Prosím Vás máte niekto skúsenosť s pytónom kráľovským nechce vôvez žrať už 3 mesiace dávame mu nasilu len holíčatá nič iné nechce. Má 3 roky, terárium 90d, 40š, 40v svietime skoro celý deň teplota 35°C s večerným poklesom na 22°C a vlhčíme. Za rady ďakuje
Ale nie. Ak je taký dlhý, tak ho určite nekŕm nasilu! Zvyknú si robiť dlhšie pauzy v jedení, ale takýto had by už mal žrať normálne, tak ho nekŕm tak, ako doteraz, ale nechaj ho hladného a skús mu dať po asi 3 týždňoch asi týždňovú malú myš. Ak ju dá, tak po týždni skús klasickú dospelú. Ak ju nedá na prvý raz, tak počkaj pár dní a opakuj. Ak nie, tak skús veterinára, alebo sa poradiť priamo s chovateľmi tohto druhu.
Predchozí majiteľ nedal pozor pri zvliekaní a spravila sa mu plieseň na chvoste riešili sme to s pánom Belakom z Prievidze on je odborník na hadov chodí aj do ZOO zvieratá liečiť a dal nám taku mastičku sme mu to natierali a keď sa zvliekol, tak zvliekol chvost aj s plesňou a nežral 3-4 mesiace až natie holičata ale to kázal veterinár mu to dávať lebo schudol ten had a postupne skúšame normálne kŕmiť ale stále neúspech
moj nežerie od októbra - je to normálne pokiaľ rapídne neklesá na váhe, zvyknú mávať takú pauzu lebo majú obdobie párenia. nekŕm ho nasilu, môže ti to vyvrátiť a zbytočne ho stresuješ. sleduj kedy začne byť aktívny a skús po mesiaci. Čím ho kŕmiš? môj v pohode zvláda stredného potkana raz za mesiac
@kika1605 nespýtal som sa, pretože je maratón, snáď mi odpustíš, ale platí to, čo ti tu aj písali ľudia. Nekŕm ho nasilu. Ak zvýši aktivitu, tak vyskúšaj myš. Každé zviera ak je hladné sa naje.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Ale nie. Ak je taký dlhý, tak ho určite nekŕm nasilu! Zvyknú si robiť dlhšie pauzy v jedení, ale takýto had by už mal žrať normálne, tak ho nekŕm tak, ako doteraz, ale nechaj ho hladného a skús mu dať po asi 3 týždňoch asi týždňovú malú myš. Ak ju dá, tak po týždni skús klasickú dospelú. Ak ju nedá na prvý raz, tak počkaj pár dní a opakuj. Ak nie, tak skús veterinára, alebo sa poradiť priamo s chovateľmi tohto druhu.
Ale ak budem mať nejaký, tak ti dám vedieť, zatiaľ skús toto. Zajtra sa ozvem