taaak si kupujem ntb a potrebujem radu nejakého znalého človeka.
Ktorý z týchto procesorov odporúčate?? INTEL Core i5, INTEL Core i3 Sandy Bridge, INTEL Pentium. A ktorä z týchto grafických kariet?? nVidia GeForce GT 540M, Intel HD G
@zvisnepadla tak ti poviem... intel má grafické karty, ktoré sú len na to, aby sa ti pustil win 7 alebo aby si pustila film... intel si pri grafických kartách môže napísať aj ležajúcu osmičku HD, ale stále nezvláda to, čo najslabšie nVidie alebo ATIny (amdčka)
na co by pre boha bol niekomu i5 na notase?? i3 SB musi s prehladom stacit s velmi krasnou nizkou spotrebou.. grafika to je jendo.. pokym nemas gamersky notas, tak tie grafiky stoja za hovno nech maju akekolvek oznacenia a je jedno od akeho vyrobcu su.. ibaze by islo o diskretnu grafiku, ale to uz ma maloktory notas..
@eraser na pracu s grafikou ti staci i3, potrebujes mat predovsetkym nvidiu s podporou cuda.. i7 bude akurat tak zbytocne piect a vykonu ti neprida, pretoze vsetky graficke vypocty ma pocitat grafika a nie procesor..
@tommyhot s grafikou nerobím, tak sa nejdem hádať... no aj keby máš pravdu - to čo stačí dnes, nemusí stačiť o rok... i7 som jej nikde nevnucoval, ale i5 je výborný nápad (a nič piecť nebude - nevyužité jadrá sa vypínajú... takže napríklad teraz, keď píšem toto, tu mám aj na svojej i7-mičke bohovské ticho
book je book - kúpiš slabý procák a vezie sa to s tebou... radšej si priplatiť 50-100 eur a mať rezervu, než predčasne kupovať nový book... ako ja napríklad ja teraz (nehovoriac o tých frustrujúcich momentoch, keď som ten výkon nemal a POTREBOVAL... tie mi už nový book nevráti). peace.
@eraser chce notebook vyuzivat na specificku vec.. tam ju nemusi zaujimat co bude o rok.. keby chce notebook a nevie na co, tak by som suhlasil s i5.. ale praca s grafikou je vylucne vec grafickej karty a davat tam 4 jadra, kde nevyuzije poriadne ani tie 2 je zbytocny prepich.. tych 50-100 radsej investovat do notasu s vykonnou grafikou..
@tommyhot pozri, moc nad tým filozofuješ. tá zvýšená responzivita systému a rezerva do budúcnosti za to stojí... navyše, ukáž mi nejaké i3 spárované s fakt výkonnými grafikami - myslím že budeš veľmi dlho hľadať, aby si nejaké vôbec našiel...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
mimochodom, Sandy Bridge sú vlastne nové Core i5... a áno, v súčasnosti NAJlepšia voľba...
@zvisnepadla
nové Core i5 = Sandy Bridge.
staré Core i5 -> NIE JE Sandy Bridge.
ty kúpiť => nové Core i5 = Sandy Bridge.
a @sandy114 dobre vraví, aj keď nemá za menom Bridge
kdežto staré sú vždy 3 číselné, a nikdy nezačínajú číslom 2... príklad > Intel Core i5 520M
snáď ti to pomôže
holka píše, že bude "náročnejší uživatel, ktorý robí s grafikou"... myslím že niet čo dodať.
@sandy114 to by ale o rok-dva tvoje ego dostalo šok
book je book - kúpiš slabý procák a vezie sa to s tebou... radšej si priplatiť 50-100 eur a mať rezervu, než predčasne kupovať nový book... ako ja napríklad ja teraz (nehovoriac o tých frustrujúcich momentoch, keď som ten výkon nemal a POTREBOVAL... tie mi už nový book nevráti). peace.