čaute, chcel by som poznať názor väčšiny na túto problematiku ,nechcem ale aby to tu vyzeralo jak pouličný boj antiglobalistov a neonacistov, normálne prezentujte názory prečo sú vám nesympatický ľudia inej kultúry ,životnej vrstvy a pod. aký máte pocit z
mne je dost jedno kto ma aku rasu, mne ide o to aby sa ten clovek prisposobil spolocnosti v ktorej zije a nezneuzival vyzor k svojmu prospechu a na ospravedlnenie svlastnej lenivosti. to je problem toho na co narazas...
no rasizmus, podla mna je to len stupidita ludi, ved jedna zo zakladnych ludskych vlastnosti je tolerancia,
predstavte si ze ja vas budem neznasat ze mate blond vlasy a ja cierne, ved aj to je rasizmus nie? podla mna je to len drbnutost nejakych ludi, co nevedia co so svojim volnym casom
No ako si povedal podla mna vobec nezanika. Ako sa tu hovorilo, ja rozdelujem len normalnych a jebnutych ludi. Nic viac nic menej.
Tj vela ludi picuje napriklad na ciganov, ale nie kvoli tomu ze su cierny ale kvoli tomu ze kradnu, spravaju sa jak vyvrheli a neprizanivo posobia na ludi normalnej kulturi. Je to proste ich styl spravania ich kultura.
Avsak mozem osobne menovat naprikald jedneho cigana, s ktorym sa viem tak dobre porozpravat o vsetkom moznom. Byva u kamarada v podnajme ma ale 40 rokov, je trozvedeny, miluje svoje dcery, nepije, nekradne super spravny chlap akych je len na svete malo. Pre svoje dcery by zniesol aj modre z neba. Da im aj posledne peniaze, aj ked nema na poriadne jedlo lebo je pred vyplatou. Len aby sa mali oni dobre.
Rasizmus ako taky je velky problem. Vobec ho neuznavam. Neznasamm spolky ludi ktory su rasisticky orientovany. Je to podla mna tupost a drbnutost niektorych ludi a ako niekto povedal vyzera to ako keby nemali co z volnym casom a chcela sa niekde zaradit. Logicky nevidim ziadny dovod preco nejakeho cloveka podhodnocovat len kvoli tomu ze je iny ako mi.
Lenze toto sa rychlo rozvija dopredu, nie je to uz len kvoli farbe pleti, je to aj kvoli politickemu vyznaniu, kvoli narodnosti (napr madari), proti vierovyznaniu, ale aj dlhe boje kvoli vyznavanemu stylu hudby ci oblecenia. Ludia sa uz zeru za vsetko , a nedokazu si tolerovat uz zakladne ludske veci.
Ja si myslim ze nie rasizmus tak strasne moc pribuide, ale skor intolerantnost ludi.
ty zmrd, rasizmus je od slova rasa, tvoje vlasy niesu tvoja rasa ty dement. rasizmus je neznasanlivost odvodena od rasovej prislusnosti tak si to uz sakra seci nemylte s xenofobiou, homofobiou, antisemitizmom ani fasizmom ani s nicim inym. rasizmus je rasizmus a tolerancia rozhodne nieje zakladna ludska vlastnost a nieje ani v prvej desiatke zakladnych ludskych vlastnosti. v prirode odjakziva prezil silnejsi, ci uz fyzicky mentalne alebo akokolvek inac.
ale cierni by si mali uvedomit ze kazda krivda a kritika na nich nemusi byt hned spojena s farbou plete ako uz bolo povedane bud clovek je kkt alebo nie lenze im staci na nich jedno krive slovo a hned si rasista...
Rasizmus je dost velky problem a hlavne ked kadze 10 rocne decko si potrebuje dokazat ze je zaujimave tym ze sa stane skinom (neviem ako u vas no u nas to tak je) mne nevadia ani cigani ani ccernosi (aj ked za zivot som ich postretavala maximalne 10) ani japonci (tych je uz viacej)..prekaza mi ked niekto pije kradne alebo smrdi (aj ked vacsinou je to na polutovanie a mozno som priliz egoista/sebec ale napr. a buse by som si k nikomu takemu nesadla)a je mi jeno ci to je beloch cigan cernoch cinan....
ale nepaci sa mi to ze teraz sa vsetko vztahuje na rasizmus na niekoho sa zle pozriem alebo vynadam dakomu drzemu a ked to bude nahodou cigan som rastistka napr. moja mama ako ucitelka ma v skole vela problemovych deti ktore na zakladnu svojim IQ vobec nepatria a este sa aj biju, odvravaju atd. a k belochom si moze dovolit vykricat sa nanho a pohrozit mu lebo sa to dakedy fakt neda..ale ked naposledy nakricala na cigana tak sa prisla jeho matka hadat do skoly moja mama dostala taku supu do tvare je 2 tyzdne bola PN a hrozilo ze ju zalovat budu (a skoro aj padaka dostala) a to len kvoli tomu ze rodicia nie su schopny zvladnut sovje blbe decko ale pojde sa radsej sudit a este zbit ucitelku! to je dost drzost a nic sa s tym neda robit lebo moja mama je podla policajta strasna rasistka (aj ked iny policajt bol toho cigana a este ineho kludnit ked sa v skole bili a oddelit ich od seba lebo uz aj krv tiekla)
Viete ludia často sa zakrývajú pred rasizmom touto vetou : tak cigáň si vyvaluje šunky má 12 detí je na podpore a ja musím robyť, lenže to není ani chyba cigáňov ale vlády a ked niekto závidí cigaňovy takýto život ,nikto mu nebráni aby tak žil aj on, má na to právo a žije tak aj veľa bielych ...
Potom ma sere ten odpor voči romskej kultúre ,myslím tých tá ich reč ,hlasno komunikuju a moc gestikuluju cigáni na námestí, každý na to nadava no mne sa to zdá vtipné a berem to, takéto chovanie má veľa ludí na východe slovenka..
Dalej cigáni kradnú, áno niektorý kradnú a sú to svine ale pri tomto berem do úvahy povahu toho človeka a nie rasu..
Ešte ma sere aj to musím povedať ,že ludia slovenska si zvolia prepnutého alkoholika, rasistu, človeka ktorý nerešpektuje iný názor ako svoj vlastný a je to slota
myslim ze rasista je ako clovek co neznasa trebars bravcove maso aj ked ho nikdy neochutnal, preto ze mu niekto povedal, ze je zle....jeden clovek raz povedal, uz neviem ktory: "Neodsudzujem skupiny ludi, radšej ich nenavidim po jednom"...suhlasim s nim
ze kradnu ? je mi jedno ze seru v obyvacke do jedneho kuta ? mam u riti ze nedavaju svoje deti do skoly ? vec socialky nie moja ze nepracuju ? ich problem ale ze ohrozuju bezpecnost a narusuju slobodu ludi ktori nekradnu,neseru v obyvacke,davaju deti do skol lebo im zalezi na vlastnich potomkoch a pracuju aby uzivili rodinu to uz mi jedno nie je.
vzdelanie je veľmi dôležité, prispieva k hodnotnému životu, nejedná sa o jednotlivca, ale o dve tri generácie, aby sa nekládla záťaž a vina na jedného človeka...ak chýbajú tie úplne základy k prežitiu v podmienkach na Slovensku=množia sa a serú v kúte vlastnej obývačky z kartónu...(aj to je ešte luxus)
ak chýbajú sekundárne globalnejšie poznatky o žití a spolužití=množia sa a vystrájajú (slušne povedané) na verejnosti...atakďalej
záver: to, že ako ľudia máme okrem schopnosti sebauvedomenia si, aj schopnosť ovplyvňovať v najväčšej forme Zem a schopnosť práce, ktorej zvyšku biosféry nebolo dané, nedokážu určití ľudia, o ktorých sa tu bavíme, a to, že ich niekto odsudzuje odôvodnene nie je rasista, rasizmus je o rase...
Amrafel: "oni proste nechapu, ze to vzdelanie na nieco je. aj oni maju taku vychovu, taku odovzdaju aj svojim detom... " ale ziju v nasej krajine do ktorej sa nasackovali z volakej mongolskej riti ci skade (asi india?), tak nech sa podla toho aj spravaju. Nie som rasista, ale neznasam ked mensiny robia ako keby im to tu patri (madari) a trocha sa na nich vybehne a uz sme ti najhorsi..
A nemozte popriet ze v kazdom z nas je aspon trochu rasizmu.
Pre mna je rasizmus uzko spaty s narodnostnymi mensinami a je jedno ci maju rovnaku rasu alebo nie, zvycajne je to jedna banda, ktora tu robi len bordel..
Zipporah: vzedalnie je velmi dôležité ??? tak s tým ani náhodou nesúhlasím lebo miesto toho aby škola bola slobodná vzdelavacia inštitúcia ,tak ti tlačia readikalnym spôsobom veci ktoré ťa nezaujímajú a ktoré NIKDY nebudeš potrebovať..čítať a písať a počítať a bodka ,žiadne priyebané rovnice a chujoviny z chemie a fyziky
Tommyhot: národnostné menšiny su v každej jednej krajine a hádam nikde to tak radikálne neberu ako u nás, kým si slota neotvoril hubu nikoho to netrápilo, proste pán politik si trošku vypil ,prekecol sa , trošku sa zahambil ale po pár mesiacoch zase prišiel so pseudoteoriou ked zistil že niektorý primitívy mu veria.Podla mňa nie je na zemi pôdy ktorá by človeku nepatrila ,nikto by nemal mať právo na to ,lebo zem patrý všetkým ľudom a nikomu ,takže to že madari u nás žijú mi neako negatívne nezasahuje do života tak ma to ani vôbec nesere, to že niektorý vedia ledva po slovensky to je len ich problém nie môj, nie som šuhajko s valaškou s nacoinalnym ohňom
Mno ja si myslim ze rasizmus nikdy nezmizne z tohto sveta ale mal by. Podla mna je jedno aku farbu pleti ma clovek je jedno ci je biely cierny zlty zeleny ci modry proste ked je niekto fajn je fajn a ked je niekto idiot thak je idiot. Ak je niekto rasista je primitiv. A fakt nehapem ludi, ktori odsudzuju inych ludi len na zaklade farby pleti...mali by sa nad sebou zamysliet...
