Je normálne, ked chlapec rozkazuje svojej priateľke ? Myslím to tak, že sa ho musí pýtať či niekde môže ísť (niekoľkokrát sa stalo že kamarátku jej priateľ s nami nepustil piatok večer len tak do mesta sa najesť) alebo jej zakazuje kamarátky, poprípade zl
Z môjho pohľadu nie - chlapec maximálne môže povedať - "Prestaň fajčiť, lebo sa s tebou rozídem." ale nemal by svoje dievča žiadnym spôsobom obmedzovať...a zakázať jej ísť vonku s kamarátkami mi príde choré
@2 "Prestaň fajčiť, lebo sa s tebou rozídem." ale nemal by svoje dievča žiadnym spôsobom obmedzovať.
keď s niekým chodím, tak s ním chodím, pretože ho mám rada a nesnažím sa ho meniť. max dám najavo, že sú veci, ktoré mi prekážajú (lebo nikto nie je dokonalý), ale zakazovať, obmedzovať alebo dávať ultimáta a la @2 sú blbosti.
@moonbeam seriózne. začal by si chodiť s fajčiarkou, aby si jej po čase povedal "prestaň fajčiť, lebo sa s tebou rozídem?"
Brat môjho kamaráta je takejto povahy a nedopadlo to dobre s jeho dievčaťom, pretože si na to zvykol. Musela mu volať, kde je, s kým je, čo robí, či nablízku nie sú žiadni chlapi, najlepšie ani dievčatá(ak by náhodou bola lesba). Musela si pýtať dovolenie ísť do divadla, jesť sladké, aby mu nedajbože nepribrala, nesmela chodiť po škole inam ako za ním a domov....ale to bol extrém. Chorý extrém.
A najzaujímavejšie na tom bolo, že ona ho stále milovala. Láska je divná vec....
@grietusha len som dával príklad, čo si podľa mňa chlapec môže najviac vo vzťahu dovoliť, ja by som s fajčiarkou nezačal chodiť, lebo sa mi hnusí ten smrad....that's all
@moonbeam ja len chcem povedať, že keď niekto nechce mať za priateľku fajčiarku, tak by s ňou nemal začať chodiť. a nie si začať vzťah a potom dávať ultimáta. to je to isté, ako keby dievča vybehlo potom na chlapa naspäť "buď prestaneš piť pivo alebo sa s tebou rozídem!"
pretože keď si už raz niekto niekoho vybral, tak potom vytiahnuť svoj skrytý mesiášsky komplex je pičovina.
@moonbeam takže nie, takú vetu si nemôže dovoliť, u mňa teda isto nie. povedal by to a okamžite by som sa s ním rozišla. nie preto, že by som si vybrala fajčenie, ale preto, že je debil.
@moonbeam a ešte som k tomu celému chcela dodať, že aj keď si už raz niekto, kto fajčenie neznáša, začne vzťah s fajčiarkou, pretože na nej uprednostní milión iných vecí, ktoré prevážia fakt, že fajčí, tak ani v takom prípade takú vetu nemá vyťahovať. maximálne sa tak môže posnažiť ju nakopnúť prestať a podporovať ju v tom, ale nehrať sa na niečo skvelé, čo by malo slúžiť systémom trest/odmena. (prestaneš fajčiť-> ostanem s tebou. neprestaneš fajčiť -> rozídem sa s tebou)
no akože vyjadrím sa sama k tomu tak, že ak by mne nejaký chalan robil toto balím kufre a zbohom viem veľmi dobre aký sú taký muži, neveští to nič dobré, takže podľa mňa to normálne nie je, záujem- v poriadku žiarlivosť- nie
@zuzanka1010 normálne? nie. bežné? bohužiaľ áno. Nikto nemá právo ti nič prikazovať ani zakazovať, alebo by aspoň nemal mať. Bohužiaľ v praxi to tak často nie je, no aspoň vo vzťahoch, kde by to tak mohlo byť, by to tak malo byť. Všetko čo je robené vo vzťahu by malo byť robené preto, lebo ten kto to robí to robiť chce. Druhá osoba má právo ťa o niečo poprosiť, takisto ako ty ju. Ty máš právo posúdiť či to chceš spraviť alebo nie, a na základe toho to buď spraviť alebo nie, takisto ako má toto právo druhá osoba. Tento názor že keď sa na niečo nalepí menovka "vzťah", tak to dáva ľuďom nejaké práva navyše, a druhej osobe nejaké povinnosti navyše, že to so sebou nesie nejaké "prirodzené očakávania", nechápem. Teda... chápem (ako vzniká a prečo existuje), ale absolútne nesúhlasím.
"Vzťah" nie je vec, neexistuje, nemá žiadne vlastnosti, je to pomenovanie ktoré sa z praktických dôvodov vrámci komunikácie dáva určitej neustále sa vyvíjajúcej a meniacej množine interakcií a emocionálnych väzieb medzi dvoma osobami. Táto množina je taká aká je, taká aká sa postupne vyvinula, taká ako si ju svojim správaním definovali dané dve osoby. To ako sa pomenuje by nemalo nič meniť. Resp. reálne ani nič nemení, problém je že väčšina ľudí to nevie a myslí si že to niečo mení.
