Pekný večer. Rád by som sa dozvedel referencie, čo sa týka štúdia histórie, chcem študovať len tak z recesie, venujem sa už veciam, ktoré si žijú vlastný život a rád by som zabil čas na vysokej škole, s trochou šťastia získal titul a raz na staré kolená p
nezabijaj cas ..radsej zabi seba .. cas je dolezity a plynie zatial co ty stojis
ano historia je zbytocna ..ak v tom nie si fakt profik a nie si do toho zazraty az po usi .. ak chces titul daj sa na socialnu pracu to davas lavou zadnou
@orphanka skús si to prečítať ešte raz, vidím že tvoj stupeň retardácie zodpovedá kvalite tvojho príspevku - ak na teba internet pôsobí psychosomaticky a zabraňuje ti vysotiť zo seba niečo čo by ma mohlo zaujímať, tak ani nereaguj
@laurikaaa dejepis a podobné veci sú pre mňa hračka študoval som na súkromnej vysokej škole a tú už mám za sebou toto by som chcel ako koníček - chcel by som si vybrať školu trošku na úrovni, retože v nitre to nestojí za reč
@semhamforas nejde o obtiažnosť, ide o zábavu, rád by som študoval len tak z pi... pretože nemám čo robiť, nudí ma už cestovanie jazyky a podnikanie, rád by som sedel pri knihách a trošku bohémeskemu životu zatiahol ručnú brzdu
Zas Historia nieje najlahší odbor... Bacha na latinčinu ktorá ,zdá sa mi, je počas celého štúdia. A podlamna je latina fakt jeden z najhorších predmetov ...
@v3nty samozrejme že si to všetko plne uvedomujem, ale rád by som pričuchol aj k niečomu menej hektickému, rád by som bol zatvorený v nejakej knihovni a študoval a potom so svojou prácou vyšiel na svet, ono je o tom ťažko hovoriť, mám sklony k písaniu a prednesom, rád by som sa v tejto sfére prezentoval, pravdepodobne by som najradšej študoval v rusku, pretože, to je krajina neobmedzeným možností pre mňa, slovensko je biedne na tom so školami, ale na takej lomonosovke by to bolo určite úchvatné, až na to, že až tak dobre s ruštinou na tom nie som, no rád by som počas školy využil aspoň erasmus a nejak tam pochytal kontakty, pretože som v rusku už viac krát bol, ich vodka, ženy a všetko to, čo si človek vybaví pod týmto pojmom, je proste raj
"chcel by som si vybrať školu trošku na úrovni" - tak to asi na Slovensku moc takých nenájdeš :ehm:
a v Nitre mi to nepríde najľahšie, ale ak si v tom taký dobrý, ako píšeš, tak by to pre teba možno ľahké bolo.. ja mám síce učiteľsvo histórie, ale niektoré predmety máme spoločné s jednoodborovými.. a k @10 latinčina je myslím 3 semestre
@overexcitedgirl vedela by si mi o tom povedať viac? ja som študoval rozličné veci, ktorým sa doteraz venujem, môj nesplnený sen je zatiaľ história a ešte z teoretickej časti geografia, chcem si raz povedať, že všeobecný prehľad nauzaj mám láka ma štúdium povedzme v Bratislave alebo v Prahe a postupom času by som inklinoval hlavne k novoveku
a čo viac by si chcel vedieť? neviem, aké predmety sú v BA alebo v Prahe, ale tu sa ide normálne od praveku po novovek.. napr. v 1.ročníku máš pravek+staroveké dejiny (Východ, Rím, Grécko)+latinčina a pomocné vedy historické. v 2. ročníku je stredovek (všeobecný + slovenský) a novovek (všeobecný + slovenský). v 3. ročníku bude myslím dejiny po 45 a neviem ešte aké sú tam predmety. ja mám tieto všetky ako učiteľstvo, jednoodboroví majú myslím ešte nejaké navyše, ale neviem presne aké.
a myslím si, že na väčšinu skúšok je to tak, že celý semester môžeš na to "kašľať" a potom keď sa dokážeš naučiť na skúšku, tak si za vodou, lebo väčšina predmetov je ukončená skúškou (pravek, Rím a Grécko boli ústne; Východ a stredoveky sú teraz písomné).