Ak tolerancia nepatri medzi zakladne ludske vlastnosti tak co potom ? Vies co je to vobec tolerancia ? Ak by tolerancia nebola na tomto svete vies si to vobec predstavit ? Si uz ozaj udrbany ?
Tolernaci je aj to ze ked mi povis debil ze ty nerozjebem chrapinu. Aj to je tolerancia. Ale sak vlastne to nie je podstatna vlastnost.
Ty sa s toho preber, ty mas co hovorit. Rasista neviem ci si , ale homosexualov by si seckych zabijal a hovoris ze su chory a mali by sa liecit. To hovori za vsetko a aj za tvoj pristup.
revolucia, ty si ma vôbec nepochopil, ja som nemala na mysli, aby sa získavali tituly, ty si myslíš, že čítanie a písanie a počítanie nie je vzdelanie, berieš to ako samozrejmosť, odvodila som s ito štýlom, ako si to napísal, ale pre iných je to luxus, vidíš negatívne stránky učenia (chemia, fyzika, rovnice...), to znamená, že si ešte neprišiel na to, na čo je škola! na čo je škola? na čo sa mám učiť kopec nezmyselných vecí, ktoré mi nič nedávajú, nenapĺňajú ma? tak na toto odpoveď nájdeš nie za jedeň deň, a ty si ju ako vidím, ešte nenašiel
každý dospelý človek prešiel školou...napriek tomu ľudia bojujú na všetkých kontinentoch, aby deti dostávali vzdelanie, majú na to právo!, prečo to oni robia? rovnaká odpoveď, ale ty si ju nenašiel...takže sa trošku na to pozri globálne, nepozeraj na seba, na rovnice, škola ma negatívy, ale má svoj podstatný princíp
Revolucion: povedz mi jednu jedinu krajinu v ktorej bola vo vlade nejaka mensinova strana. A teraz nehovorme o krajinach ktore su dodnes pod vplyvom byvalych kolonialnych mocnosti..
Pre toto vadia Slotovi madari a este aj pre kopu ineho. Ano ozrani by do politiky patrit nemali, ale madari uz vobec nie (do tej slovenskej) Keby aspon drzia picu a su radi ze su, tak by bolo secko ok, ale oni by nas pri prvej prilezitosti obrali aj o osrate trenky, kurvy spinave..
Zipporah: no, takto ...H/um...ja som povedal že (alebo aspoň som to tak myslel) že v škole by sa mal človek naučiť čítať a počítať ,ostatné by si mal vybrať podla vlastných tendencii chápeš???proste za ten dlhý čas čo sa decká učia čo ich nebavý by sa mohli učiť čo ich bavý, a každý dospelý človek ti povie že tie chujoviny čo sa učil v škole nikdy nevyužil..BODKA
Nevadi mi ze na slovensku su madari. TO je ich vec, aj my sme natlaceny vsade po europe kvoli naprikald zarobkom. To je fuk, lenze jedna sa o to ze nemaju co zasahovat do politiky. Problem je v tom ze uz maju svoju stranu (SMK) , a kedze sa tu madari premnozuju davaju jej svoje hlasi.
Nikde na nete my posielali prelozene madarske video kde nejaka komercna madarska televizia vyzivala slovenskych madarov k volbam SMK. Ze je to ich povinost, ze tam musia ist vsetci, ze ak su len troska hrdy na svoj povod musia ist volit.
A toto je to co tu nechceme. Preboha sak uz len v Trnave sa dostala do radnice medzi mestskych poslancov stale viac a viac madarov. Oni tu normalne bojuju za to aby sa tu postavila madarska univerzita.
Ja hovorim co je moc to je moc, nech si tu ziju, nech sa tu jebu, ale ked chcu madarske skoly a co ja viem co nech sa vratia tam odkial prisli.
ja si neodpustim jednu poznamocku... rasizmus je da sa povedat zovseobecnenie... Napr uz spomenuti cigani. Ano su aj normalni, lenze tych je malo. A vacsian ludi stretne tych grazlov a potom sa cudujte. Ked pocujete ako niekoho zmlatili, okradli, obtazovali, dokopali k smrti a podobne. Iste takmer nikdy to nepocujete z novin, ale ked sa to stane vasim kamaratom/znamim tak uz nemate chut posudzovat, ci zrovna tento nie je ta vynimka. Mozno to trochu znie ako obhajoba, ale tak to je + ako tu uz niekto napisal, kazdy clovek je trochu rasista. Zalezi len na tom, ci si to prizna a ci to da najavo.
Chavez: za celý môj život som nepočul že by cigáň niekoho zbil a dokopal na smrť, a že je každý človek tak trochu rasista je najväčší zajeb všetkých čias ,niečo na úrovni ked povedal prefetovany kurt cobain ,a obhajoval svoju zavislosť : každý ma v sebe určitu davku heroinu
revlúcia: tak sprav revolúciu, aby decká chodili aspoň o dva roky menej do školy...čo je obtiažne, veľmi veľa informacii je v našej dobe, preťažená spoločnosť, to uznávam, ale nemysli si,že keď dospeješ a budeš po škole, že budeš robiť len to, čo ťa baví, alebo naplňa, človek začne mať iné starosti a problémy, celkovo život je na hovno, ale je veľmi krásny, tak paradox
Podla mna by sme mali ludi posudzovat individualne,nie podla pleti.Napriklad zabijak moze byt biely,rovnako ako cierny a netreba brat ohlad nato,akej su farby.Je hlupost odszdzovat cloveka len koli tomu,ako to vyzera,brat ho za menejcenneho a podobne...
Inak videli ste film Kult hakoveho kriza?Je dobry.
Zipporah: ty si nemysli že neviem o čom hovoríš lebo ja do školy nechodím a je mi ovela lepšie ako ked som musel chodiť ,každý deň sa jebať 34 kilakov v autobuse alebo vlaku na poobedné vyučovanie, nemal som na nič čas lebo som sa zobudil, išiel do školy a večer prišiel domov, a nič z toho som nemal, takto robím, mám čas aj penieze na to čo ma bavý...
Osobne nemam proti nikomu nic! Ak mam niekoho rad.tak ho mam rad preto, aky je to clovek..a mi je uplne jedno akej je farby, narodnosti a vyznania....a takych debilov ako su nackovia..co sa tu len rozrastaju...by som najradsej domlatil...oni nevahaju napadut dievca....len preto, ze je punkersky oblecena....
No hej nakovia to nemaju v tych jebnutych hlavach v poriadku. Uz len to ze ti slovaci co sa hraju na nackov su prirodzene slovania a nacizmus bol aj proti slovanom.. Keby sa hitlerovi podari to co zamyslas tak sme tu neni a ani jeden z tych kokotkov co si mysli ze ked si vyholi hlavu ze je velky nacek.
"coment" je s dvoma m (čo svedčí o tom, že si sa neučil angličtinu).
"ťeba" je bez mäkčeňa (čo svedčí o tom, že si sa nenaučil písať - takže makaj do školy, kedže sám si hovoril, že škola má byť iba o písaní a čítaní".
Zipporah chcela zrejme naznačiť, že v tej škole nejde iba o to, aby sa človek naučil všetky tie veci, čo nikdy v živote, podľa tvojich slóv, nevyužije. Ide o to, že škola má okrem svojho informačného zamerania aj zameranie výchovné. To jest, škola má formovať aj povahu osoby. Medzi tieto vlastnosti by som zaradil napríklad trpezlivosť, zodpovednosť, schopnosť nevyfláknuť sa na niečo, čo osobu nebaví; a spol... Týmto by som rád nadviazal na samotnú tému - môj vzťah k ľuďom, ktorí sú buď rasovo alebo (aby som trošku okomentoval aj názory trošku ku koncu) národnostne odlišní, nie je veľmi dobrý, kedže najmä z doterajších skúseností mám už istú predstavu o týchto ľudoch (sú to skôr postoje negatívne než pozitívne). Takéto stereotypy mám vytvorené aj pre niektoré iné skupiny ľudí (hip-hoperi&rapperi, EMO, nacisti, ... avšak to je už na dlhšiu diskusiu).
Je však diskutabilné, že kto čo považuje za rasizmus? Je takéto škatuľkovanie si skupín rasizmus (teda čo sa týka rás pochopiteľne). Končí sa rasizmus tým, že má tá osoba kamarátov inej rasy? Ja osobne neviem.
Ešte by som sa rád vyjadril k niektorým veciam - keď sa tu istá osoba tak negatívne vyjadrovala o Slotovi, počula tá osoba aj o pánovi Ďurajovi?
Nacizmus je zrejme v týchto časoch chápany samotnými nacistami dosť zle - už som videl aj černocha, ktorý bol nacista a heiloval.
Lawful_good: az na tie tvoj kecy o gramatike s tebou suhlasim, a hlavne s tym o durajovi. Je to skurveny spinavy madar co sa snazi maximalne poskodit meno tejto krajiny v prospech nasich jebnutych susedov..
Lawful_good: Duraj je kokot na úrovni kokotnosti Slotovej ,neverím že černoch heiloval ,lebo černošský nacionalizmus je úplne iný ako biely z europy, hádam nie si dement a vieš čo znamená slovo nacionály ,nechapem prečo by černoch podporoval zvyky nacionalizmu z nemecka ked jeho korene su v afrike.A do bodky ti chcem len odkazať ,že škola ťa nemá čo formovať lebo každý je individuál, takže najlepšie sa sformuješ sám ,že ty si sa podradil neakým kecom učiteľke ktorá len učila osnovy je tvoja vec ,opravovať gramatické chyby vieš krásne, ale svete vieš howno Howno HOWNO...
Tak aby som to uviedol na správnu rovinu - ten černoch, ktorého som stretol s ďalšími dvoma vyholenými belochmi bol (resp. prejavoval znaky, že je) nazi-nacko-nacista-stúpenec Hitlerovho zmýšľania, ako len chcete. Ani ja nechápem, ale čo sa stalo, to sa stalo.
