Fajn, včera som bola u očnej (dokonca sa to volá že kontaktológ!!!) a kúrnik! Sme tam mieto toho aby som bola sama boli TRAJA!!! Čiže sa mi veĺa nevenovala a mne to vďaka môjmu skvele vyvynutému žmurkaciemu ref
Kazdopadne su ludia co na to potrebuju 2 prsty, alebo 1 prst (najcastejsie ukazovak) takze si vyskusaj co ti je lepsie a potom za par dni to uzpojde samo
Vsetci s tym maju na zaciatku problem..ja osobne som si vypracovala taky sposob, ze si dam sosovku na ukazovak pravej ruky, a prostrednym palcom pravej a kazovakom lavej si rozvorim spodne a vrchne viecko oka..tak aby som nezmurkala..no a uz iba vlozim sosovku neboj, to chce cvik...
Pressne, to chce cvik, mne to na zaciatku vobec neslo a potom som si ju dal ani neviem, ako.. Taky mesiac som si zvykal, ked mi to trvalo asi tak 15 minut zakazdym, kym som si to nasadil. Dnes uz len tak okolo 5 minut..
Dolezite je polozit ju na oko tak pomaly a snazit sa, aby sa ti tam prisala.. Potom zaklapni viecko, otvor a bude tam..
ja dám na ukazovák....tou istou rukou prostredníkom držím spodok a len dám. keď si to nebudeš vedieť dať preto, lebo budeš stále žmurkať...alebo mať pocit, že boha to jak tam ide? tak sa nepozeraj rovno na to, ale pozri sa trochu hore. a dávaj pozor aby ti tam nezostala taká bublinka. to zavrieš oko a trochu prejdeš prstom po viečku...a musí ti dobre sedieť samozrejme. trošku ešte zažmurkáš a je to. ja som to prvýkrát robila asi pol hodinu a nezabúdaj vždy mať umyté ruky
Ja som prvy tyzden vstavala o pol hodinu skor aby som mala cas na vlozenie sosovky.. ono sa to naucis pojde to samo.. teraz mi trva vlozenie sosoviek ani nie minutu.. o mesiac ti to uz ani nepride..
musíš si dôkladne, ale dôkladne umyť ruky, a vysušiť ich niečim čo ti nezanechá chlpy, ani tie najmenšie - bude ťa to potom svrbieť. papierové vreckovky nie sú vhodné
potom, ako tu už spomínali, vybereš čočku, dáš na pravý ukazovák (pozor aby si ju mala otočenú správnou stranou) a pomaly vlož do oka. nedávaj si ju hned do stredu oka, ale potiahni si dolné viečko (či ako sa to volá) nižšie a vlož si ju úplne najnižšie do oka ako sa len dá, ona sa potom sama vycentruje. mne ujo vysvetľoval, že stred oka je citlivejší ako kraj taže tak nejak. veľa zdaru
takto : umy si ruky tvar atd, zobre si cisty biely paier a sadni sa za stol a poloz pred seba male zrkadlo samozrejme kontaktne otvor skor ako si tie ruky umykes :o) aby si ich potom nemala spinave od puzdra, pozeraj sa do zrkadla na prste mas sosovku,
lavym ukazovakom si trosku potiahnes spodne viecko nadol pozeras sa do hora a snazis sa umiestnit sosovku na spodok zrenicky alebo na stred a teraz nastane to najtazsie musis pokukat do stran bez zmurknutia ...a je to dokazla si to
By the way ked som pred rokom a pol isiel k ocnemu a ten mi to navrhol po presvedceni o tom ake je to super mat cosi take mi pridelil asistentku ktora ma to nauci, dosiel som to miestnosti kde sedela asistentka s novym parom sosoviek a vravela ze je to tak lahke, po 40 minutach sme skonstantovali ze to az take lahke nebude. V tom vstupila do ordinacie baba mala tak 18 a ta uz ich nosila taky necely rok a vravela ze je to lahke ale tiez s tym mala opletacky na zaciatku, asistnetka odisla do skladu nieco vybavit. Ona si sadla vedla mna a chytila ma zo zadu za jednu ruku za druhu a za 5
minut som to uz vedel sme sa na tom este nasmiali a tak som sa to naucil no problem.
