Čawte birdzáci, potreboval by som Vašu pomoc/radu !
Nedávno som doma našiel dve staré knihy - Bibliu z roku 1928 a nejaký francúzsky slovník z roku 1914 a tak sa chcem spýtať, či niekto má skúsenosť s predajom takýchtio kníh do antikvariátu.
@etelnair Ale presne to nechcem, ísť do starožitníctva aby ma tam nejako odrbali... Povie, že to ma malú hodnotu, dá mi za to 10€ aj keď to budem môcť predať za 50€ napr.
Netuším, mal by si pochodiť/poinzerovať na viacerých miestach, a uvidíš, čo by z toho mohlo kvapnúť.
V antikvariáte predávajú osemstostranovú knihu v perfektnom stave (možno štyridsať rokov starú, ale hodnota je inde) za dve eurá, tak si neviem predstaviť, za koľko ich odkupujú.
Ten slovník je francúzsko-aký? Keby nebol slovenský, možno by sa dal rpedať aj do zahraničia s nejakou peknou prirážkou na poštovnom
Ze som taky dobrak ... chod k "starinarovi" "zidovi" "zdochlinarovi" proste za supom to je ten co tam pracuje ... jednoducho do starozitnictva, antikvariatu ... vypocujes si cenu, aka je hodnota/kolko ti za to ponuknu ... tu cenu nasob tromi ... vyjde ti priemerna cena, za aku by to islo potom do predaja ... ostatne je vecou umenia predavania a inych predpokladov. Cena kolise podla zaujmu o dany druh tovaru. A skus prejst viac obchodnikov ... pred nasobenim potrebujes priemer ponukanych cien a odhadov. Vsetci totiz davaju cenu od oka a od zvyku ... nieje tam ziadne umenie ci skryte vedomosti znalca.
informuj sa u online antikvariátu, budeš mať odhad čo ti taký antikvariát vie ponúknuť, prípadne im to rovno predáš ak sa ti to bude páčiť - napr. » www.antiquariat.sk/...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
V antikvariáte predávajú osemstostranovú knihu v perfektnom stave (možno štyridsať rokov starú, ale hodnota je inde) za dve eurá, tak si neviem predstaviť, za koľko ich odkupujú.
Ten slovník je francúzsko-aký? Keby nebol slovenský, možno by sa dal rpedať aj do zahraničia s nejakou peknou prirážkou na poštovnom
Alebo to hod do bazosu, alebo na internetovy antikvariant...
» www.antikvariatik.sk/?...
» www.antikvariatshop.sk/...
» www.antikvariat-sova.sk/...