Čo sa týka školy - ak si pozrieš na slovenskej wikipédii definíciu školy, tak si môžeš prečítať, že je to výchovno-vzdelávací subjekt.
Môj názor ohľadom školy, vyzerá nejak takto -keby nejaká osoba nechodila do školy, tak by sa zanedbala socializácia vo vývine jeho osobnosti, a tým by sa na túto dobu dosť nesprávne sformovala jeho spoločenská, ale aj individualistická zložka osobnosti. To znamená, že škola tým, že do žiakov vtĺka tieto potrebne a neskôr aj nepotrebné (podľa zamerania žiaka) vedomosti, vedome a podvedome formuje osobnosť človeka. To jest - nemôžeš povedať, že škola neformovala tvoj charakter, lebo ťa napríklad donútila robiť niektoré veci, čo si nechcel, a tým v individualistickej zložke povahy človeka formuje vlastnosť trpezlivosti, poslušnosti, cieľavedomosti a spol. Avšak taktiež nemôžeš povedať, že keď si sa vôbec neučil, tak ťa tvoje rebelanstvo neformovalo - rozvíjalo v tebe zasa schopnosť vybrať si, čo je pre teba potrebné, avšak aj schopnosť odlíšiť sa od zaužívanosti.
Tej vete o osnovách som asi správne nepochopil.
Nemyslím si, že dehonestovanie slovenského jazyka schválnym robením pravopisných chýb, je niečo, na čo by mala byť osoba hrdá. Každopádne, čo narobíš, keď škola z niekoho spraví perfekcionistu, ktorý sa nedokáže pozerať na tie "howná", ktoré tu produkuješ.
Svojím spôsobom sa uvidí, kto o svete nič nevie. Spoločnosť je aj o rôznych názoroch a ako náš systém učí - každý má právo na vlastný názor a druhá osoba mu ho nemá právo odopierať.
Mimochodom, ak by tu bol nejaký extrémny NOS-kár alebo psychológ, tak sa ospravedlňujem za prípadné chyby v odbornej stránke tohto príspevku. Ja nič, ja len chemik.
Lawful_good: vieš čo, mňa škola NIKDY k ničomu nedonútila, vždy som mal zle známky, vždy ked som prišiel domov ,som hodil tašku a išiel von alebo hral na gitare, ty tvrdíš že by sa zanedbala sociálna zložka človeka ???A ty si chodil do školy?Nato máš rodičov ,škola ťa nevychová a do mojej výchovy nijak nezasiahla ,lebo cudzí ludia nikdy neboli pre mňa tí ktorý ma mali posúvať dalej,vždy to bola len učka a ona to tak bere tiež .Ked vravíš o tom kto viac dosiahne v živote, no neviem ,ale ty to asi nebudeš ked sa podradíš hocijakým pravidlám ktoré ti niekto podá ako za správne ,ty ich aj tak vezmeš ako správne, ale ja možno budem ten kto tie pravidlá nové bude vymýšľať, neviem ty si asi žiadne záluby okrem školy nemal , ja som mal a veľa a škola mi ich potlačovala až niektoré zanikli úplne a tým som stratil svôj talent kvôli tomu že som musel deväť hodín každý deň sedieť v lavici a počúvať KO-KO-TI-NY ,ktoré so mnou nemali nič spoločné .V Amerike (veľké A špecialne pre teba)a vo vyspelých krajinách ,dokonca už aj v zaostalej Afrike je škola slobodná inštitúcia ,kde si človek môže vybrať predmety o ktoré má záujem sa učiť ,popritom môžu pracovať, môžu sa hrať, môžu sa venovať svojim zálubam, a majú proste volný čas ,lebo čas v človeku vytvára charakter, určite to nie je škola, lebo ked človek školu skončí a otvoria sa mu oči, ved to je úplne iný svet, odrazu ma milión možností ,veľa času ,kľudnejší život bez naháňania ,bez stresu ,má možnosť sa venovať viacerým veciam, a jeho charakter behom roku nabere také grády ako v škole za 5 rokov ,lebo tu je každý deň iný, v škole je každý deň rovnaký...V škole ma naučili ako potlačovať seba samého, tolerovať narážky na moju osobu, naučili ma držať hubu , naučili ma ticho sedieť,a prídem do roboty ,všetci v uvoľnenej atmosfére žiadne ticho pre šéfom ,praveže naopak ,a toto je PROBLEM lebo kto sa namota na systém školy a vychodí strednú ,nevidí inú možnosť len ísť na vysokú ,vychodí vysokú a odrazu ma zovretý anál ked si ide dať žiadosť o robotu ,nakoniec aj tak skončí v Anglicku pri jahodách
Aha, tak v tom je problem. Vyzerá, že my dvaja máme trošku odlišné životné ciele. Nie každý túži po úspešnej kariére a po prachoch aby si vedel.
To, že po škole je milion nových možností, je síce pravda, ale s možnosťami prichádzajú aj povinnosti a okrem iného na to škola slúži, aby bol človek pripravený tieto povinnosti niesť. Aby som sa dotkol aj témy tejto podsekcie fóra - mám také tušenie, že keď tie rómske decá celé detstvo nemuseli nič robiť, nič sa učiť, jednoducho celý čas sa hrať (na gitare ^_^; ale nie), tak asi nebudú ich povahy a osobnosti natoľko zosocializované, aby mohli vstúpiť do spoločnosti.
Na jahodách asi neskončí, kedže ak to nie je totálny baka, ktorý chodí na školu, ktorá nie je perspektívu, tak si vždy nájde uplatnenie, nehovoriac o školách technických, ktorých absolventov je miestami kritický nedostatok.
Lawful_good: no dobre, je to tvôj názor, ty si chemik ,máš rad chemický odbor ktorý ti dodal asi aj zamestnanie ,iný nemajú to šťastie že to čo študujú to aj začnú robiť, napr. ja som vyštudovaný v odbore fotograf/ marketing ,ťažké je sa uchytiť v otvorenom svete eu ,netúžim po úspešnej kariere a po prachoch ako si povedal ,ale túžim vyžmaniť zo seba to čo mi je dané ,vo svôj prospech a v druhom rade v prospech druhých...
Revolucion: pocuj ty si skoro poprel proces socializacie (ak o tom nevies ,tak ti najlepsi psychologovia and spol sa zhodli, ze v procese socializacie na teba posobia: rodicia, skola, priatelia neskor tvoja vlastna rodina, susedia atd) Takze skola ako taka ma zmysel aj ked ta tam ucia "zbytocne veci", ale pochybuje ,ze ked si mal 8 si presne vedel, ze ked budes velky budes neviem kto a presne preto mas v skole tie "zbytocne" predmety ,aby si rozsiril obzor (inak sa tomu hovori aj vseobecny prehlad alebo inteligencia) a za druhe, aby ked si od 8 chcel byt pilot a potom zistis, ze milujes architekturu tak aby si po skonceni tej skoly, mohol ist studovat to co si sa rozhodol. Ci sa upaltnis aj po skole je otazne, ale zalezi to aj na tebe. Tolko k skole. A co sa tyka toho rasizmu, mea culpa, zle som sa vyjadril. Lawful good to napisal presne tka ako som myslel. Teda ak uz stretnes par ludi napr uz spominanych ciganov a mas s nimi negativne skusenosti, tak uz na toho dalsieho sa budes pozerat podozrievo a cim viac negativnych skusenosti tak potom uz nemas ani len chut posudit toho dalsieho ci nie je nahodou iny. A rasizmus pokai lsa dobre pamatam tak je to odsdzovanie na zaklade viery, farby pleti, atd cize nap ked nemas rad punkerov cisto teoreticky si rasista. A este si rypnem: !za celý môj život som nepočul že by cigáň niekoho zbil a dokopal na smrť" a to o com si ty nepocul, co si tz nevidel sa nestalo? Lebo potom ked to bereme takto, tak ja som nevidel holokaust teda nebol, ja som nevidel padnut dvojickz teda nepadli. (PS: som to trocha prehnal, ale len kvoli tomu aby som to zvyraznil)
Chavez: asi chápem čo si tým chcel povedať ale ja som mal na mysli rasistický útok cigáňa na belocha, k tej škole sa už nebudem vyjadrovať ,podla vás je škola proces socializácie, podla mňa ten proces potlačuje ,môj názor nikdy nikto nezmení a to som povedal posledné o tom.Kto chce o tom diskutovať nech mi napíše správu.
revolucion : v skole sa vobec neucia zbytocne veci ...poviem ti priklad jeden chalan frajeroval a vyliezol na elektricky stlp , pritiahlo ho ( keby sa bol ucil tak by vedel ze tam posobi elektricke pole a moze ho pritiahnut a mozno by sa drzal vo väcsej vzdialnosti ) a potom spadol zo stlpu na beton a teraz je jednou nohou v hrobe ...
Suhlasim s nazorom ze madari nemaju o hladat v nasej politike .... neviem si predstavit ze by sa anglicka mensina zijuca vo Francusku vrtala do francuzskej vlady a uz vobec nie ze by si urobila vlastnu politicku stranu
Ked si tak vezmes-Kto najviac kradne?, Kto najviac klame?, Kto ma najvacsie vyhody na ukor inych? a Kto je vo vacsine pripadov "ODPADOM SPOLOCNOSTI"???
Takze ak si si schopny/a odpovedat na tuto otazku tak potom neviem preco sa cudujes, ze ich niekto "nema" rad. Podla mna by sa to ale mohlo trocha krotit. Ale ved kde nedostahne ruka zakona tam dosiahnu skini.
Hmm rasisti a nacisti? Je to dosť ťažká téma. Ja osobne rasizmus neuznávam a odsudzujem ho, ale niekedy ma tak napadá, že by bolo dobré dostať sa do mysle nacistov a rasistov, zistit čo vyvolalo ich nenávisť voči inym rasám a pokúsiť sa tento faktor eliminovať u ostatných hneď v zárodku. Pretože prosto neverím, že sa môže narodiť človek, ktorý má už v sebe zakorenenú nenávisť voči nejakej skupine. Tá nenávisť musí vzniknúť a nato musí máť dôvod. Nebyť dôvodu, nebolo by nenávisti ani rasizmu. No píše sa o tom jednoducho, ale podľa mna toto je jediná šanca ako rasizmus odstrániť.
