Ahojte, som so svojím priateľom už niečo cez 4 roky. Začali sme spolu chodiť, keď som mala ešte len 14 rokov, bola som zaslepená pubertiačka, nikdy sa mi nejak extra nepáčil, ale veľmi som si na neho zvykla.
Máme spolu super zážitky. Problém je ten, že ja už k nemu nič necítim. Jeho bozky a objatia sú mi nepríjemné. Spávať spolu už nespávame. Nehovorím, že keď som s ním tak mi vadí, ale cítim k nemu určitý odpor. Neviem si predstaviť budúcnosť spolu. Nevzrušuje ma a ani nepriťahuje. Cítim k nemu čisto kamarátsky vzťah. Čoraz sa aj menej stretávame. Bojím sa s ním rozísť, pretože je strašne citovo labilný a v minulosti mal aj psychické problémy. Bojím sa, že keď mu to poviem, tak to nezvládne. Ale na druhej strane sa už nechcem viac trápiť. Aj ja chcem si užívať život a milovať. Prosím pomôžte mi ako mu to mám povedať. Bol by to môj prvý rozchod. Ďakujem
Kazdy ma len jeden zivot a je to jeho zivot. Nesmies sa trapit a minat cas, ktory na svete mas kvoli niekomu inemu. Je to Tvoj zivot a Tvoje rozhodnutia. A on sa to musi naucit akceptovat.
Podla mna by si mu mala povedat zhruba to co nam, akurat vynechat tie take veci, ktore nie su pre neho potrebne vediet (ze su ti neprijemne jeho dotyky). Vidno, ze ta to trapi a nechces mu ublizit, co je dobry zaciatok, takze v takom postoji mu skus vysvetlit, ze hoci ste zazili pekne casy a si za ne vdacna, tvoje city k nemu vychladli a nevies si predstavit spolocnu buducnost.
Cim dlhsie by ste to spolu natahovali, tym horsie to bude. A ked bude smutny, co zrejme bude, tak s tym zial ty nic urobit nemozes. Takisto to, ze mal psychicke problemy, nemozes zmenit a nebolo by spravne konat proti svojmu presvedceniu (zostavat s nim vo vztahu) len preto, ze sa bojis, ze on sa s tym nebude vediet vyrovnat.
Pokial ten rozchod urobis co najsetrnejsie a najohladuplnejsie, tak nie si zodpovedna za bolest, ktoru bude po nom citit. Ine by to bolo, keby si sa rozisla tak, ze ho pourazas a skritizujes a podobne.
Rozíď sa s ním úplne normálne priamo - pomožeš mu.
Ako fakt... Keď je niekto natoľko citovo labilný, že nezvládne rozchod vo vzťahu, ktorý ide očividne do kytek, tak je to jeho chyba...
Vysvetli mu, že už ho nemiluješ a že to zrejme odišlo s tým ako si dospela a už nie je príjemné byť s ním vo vzťahu a nepocitujes z toho nic dobre.
Inokedy by som mozno mudroval o tom ze casom vo vztahoch sa city utlmia ale toto nie je ten pripad, lebo ani utlmene city nezapricinia odpor pri dotykoch ...
Labilný chuj nech si žije sám
Som si zažila " vzťah " s takým človekom hádka a už mladý pánko tri dni nežerie
Pohrozenie rozchodom a už hned bludy ako sa zabije
@8 Neodporúčam ho urážať a kritizovať a zle mu robiť potom sa zahrá na neboráčika a z teba urobí pi.
