Ako je to na tej katolickej skole ? Su tam nejake katolicke podmienky ci co tam je tak brate nejako ohladom tohto ? Lebo ja som sice evanielicka ale akože vobec neverim na pan božka ...tak sa pýtam ?
Katolicka ma daleko od cirkevnej skoly. na tu skolu sa chodi, len aby clovek mal cas zabavat sa, kedze to nie je nic narocne ale studentky su tam pekne, heh
aj ja tam asi chcem ísť na tú taliančinu a lebo ju učia aj od základov akú kombináciu chceš? a čo som ja zisťovala, vôbec nemusíš byť veriaca...to je jedno...ja som síce katolíčka, ale či verím, sama neviem do kostola nechodím, cirkev nepodporujem a nechápem, ako niektorí ľudia môžu byť takí fanatici...ale to len tak pomimo...a ešte čo som počula, tak tá taliančina je v pohode...a tá škola má vraj super zariadenie...vôbec nie je jednoduchá, ako sa tvrdí...to hovoria asi len tí, čo tam ani neštudujú...na omše chodiť nemusíš alebo čo a akurát tam je dáka duchovná obnova, kde by si mala byť...ale neviem ako často to je...často nie...
a ďalšia vec...ani vôbec neni pravda, že tam chodia takí, ktorých nikam nezobrali alebo nejakí zlí študenti a bla bla bla...keci...niektorí možno sú tam takí, asi aj závisí ako na ktorej fakulte...lenže nie iba tam, ale asi na každej škole...si zober napr. Univerzita Komenského..neberú tam do úvahy vysvedčenia, čiže kľudne by sa tam mohol dostať aj štvorkár...lebo si vstúpi do svedomia, nadrtí sa na prijímačky a tak...ak mi rozumieš...a ja som si písala s jedným dievčaťom, čo tam chodí, som zisťovala informácie....ona sa tam rozhodla ísť, lebo ju to najviac oslovilo a bola prijatá aj na UMB a neviem kde, ale rozhodla sa pre KU...a teraz je v Londýne na výmennom pobyte...keby ťa niečo zaujímalo, napíš mi TS
@slecinka911 takze takto. mas tam co sa talianciny tyka normalne vsetko ako na inej vš. ak to neni ucitelstvo-bod pre teba,lebo ti odpadaju pedagogicke somariny,kt. je na mraky-ako na kazdej inej vš....no a co sa tyka spolocneho zakladu z teologie: raz za semester musi kazdy povinne absolvovat 3 dni niekde v riti na chate-to sa vola sustredenie zo spirituality-citate sv. pismo,su tam nejake prednasky,ale uvolnena atmosfera a nejake hry a tak...potom mas fakultny seminar-podstatu som nepochopila,treba chodit na nejake prednasky-asi 2+ seminarky k tomu ...a potom tam mas kazdy semester este zo 2-3 predmety co sa teologie tyka-vybrane kapitoly z teologie,filozofia teologie-alebo nieco take a nejake dejiny asi z teologie...ale vybavenie maju spickove-vsak penazi ma cirkev dost a je to riadne vidno....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
ono asi logicky, keď je to katolícka škola, tak počítaj minimálne s tým, že tam bude väčšina ľudí veriaca.
viem, ze kamos co tam je, tak maju akusi prax, ze musia byt v klastore tyzden ci co. taketo picoviny tam budu urcite aj navstevy kostolov abo co
chodia tam ludia , ktorych zvacsa nezobrali nikam
aj ja tam asi chcem ísť na tú taliančinu a lebo ju učia aj od základov akú kombináciu chceš? a čo som ja zisťovala, vôbec nemusíš byť veriaca...to je jedno...ja som síce katolíčka, ale či verím, sama neviem do kostola nechodím, cirkev nepodporujem a nechápem, ako niektorí ľudia môžu byť takí fanatici...ale to len tak pomimo...a ešte čo som počula, tak tá taliančina je v pohode...a tá škola má vraj super zariadenie...vôbec nie je jednoduchá, ako sa tvrdí...to hovoria asi len tí, čo tam ani neštudujú...na omše chodiť nemusíš alebo čo a akurát tam je dáka duchovná obnova, kde by si mala byť...ale neviem ako často to je...často nie...
a ďalšia vec...ani vôbec neni pravda, že tam chodia takí, ktorých nikam nezobrali alebo nejakí zlí študenti a bla bla bla...keci...niektorí možno sú tam takí, asi aj závisí ako na ktorej fakulte...lenže nie iba tam, ale asi na každej škole...si zober napr. Univerzita Komenského..neberú tam do úvahy vysvedčenia, čiže kľudne by sa tam mohol dostať aj štvorkár...lebo si vstúpi do svedomia, nadrtí sa na prijímačky a tak...ak mi rozumieš...a ja som si písala s jedným dievčaťom, čo tam chodí, som zisťovala informácie....ona sa tam rozhodla ísť, lebo ju to najviac oslovilo a bola prijatá aj na UMB a neviem kde, ale rozhodla sa pre KU...a teraz je v Londýne na výmennom pobyte...keby ťa niečo zaujímalo, napíš mi TS