Treba pracovať s ľudmi, ktorý presadzujú rasizmus, lenže to by oni sami museli chcieť.
A ak je niekto rasista len tak pre nič za nič, kvoli všeobecným dôvodom, tak to už je porucha podla mna a mala by byť zapísana normalne v zozname psychickych deviáci.
a čo sa týka tých rómov. V piatok som bol v Martinskom múzeu (tusim etnografické) a majú tam peknú expozíciu o rómskej kultúre. Oni su prosto kočovný národ a vždy v nich tá túžba po slobode zakorenená ostane.
Merlin lenze casy kocovania su uz davno prec a ziju v spolocnosti v ktorej sa musia prisposobit, inak ich tu nic dobre necaka..
A dnesny rasizmus je zalezitostou image-ovosti.. Vacsina ludi si mysli ze je to cool, tak preco sa nestat rasistami? Poznam 2-ch ciganov co sa hraju na nackov, no chore nemyslite?
Tommy no jo sú, lenže ono je to v génoch zrejme. A keď sa narodí dieťa v neuvedomelej rodine nebude ani ono uvedomelé aťd aťd...To je bludný kruh.
Ako jasne, aj ja poznam ľudí čo su ,,veľký nackovia" a robia to len pre to aby mali svoj image. Ale vačšinou títo pseudonackovia sú neškodní. Ja to čo som písal som myslel na original nackov, ktorí inú cestu ani nevidia.
Tera ma tak napada... stale sa omiela rasizmus v style: biely vs zvysok. Pricom chudacikovia cierni su taki neskodni abla bla bla. RAsisti su aj medzi ciernymi, tak na to nezabudajte. Merlin61: isteze to nieco vyvolalo, to je jasne uz dlho. Par negativnych skusenosti a uz ich zaskatulkujes, lebo nemas chut spoznavat toho dalsieho, ci nie je iny.... a jedno s druhym a uz sa to vezie... A pre tych co neveria,z e rasisti mozu byt aj cierny tak tu mate maly priklad:
Čierni oslavujú masaker na bielych v Knoxville
Začiatkom tohto roka došlo v americkom štáte Tennessee v meste Knoxville k násilnému zločinu, ktorý dokonca aj v USA nenájde seberovného. 21-ročná Channon Christianová a 23-ročný Christopher Newson sa nachádzali práve na ceste za svojimi kamarátmi, keď boli prepadnutí s namierenou zbraňou a postupne museli prežiť 24 hodín utrpenia. Keby boli Christian a Channon čiernymi a ich mučitelia bieli, tak by to masmédia celé týždne predhadzovali obyvateľstvu. Keďže sa pri páchateľoch ale jednalo o čiernych a nie o bielych, tak sa celý prípad umlčiava. Predsa sa nemôže stať to, čo sa stať nemôže.
Pri páchateľoch sa jedná o Letalvisa Cobbinsa (24), jeho brata Lemaricusa Davidsona (25) a Georga Thomasa (24). Títo traja muži zviazali svoje obete ohrozujúc ich pritom strelnou zbraňou a odviezli ich do Cobbinsového bytu, kde jeho 18-ročná priateľka, Vanessa Colemanova a pravdepodobne ešte jedna ďalšia maloletá osoba na nich už čakali.
Vyše 24 hodín boli Christopher a Channon všetkými štyrmi páchateľmi znásilňovaní a mučení, pred tým ako zastrelili Christophera a nakoniec ho spálili. Channon bola buď ubitá na smrť alebo uškrtená. Na základe takých ťažkých zranení, ktoré jej telo malo, nedokázal súdny lekár určiť príčinu smrti, predpokladá však, že pravdepodobne to bolo uškrtením. Krátko pred jej smrťou jej mučitelia naliali do hrdla čistiace prostriedky a odrezali jej prsia.
Polícia najprv vychádzala z toho, že sa jednalo o krádež auta, ktoré zišlo z cesty. Potom však svoju správu revidovali a uviedli, že páchatelia cielene hľadali biely pár, aby ho mohli znásilniť, mučiť a nakoniec zabiť. Páchatelia svoj zločin zvečnili mobilným telefónom jednej z obetí.
Po tom ako masmédia o tomto zločine mlčali, našla si na internet svoju cestu správa pod nadpisom: „Biely pár unesený, muž a žena znásilnení, bití, zapichnutí a zavraždení. Piati čierni zatknutí.“ Žiadny masmediálny krik o „rasistickom útoku“ sa nespustil.
Zo strany čiernych bolo počuť, že Channon si sama odrezala prsia, pretože to bola jej fantázia – byť znásilnenou čiernymi mužmi. Činy takéhoto charakteru, pri ktorej je obeť najprv sexuálne zneužívaná, sa tešia od roku 1973 veľkej obľube medzi čiernymi. Svojho času uskutočnila Nation of Islam početné vraždy na bielych, pri ktorých bielym mužom odrezali genitálie. V 80. rokoch sa podobným rituálom podchytil čierny kult Jahveho a aj v nedávnej minulosti stále dochádzalo k takým ojedinelým prípadom ako bol ten v Knoxville.
Tak sa nie je čomu čudovať, že veľa čiernych v Knoxville tento čin oslavuje o oboch hlavných páchateľov Lemaricusa Davidsona a Letalvisa Cobbinsa štylizujú ako hrdinov, pretože ako „podprivilegovaní čierni“ to „privilegovaným bielym“ poriadne ukázali. Tieto oslavy boli organizované Nicolasom Thiefom z „Black Poverty Speaks“. Podľa výpovedí Thiefa sú tieto oslavy odpoveďou na demonštráciu bielych, ktorá mala pripomenúť pamiatku na obete. Thief ohlásil, že každý krát zorganizujú oslavu, keď budú zabití „privilegovaní bieli“ čiernymi.
Chavez :jasné že sú aj čierny rasisti ale nás to nemusí trápiť lebo žijeme na slovensku a tu je bieli rasizmus, a myslím si aj ked ty somnou asi nebudeš súhlasiť že čierny rasizmus je viac odvovodnený ako biely kedže niekrorý pociťujú stály útlak zo strany bielych ,je to ich boj ktorý má korene ešte v africkej minulosti ked ich transportovali bieli do ameriky aby makali a boli týraní a vtedy to bolo niečo viac ako rasizmus, to bolo utláčanie ,genocída a rasizmus vzároveň
Revolucion: To mas pravdu, ze nebudem suhalsit. To co si napisal je z casti pravda, ale teraz ich nikto netransportuje a netyra apd. To ich vobec neospravedlnuje. Teraz za to, ze Zidov zabijali v koncentraku, tak teraz oni budu vrazdit Nemcov? Tym padom sa k nim mozme pridat aj my, kedze nas tiez chceli vyhaldit... A to ze na SR nie je cierny rasizmus? Je, len sa o nom nepise. Presne tka ako sa skoro zamlcalo toto. A preco? Lebo ked biely napadne cierneho, hend to je rasizmus a podobne. Ked je to naopak, tak sa o tom mlci a nikto nic nenapise, aby anhodou nebol obzalovany z dikriminacie a sirenia rasosovej nenavisti. A tie ku*vy si na to zvykli a zneuzivaju to. A v poslednej dobe to ide dole vodou s celou Europou. Ako keby som sa mal hanbit za to, ze som biely. id naprikald UK kde zrusili pohladnice s Jeziskom, lebo to vraj diskriminuje moslimov zijucich tam. Vo Francuzku zas zakazali podavat bezdomovcom hovadziu polievku. lebo to vraj diskriminuje moslimskych bezdomovcov... Takto za chvilu si mozme postavit vlastne ghetta a ist si hodit maslu.. Ved ked sa prestahujem do inej krajny, tak respektujem jej tradicie a pod. A kedze sa moslimovia pretstahovali do Europy (ktora je uz oddavna krestanska), tak sa prisposobim. A ked sa im nechce,tak sem nemaju co lozit.
Jj a este co robia tie kurvy arabske, sak nad tym sa uz rozum pozastavuje. Ked cu robit bordel nech sa vratia do tej mongolskej riti z kade dosli a tam nech sa aj pozabijaju
Podľa mňa rasizmus má pôvod v predsudkoch a predsudkov sa nedá zbaviť, pretože sú vecou týkajúcou sa nášho podvedomia. Ja osobne som rasistka, aj keď zrejme nie v pravom zmysle slova, priznávam si to, ale som zaujatá len voči Rómom. Je to o predsudkoch, ako som už spomínala, a tým zabrániť nemôžem ani neviem. Som si istá, že veľa Rómov je aj slušných, žijú normálnym životom, sú začlenení do spoločnosti a môžu to byť dobrí ľudia. Ale pri získavaní mojej dôvery to majú určite ťažšie všetci, proste vidím, že človek je Róm, tak si ho hneď podvedome začnem viac všímať a dávať si lepší pozor. Je to odo mňa nespravodlivé voči tým "dobrým Rómom", ale je to tak a neubránim sa tomu. Neviem, prečo som takáto "obozretná" len proti tomuto etniku, ale bude to asi tým, že veľké percento z nich nechce pracovať, nestarajú sa dobre o svoje deti /načo ich teda majú? ak nemajú peniaze na antikoncepciu - ak vôbec vedia, čo to je - tak prečo sa potom nenechajú sterilizovať? pre rodinné prídavky na deti?/, nevedia hospodáriť s peniazmi, nedodržujú ani základnú hygienu - viem, že ich podmienky naozaj nie sú závideniahodné, ale mnohí radšej peniaze, ktoré dostávajú od štátu /a to sú peniaze od nás, ostatných, ktorí plnohodnotne zarábame - v mojom prípade peniaze mojich rodičov, nie moje, pretože ešte len študujem/ minú na alkohol, cigarety, drogy a podobné záležitosti, ktorými svoju životnú úroveň určite nezdvihnú. Len sa sťažujú, že majú málo, a pritom môžu byť vďační aj za to málo, ktoré dostali v podstate za ničnerobenie. Keď sa zmohnú niečo urobiť, je to krádež, niečo protizákonné, hlúpe alebo zbytočné. Ja viem, že tento problém sa netýka len Rómov, ale všetkých rás, ale medzi Rómami je takých ľudí jednoznačne najviac /percentuálne/ ako medzi ľuďmi inej farby pleti a tu sú pravdepodobne zakorenené moje predsudky voči Rómom.
