Čo si myslíte, akú šancu ma Slovák na štúdium v zahraničí? No teraz nemyslím Erazmus, ale skutočné reálne štúdium počas v časovom trvaní zodpovedajúcom plnej dĺžke štúdia.
No, teraz nemyslím zahraničie ako Česko. Myslím asi všetko okrem Česka, lebo
kto si ako napecie, take ma nemusi to byt vobec otazka penazi, som v rakusku, studium je tam free a dochadzam, takze ma to stoji jedine mesacny listokk na vlak, nesla som tam s najlepsimi jazykovymi znalostami..vlastne este ani teraz nie su najlepsie, anglinu mam stale lepsiu ako nemcinu, ale no hold, ide to ked sa chce...
pozri sa, kamaratka chcela ist do zahranicia, pretoze odbor co chcela studovat na slovensku momentalne nie je...a vlastne ani nechcela ostat na slovensku...dala si prihlasky do anglicka, no nakoniec to musela odmietnut aj ked ju vzali, prave kvoli tej financnej stranke, viem ze je to s tymi financiami narocne. No nevzdala to, dala si rok pauzu po maturite a zacala sa ucit nemcinu, aby mohla ist od buduceho roka do rakuska, kde to bude financne podstatne ovela jednoduchsie. A ide jej to, sama ziram ze ako perfektne sa za tych par mesiacov naucila proste da sa, ked clovek naozaj chce, len treba vediet prijat aj alternativne moznosti a naozaj sa snazit, lebo jasne, nie kazdy dostane vsetko na zlatom podnose
Vzali ju do Anglicka?! Váu... Tak to keby ma vzali, tak asi umriem od šťastia.
Anglicko.. tam je to drahé aj pre samotných Britov, ale oni tam majú niečo ako študentskú pôžičku, ale neviem, ja chcem ísť do Škótska kde sa študuje za free, takže veľa som si o tom nezisťovala.
Ak si ochotná do toho vraziť dostatok energie (peňazí ani tak nie, pokiaľ by si študovala napr. v Škótsku), tak nie dôvod, prečo by si sa tam nemala dostať. Ale tým myslím fakt veľa energie. Jednak zamakať v angličtine, porobiť potrebné skúšky a vybaviť si prihlášky.
@mort Poznam vela Slovakov, ktori studuju v zahranici Dostat sa da vsade, kamaratov/znamych zobrali na matematiku na Cambridge a Oxford. Jeden iny chalan, ktoreho poznam, si robi doktorat na Yale, dalsi v Londyne. Dnes sa vo svete mozes dostat velmi daleko, pokial si dobra
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
@mort a ved si tam ide kazdy zlepsit jazyk , dalsia kamoska studuje v 4statoch za 3 roky ci 2 , a ide jej to. nejaky problem ?
Ale vždy mi to prišlo úplne nereálne, že by som sa tam mohla dostať aj ja.
Oni sú všetci takí nadľudia.
aj máš chuť,aj chceš ale peniaze :c
Vzali ju do Anglicka?! Váu... Tak to keby ma vzali, tak asi umriem od šťastia.
Anglicko.. tam je to drahé aj pre samotných Britov, ale oni tam majú niečo ako študentskú pôžičku, ale neviem, ja chcem ísť do Škótska kde sa študuje za free, takže veľa som si o tom nezisťovala.