Tiež som prvé dni vstávala o pol hodinu skôr Nachystala som si servíky na stôl, dotrepala som si do izby pri lampu zrkadlo, tri dni som si umývala ruky antibakteriálnym mydlom a štyri vkladala jednu šošovku Zo začiatku to trvá, ale naučíš sa to veľmi rýchlo, len sa nesmieš báť ..a vôbec pri tom nemusíš robiť všetky tie procedúry.. v pohode to zvládneš v kúpeľni pred zrkadlom za pár sekúnd
Ale tak mám aj kamaráta, ktorý má už hádam aj vyše roka šošovky v šuflíku, lebo nemal na to nasadzovanie nervy
sak neni nic lahsie omg prvy mesiac mi to dost trvalo prvy krat to bolo dost brutal ale teraz to mam do 5 sekund POHODA JAZZ skor je rpoblem to dat dole hlavne ked stev stave 2 myslim tym piatok o druhej rano ..........a je dobre nemam dlhe nexty!!!!
Tak závidí to aj všeobecne od človeka, ja som s tým nemala absolútne problém, na prvý raz šup a bolo, ale napr je dosť nepríjemné keď si ideš prestom do zrenice, tak ja to robím tak že sa dívam mimo a keď už je tam tá šošovka tam sa tam kukem a ona tam zapadne no .. dosť ťažko sa to vysvetľuje.
Inak dosť neprofesionálny prístup. Ako ťa mohla poslať domov keď si si to nevedela dať?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Kazdopadne su ludia co na to potrebuju 2 prsty, alebo 1 prst (najcastejsie ukazovak) takze si vyskusaj co ti je lepsie a potom za par dni to uzpojde samo
Dolezite je polozit ju na oko tak pomaly a snazit sa, aby sa ti tam prisala.. Potom zaklapni viecko, otvor a bude tam..
potom, ako tu už spomínali, vybereš čočku, dáš na pravý ukazovák (pozor aby si ju mala otočenú správnou stranou) a pomaly vlož do oka. nedávaj si ju hned do stredu oka, ale potiahni si dolné viečko (či ako sa to volá) nižšie a vlož si ju úplne najnižšie do oka ako sa len dá, ona sa potom sama vycentruje. mne ujo vysvetľoval, že stred oka je citlivejší ako kraj taže tak nejak. veľa zdaru
som sa rozpísala
takto : umy si ruky tvar atd, zobre si cisty biely paier a sadni sa za stol a poloz pred seba male zrkadlo samozrejme kontaktne otvor skor ako si tie ruky umykes :o) aby si ich potom nemala spinave od puzdra, pozeraj sa do zrkadla na prste mas sosovku,
lavym ukazovakom si trosku potiahnes spodne viecko nadol pozeras sa do hora a snazis sa umiestnit sosovku na spodok zrenicky alebo na stred a teraz nastane to najtazsie musis pokukat do stran bez zmurknutia ...a je to dokazla si to
sosovka je na mieste
minut som to uz vedel sme sa na tom este nasmiali a tak som sa to naucil no problem.
Tak ako už bolo spomenuté vyššie. Poiadne otvoriť oko. A tiež je dobré keď si ju necháš takých 15-20 sek na vzduchu usušiť,aby sa nelepila.
Ale tak mám aj kamaráta, ktorý má už hádam aj vyše roka šošovky v šuflíku, lebo nemal na to nasadzovanie nervy
Inak dosť neprofesionálny prístup. Ako ťa mohla poslať domov keď si si to nevedela dať?