Nikuska7: ale hej aj pracuju... ved ked ispozres nejaku super relaciu, kde su, tak vzdy povedia. Moj muz robil bla bla a kolko tam pracoval? 1 den.. No a je to jasne. Vzdelanie 0 a cuduju sa, ze inu pracu ako kopat kanale, zbierat odpadky im nedaju. No nedaju, lebo na ine nemaju. S tymi pridavkami a vecami okolo toho suhals. A Skoro so mzabudol, este jednu vec vedia perfektne... Zdemolovat novy byt za mesiac, tak ze sa tam uz neda byvat (a potom zahalsia, ze su tma neludkse podienky a AI a podobne *eble organizacie hend pisu kraviny a EU tak isto... nastahoval by som im ich do bytu, ze co by hovorili potom). A osobne mi uz ani luto nie je, ze som voci tym "dobrym romom" nespravodlivy. Je mi to fuk. Tak to vyzera, ze so mrasista. No co uz, ale za to si mozu sami. Ako povedal jeden kamarat, vystahovat na ostrov ukzat im ako sa sadia zemiaky dat nieco do zaciatku a nechat tam. Zobrat spat, az ked dobehnu civilizaciu. Nemal by som sa smiat, ale fakt to je pekne riesenie.... (aj ked mi je jasne ,ze civilizaciu nikdy nedobehnu, ale to je detail a nie moja starost, ano som ignorant, rasista a neviem co vsetko este)
podla mna,by clovek nemal robit rozdiely medzi farbami pokozky,pretoze potom by sme sa mohli delit aj na tenkych a tucnych,ci skor sa delit podla farby oci ;o)
Myslím si že každý človek je svojim sposobom rasista len si to nechce pripustat. Ako moze niekto povedat, ze nejaky rom (cigan) co sa vala na ulici s lacnim vinom v ruke si je rovny s nejakym vyznamenanim lekarom co dennodenne zachranuje ludske zivoty? Ved je to sprostost. Myslim ze je zdrave ak ma clovek rad svoju rasu, svoj narod a vsetko s tym spojene. Kazdy clovek je prakticky rasista, len nie kazdy si to pripusta. A kto spravil s cernochov tym co teraz su? este pred sto rokmi nahanali s ostepmi antilopi a teraz sa chcu angazovat do spolocnosti. Ale preco sa aj ako rasizmus neberie utok cigana, cernocha, alebo inej rasi na belocha? predstavte si situaciu, ked cigan napadne belocha - nikto to uz nebude brat ako rasizmus, uz je to iba utok. Ale preco?
K príspevku 67: Samozrejme netvrdím, že rasisti sú iba biely. Odsudzujem rasizmus či ho kona beloch, černoch, cigan, aziat, indian atd....
Len si myslím, že biely rasizmus prejavujú o dosť viac (aspoň u nás) a že hlavne v historii boli vačšinou ostatné rasy utlačané bielou. Nie len druhá svetová vojna a veci okolo nej, ale aj otrocká práca, zabíjanie doslova lovenie domorotých obyvatelov v Amerike a Austrálii.
Mne prídu napr. total odveci rezervácie kde môžu žiť indiáni či austrálsky domorodci. Šak ľudia žijuci v rezerváciach? To je jak keby boli nejaké zver. Na jednej strane áno platí, že silnejší prežije a kebyže nezastavame územia domorodcov tak niesme celkovo na takej úrovni, ale na druhej strane sme tú pôdu ukradli. Ono neviem vyjadriť jeden názor a myslím, že nikto uvedomelí nedokáže povedať či to je alebo nie je správne pretože je veľa uhlov z ktorých sa dá na to pozreť.
Archangela: suhals a preco? Lebo to sa proste nehodi do dnesnej doby. Media manipuluju zo vsetkym (a mne s tym lezu na nervy).
Merlin61: to ze utoky ciernych na bielych nie su tak caste? To je kravina, lenze o tom sa nepise Ako napisala vyssie Archangela... a tie "rezervacie" to je trochu skresleny pohlad. Kedze oni tam zit nemusia. Ale do toho uzemia stat v podstate nezasahuje a ziju si tam ako oni chcu. I ked neobhajujem tu cistku co "sme" tam spravili.
Merlin: ale oni (aspon americki indiani) su v tych rezervaciach stastni a nic im tam nechyba, maju tam svoj pokoj a nic ine nepotebuju..
Rasizmus sa prejavuje aj u ciernych. Zil som pol roka v juznej afrike - Johannesburg, tak viem o com hovorim. Oficialne tam je tusim ze nieco okolo 30 milionov cernochov a cca 5-10 milionov bielych (nepamatam si..). A tam bolo na dennom poriadku ze cernoch zabil belocha..
Stala sa tam taka vec ze cernoch isiel okradnut cyklistu (belocha), ten v tom zapase nanho vitiahol pistol a drbol mu do hlavy (cernoch prezil) a este chudak beloch aj isiel do basy za to ze sa branil.
Dalej v kazdej firme musi byt na poprednych miestach urcity pocet cernochov. To je aka demokracia, ze zamestnanec si nemoze vybrat koho dosadi na popredne pozicie? Preco by tam mali ist cernosi, ktori ledva vychodili nejaku statnu High school (na take sa niekedy ani nedostanu..) a vedia velke hovno? Tak bieli to riesia tak ze im daju 30000 randov (cca 150 litrov) mesacne nech drzia hubu a do nicoho sa nestaraju..
V parlamente je nemozne aby tam bola vacsina belochov ktori by tam mali byt pravom, pretoze oni tu krajinu zveladili a spravili z nej to co je..
A takto by som mohol menovat do rana.. Svinstiev sa tam deje vela, ale len par z nich je medializovanych, len sa tie kurvy ohanaju Apartheidom, ale teraz ked je situacia skoro opacna, tak nikomu nevadi ze cernosi si ti co diskriminuju..
No podla mna sa dost velka cast ludi len snazi byt tolerantna. Akoze nevravim o kazdom, vravim o ludoch, ktori neustale tvrdia aki su dobry, tolerantni, nekonfliktni. Ale v skutocnosti ked pride do nejakeho styku njako to vsetko zmizne. Mam vela znamych ktori sa pokladaju za antirasistov ale naozaj chcu len zaposobit. Okrem toho vela ludi si mysli , ze rasisti su len biely, ktori nenavidia ciernych atd. To je predsa blbost. Vsetci by si mali uvedomit, ze vela vojen, konfliktov a hadok vzniklo len koli par hlupym ludom, ktori sa pokladali za nadradenych. A vela dalsich ludi na to skocila a tak sa to taha az dodnes. Rasa je nepatrna drobnost ako napriklad ci ma clovek kratke alebo dlhe vlasy, akej farby ma oci alebo co. Tak to potom pokojne njaky Janko Mrkvicka mohol so svojimi druhmy natlacit vtedy dost primitivnym ludom do hlav njaku taku sprostost a predstavme si ,ze koli tomu by teraz zabijali modrooki zelnookych alebo co.....
A co je take zle podla vas (rasistov) na hnedej?....ved vsetci maju radi cokoladu toto nemyslim, zle hej..?...no a napriklad ja niesom rasista ale obcas sa bojim ked idem sama a vidim ze na ceste stoji tlupa ciganov. Bojim sa ze mi daco spravia. Uz sa aj stalo. Aj oni by si mali uvedomit , ze ked budu na vsetkych negativny nemozu cakat ze sa k nim budu spravat ako ku kralom alebo co. Ako najvacsiu vinu na tom maju ti co to zacali a ti ostatny su len obetami svojej hluposti....okej sa dako zapletam do svojich myslienok.. ....pa
No ja som rasista a co? Neznasam ciganov, kvoli tomu ako sa psravaju, co robia atd. A to ze to nerobia vsetci? Hej su aj vynimky, osobne uz na nich dlabem, namam najmesniu chut spoznavat ich "po jednom", vidim to pocernejsie a hned mi je na grc z nich. Smola. Cernochov mam u prdele i ked radsej pomlcim. A moslimov tiez nemusim, pretoze ssetci sa ohanuju tym islam je nabozenstvo mieru a bla bla bla ap otom sa odpali na najblizsom letisku, lebo Alleh to tak chcel. Uznavam nie vsetci moslimovia tu teroristi, ale vsetky vacsie teroristicke utoky maju an svedomi oni. Howgh.
Este som zabudol neskutocne mi lezu na nervy ludia (mensiny), co ked sa im nieco stane (Aj vlastno uchybou) sa hend ohanuju rasizmom, antisemitizmom a neviem com vsetkym. A tak isto vsetci ti uzasni kozmopoliti co zabudaju na historiu a vlastnu krajnu. Jj som nacionalista (nie nacista!). Teraz je to vsetk oa mam dusu na mieste
Ja nie som nacionalista a po tej kauze NBU a websupport a podobne, sa hanbim ze som sa tu narodil, a dufam ze pri prvej prilezitosti z tadeto vypadnem, ale Chavez suhlasim s tebou s tymi ciganmi a arabmi.. Tu jebnutost uz maju vrodenu a ludia co sa nechcu/nevedia prisposobit spolocnosti v ktorej ziju, tak v danej krajine nemaju co hladat.
Poznám do bludu náckov a poviem vám sú to gumi. Čo sa týka rómov nemám ich rád kôli ich charakteru česť výnimkam.Ale na druhu stranú neviem čo si otom mám myslieť lebo ked do mňa neskáču rómovia tak náckovia.
Nech sa medzi sebou vybiju. A ešte sa musím vyjadríť k tým náckom: Sú to magori a nevedia ani čo je to pojem Skinhaed. Lebo skinheadi sú proti nacizmu a sú united s pankáčmi.Takže keď príde ňáky klobas zahailuje a povie že je Skinhead, tak vie o tom leda tak hovono a na Skinhaeda sa hrá.