@domi19 si mrcha asi toľko k tomu, chlapca si 4 roky motala za nos, dávala si mu možno nádej, že si tá pravá a vlastne teraz si uvedomíš, že sa ti nikdy nepáčil ach bože ženy ďakujem, že si mi opäť pripomenula, prečo nechcem vzťah
@karlotiskot keď je niekto až moc citovo labilný, tak by sa vôbec nemal ani púšťať do vzťahu, môj názor...a mal by si iba nezáväzne užívať s nezadanými ženami
Odpor pri dotykoch, to poznám...už to asi naozaj nemá význam. Zostávať vo vzťahu len preto, že ho chce jedna strana, je hlúposť. Vôbec sa necíť previnilo za to, že žiješ život, aký si sama vyberáš. A navyše...jedného dňa to tak či tak príde, tak načo to odkladať? Skôr mu to povieš -> skôr to prekonáte. A ako to urobiť? Buď úprimná... jemná a milá, ale úprimná. To si podľa mňa pri rozchode zaslúži každý, aby dostal šancu na sebe pracovať.
Tvary zámen Vy, Váš aj Ty, Tvoj píšeme s veľkým začiatočným písmenom na znak úcty v korešpondencii, teda v listoch a e-mailoch, v pozvánkach, na pohľadniciach a pod. V reklamných letákoch, na pútačoch či v printových médiách sa tvary zámen vy, váš, ty, tvoj zvyčajne píšu s malým začiatočným písmenom.
tiez mi dojde komicke ked to tak pouziva nejaky panak na birdzi, toboz ked sa este jedna o nejaky flejm
Pokial s ním už nechceš byť tak mu to priamo povedz....
To naťahovanie vzťahu a predlžovanie trápenia je veľmi kruté a nikto si to nezaslúži. Lepšie je to ukončiť hneď, keď vieś že už s nim nić nechceš mať.
Pokial by ťa priťahoval, bolo by to super aj po intimnej stránke a len občas by ste mali nezhody to je ok, tam sa to dá zachrániť, ale dobre vieš že je koniec. Tak mu to povedz.
Akozeee ja viem, že tu riešiš niečo iné a že sa trápiš atď., ale proste nedá mi to.
Prvá vec- vieš prečo sa v tom vzťahu trápiš? Áno presne tak, pretože si z ním začala skoro! Takéto vzťahy vždy končia v koši ako spomienka, ktorá vybledne a ty vlastne chceš, aby vybledla! Ja nechapem, prečo sa ľudia potrebujú púšťať do vzťahov tak skoro. Nemá to zmysel!Veď už z biologického pohľadu je to bez pointy, pretože taká väčšia citová závislosť na niekom sa môže utvoriť až po 16-tom roku života ( aj to je také povrchné zaľúbenie). Skôr či neskôr sa začneš v tom vzťahu dusiť, lebo nemá zmysel ,pointu, normálne mám pocit, že potom sa tí ľudia normálne cítia slobodnejšie v škole ako s tým človekom.
To bola prvá vec a druhá.... PREBOOOHAAA! Takú blbosť ( púšťať sa do vzťahu v tomto veku) by som urobila v prípade, že sa mi ten chalan brutálne páčil...
Najlepšie v tvojom texte bolo to :,, ...ale zvykla som si...''
Takto tvoj vzťah mal ešte menšiu pointu!
Ja fakt nevychádzam z úžasu....
Ako môžeš mať s niekým vzťah, kto ta vôbec nepriťahuje? Vôbec sa ti nepáči to ako prečo si s ním mala vzťah...
A možno trochu príliš moralizujem, ale ani to spanie nebola nevyhnutná vec a mohla trošku počkať, ale to už ti vyčítať samozrejme nebudem, pretože je to čisto tvoja súkromná vec...
Toť môj názor...
No ja by som sa asi bála kebyže je labilny a mam mu toto povedať do očí... Možno by mi dal facku alebo niečo ine alebo by sa vyhrážal. Napíš mu za sa s ním rozchadzas a napíš mu aj prečo.. Skus vynechať tie dotyky a ze není pekný... Povedz ze ste sa navzájom odcudzili a ze už to neklape...alebo keď to chces povedať do očí... Tak choďte do kaviarne.... Tam sú ľudia pre prípad núdze keby sa to zvrtlo ale doma alebo vonku kde nie sú ľudia radšej neriskuj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Cim dlhsie by ste to spolu natahovali, tym horsie to bude. A ked bude smutny, co zrejme bude, tak s tym zial ty nic urobit nemozes. Takisto to, ze mal psychicke problemy, nemozes zmenit a nebolo by spravne konat proti svojmu presvedceniu (zostavat s nim vo vztahu) len preto, ze sa bojis, ze on sa s tym nebude vediet vyrovnat.