@moonbeam gambling a fajčenie sú dve diametrálne odlišné veci. to po prvé. a po druhé by som to riešila s ním skrze neviem aké psychologické sračky, cez optiku ktorých by som vzišla ako ultra super chápavá frajerka a ak by to nezabralo, tak by som sa spakovala.
Mojej spolužiačke chalan( náš spolužiak) zakazoval chodiť cez prestávku na WC! a po škole musela ísť hned domov ,večer nemohla nikam chodiť ked neboli spolu ,musela mu prezváňať každých 5 min a ked mu neodzvonila tak jej nadal
@strejdabob naznačiť, že mu to vadí, nie dávať ultimáta. myslím, že dotyčný by sám tomu ultimátu neveril. ty by si sa rozišiel s niekým po polroku len preto, že by dotyčný (teda dotyčná) začala fajčiť?
@nobile podľa nálady a toho s kým a o čom sa rozprávam. sú ľudia a témy pri ktorých som radšej ticho a počúvam, sú ľudia pri ktorých inú možnosť príliš nedostanem, a... tak
ale hlavne na birdzi sa nedeje ani tak komunikácia, svojim spôsobom, to že to nie je v realtime, narozdiel od icq napríklad, znamená že nejde ani tak o dialóg ako skôr o reťaz striedajúcich sa a na seba nadväzujúcich monológov. a v monológu mám tendenciu myšlienku vyjadriť obsiahlo a komplexne
@nobile čo narobíš, v realite sa to málokomu chce počúvať, tak si to kompenzujem tam kde nikto nemá príležitosť sťažovať sa predtým ako dokončím myšlienku, a to že sa sťažujú potom mi môže byť u kapusty
no priateľ mojej kamarátky jej to nezakazoval, ale zozačiatku bol paranoidný a niekedy prišiel za nami ju "skontrolovať" že či nerobí niečo, čo sa mu nepáči a vtedy bolo po večere lebo už na nej bol nalepený... pritom sme len chceli pokecať po dlhom čase baby spolu... pokračovalo to až tak že sme sa odcudzili
ja by som chcela aby mi sem tam niečo prikázal alebo zakázal ale väčšinou to je ,, ako len chceš ty zlatko " ...môj mi zatiaľ zakázal len prácu striptérky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
môže jej jemne naznačiť, že mu to prekáža.
keď s niekým chodím, tak s ním chodím, pretože ho mám rada a nesnažím sa ho meniť. max dám najavo, že sú veci, ktoré mi prekážajú (lebo nikto nie je dokonalý), ale zakazovať, obmedzovať alebo dávať ultimáta a la @2 sú blbosti.
@moonbeam seriózne. začal by si chodiť s fajčiarkou, aby si jej po čase povedal "prestaň fajčiť, lebo sa s tebou rozídem?"
A najzaujímavejšie na tom bolo, že ona ho stále milovala. Láska je divná vec....
Na to musis byt riadny kokot a to neverim, ze si
Inak poznam jedneho takeho chuja a bolo mi povedane, ze ma male pero... Tu sa teda naskyta otazka, ze ci preto je taky chuj
pretože keď si už raz niekto niekoho vybral, tak potom vytiahnuť svoj skrytý mesiášsky komplex je pičovina.
presne. nemal by ROZKAZOVAŤ, ale tak ked mu vadí, že niečo dievča robí, tak by jej to mal povedať, kludne..
kamaráť mal takú žiarlivú priateľku že si musel vymazať všetky čísla báb s telefónu aj číslo svojej sesternice
ale tak.. s kamaratkmai sa da ist von aj po skole..
ako príklad - si predstav, že si nájdeš priateľa a po polroku vášho vzťahu začne chodiť do herne, gembliť na automatoch, ako by si reagovala?
"Vzťah" nie je vec, neexistuje, nemá žiadne vlastnosti, je to pomenovanie ktoré sa z praktických dôvodov vrámci komunikácie dáva určitej neustále sa vyvíjajúcej a meniacej množine interakcií a emocionálnych väzieb medzi dvoma osobami. Táto množina je taká aká je, taká aká sa postupne vyvinula, taká ako si ju svojim správaním definovali dané dve osoby. To ako sa pomenuje by nemalo nič meniť. Resp. reálne ani nič nemení, problém je že väčšina ľudí to nevie a myslí si že to niečo mení.
srsly
a čo ak to dievča začne fajčiť až počas vzťahu?
a k téme: povedať, že sa mu nepáči toto a tamto môže, ale zakazovať by nemal nič...
ale hlavne na birdzi sa nedeje ani tak komunikácia, svojim spôsobom, to že to nie je v realtime, narozdiel od icq napríklad, znamená že nejde ani tak o dialóg ako skôr o reťaz striedajúcich sa a na seba nadväzujúcich monológov. a v monológu mám tendenciu myšlienku vyjadriť obsiahlo a komplexne
viem si predstavit, ze by bol natolko ziarlivy, ze by mu to prekazalo a trapil by sa.. ale ma to riesit inou formou ako zakazovanim
Jj no je to monolog, mna len fascinuje, ako sa opkazde vylozis do toho komentu