Ahojte! Uz dlhsie rozmyslam nad rokom na strednej skole v usa ale neviem sa rozhodnut a potrebujem poradit, ake to tam je a jednoducho vsetko okolo toho - ci tam mam ist, pretoze sa strasne bojim...Prosim poradte mi. Je tam ta skola tazka a aky su tam lud
praveže tam majú stredné školy na nízkej úrovni...ale na druhej strane je to dobré na učenie sa jazyka...moja kamarátka bola rok v Írsku a keď sa vrátila musela potom opakovať ročník lebo bola pozadu...ja by som si vybrala Anglicko keď už tak...
preco by mali byt skoly na nizkej urovni? tisic ludi zo slovenska chodi kazdorocne do usa, mozno nejde ani tak o skolu, ako spoznat nove prostredie, iny system, ine natury. Asi 8 spoluziakov bolo/je v usa a na nic nenadavaju, paci sa im tam
mam spoluziacku vo svajciarsku. chodi sem tak menej casto. a co som tym chcel povedat?
ze aj ja chcem ist do usa studovat, nie len na mesiac babkinho brata navstivit!!! ale aj tak sa tam tesim
jasna ze chod. nic to ak nespravis ten rocnik. naucis sa skvele jazyk ak samozrejme budes chciet. spoznas novych ludi. podla mna tam chod ak mas prilezitost. uz sa viacej nemusi zopakovat. ale musis pocitat aj s tym ze na rok stratis to co ti bolo doteraz najvzacnejsie...!
ja teda neviem lebo na mojej skole ak nespravim rocnik tak ma vykopnu a co by som potom robila?akoze ja mam hrozne rada anglictinu a velmi by som sa ju chcela lepsie naucit a ist tam a tak ale neviem.
keby som aj isla tak to je mozne len na buduci rok a to budem 3. na strednej to su seminare a neviem ci by som si ich stihla potom dobrat...
Ked chces zlepsit anglinu, tak tam chod. Naucis sa jazyk, spoznas inu kulturu a tiez mnozstvo novych ludi. To ze su na nizsej urovni ano, ale zas to nie je tak katastrofalne. Poznam par ludi, co tam boli na rok, vratili sa a pokracovali dalej v studiu ako keby neboli v USA. Jednemu znamemu uznali aj cast maturity v USA tu na SR len spravil potom maturu zo SJ.
Takze podla mna ak to chces a mozes si to dovolit chod do toho. Zaciatky su sice tazke, chyba ti rodina atd ale na to sa zvyknes, uzijes si pobyt a potom sa vratis spat.
Ale osobne skusenosti bohuzial nemam, to su len info od ludi co tam boli na rok alebo viac.
ahoj ja som bola na skole v anglicku je to v pohode ...na cely rok je to nenormalne vela penazi ...pomoct ti to pomoze podla toho ci ty chces abo nie ...lenzee ci ides cez student agency abo co ja som bola cez ef...je to zdieranie penazi ale zalezi to od toho akeho lektora vychytas aky kolektiv atd ....jazyk sa naucis to je jasne ...na slovensku to neni take ako v zahranici a je to pecka mna mama do toho donutila a som jej vdacna lebo som z tade nechcela ist prec ...teraz mam matury a nebojim sa az tak angliny ako pred tym lebo nemam uz problem rozpravat aj ked s chybami ale to newa..stoji to za too ...keby si chcela daco viac vediet napis mi na pokec na nick sindy3 abo mi sem posli tajnu spravu ale nechodm sem casto
kamoska je tam teraz a tiez hovori,ze su na ovela nizsej urovni ako u nas...ale to nie je problem,ved si vyber tie iste predmety ako mas tu a potom spravis len rozdielove skusky...
Ak máš možnosť ísť, teda máš na to peniaze, jednoznačne chod.
Naučíš sa skvele angličtinu, získaš cenné životné skúsenosti.
Ak nechceš rok stratiť, rozdielových skúšok sa nemusíš obávať, nie je to až také strašné. Ja som komisionálne skúšky robila niekoľkokrát, aj na základnej, strednej, dokonca aj teraz, hlavne zo zdravotných dôvodov, ked som nechodila do školy a nemala známky.
A nebolo to také strašné, nehovorím, že je to úžasne jednoduché, ale ak sa trochu poučíš, rozdielove skúšky zvládneš v pohode
no ja som teraz v usa na jeden skolsky rok a poviem ti ze skola tu je super ale ja som bohuzial dostala uplne na nic rodinu takze to az taka sranda nieje
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ze aj ja chcem ist do usa studovat, nie len na mesiac babkinho brata navstivit!!! ale aj tak sa tam tesim
jasna ze chod. nic to ak nespravis ten rocnik. naucis sa skvele jazyk ak samozrejme budes chciet. spoznas novych ludi. podla mna tam chod ak mas prilezitost. uz sa viacej nemusi zopakovat. ale musis pocitat aj s tym ze na rok stratis to co ti bolo doteraz najvzacnejsie...!
keby som aj isla tak to je mozne len na buduci rok a to budem 3. na strednej to su seminare a neviem ci by som si ich stihla potom dobrat...
je to vazne tazke!
Takze podla mna ak to chces a mozes si to dovolit chod do toho. Zaciatky su sice tazke, chyba ti rodina atd ale na to sa zvyknes, uzijes si pobyt a potom sa vratis spat.
Ale osobne skusenosti bohuzial nemam, to su len info od ludi co tam boli na rok alebo viac.
Naučíš sa skvele angličtinu, získaš cenné životné skúsenosti.
Ak nechceš rok stratiť, rozdielových skúšok sa nemusíš obávať, nie je to až také strašné. Ja som komisionálne skúšky robila niekoľkokrát, aj na základnej, strednej, dokonca aj teraz, hlavne zo zdravotných dôvodov, ked som nechodila do školy a nemala známky.
A nebolo to také strašné, nehovorím, že je to úžasne jednoduché, ale ak sa trochu poučíš, rozdielove skúšky zvládneš v pohode