Trash: Ja som s nackami problem este nikdy nemal.. Aj ked som isiel domov z HH koncertu, uz som mysle lze ma idu uyebat a oni len, ze ci som nevidel nejakych punkacov co im zmlatili kamosa... Thats all. I ked, to ze uznavaju hitlera je chore. A skinheads and punks united su rpedsa oi! A aj original skinheads sa mlatili s hipikmi a tusim pakistancami, alebo kym.
Tommyhot: co sa tyka NBU radsej pomlcim, to bola hanba. O websupport viem toho malo(info z medii a to je dost malo) a dost pochybujem, ze to zhabali kvoli NBU i ked to tvrdia.
Chavez: osobne si myslim ze to bola cielena akcia proti firme websupport a mozno aj proti blackhole.sk ktory sa nachadza na ich serveri (a vlastnik blackhole je vlastnikom websupportu), lebo vraj tam je "hackerska" komunita.. Aj ja som sucastou tej komunity a ze by som bol hacker? mm asi ne..
Tommyhot: No ja fakt netusim preco bol o to co bolo. ALe na druhej strane dost pochybujem ,ze by to robili len tak. Zas v PZ su "experti" to je fakt, ale urcite tam su aj normalni ludia. Otazka je kto mal vyssi post... (sry za OT)
Tazko povedat preco to bolo ale dost ludi si mysli ze to bolo za cielom poskodenia websupportu. Ved preco nemohli zvolit taky isty postup ako pred rokom, ked tiez potrebovali informacie od websupportu? Teraz tam vtrhli ako retardi a zobrali vsetko co blikalo, aj switch, takze je vidiet tu ich odbornost..
TRASH:presne! s tymto sa furt stretavam......mam kamaratov skinov,oikacov, a njektori "punkaci" abo cigani na nich nadavaju a ako snazia sa ich zbit ci co, amyslia si ze skini su nacisti.....teda niektori nackovia sa tak nazyvaju ale to je blbost
kazdi tu len hovori o tom, ze rasizmus je iba zo strany bielych. lenze mnohi isto neviete o tom, ze v amerika prevlada tzv. "cierny rasizmus". ked napriklad zo slusnosti uvolnite starej cernoske miesto v autobuse ona ho neprijme pretoze ste biely odpad ako vas oni nazyvaju. a rozhodne uz ani nehovorim o stvrtiach kde je kriminalita tak vysoka, ze tam len policajne hliadky sem tam zavitaju, ale pre bieleho cloveka by to bola ista smrt. mne osobne cernosi nevadia pokial sem prisli studovat a normalne lepsie zit a snazit sa prisposobit, ale ked som videl v prahe ako po nociach predavaju hash a herak mal som dost. je pravda ze aj bielych dealerov je tam urcite kopu no nestretol som sa s tym. taktiez slusny cigan, ktory pracuje a stara sa o rodinu ako moze mi nevadi. ale takych je 1 z 500. a urcite ich k tomu neprinutila chudoba. ale ich mentalita. to je kocovny narod, ktory zboznuje bohemsky zivot bez akych kolvek starosti (tak preco si zbytocne robit starosti s pracou). tuto otazku aj tak nikdy nikto nevyriesi a mozme o tom polemizovat kolko chceme
sorry Chavez ,,, spominal si to tu uz predomnou ... nechcelo sa mi vsetko citat tak som si to nevsimol ... ale ako tak pozeram mame velmi podobne nazory.
Peb17&TRASH: no to su "original" skinhedas, ale zabudate, ze tu su potom este rusheri, sharperi, nazi-skins, ... A vacsian skins patri k nazi-skins a teda hajlovanie k tomu patri. Aj ked od povodnej filozofie sa odvratili to je fakt.
najhorsi ludia su biely...a to vyjebany zidia...nemam nic proti ciernym ani cervenim ci purpulovym, ale ked vyjebany zid v zivote ani chujom nehne a ma miliony tak to ta vie dost najebat
K tomu ciernemu rasizmu- ani listok sa bez vetra nepohne.. Kazdy rasizmus je vsak zly.. Nechapem preco nemozme zit v harmonii akoby nas nedelila farba koze a nazory.. Sme predsa ludia dychame do iste, vylucujeme to iste, akurat v hlave mame rozdiely.. ale to rasizmus neni...
HMm .. ked pozeram na tipkov, co tu pisu o skinoch a o srackach... pisete o takch veciach, s ktorymi ste sa nestretli este ... rasizmus dany zakonom je blbost ... rasizmus je ochrana bilej rasy a ne fakca ciganovi, ako je to dane slovenskou ustavou ... ja rasista nie som .. ja si hovorim NACIONALISTA, VLASTENEC ... prosim vas, Vy menej inteligentnejsi nemylte si tento pojem s neonacizmom alebo dokonca fasizmom.... jednoducho sa zastavam nazoru, ze SLOVENSKO ma patrit SLOVAKOM .. a nikomu inemu ... taze ziadny madari,negri, vietnamci nemaju na slovensku co hladat .. lebo my ich tu nechceme
Costkoo ty vlastenec keby neni inych narodov, tak byvas v hlinenom dome, kuris drevom, jes nanajvys tak nejaku burinu a nepises taketo kktiny na nete..
Akože ludia, tak toto je trápna diskusia jak hovedo. Nechapem ako môže niekto uznávať Rasizmus! Šak sa sami pozrite na ľudí! čo vidíte? či je čierny, alebo bieli, či aziat, všetci sú to ľudia, ktorí jedia, spia, serú a majú 5 zmyslov! Pozrite, keby boli psi namiesto ľudí, taktiež by rottweileri odsudzovali nemeckých ovčiakov za to že majú inú farbu srsti?? zamyslite sa nad tým...
Deni10taurus: ja len tolko, ze tu narazas na to, ze zvierata v sebe nemaju rasizmus. ako mi potom prosimta vysvetlis fakt ked skupina, alebo samotni jedinci odmietnu mlada, pripadne druh, ktory je albin (biela srst, cervene oci)? Myslis, ze to je len zhoda okolnosti? Nie. Aj zvierata su zvyknute na to, ze maju okolo seba jednicov rovnakeho druhu. Neide tu o to, ze by ich nenavideli, len sa pred nimi chrania, pretoze ich nepoznaju a nevedia, co od nich mozu cakat. To iste robia aj ludia... Nevravim, ze som nejaky prehnany rasista, len sa uz nemozem pozerat tak zaslepene, co sa tu deje...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
103 komentov
inak podla mna...
» www.birdz.sk/webky/citajblog...
predstavte si ze ja vas budem neznasat ze mate blond vlasy a ja cierne, ved aj to je rasizmus nie? podla mna je to len drbnutost nejakych ludi, co nevedia co so svojim volnym casom
(za gramaticke chyby sa ospavedlnujem
pokoj vsetkym ludom!!!
No ako si povedal podla mna vobec nezanika. Ako sa tu hovorilo, ja rozdelujem len normalnych a jebnutych ludi. Nic viac nic menej.
Tj vela ludi picuje napriklad na ciganov, ale nie kvoli tomu ze su cierny ale kvoli tomu ze kradnu, spravaju sa jak vyvrheli a neprizanivo posobia na ludi normalnej kulturi. Je to proste ich styl spravania ich kultura.
Avsak mozem osobne menovat naprikald jedneho cigana, s ktorym sa viem tak dobre porozpravat o vsetkom moznom. Byva u kamarada v podnajme ma ale 40 rokov, je trozvedeny, miluje svoje dcery, nepije, nekradne super spravny chlap akych je len na svete malo. Pre svoje dcery by zniesol aj modre z neba. Da im aj posledne peniaze, aj ked nema na poriadne jedlo lebo je pred vyplatou. Len aby sa mali oni dobre.
Rasizmus ako taky je velky problem. Vobec ho neuznavam. Neznasamm spolky ludi ktory su rasisticky orientovany. Je to podla mna tupost a drbnutost niektorych ludi a ako niekto povedal vyzera to ako keby nemali co z volnym casom a chcela sa niekde zaradit. Logicky nevidim ziadny dovod preco nejakeho cloveka podhodnocovat len kvoli tomu ze je iny ako mi.
Lenze toto sa rychlo rozvija dopredu, nie je to uz len kvoli farbe pleti, je to aj kvoli politickemu vyznaniu, kvoli narodnosti (napr madari), proti vierovyznaniu, ale aj dlhe boje kvoli vyznavanemu stylu hudby ci oblecenia. Ludia sa uz zeru za vsetko , a nedokazu si tolerovat uz zakladne ludske veci.
Ja si myslim ze nie rasizmus tak strasne moc pribuide, ale skor intolerantnost ludi.
aspon by mohla patrit medzi ludske slusnosti, ved kadzy si vieme zakusnut do jazyka a prehltnut ked chceme, staci len chciet
ale nepaci sa mi to ze teraz sa vsetko vztahuje na rasizmus na niekoho sa zle pozriem alebo vynadam dakomu drzemu a ked to bude nahodou cigan som rastistka napr. moja mama ako ucitelka ma v skole vela problemovych deti ktore na zakladnu svojim IQ vobec nepatria a este sa aj biju, odvravaju atd. a k belochom si moze dovolit vykricat sa nanho a pohrozit mu lebo sa to dakedy fakt neda..ale ked naposledy nakricala na cigana tak sa prisla jeho matka hadat do skoly moja mama dostala taku supu do tvare je 2 tyzdne bola PN a hrozilo ze ju zalovat budu (a skoro aj padaka dostala) a to len kvoli tomu ze rodicia nie su schopny zvladnut sovje blbe decko ale pojde sa radsej sudit a este zbit ucitelku! to je dost drzost a nic sa s tym neda robit lebo moja mama je podla policajta strasna rasistka (aj ked iny policajt bol toho cigana a este ineho kludnit ked sa v skole bili a oddelit ich od seba lebo uz aj krv tiekla)
Potom ma sere ten odpor voči romskej kultúre ,myslím tých tá ich reč ,hlasno komunikuju a moc gestikuluju cigáni na námestí, každý na to nadava no mne sa to zdá vtipné a berem to, takéto chovanie má veľa ludí na východe slovenka..