@overexcitedgirl Zaujímavé, to je ale fundovaná odpoveď, popravde som to nečakal, následne by som sa ti rád poďakoval, ďakujem, že si si dala tú námahu a trošku si mi osvetlila cestu, po ktorej pravdepodobne pôjdu moje kroky, rád robím veci spontánne a z recesie, zatiaľ sa nemôžem sťažovať, že by to bol prešlap, čiže si iste pošlem prihlášku, aj tam aj tam a uvidíme čo z toho vznikne, predpokladám, že v Prahe to bude asi najserióznejšia úroveň. Kedysi som rozmýšľal že budem študovať za kňaza, škoda len že ten rímsko-katolícky nemôže mať ženu a deti, inak by som si seba samého rád predstavil ako spínam ruky v kostole
@pesadilla síce viem viac jazykov, ale až taký ťažký frajer - polyglot nie som aby som si trúfol bárskde študovať ako v rodnej reči, viem hlavne, anglický, francúzsky a španielsky - pretože na cestovanie som ich najviac využil, ale tie ostatné jazyky, som rád že sa viem nejak vykoktať čiže do viedne by sa mi síce páčilo ísť ale moja nemčina je veľmi chatrná, kiežby sa narodím v kope bianko šekov išiel by som buď do moskvy alebo paríža študovať - no zatiaľ to vidím asi na tú Prahu
nemas asi 21 rokov co?
- lebo ak mas za sebou vysoku sukromnu, tak maximalne Bc. 3roky od 18tich, na druhostupnovy titul nemas vek ... co tak si nadvazne spravit druhy stupen toho co mas z tej sukromnej v zahranicii kde budes hovorit anj alebo fr alebo esp?
ak nemas, predpokladam, ze druhy stupen VS mas, tak ked pises, ze si zijes bohemsky a biznis ti tazko ide bez teba a cestoval si ako blazon, chod studovat do zahranicia anglicky tu historiu - co sa tyka predmetov, na konkretnej webstranke univerzity hadam najdes predmety (aspon u nas sa to da v pohode, zvladnut by si to mal ak mas aspon priemernu inteligenciu)
@matwejo v podstate mať za sebou neznamená mať ukončenú, rozbehol som sa inej sfére a tak som školu odložil, lebo mi pomohla dostatočne a už viac by ma brzdila ako rozvíjala, pretože následne už mám iné plány ... tu ide o recesiu, chcem sa prihlásiť zasa na niečo iné a vyskúšať to a ak ma to chytí za srdce venovať sa tomu, je to len čisto pocit zo srdca a nič z rozumu, nemusí ma to živiť ani nič podobné, o zahraničí rozmýšľam, ale ako som už povedal, tak jedine paríž a moskva, ako si sa iste dočítal, ale praha by bola najmysliteľnejšia kôli iným záležitostiam, ktoré by som mal tým pádom pod kontrolou
@soreljulien budes si tu "recesiu" aj platit, alebo si ju nechas platit prislusnym statom zbytocne?
ja som to pochopil, ze si ju vystudoval, ok ...
tak si pozri skoly v parizi, moskve, prahe, ich webstranky a odbory, vyber co ta zaujme a podaj tam prihlasku? to by som robil ja ...
ale dodam, ze keby som chcel robit nieco z recesie a bol by som zabezpeceny, tak by som vymyslel nejaky prospesny projekt v nejakej mne blizkej oblasti a venoval sa mu, kludne aj neziskovy ... na VS som kvoli vzdelaniu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ano historia je zbytocna ..ak v tom nie si fakt profik a nie si do toho zazraty az po usi .. ak chces titul daj sa na socialnu pracu to davas lavou zadnou
a v Nitre mi to nepríde najľahšie, ale ak si v tom taký dobrý, ako píšeš, tak by to pre teba možno ľahké bolo.. ja mám síce učiteľsvo histórie, ale niektoré predmety máme spoločné s jednoodborovými.. a k @10 latinčina je myslím 3 semestre
a myslím si, že na väčšinu skúšok je to tak, že celý semester môžeš na to "kašľať" a potom keď sa dokážeš naučiť na skúšku, tak si za vodou, lebo väčšina predmetov je ukončená skúškou (pravek, Rím a Grécko boli ústne; Východ a stredoveky sú teraz písomné).
ináč nad viedenskou si nerozmýšľal??? teda neviem ako si na tom s nemčinou....
- lebo ak mas za sebou vysoku sukromnu, tak maximalne Bc. 3roky od 18tich, na druhostupnovy titul nemas vek ... co tak si nadvazne spravit druhy stupen toho co mas z tej sukromnej v zahranicii kde budes hovorit anj alebo fr alebo esp?
ak nemas, predpokladam, ze druhy stupen VS mas, tak ked pises, ze si zijes bohemsky a biznis ti tazko ide bez teba a cestoval si ako blazon, chod studovat do zahranicia anglicky tu historiu - co sa tyka predmetov, na konkretnej webstranke univerzity hadam najdes predmety (aspon u nas sa to da v pohode, zvladnut by si to mal ak mas aspon priemernu inteligenciu)
ja som to pochopil, ze si ju vystudoval, ok ...
tak si pozri skoly v parizi, moskve, prahe, ich webstranky a odbory, vyber co ta zaujme a podaj tam prihlasku? to by som robil ja ...
ale dodam, ze keby som chcel robit nieco z recesie a bol by som zabezpeceny, tak by som vymyslel nejaky prospesny projekt v nejakej mne blizkej oblasti a venoval sa mu, kludne aj neziskovy ... na VS som kvoli vzdelaniu