Pokial ten rozchod urobis co najsetrnejsie a najohladuplnejsie, tak nie si zodpovedna za bolest, ktoru bude po nom citit. Ine by to bolo, keby si sa rozisla tak, ze ho pourazas a skritizujes a podobne.
Ako fakt... Keď je niekto natoľko citovo labilný, že nezvládne rozchod vo vzťahu, ktorý ide očividne do kytek, tak je to jeho chyba...
Vysvetli mu, že už ho nemiluješ a že to zrejme odišlo s tým ako si dospela a už nie je príjemné byť s ním vo vzťahu a nepocitujes z toho nic dobre.
Inokedy by som mozno mudroval o tom ze casom vo vztahoch sa city utlmia ale toto nie je ten pripad, lebo ani utlmene city nezapricinia odpor pri dotykoch ...
Som si zažila " vzťah " s takým človekom hádka a už mladý pánko tri dni nežerie
Pohrozenie rozchodom a už hned bludy ako sa zabije
@8 Neodporúčam ho urážať a kritizovať a zle mu robiť potom sa zahrá na neboráčika a z teba urobí pi.
Ja by som v takom vztahu nebola
@kaiserchief1 Myslíš svoj nick, kamko?
tiez mi dojde komicke ked to tak pouziva nejaky panak na birdzi, toboz ked sa este jedna o nejaky flejm
» www.slovencina.vselico.com/velkepismena.ht...
viď bod 7
To naťahovanie vzťahu a predlžovanie trápenia je veľmi kruté a nikto si to nezaslúži. Lepšie je to ukončiť hneď, keď vieś že už s nim nić nechceš mať.
Pokial by ťa priťahoval, bolo by to super aj po intimnej stránke a len občas by ste mali nezhody to je ok, tam sa to dá zachrániť, ale dobre vieš že je koniec. Tak mu to povedz.
Prvá vec- vieš prečo sa v tom vzťahu trápiš? Áno presne tak, pretože si z ním začala skoro! Takéto vzťahy vždy končia v koši ako spomienka, ktorá vybledne a ty vlastne chceš, aby vybledla! Ja nechapem, prečo sa ľudia potrebujú púšťať do vzťahov tak skoro. Nemá to zmysel!Veď už z biologického pohľadu je to bez pointy, pretože taká väčšia citová závislosť na niekom sa môže utvoriť až po 16-tom roku života ( aj to je také povrchné zaľúbenie). Skôr či neskôr sa začneš v tom vzťahu dusiť, lebo nemá zmysel ,pointu, normálne mám pocit, že potom sa tí ľudia normálne cítia slobodnejšie v škole ako s tým človekom.
To bola prvá vec a druhá.... PREBOOOHAAA! Takú blbosť ( púšťať sa do vzťahu v tomto veku) by som urobila v prípade, že sa mi ten chalan brutálne páčil...
Najlepšie v tvojom texte bolo to :,, ...ale zvykla som si...''
Takto tvoj vzťah mal ešte menšiu pointu!
Ja fakt nevychádzam z úžasu....
Ako môžeš mať s niekým vzťah, kto ta vôbec nepriťahuje? Vôbec sa ti nepáči to ako prečo si s ním mala vzťah...
A možno trochu príliš moralizujem, ale ani to spanie nebola nevyhnutná vec a mohla trošku počkať, ale to už ti vyčítať samozrejme nebudem, pretože je to čisto tvoja súkromná vec...
Toť môj názor...
@majmarad Nvm o tom, že by toto bol nejaký telegram lol.