Dalej cigáni kradnú, áno niektorý kradnú a sú to svine ale pri tomto berem do úvahy povahu toho človeka a nie rasu..
Ešte ma sere aj to musím povedať ,že ludia slovenska si zvolia prepnutého alkoholika, rasistu, človeka ktorý nerešpektuje iný názor ako svoj vlastný a je to slota
a nenadavajte tu vsetci na romov, oni za to nemozu, nekradli by, keby nemuseli. za podmienky, v akych ziju, moze vychova, nie ich osobny charakter
V diskusných príspevkoch je zakázané:
1. písať nadávky, vulgarizmy
ano, viem, ale pre rasistov je aj slovo kokot pocta
oni proste nechapu, ze to vzdelanie na nieco je. aj oni maju taku vychovu, taku odovzdaju aj svojim detom...
nepocul si este prislovie: bohaty ma vela enazi a chudobny deti
ak chýbajú sekundárne globalnejšie poznatky o žití a spolužití=množia sa a vystrájajú (slušne povedané) na verejnosti...atakďalej
záver: to, že ako ľudia máme okrem schopnosti sebauvedomenia si, aj schopnosť ovplyvňovať v najväčšej forme Zem a schopnosť práce, ktorej zvyšku biosféry nebolo dané, nedokážu určití ľudia, o ktorých sa tu bavíme, a to, že ich niekto odsudzuje odôvodnene nie je rasista, rasizmus je o rase...
A nemozte popriet ze v kazdom z nas je aspon trochu rasizmu.
a hej mas pravdu
Ak tolerancia nepatri medzi zakladne ludske vlastnosti tak co potom ? Vies co je to vobec tolerancia ? Ak by tolerancia nebola na tomto svete vies si to vobec predstavit ? Si uz ozaj udrbany ?
Tolernaci je aj to ze ked mi povis debil ze ty nerozjebem chrapinu. Aj to je tolerancia. Ale sak vlastne to nie je podstatna vlastnost.
Ty sa s toho preber, ty mas co hovorit. Rasista neviem ci si , ale homosexualov by si seckych zabijal a hovoris ze su chory a mali by sa liecit. To hovori za vsetko a aj za tvoj pristup.
každý dospelý človek prešiel školou...napriek tomu ľudia bojujú na všetkých kontinentoch, aby deti dostávali vzdelanie, majú na to právo!, prečo to oni robia? rovnaká odpoveď, ale ty si ju nenašiel...takže sa trošku na to pozri globálne, nepozeraj na seba, na rovnice, škola ma negatívy, ale má svoj podstatný princíp
Pre toto vadia Slotovi madari a este aj pre kopu ineho. Ano ozrani by do politiky patrit nemali, ale madari uz vobec nie (do tej slovenskej) Keby aspon drzia picu a su radi ze su, tak by bolo secko ok, ale oni by nas pri prvej prilezitosti obrali aj o osrate trenky, kurvy spinave..
Nevadi mi ze na slovensku su madari. TO je ich vec, aj my sme natlaceny vsade po europe kvoli naprikald zarobkom. To je fuk, lenze jedna sa o to ze nemaju co zasahovat do politiky. Problem je v tom ze uz maju svoju stranu (SMK) , a kedze sa tu madari premnozuju davaju jej svoje hlasi.
Nikde na nete my posielali prelozene madarske video kde nejaka komercna madarska televizia vyzivala slovenskych madarov k volbam SMK. Ze je to ich povinost, ze tam musia ist vsetci, ze ak su len troska hrdy na svoj povod musia ist volit.
A toto je to co tu nechceme. Preboha sak uz len v Trnave sa dostala do radnice medzi mestskych poslancov stale viac a viac madarov. Oni tu normalne bojuju za to aby sa tu postavila madarska univerzita.
Ja hovorim co je moc to je moc, nech si tu ziju, nech sa tu jebu, ale ked chcu madarske skoly a co ja viem co nech sa vratia tam odkial prisli.
Každý kokot je rasista a nie každý človek
revlúcia: tak sprav revolúciu, aby decká chodili aspoň o dva roky menej do školy...čo je obtiažne, veľmi veľa informacii je v našej dobe, preťažená spoločnosť, to uznávam, ale nemysli si,že keď dospeješ a budeš po škole, že budeš robiť len to, čo ťa baví, alebo naplňa, človek začne mať iné starosti a problémy, celkovo život je na hovno, ale je veľmi krásny, tak paradox
Inak videli ste film Kult hakoveho kriza?Je dobry.
"coment" je s dvoma m (čo svedčí o tom, že si sa neučil angličtinu).
"ťeba" je bez mäkčeňa (čo svedčí o tom, že si sa nenaučil písať - takže makaj do školy, kedže sám si hovoril, že škola má byť iba o písaní a čítaní".
Zipporah chcela zrejme naznačiť, že v tej škole nejde iba o to, aby sa človek naučil všetky tie veci, čo nikdy v živote, podľa tvojich slóv, nevyužije. Ide o to, že škola má okrem svojho informačného zamerania aj zameranie výchovné. To jest, škola má formovať aj povahu osoby. Medzi tieto vlastnosti by som zaradil napríklad trpezlivosť, zodpovednosť, schopnosť nevyfláknuť sa na niečo, čo osobu nebaví; a spol... Týmto by som rád nadviazal na samotnú tému - môj vzťah k ľuďom, ktorí sú buď rasovo alebo (aby som trošku okomentoval aj názory trošku ku koncu) národnostne odlišní, nie je veľmi dobrý, kedže najmä z doterajších skúseností mám už istú predstavu o týchto ľudoch (sú to skôr postoje negatívne než pozitívne). Takéto stereotypy mám vytvorené aj pre niektoré iné skupiny ľudí (hip-hoperi&rapperi, EMO, nacisti, ... avšak to je už na dlhšiu diskusiu).
Je však diskutabilné, že kto čo považuje za rasizmus? Je takéto škatuľkovanie si skupín rasizmus (teda čo sa týka rás pochopiteľne). Končí sa rasizmus tým, že má tá osoba kamarátov inej rasy? Ja osobne neviem.
Ešte by som sa rád vyjadril k niektorým veciam - keď sa tu istá osoba tak negatívne vyjadrovala o Slotovi, počula tá osoba aj o pánovi Ďurajovi?
Nacizmus je zrejme v týchto časoch chápany samotnými nacistami dosť zle - už som videl aj černocha, ktorý bol nacista a heiloval.
Čo sa týka školy - ak si pozrieš na slovenskej wikipédii definíciu školy, tak si môžeš prečítať, že je to výchovno-vzdelávací subjekt.
Môj názor ohľadom školy, vyzerá nejak takto -keby nejaká osoba nechodila do školy, tak by sa zanedbala socializácia vo vývine jeho osobnosti, a tým by sa na túto dobu dosť nesprávne sformovala jeho spoločenská, ale aj individualistická zložka osobnosti. To znamená, že škola tým, že do žiakov vtĺka tieto potrebne a neskôr aj nepotrebné (podľa zamerania žiaka) vedomosti, vedome a podvedome formuje osobnosť človeka. To jest - nemôžeš povedať, že škola neformovala tvoj charakter, lebo ťa napríklad donútila robiť niektoré veci, čo si nechcel, a tým v individualistickej zložke povahy človeka formuje vlastnosť trpezlivosti, poslušnosti, cieľavedomosti a spol. Avšak taktiež nemôžeš povedať, že keď si sa vôbec neučil, tak ťa tvoje rebelanstvo neformovalo - rozvíjalo v tebe zasa schopnosť vybrať si, čo je pre teba potrebné, avšak aj schopnosť odlíšiť sa od zaužívanosti.
Tej vete o osnovách som asi správne nepochopil.
Nemyslím si, že dehonestovanie slovenského jazyka schválnym robením pravopisných chýb, je niečo, na čo by mala byť osoba hrdá. Každopádne, čo narobíš, keď škola z niekoho spraví perfekcionistu, ktorý sa nedokáže pozerať na tie "howná", ktoré tu produkuješ.
Svojím spôsobom sa uvidí, kto o svete nič nevie. Spoločnosť je aj o rôznych názoroch a ako náš systém učí - každý má právo na vlastný názor a druhá osoba mu ho nemá právo odopierať.
Mimochodom, ak by tu bol nejaký extrémny NOS-kár alebo psychológ, tak sa ospravedlňujem za prípadné chyby v odbornej stránke tohto príspevku. Ja nič, ja len chemik.
To, že po škole je milion nových možností, je síce pravda, ale s možnosťami prichádzajú aj povinnosti a okrem iného na to škola slúži, aby bol človek pripravený tieto povinnosti niesť. Aby som sa dotkol aj témy tejto podsekcie fóra - mám také tušenie, že keď tie rómske decá celé detstvo nemuseli nič robiť, nič sa učiť, jednoducho celý čas sa hrať (na gitare ^_^; ale nie), tak asi nebudú ich povahy a osobnosti natoľko zosocializované, aby mohli vstúpiť do spoločnosti.
Na jahodách asi neskončí, kedže ak to nie je totálny baka, ktorý chodí na školu, ktorá nie je perspektívu, tak si vždy nájde uplatnenie, nehovoriac o školách technických, ktorých absolventov je miestami kritický nedostatok.
Suhlasim s nazorom ze madari nemaju o hladat v nasej politike .... neviem si predstavit ze by sa anglicka mensina zijuca vo Francusku vrtala do francuzskej vlady a uz vobec nie ze by si urobila vlastnu politicku stranu
Takze ak si si schopny/a odpovedat na tuto otazku tak potom neviem preco sa cudujes, ze ich niekto "nema" rad. Podla mna by sa to ale mohlo trocha krotit. Ale ved kde nedostahne ruka zakona tam dosiahnu skini.
Treba pracovať s ľudmi, ktorý presadzujú rasizmus, lenže to by oni sami museli chcieť.
A ak je niekto rasista len tak pre nič za nič, kvoli všeobecným dôvodom, tak to už je porucha podla mna a mala by byť zapísana normalne v zozname psychickych deviáci.
a čo sa týka tých rómov. V piatok som bol v Martinskom múzeu (tusim etnografické) a majú tam peknú expozíciu o rómskej kultúre. Oni su prosto kočovný národ a vždy v nich tá túžba po slobode zakorenená ostane.
