jeho poviedky na seba absolútne nenadväzujú..čiže je úplne jedno s ktorou začneš..ale odporúčam,someone like you(neviem slov.ekvivalent),tam sú najkrutejšie poviedky..a ešte Môj strýko Osvald je fajn..to je zas román,zdá sa mi.
Od tohto spisovateľa som pred dvomi rokmi vyhrabala knihu "Neuveriteľné príbehy".... našla som ju pri skúmaní babičkinej knižnice . Skvelé čítanie, jeho poviedky sú originálne, nápadité, často s dávkou irónie .
Mimochodom, práve dnes som si prečítala poviedku "Návštevník", vystupuje v nej strýko Oswald - cestovateľ a zvodca žien. Predpokladám, že je to rovnaká postava ako zo spomínaného románu "Môj strýko Osvald"?
Úplne geniálny dokonalý autor, jeho romány a poviedky maximálne vystihujú môj vkus, tie závery sú jednoducho skvelé! Detské knihy sú úplne úžasné, tá atmosféra, koniec, všetko. A poviedky zase, prekvapivé, úchvatne vypointované... Môžeš začat napríklad poviedkami - Pribehy nečekaných koncu (to je myslím najnovšie vydanie a aj celá séria v tej edícii). Potom ďalšie poviedky, alebo aj romány pre deti veľmi odporúčam.
Jeden z mojich troch najobľúbenejších spisovateľov
ja som od neho citala Neuveritelne pribehy ale som to ani nedocitala..zdalo sa mi to byt moc krute.. vo vsetkych sa tam ludia strasne snazia a na konci sa to vzdy tak dojebe..tak som to prestala citat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
jeho poviedky na seba absolútne nenadväzujú..čiže je úplne jedno s ktorou začneš..ale odporúčam,someone like you(neviem slov.ekvivalent),tam sú najkrutejšie poviedky..a ešte Môj strýko Osvald je fajn..to je zas román,zdá sa mi.
@hluzar treba to tu prevetrat
@anthvillie Matildu - film som ako decko zrala skusim aj knihu.
Mimochodom, práve dnes som si prečítala poviedku "Návštevník", vystupuje v nej strýko Oswald - cestovateľ a zvodca žien. Predpokladám, že je to rovnaká postava ako zo spomínaného románu "Môj strýko Osvald"?
Jeden z mojich troch najobľúbenejších spisovateľov
» www.databazeknih.cz/knihy/pribehy-n...
Z poviedok mám najradšej Lamb to the slaughter (Aj jahňa môže zabiť sa to volá, tuším), skús tú...
Pre dospelých radím Ľúbostné rošády, Môj strýko Oswald, atd. Vlastne nie je kniha, ktorá by nebola dobrá, čo sa týče Dahla