Nie som si celkom istá, či je istým spôsobom v pohode skúšať "veci", ktoré sa spájajú s nejakým náboženstvom, keď ho nevyznávaš. Ale proti gustu žiaden dišputát.
Ramadán = deviaty mesiac islamského kalendára, údajne sa vtedy Mohamedamovi zjavili prvé vety z Koránu. Počas Ramadánu sa dodržiava pôst, ktorý je jedným z piatich pilierov vierovyznania islamu.
DD... preboha to už aj sem prišlo to primitívne "infiltrovanie" islamu do našej kultúry?... och... No zasmiať sa musím cely svet má plnú hubu rečí o miery o tom aký je rasizmus xenofobia atď zlé.. stavím sa že polovica z vás tiež... v prvom rade som sa spýtala o tom či by ste sa na to dali alebo či ste to niekedy vyskúšali.... nie to nie je novy druh diéty,,, zo svojim telom som zatiaľ celkom spokojná.. DDD... ďalej áno 40 dňoví pôst som vyskúšala (každoročne mimochodom).... okrem toho pre tych neuveritelne mudrych 40 dňový pôst je trošičku o niečom inom ako ramadán... či je to trábenie môjho voľného času?.. Nie pôst ramadán alebo akékoľvek zriekanie sa niečoho nie je o tom že mi odpadla hodina zumby preto si dám pôst.... myslím si že je to o niečom hlbšom.... Okrem toho myslím si že život je o tom aby sa žil a vo svojom živote chcem vyskúšať čo najviac vecí akýchkoľvek aby som vedela niekomu povedať či poradiť nie bezducho trepať svoje teórie o tom akoby to malo byť mohlo byť a bla bla bla bla.... Toď môj názor...
Neodporúčam ti to, z lekárskeho hľadiska to nie je vôbec zdravé. Celý deň nič nejesť/nepiť a po západu slnka sa doslova nažrať jak sviňa. Okrem iného ak chodíš do školy/práce tvoj výkon sa počas mesiaca viditeľne zníži. 2x sa mi podarilo byť v Arabskej krajine počas ramadánu, žeby to mladých Arabov nejak tešilo alebo uspokojovalo, nedá sa povedať Inak v roku 2011 sa ramadán začne 1.8
Rozhodne nie nevydržala by som to tento rok som zhodou okolností bola na dovolenke počas ramadanu žeby boli z toho nejaký nadšený spoznala som tam jedného animátora ktorý bol po pár dňoch ramadanu mimo cez deň bol unavený aj náladu mal nanič a potom sa večer všetci "ožrali" jak prasatá rozhodne hrozná blbosť nejesť a nepiť celý deň :/ ale zase druhý kamarát to dodržiaval iba prvý deň a na duhý deň predomnou v pohode fajčil jedol a pil len keď išiel nejaký arab zašívali sme sa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
..kvak..
európske telo na takéto čosi nie je zvyknuté........
ale pôst ako mierne obmedzenie či už z náboženských alebo zdravotných dôvodov schvaľujem