovanú depresiu. Nejaké veľké fyzické problémy sa neprejavovali, ale pociťovala som neustálu únavu, nechuť k jedlu a taktiež výpadky pamäte. Dostala som sa však z toho úplne sama, bez žiadnych liekov a podobných vecí, tak ti držím palce, nech sa ti darí, všetko sa dá zvládnuť. Hlavne sa maj rád
Dobre tak sa tu nechaj diagnostikovať bandou pubertiakov keď to nevie doktor zistiť.
Vieš čo ti je? Potrebuješ pozornosť, pretože to čo opisuješ nie je psychický problém ty jelito, ale zmena osobnosti s ktorou sa bud vyrovnas, alebo vecne budes plackat za tym aky si bol kedysi a budes prisudzovat kazdej picovine titul diagnozi. Mozog je kompolikovana vec, ked uvidis par autistov, ludi v bdelej kome, tazku maniodepresiu, alebo obycajneho niekolkorocneho zavyslaka a zamyslis sa nad tym co pred sebou vidis, zistis ze tvoj mozog-ZDRAVI MOZOG- nakoniec neurobil s tvojou myslou nic viac ako to k comu si ho podvedome spravanim a presviedcanim sameho seba, vedome alebo nevedome naviedol.
Zvysena teplota, nesustredenost a bolesti očí a noh??? to myslis kurva vazne? Precitaj si prosim ta nieco o autosugescii a zbehni sa pozriet na skutocne psychicky chorych ludi skor ako ma tu napne z toho co citam...
@karlotiskot neviem kto ti zjedol obed alebo prečo takto vyskakuješ nechcem aby mi tu ľudia určovali diagnózu, chcel som len poradiť, či ľudia nemajú nejaké podobné skúsenosti, nikde som nepovedal že som psychicky chorý ale keď sa zatiaľ nezistila fyzická príčina, chcel som vedieť či niekto nemá skúsenosť že mu psychika haprovala aj takýmto spôsobom, ako keď ti mám pravdu povedať už neviem kde mám hľadať a keď nevieš poradiť a ideš ma tu nezmyselne hejtit že si namyslam že som psychicky chorý tak radšej ani koment nepridavaj, ďakujem
Ahaaa nooo, naozaj mi je teda luto ze to tu cele vyznieva ako keby sa povazujes za dusevne choreho a mrzi ma ze cloveku ktory prichadza s dusevnymi poruchami do kontaktu dost casto prides ako sebalutostne decko co pripisuje kokotinam vahu inu ako maju.
Myslim ze rad v mojom komentari je az az a ako clovek so skusenostami na to co sa pytas som ti odpovedal najfundovanejsie ako len mozem pre tvoje ndobro.
More bolia ta oci a nohy a byvas nesustredeny? Co tak zacat najprv tym ze budes riesit svoju zivotospravu az potom hladat tazsiu diagnozu.
A hej, niekto musi mat strasne zly den aby si o tebe myslel ze si kar a tak sa k tebe aj choval, vobec to nejde tym ze mu tak prides svojim chovanim...
@karlotiskot keďže robíš s duševne chorými ľudmi tak tipujem že si psychológ alebo psychiater a teda uvítal by som aj vyjadrovanie hodné tejto profesii a nie ako štamgasta z prvej cenovej skupiny zmeniť životosprávu ? Neviem o tom že by som žil tak aby som mal takéto problémy, žijem v určitom štandarde celý život a jedného dňa cez letné prázdniny, začnem mať spomínané problémy ? Nikdy som nemal zvýšenú teplotu denno-denne, neboleli ma ráno nohy po prebudení, nemal som problém so zaostrovanim, sem tam dvojité videnie a teraz mám. Tak rozmýšľam čo môže byť spúšťač lebo bezdôvodne tieto problémy nezačnú alebo si ich človek len tak nevsugeruje
psychosomatika je drsná... ja sa dostávam niekedy do úplných extrémov, kedy stratím akúkoľvek chuť do života, a akonáhle si začnem hovoriť, že už nechcem žiť, že chcem zomrieť, tak moje telo akokeby prestalo bojovať a do týždňa sa u mňa objaví celkom pestrá škála rôznych problémov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
Vždy keď som u našich doma (nemám to tam rada, som tam celý deň nervózna, je to pre mňa ako za trest a teraz som sa tam musela nasťahovať ) tak ma večer bolia zuby. Pomerne silno, musím väčšinou zjesť tabletku. Išla som aj k zubárovi, zuby sú úplne ok. Hneď ako odtiaľ odídem, tak stačí deň/dva a už ma nebolia.... Vrátim sa k našim domov a zas to začne. Odídem, odíde bolesť zubov.
Takže verím, že psychické problémy vedia spôsobiť aj zdravotné
Nič ti nebude, no psychika je úzko prepojená s tým ostatným, tak dávaj pozor na rôzne stresové situácie. Nie všetci sme rovnakí a dokážeme ich zvládnuť rovnako.
Minule som sledoval Dobre vedieť a dávali tam, že príťažlivejším ľuďom dôverujú lekári menej. Tak dávaj pozor ako vyzeráš.
Ja som mal asi pred rokom problém s členkom,(brutálne opuchnutý, vykrútený) nevedel som ani chodiť tak som išiel k doktorovy že či to není zlomené alebo čo.
Jeho reakcia: neviem čo tomu je. (Reakcia prišla 15 sekúnd po tom čo sa na členok pozrel)
Tak som pochodil ďalších odborníkov, ich reakcie:
Hmmm a čo s tým máte?
-neviem asi je to zlomené ja fakt neviem.
-Aha okej, tak uvidíme čo bude niekedy príďte oznámiť či to odpuchlo.
Čo som počul od ostatných v mojom okruhu tak väčšina má podobné skúsenosti so zdravotnými "odbornikmi"
Kamarátku brutálne bolela hlava, tak išla k doktorke.
Píšem jej že ako dopadla, odpísala že doktorka sa pozrela na oblohu so slovami: No veď teraz vyšlo Slnko to môže byť aj z toho. Veď kúpte si kdesi magnézium alebo niečo.
Vieš čo ti je? Potrebuješ pozornosť, pretože to čo opisuješ nie je psychický problém ty jelito, ale zmena osobnosti s ktorou sa bud vyrovnas, alebo vecne budes plackat za tym aky si bol kedysi a budes prisudzovat kazdej picovine titul diagnozi. Mozog je kompolikovana vec, ked uvidis par autistov, ludi v bdelej kome, tazku maniodepresiu, alebo obycajneho niekolkorocneho zavyslaka a zamyslis sa nad tym co pred sebou vidis, zistis ze tvoj mozog-ZDRAVI MOZOG- nakoniec neurobil s tvojou myslou nic viac ako to k comu si ho podvedome spravanim a presviedcanim sameho seba, vedome alebo nevedome naviedol.
Zvysena teplota, nesustredenost a bolesti očí a noh??? to myslis kurva vazne? Precitaj si prosim ta nieco o autosugescii a zbehni sa pozriet na skutocne psychicky chorych ludi skor ako ma tu napne z toho co citam...
Myslim ze rad v mojom komentari je az az a ako clovek so skusenostami na to co sa pytas som ti odpovedal najfundovanejsie ako len mozem pre tvoje ndobro.
More bolia ta oci a nohy a byvas nesustredeny? Co tak zacat najprv tym ze budes riesit svoju zivotospravu az potom hladat tazsiu diagnozu.
A hej, niekto musi mat strasne zly den aby si o tebe myslel ze si kar a tak sa k tebe aj choval, vobec to nejde tym ze mu tak prides svojim chovanim...