Ahojte, potrebovala by som poradiť od niekoho kto sa vyzná a má väčšiu skúsenosť s notebookmi.
Som prváčka na strednej, odbor technické lýceum. Zháňam notebook (asi najlepšie pre mňa ultrabook).
Chcela by som si kúpiť ntbk, ktorý by som využila
-na poznámky (kde by som samozrejme musela kresliť do nich)
- na programy typu word, power point , excel, autoCAD atď.
-váha je nepodstatná pretože aj tak potrebujem s väčšou obrazovkou ntbk
-a cenovo okolo 600€
Ďakujem za odpovede a rady.
Podľa mňa najlepší je Lenovo za tú sumu (aj čo mi radili IT-ci). Ale tiež sa v tom moc nevyznám konkrétnejšie. Ja mám Asus, ale chcela by som v budúcnosti určite Lenov
i7-4810QM, 16GB RAM, 256GB SSD a NVIDIA Quadro K2100M ti zaručia slušný výkon v CAD
ale ja by som si ešte priplatil za 512GB SSD
Nový NTB s takým výkonom nezoženieš.
Ak trváš na novom, tak vzhľadom na to, že chceš robiť/modelovať v AutoCAD-e, NTB by mal mať aspoň FullHD displej (pri uhlopriečke 15,6" a väčšej, ideálne IPS nie len kvôli pozorovacím uhľom ale najmä kvôli zobrazeniu farieb), procesor na úrovni i5-7xxxu / i5-8xxxu (a výkonnejší), aspoň 8GB RAM, ideálne SSD (pod 256GB nechoď)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
-na poznámky (kde by som samozrejme musela kresliť do nich)
- na programy typu word, power point , excel, autoCAD atď.
-váha je nepodstatná pretože aj tak potrebujem s väčšou obrazovkou ntbk
-a cenovo okolo 600€
Ďakujem za odpovede a rady.
... napr. tento
» notebooky.heureka.sk/asus-s510uq-bq2...
» tinyurl.com/y8jympyf...
i7-4810QM, 16GB RAM, 256GB SSD a NVIDIA Quadro K2100M ti zaručia slušný výkon v CAD
ale ja by som si ešte priplatil za 512GB SSD
Nový NTB s takým výkonom nezoženieš.
Ak trváš na novom, tak vzhľadom na to, že chceš robiť/modelovať v AutoCAD-e, NTB by mal mať aspoň FullHD displej (pri uhlopriečke 15,6" a väčšej, ideálne IPS nie len kvôli pozorovacím uhľom ale najmä kvôli zobrazeniu farieb), procesor na úrovni i5-7xxxu / i5-8xxxu (a výkonnejší), aspoň 8GB RAM, ideálne SSD (pod 256GB nechoď)