taakze,je to povinny predmet na skole kam chodim-konkretne billingvalne 5-rocne gymnazium jura hronca v bratislave(novohradska 3) ...ide o to ze sa tu snaziime pochopit kulturu tipickych romov co ziju v osadach,jedia psov a zhnite maso,nechodia do skoly a
Romistika je odbor skúmajúci rómske etnikum, rómsky jazyk, sociálne a kultúrne špecifiká Rómov a vytvára podklady pre praktické opatrenia suvisiace s nekonfliktným súžitím rómskej minority s majoritnou populáciou. Romistika má praktickú dôležitosť pre prípravu učiteľov, vychovávateľov, sociálnych a i. pracovníkov v oblasti vzdelávania rómskej mládeže, prevencie kriminality atď.. Na Slovensku je štúdium romistiky ombedzené na niektoré univerzity a Bratislavské Gymnázium Jura Hronca
noo ja som vedela kam idem(to po prve) a okrem toho je to len jedna dvojhodinovka a kedze chcem ist na pravo moze mi to pomoct,a nikdy nevies,je to aj trening vyjadrovania nazorov(sme nuteni komunikovat,prejabit sa odkomentovatto alebo obhajit pred ucitelom a ostanymi v triede)
tak sorry, som asi obmedzena zabednena netolerantna koza, ale toto by som sa fakt ucit nemohla, pretoze nech sa snazim akokolvek, mentalitu tych typickych romov, ktorych v televiznych novinach mozme vidiet ako sa stazuju, ze na nich vsetci jebu a pri tom im stat dava slusne byty, ktore neraz skoncia rozjebane do niekolkych dni, nikdy nepochopim a ak ano, bude to naozaj vynimocny den...
ja tiez mentalitu tychto romov (ciganov) nepochopim ale tu sa nam ju akoze snazia opisat,preco je to tak(na prvej hodine sme sa hadali ze preco berieme romov ako problem ked oni su ina kultura a my to nechapeme a ucitel povedal dvom spoluziackam ze su rasistky a maju voci nemu predsudky) no a este leby ste nevedeli,ze oni maju vraj iny druh vzdelania ... a rom prejavuje lasku zene tak ze ju mlati a ona je hrda na to ze ju mlati ked nam toto profak povedal sme sa skroro usulali na smrt
ja sa z toho poserem... dufam, ze moje deti sa budu ucit, ze romovia su vlastne lepsi, nez my vsetci dokopy, pretoze maju hrdost a nederu si ruky pre nejake trapne peniaze a zabezpecenie a su velmi inteligentni, ze sa nechavaju platit statom... a vlastne by mali ist do vedenia a mali by sme sa to od nich co najrychlejsie naucit... kokos....
no ono povodne sme to my uz ani nemali mat ale stat plati tomuto gymplu peniaze za to ze prispieva na vedomosti o romskej komunite a bude platit aj nadalej ale musia vydrzat do roku 2010 s tym inak to uz chcela riaditelka zrusit
Pane boze toto musi byt tak debilny predmet. Mna iba fascinuje ako maju cigani na vsetko vyhovorku. Totálne ma zabilo ked cigáni z luníka 9 hromadne kričali že tie odpadky im tam biely nosia... Oni sú bez viny, dokonalý a len zlý gadžovia za všetko môžu. Najlepšie už malé deti odchytiť, vychovávať inde a ich matkám dávať prídavky aj tak. Predpokladám že by mnohé súhlasili + zredukoval by sa počet tých otrasných...
Podla mna je to tiez zaujimave ich kultura a tiez pochopit ich mentalitu..., ako pokial sa to nejako neglorifikuje tak je to v poriadku, aj ked kazdy by mal mat vlastny nazor a moznost ho prezentovat aj ked nesuhlasi s ucitelom.
Je mozne sa s tym panom profesorom stretnut osobne ? Alebo prist na nejaku jeho verejnu prednasku ? Ak ano, mam seriozny zaujem. Predpokladam, ze ak niekto dostal profesorsky titul, tak to nebolo pre pekne modre .. ehm, cierne oci.
Tiez predpokladam, ze clovek s jeho skusenostami a vzdelanim bude vediet na urovni argumentovat a nebude ultimatne presvedceny o tom, ze zjedol mudrost sveta a len to, co hovori on je to jedine pravdive a prijatelne. Ak ano, musel by som zaujat silne ofenzivne postavenie a poslat ho do Pecka aj s celou ciganskou bandou...
Tak je to v neiečom fajn a v niečom nie. Vadi mi ze len na romov, nepoviem, ze cast hodin je venovana tejto problematike a dalsia inej. Vyjadrovat nazor je super lebo je vela deciek aj dospelych co to nevedia ale len jednej teme sa venovat to nie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Romistika je odbor skúmajúci rómske etnikum, rómsky jazyk, sociálne a kultúrne špecifiká Rómov a vytvára podklady pre praktické opatrenia suvisiace s nekonfliktným súžitím rómskej minority s majoritnou populáciou. Romistika má praktickú dôležitosť pre prípravu učiteľov, vychovávateľov, sociálnych a i. pracovníkov v oblasti vzdelávania rómskej mládeže, prevencie kriminality atď.. Na Slovensku je štúdium romistiky ombedzené na niektoré univerzity a Bratislavské Gymnázium Jura Hronca
7 aano? a kolkatacka si?
... ... lol
To má spolu fakt veľa spoločného ...
Hej, porozbíjať, nakradnúť atd, to je len iná kultúra ... a komu sa to nepáči je netolerantný rasista
ja osobne to povazujem za velmi zaujimave..
ozaj antja, robis IB?
Tiez predpokladam, ze clovek s jeho skusenostami a vzdelanim bude vediet na urovni argumentovat a nebude ultimatne presvedceny o tom, ze zjedol mudrost sveta a len to, co hovori on je to jedine pravdive a prijatelne. Ak ano, musel by som zaujat silne ofenzivne postavenie a poslat ho do Pecka aj s celou ciganskou bandou...
komunita GJHakov??? To sa mi paci
romistika je predmet odsudeny na zahubu