Ahojte, mám problém. Mám 12 rokov, 173 cm a 68 kg. Potrebujem do začiatku školy schudnúť, jednak z toho dôvodu, aby sa mi učiteľka telesnej znova nesmiala , keď sa budem vážiť a ukázať spolužiačke s ktorou som sa pohádala, že viem schudnuť...Ona mi tot
nooo, nejedz sladké, nejedz tuky, jedz pravidelne, nejedz po 19tej hodine, neprejedaj sa, jedz normálne množstvo jedla, športuj - keď nemáš s kým, tak začni behať, doma si každý deň zacvič, z vlastnej skusenosti viem že je to ťažké a pribera sa aj z alkoholu!!
chceš jej to dokázat to je síce pekné, ale zanechaj si svoju hrdost .. a vykašli sa na takú kamarátku čo ti hovorí ako vyzeráš, nech sa pozrie aj ona na seba ..
no a ak chceš schudnút tak cvič .. chod s tým za lekárkou a ona ti predpíše dietu .. ale máš len 12 a vyvíjaš sa neviem či dieta je pre teba správna..
to ti dávali rastový hormón do polievky či čo? (prepáč, ja len závidím a čumím, šak zachvílu budú mať všetky baby meter 80 minimálne)
viac zeleniny, ovocia. veď teraz, keď je teplo ani nejaké tučné mastné jedlá nie sú lákavé. veľa pi, začni chodiť na korčule, bicykel ak ťa zrovna beh nebaví.
Nejedz 3-4 hodiny pred spankom. Aspon 3x denne si daj, ked budes hladna, namiesto jedla liter vody. Jedz kazde 3 hodiny, skor male porcie. Obcas si ako jedlo zarad Cottage Cheese, tvaroh, alebo tofu (ciste). Doma poziadaj, nech ti davaju viac zeleniny a ovocia a jedz menej prilohy (ryza, zemiaky atd) k jedlu. Kura na prirodno alebo rozne ryby su super plne bielkovin. A hlavne to nezen do extremov, ale zvykni si na to, nech si to vies udrzat.
A dost tazko sa nieco podobne dava z nicoho nic, ale dolezite je, ked zlyhas, nemat vycitky, ale normalne sa vratit do zdraveho stravovania Nie je to dieta, ale zdravy ziv. styl, co chces mat.
Chodila som k dietológovi, ktorý mi naparil tabletku k jedálničku ale aj ták mi ich nebolo treba. Takže odporúčam ti na raňajky: si pár sušienok a čaj alebo kávu bez kofeinu, na olovrant ovocie, obed biele mäso alebo ryba ale bez prílohy takže zelenina jedine keď tak potom počkaj 20 minút a daj si nízkotučný biely jogurt, na olovrant ovocie a na večeru to isté ako obed Ja som za týždeň schudla 2,5 kila Mne to pomohlo a potom postupne môžeš si pridať na obed nejakú malú prílohu
@nikitkaa22 No síce si možno ešte mladá, ale stále máš svoje práva. Ja na tvojom mieste by som jej povedal že do toho ju nič a že pri väčšej výške je absolútne normálna aj väčšia váha. Síce ja by som sa to v 12 bál povedať, ale nie je na tom nič zlé, ukázať že si rovnaký človek ako ona, nič menej. Síce ja som sa takto dosť neslušne porozprával s profesorkou až teraz, lebo ako menší som nemal odvahu, ale pomohlo to, mne rozhodne.
@lenkaska1 Kazde je plne bielkovin a malo tukov/cukrov. Cize sa z toho prakticky nepribera, v porovnani s ostatnymi vecami Samozrejme sa neda zit len na tychto veciach, ale napr. raz denne ako jedno jedlo je to na chudnutie dobre.
@matus123 prepáč, ja to nemám z kníh o výžive a z časopisov bežne som nejedávala niekoľko dní keď som mala 15. tak úžasne som si ho celý ako fungoval dokazila, že teraz kľudne priberiem aj z minimálneho množstva jedla
Vďaka za rady...Začnem pravidelne cvičiť, a jesť ako ste mi poradili...Jesť určite neprestanem-až taká blbá nie som ....Ale na mne tá vyššia váha je pomerne MOC vydieť. Veľké brucho, veľký zadok a stehná...Takže-tak... Ďakujem
Na začiatok si nájdi nejaký šport alebo aktivitu, ktorá ťa bude baviť. Je sprostosť nejesť sladké (pár tabličiek čokolády denne je úplne v pohode), zo všetkého treba zjesť trochu. Stravovať sa tak aby si bola najedená, ale nie na prasknutie. Ráno si privstaň aj keď sú prázdniny, mp3 do uší a zabehaj si trochu. Naštartuješ mozog aj telo. Výsledok nepríde hneď na druhý deň, ale časom budeš spokojná sama so sebou. HLAVNE NEDRŽ nejaké pochybné DIÉTY lebo si narobíš takú šarapatu, že to nik nedá dokopy .. A okrem toho máš 12, tvoje telo sa ešte takým brutálnym spôsobom zmení že až. V tvojom veku som mala dosť kíl naviac (ok bola som ako prasiatko), začala som tancovať a zrazu som odišla zo základky a mala som podváhu (na to tiež veľký pozor!). Držím ti palce. Najdôležitejšie je, aby si bola spokojná ty
Aj mne sa učiteľka smiala na teline spolu s ostatnými spolužiačkami, že neviem nič robiť, že som drevo a podobne a ja som sa im vysmiala na plaveckom, keď som sa dostala o prvej skupiny a oni boli v štvrtej
Ale inak, myslím, že je blbosť dokazovať si niečo, alebo dokazovať niečo ostatným.
