kde sa da vo windoze zmenit usporiadanie klaves? Totizto, stale pisem na EN, a ked mam teraz pisat projekt s diakritikou, tak sa mi stale pletie Z a Y. Mam prstoklad zvykonuty na En klavesnicu a stale sa mylim Cize SK klavesnicu zmenit
ano, da sa to nastavit. ja to mam tak nastavene, ale nepouzivam to. ale ANO, da sa to.. zial uz nepamatam, ako som ho nastavil. tusim pri instalacii windowsu som si to nastavil...
Musi to tam byt, ide sice aj o to aky mas Win ale v podstate to je jedno: Niekde musi byt ovladaci panel a tam niekde musia byt aj jazyky...a tam hladaj klavesnicu. PC nie je len na chat...treba aj take vediet
Kliknes pravym na Regional and Language Options - Open
Vyberies si zalozku Languages - kliknes na Details
V tom velkom okne vidis ake jazyky mas nastavene, pomocou tlacidla ADD : si mozme pridat novu - vyberieme pozadovany jazyk a dame OK.
Doporucenie :
Dole mas este dve polia :
Language bar - tam si mozes nastavit aby si v tool bare ( to je ta cast dolnej listy, vpravo dole kde vidis ikonky roznych programov ) videla aj aku klavesnicu momentalne pouzivas a mohla to cez to priamo menit.
Key settings : Tam si mozes nastavit, akou kombinaciou klaves budes medzi klavesnicami prepinat ( mysli sa tym, layout klavesnice, cize rozlozenie klaves ) prednastavene je myslim Lavy Alt + SHIFT.
jeeejdy, diki vam vsetkym, nie som nemtudom do PC samo ze viem, kde je ovl. panel, ale tam nebolo nastavenie na poradie klaves qwerty.. nasla som to v pohode podla @4 , ale nenasla som, kde sa da zmenit usporiadanie klaves
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
k tomu offtopicu, chyba ti to?
btw, s wordom to nema nic spolocne
Tam si mozes vybrat klavesnicu akukolvek len chces
Keď v tom dialógu vyberá layout, ty si nájdi Slovak (to je qwertZ).
Pre quertY je to Slovak QWERTY
alebo ako povedal 4.
Start - Settings - Control Panel
Kliknes pravym na Regional and Language Options - Open
Vyberies si zalozku Languages - kliknes na Details
V tom velkom okne vidis ake jazyky mas nastavene, pomocou tlacidla ADD : si mozme pridat novu - vyberieme pozadovany jazyk a dame OK.
Doporucenie :
Dole mas este dve polia :
Language bar - tam si mozes nastavit aby si v tool bare ( to je ta cast dolnej listy, vpravo dole kde vidis ikonky roznych programov ) videla aj aku klavesnicu momentalne pouzivas a mohla to cez to priamo menit.
Key settings : Tam si mozes nastavit, akou kombinaciou klaves budes medzi klavesnicami prepinat ( mysli sa tym, layout klavesnice, cize rozlozenie klaves ) prednastavene je myslim Lavy Alt + SHIFT.
Mas tam klavesnicku Slovensku ( to je qwertz ) a Slovensku (Qwerty) podla toho, ktoru vlastne chces, tak tu si pridat, ostatne kludne vyhod.
Tak SHIFT + lavy ALT ti medzi nimi prepne. ( v toolbare vpravo dole sa ti zmeni SK na EN, alebo opacne )