Predstavte si, že idete spraviť balík pre núdzové situácie (povodeň, tornádo, zemetrasenie, zombie and another serious shit) pre 1 osobu. Čo všetko by podľa vás mal obsahovať?
@alysia noo.. to ked si precitas knizky o survival, tak zistis, ze vsade sa to spomina... kazda vec by mala mat viac vyuziti... tampon: je to super vec na rozrobenie ohna, je sterilny, takze sa da pouzit na cistenie ran a pri strelnej rane a silnom krvacani je dobre ho zasunut priamo do rany, lebo ak nasiakne krvou, tak zvätsi objem a zatlaci na cievy (vraj )..
kondom sa zas da pouzit ako nadoba na vodu(ked ho das do ponozky, moze mat objem az pol litra), mozes to pouzit ako gumu do jednoducheho praku, je vodotesny takze mozes nim chranit napr. zapalky, da sa pouzit ako skrtidlo (myslim take, ked clovek silno krvaca) a kopu dalsich vyuziti... to sa bezne dava do suprav na prezitie pre vojakov
survival knizky - knizky ktore sa venuju tematike prezitia v prirode
no sak tampony su z bavlny, alebo coho... a to dobre hori
tak jasne, ze kazdeho napadne prve to, na co su pouzite... ale pri povodni, tornade, zemetraseni a nevem com este je povodny ucel kondomu to posledne, co ma napadne aj ked...
môj evakuačný batoh obsahoval pixľu fazule, foťák a dva objektívy, šupu z avokáda, 5 gramov benztriazolu, 5 g sódy, obväz, Teraz a iné ostrovy a Čajových majstrov a čajové chyžky. ó a expirovaný film.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ak nejaky batoh, tak urcite ponco, nieco teple na seba, mobil, baterka PET flasa...
kondom sa zas da pouzit ako nadoba na vodu(ked ho das do ponozky, moze mat objem az pol litra), mozes to pouzit ako gumu do jednoducheho praku, je vodotesny takze mozes nim chranit napr. zapalky, da sa pouzit ako skrtidlo (myslim take, ked clovek silno krvaca) a kopu dalsich vyuziti... to sa bezne dava do suprav na prezitie pre vojakov
rozrobenie ohna? no hej to s tymi cievami je dost mozne...
Nadoba na vodu? sorry, mna napadli prve ukony, na co su tieto veci urcene co sa robia s tymito vecami
no sak tampony su z bavlny, alebo coho... a to dobre hori
tak jasne, ze kazdeho napadne prve to, na co su pouzite... ale pri povodni, tornade, zemetraseni a nevem com este je povodny ucel kondomu to posledne, co ma napadne aj ked...
ja toho mám veľa ale málo - asi toľko, že sa všetko zmestí do zápalkovej škatuľky