A dnesny rasizmus je zalezitostou image-ovosti.. Vacsina ludi si mysli ze je to cool, tak preco sa nestat rasistami? Poznam 2-ch ciganov co sa hraju na nackov, no chore nemyslite?
Ako jasne, aj ja poznam ľudí čo su ,,veľký nackovia" a robia to len pre to aby mali svoj image. Ale vačšinou títo pseudonackovia sú neškodní. Ja to čo som písal som myslel na original nackov, ktorí inú cestu ani nevidia.
Čierni oslavujú masaker na bielych v Knoxville
Začiatkom tohto roka došlo v americkom štáte Tennessee v meste Knoxville k násilnému zločinu, ktorý dokonca aj v USA nenájde seberovného. 21-ročná Channon Christianová a 23-ročný Christopher Newson sa nachádzali práve na ceste za svojimi kamarátmi, keď boli prepadnutí s namierenou zbraňou a postupne museli prežiť 24 hodín utrpenia. Keby boli Christian a Channon čiernymi a ich mučitelia bieli, tak by to masmédia celé týždne predhadzovali obyvateľstvu. Keďže sa pri páchateľoch ale jednalo o čiernych a nie o bielych, tak sa celý prípad umlčiava. Predsa sa nemôže stať to, čo sa stať nemôže.
Pri páchateľoch sa jedná o Letalvisa Cobbinsa (24), jeho brata Lemaricusa Davidsona (25) a Georga Thomasa (24). Títo traja muži zviazali svoje obete ohrozujúc ich pritom strelnou zbraňou a odviezli ich do Cobbinsového bytu, kde jeho 18-ročná priateľka, Vanessa Colemanova a pravdepodobne ešte jedna ďalšia maloletá osoba na nich už čakali.
Vyše 24 hodín boli Christopher a Channon všetkými štyrmi páchateľmi znásilňovaní a mučení, pred tým ako zastrelili Christophera a nakoniec ho spálili. Channon bola buď ubitá na smrť alebo uškrtená. Na základe takých ťažkých zranení, ktoré jej telo malo, nedokázal súdny lekár určiť príčinu smrti, predpokladá však, že pravdepodobne to bolo uškrtením. Krátko pred jej smrťou jej mučitelia naliali do hrdla čistiace prostriedky a odrezali jej prsia.
Polícia najprv vychádzala z toho, že sa jednalo o krádež auta, ktoré zišlo z cesty. Potom však svoju správu revidovali a uviedli, že páchatelia cielene hľadali biely pár, aby ho mohli znásilniť, mučiť a nakoniec zabiť. Páchatelia svoj zločin zvečnili mobilným telefónom jednej z obetí.
Po tom ako masmédia o tomto zločine mlčali, našla si na internet svoju cestu správa pod nadpisom: „Biely pár unesený, muž a žena znásilnení, bití, zapichnutí a zavraždení. Piati čierni zatknutí.“ Žiadny masmediálny krik o „rasistickom útoku“ sa nespustil.
Zo strany čiernych bolo počuť, že Channon si sama odrezala prsia, pretože to bola jej fantázia – byť znásilnenou čiernymi mužmi. Činy takéhoto charakteru, pri ktorej je obeť najprv sexuálne zneužívaná, sa tešia od roku 1973 veľkej obľube medzi čiernymi. Svojho času uskutočnila Nation of Islam početné vraždy na bielych, pri ktorých bielym mužom odrezali genitálie. V 80. rokoch sa podobným rituálom podchytil čierny kult Jahveho a aj v nedávnej minulosti stále dochádzalo k takým ojedinelým prípadom ako bol ten v Knoxville.
Tak sa nie je čomu čudovať, že veľa čiernych v Knoxville tento čin oslavuje o oboch hlavných páchateľov Lemaricusa Davidsona a Letalvisa Cobbinsa štylizujú ako hrdinov, pretože ako „podprivilegovaní čierni“ to „privilegovaným bielym“ poriadne ukázali. Tieto oslavy boli organizované Nicolasom Thiefom z „Black Poverty Speaks“. Podľa výpovedí Thiefa sú tieto oslavy odpoveďou na demonštráciu bielych, ktorá mala pripomenúť pamiatku na obete. Thief ohlásil, že každý krát zorganizujú oslavu, keď budú zabití „privilegovaní bieli“ čiernymi.
svenler.com | 22. 6. 2007
Nikuska7: ale hej aj pracuju... ved ked ispozres nejaku super relaciu, kde su, tak vzdy povedia. Moj muz robil bla bla a kolko tam pracoval? 1 den.. No a je to jasne. Vzdelanie 0 a cuduju sa, ze inu pracu ako kopat kanale, zbierat odpadky im nedaju. No nedaju, lebo na ine nemaju. S tymi pridavkami a vecami okolo toho suhals. A Skoro so mzabudol, este jednu vec vedia perfektne... Zdemolovat novy byt za mesiac, tak ze sa tam uz neda byvat (a potom zahalsia, ze su tma neludkse podienky a AI a podobne *eble organizacie hend pisu kraviny a EU tak isto... nastahoval by som im ich do bytu, ze co by hovorili potom). A osobne mi uz ani luto nie je, ze som voci tym "dobrym romom" nespravodlivy. Je mi to fuk. Tak to vyzera, ze so mrasista. No co uz, ale za to si mozu sami. Ako povedal jeden kamarat, vystahovat na ostrov ukzat im ako sa sadia zemiaky dat nieco do zaciatku a nechat tam. Zobrat spat, az ked dobehnu civilizaciu. Nemal by som sa smiat, ale fakt to je pekne riesenie.... (aj ked mi je jasne ,ze civilizaciu nikdy nedobehnu, ale to je detail a nie moja starost, ano som ignorant, rasista a neviem co vsetko este)
Len si myslím, že biely rasizmus prejavujú o dosť viac (aspoň u nás) a že hlavne v historii boli vačšinou ostatné rasy utlačané bielou. Nie len druhá svetová vojna a veci okolo nej, ale aj otrocká práca, zabíjanie doslova lovenie domorotých obyvatelov v Amerike a Austrálii.
Mne prídu napr. total odveci rezervácie kde môžu žiť indiáni či austrálsky domorodci. Šak ľudia žijuci v rezerváciach? To je jak keby boli nejaké zver. Na jednej strane áno platí, že silnejší prežije a kebyže nezastavame územia domorodcov tak niesme celkovo na takej úrovni, ale na druhej strane sme tú pôdu ukradli. Ono neviem vyjadriť jeden názor a myslím, že nikto uvedomelí nedokáže povedať či to je alebo nie je správne pretože je veľa uhlov z ktorých sa dá na to pozreť.
Merlin61: to ze utoky ciernych na bielych nie su tak caste? To je kravina, lenze o tom sa nepise Ako napisala vyssie Archangela... a tie "rezervacie" to je trochu skresleny pohlad. Kedze oni tam zit nemusia. Ale do toho uzemia stat v podstate nezasahuje a ziju si tam ako oni chcu. I ked neobhajujem tu cistku co "sme" tam spravili.
Rasizmus sa prejavuje aj u ciernych. Zil som pol roka v juznej afrike - Johannesburg, tak viem o com hovorim. Oficialne tam je tusim ze nieco okolo 30 milionov cernochov a cca 5-10 milionov bielych (nepamatam si..). A tam bolo na dennom poriadku ze cernoch zabil belocha..
Stala sa tam taka vec ze cernoch isiel okradnut cyklistu (belocha), ten v tom zapase nanho vitiahol pistol a drbol mu do hlavy (cernoch prezil) a este chudak beloch aj isiel do basy za to ze sa branil.
Dalej v kazdej firme musi byt na poprednych miestach urcity pocet cernochov. To je aka demokracia, ze zamestnanec si nemoze vybrat koho dosadi na popredne pozicie? Preco by tam mali ist cernosi, ktori ledva vychodili nejaku statnu High school (na take sa niekedy ani nedostanu..) a vedia velke hovno? Tak bieli to riesia tak ze im daju 30000 randov (cca 150 litrov) mesacne nech drzia hubu a do nicoho sa nestaraju..
V parlamente je nemozne aby tam bola vacsina belochov ktori by tam mali byt pravom, pretoze oni tu krajinu zveladili a spravili z nej to co je..
A takto by som mohol menovat do rana.. Svinstiev sa tam deje vela, ale len par z nich je medializovanych, len sa tie kurvy ohanaju Apartheidom, ale teraz ked je situacia skoro opacna, tak nikomu nevadi ze cernosi si ti co diskriminuju..
A co je take zle podla vas (rasistov) na hnedej?....ved vsetci maju radi cokoladu toto nemyslim, zle hej..?...no a napriklad ja niesom rasista ale obcas sa bojim ked idem sama a vidim ze na ceste stoji tlupa ciganov. Bojim sa ze mi daco spravia. Uz sa aj stalo. Aj oni by si mali uvedomit , ze ked budu na vsetkych negativny nemozu cakat ze sa k nim budu spravat ako ku kralom alebo co. Ako najvacsiu vinu na tom maju ti co to zacali a ti ostatny su len obetami svojej hluposti....okej sa dako zapletam do svojich myslienok.. ....pa
Nech sa medzi sebou vybiju. A ešte sa musím vyjadríť k tým náckom: Sú to magori a nevedia ani čo je to pojem Skinhaed. Lebo skinheadi sú proti nacizmu a sú united s pankáčmi.Takže keď príde ňáky klobas zahailuje a povie že je Skinhead, tak vie o tom leda tak hovono a na Skinhaeda sa hrá.
Tommyhot: co sa tyka NBU radsej pomlcim, to bola hanba. O websupport viem toho malo(info z medii a to je dost malo) a dost pochybujem, ze to zhabali kvoli NBU i ked to tvrdia.
Peb17&TRASH: no to su "original" skinhedas, ale zabudate, ze tu su potom este rusheri, sharperi, nazi-skins, ... A vacsian skins patri k nazi-skins a teda hajlovanie k tomu patri. Aj ked od povodnej filozofie sa odvratili to je fakt.