myslím že špeciálna pedagogika sa týka špeciálnych detí,,,čiže detí s rôznym postihnutím ..... sesternica študuje špeciálnu pedagogiku......a socialna pedagogika? neviem presne
špeciálna pedagogika sa zaoberá teóriou a praxou výchovy, edukácie detí, mládeže a dospelých vyžadujúcich špeciálnu starostlivosť z dôvodu mentálneho, senzorického, somatického postihnutia alebo narušených komunikačných schopností, či psychosociálneho narušenia, alebo z dôvodu iných špecifických danosti, porúch učenia, správania. Zaraďujú sa sem aj jedinci s výnimočným nadaním a talentom, či inými špecifickými potrebami.
Cieľom sociálnej pedagogiky je viesť ľudí tak, aby boli schopní samostatne sa rozhodovať, zodpovedne konať a konštruktívne riešiť životné situácie.
ľudia,nechápem,čo tu riešite medzi sebou,myslím,že toto nie je extra vhodná téma na riešenie takýchto vecí,ja som len chcela vedieť nejaké skúsenosti,či máte s tým ..lebo ja sa neviem rozhodnúť ...mám asi päť možností a neviem,čo by bolo najlepšie
Cieľom soc. pedag. je pomoc človeku pri vysporiadaní sa zo životnými úlohami a pri zvládaní problémov v živote.Predmetom sociálnej pedagogiky je sociálna výchova, ktorá je zameraná na utváranie pozitívnej prosociálnej hodnotovej orientácie, osvojenie žiaducich sociálnych rôl, sociálne diagnostické schopnosti a kompetencie, ktoré sú predpokladom trvalého vzostupu jedinca, realizácie a napĺňanie jeho bio-psycho-sociálnych potrieb.
môj osobný názor je, že sa viac oplatí študovať špeciálnu pedagogiku. študujem aj poradenstvo, čiže sa môžem zamestnať buď ako poradca v ŠZŠ prípadne v inej inštitúcii, alebo učiteľka pre mentálne/sluchovo/ zrakovo... postihnutých.
ak máš nejakú otázku, tak mi napíš TS, lebo ako vidím sem to písať nemá veľký zmysel
@adsy veľmi pekne a odborne si to napísal ...ty si študoval niečo podobné,či ?
@kukuricka tiež sa mi to zdá príliš ..-nazývaš ľudi a najmä detičky .." retardi ",alke vieš niektorí ľudia tak bežne hovoria ..je to taká spoločnosť ..hm ..čo s tým ...
specka v sebe zahrna psychopediu (pedagogika mentalne postihnutych), etopediu (pedagogika psychosocialne narusenych), pedagogiku hluchonemych, nevydiacich (teda ludi s nejakym postihnutim, narusenim)
a socialna pedagogika je v skratke pedagogika starostlivosti, vychovy, socialneho spravania...
@ladyfox kľud nie je slovenské slovo? odkedy? ...to počujem teda prvy krat ..ak nie je tak sorry trochu som sa potom s "kľud" zhodila no čo už ..neboj nezabijem sa kvôli tomu teraz
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
a zjebte ma teraz
špeciálna pedagogika sa zaoberá teóriou a praxou výchovy, edukácie detí, mládeže a dospelých vyžadujúcich špeciálnu starostlivosť z dôvodu mentálneho, senzorického, somatického postihnutia alebo narušených komunikačných schopností, či psychosociálneho narušenia, alebo z dôvodu iných špecifických danosti, porúch učenia, správania. Zaraďujú sa sem aj jedinci s výnimočným nadaním a talentom, či inými špecifickými potrebami.
Cieľom sociálnej pedagogiky je viesť ľudí tak, aby boli schopní samostatne sa rozhodovať, zodpovedne konať a konštruktívne riešiť životné situácie.
len toľko, škatulkovať napr. deti hluché, slepé alebo deti s výnimočným nadaním a talentom pod "retardov" je ozaj veľmi pekné od vás ľudia milí. (ach)
@popoluska15
"chalani KLUD,,,,dá sa to povedať aj po slovensky" trošku ironické, nemyslíš?
môj osobný názor je, že sa viac oplatí študovať špeciálnu pedagogiku. študujem aj poradenstvo, čiže sa môžem zamestnať buď ako poradca v ŠZŠ prípadne v inej inštitúcii, alebo učiteľka pre mentálne/sluchovo/ zrakovo... postihnutých.
ak máš nejakú otázku, tak mi napíš TS, lebo ako vidím sem to písať nemá veľký zmysel
@kukuricka tiež sa mi to zdá príliš ..-nazývaš ľudi a najmä detičky .." retardi ",alke vieš niektorí ľudia tak bežne hovoria ..je to taká spoločnosť ..hm ..čo s tým ...
a socialna pedagogika je v skratke pedagogika starostlivosti, vychovy, socialneho spravania...
@adsy aha,dobre,ale aj tak dakujem veľmi pekne ...za tvoj názor ..,pomohol mi