Keď sa ti budu posmievať aká si kostnatá, tak zas rýchle pobežíš do najbližšej vývarovne, ak sa budu posmievať za dlhe vlasy, ostriháš sa, za krátke, poprilepuješ si za velky nos, odrežeš si? Treba ti sa prerábať na ich obraz? Nemáš svoj vlastný?
@loollindussiq skúšala si detskú a dala si tam presný vek?? Mne vždy vychádza nadváha :/ :
@mojtech vlasy môžem kedykoľvek zmeniť, ale kvôli nim sa mi smiať určite nebudú. Keď by som mala veľký nos-za to by som predsa nemohla...Ale za moju váhu, si môžem sama! Nechcem byť chudá až tak aby mi trčali kosti, ale stačilo by mi keby som mi brucho len o niekoľko centimetrov zmenšilo. To je všetko...
A k tej učiteľke...Ona je totiž aj moja triedna a slovenčinárka a býva len kúsok od môjho domu...Keby nebola moja triedna, tak k nej nemám žiadny rešpekt...Odkedy sa mi posmievala, začala som si na ňu dovolovať. Ale to posmievanie začalo od toho váženia- na váhe sa ukázala 66 kg ale ona my tam napíše 67 kg. Kuknem sa na nu a začne sa šklebiť jak strelená. O pár týždňov sme robili v dvojiciach táčky a mne nevyšla dvojica lebo dievčat je 11. A tak vykríkla na celú teľocvičňu-,,Dominika, ty nemusíš, teba by aj tak nikto neuniesol!" a začala sa smiať. Strašne ma to rozzúrilo ale ovládla som sa.
tak na taku ucitelku sa mozes vybodnut,.. ta asi o svojej praci vela nevie.. ona ma urcite nejaky problem a na tebe si to asi len vylieva, np mas smolu, ale ty nemozes zato ze ona je sprosta.. skus ju ignorovat.. a vykasli sa na chudnutie.. skus normalne zit, mozno si kazde poobede trosku pobehaj, nejedz cipsy a hluposti ale normalne jedlo.. nebud hladna a ani sa neprezieraj.. to by mohlo zabrat.. a kedze mas este len 12 tak este urcite o dost podrasties a ta vaha sa strati ani nebudes vediet ako.. (samozrejme pokial nebudes od rana do vecera sediet v kuchyni) hlavne nerob nic radikalne ako je hladovanie alebo tak.. to ti len viac uskodi ako pomoze!!!!
@nikitkaa22 ja ti poradím jedno... choď na stránku » www.chudnutie-ako.sk/bmi/... a tam si zadaj všetko... vypíše ti to že ak chceš schudnúť čo máš preto robiť... či držať diéty alebo skôr pohyb a tak... mne to pomohlo
Neskúšala som detskú, ale klasickú, nemôže ti vychádzať nadváha, hlavne nechudni ! Bojím sa, že sa z teba stane anorektička týmto prístupom, minimálne mentálna určite, vyhľadaj psychologičku a poraď sa s ňou aj ohľadne učiteľky, povedz mame, čo sa deje, nech ide za triednou, prípadne prestúp na inú školu, zažila som si čosi takéto, aj keď úpne iné..
Ak sa to nezačne riešiť, tak nemám problém zavolať tvojej mamine, ja sa s ňou porozprávam, snáď to niečo dá.
Máš 12, takže by som si z toho takú hlavu nerobila... určite nedrž diéty! to je strašná sprostosť v tvojom veku.. ak už ale chceš niečo s tým spraviť, tak hlavne jedz pravidelne a hýb sa... pohyb, pohyb, pohyb... skús nejaký šport alebo napríklad teraz je dosť obľúbená aj zumba drž sa a z rečí si nič nerob
@loollindussiq Ja potrebujem schudnúť! Už mi to hovoria aj rodičia!..Mám nadváhu a chcem s tým niečo spraviť!! Možno som vysoká ale brucho mám veľké...Mne by stačilo v pohode len 5-8 kíl zhodiť...A rodičia o tej učitelke vedia a povedali že ked sa to bude opakovať, zakročia... takže tak..
@za čala som športovať, ale chodila som aj na zumbu->po 2 návštevách som skončila lebo za jednu hodinu žiadali 2€..a to je dosť...takže mi zostáva len pohyb a cvičenie...
@matushkaa fuj normalne až mi zle došlo ked som si precitala ten koment ale nebolo to take strasne zas.. ten koment.. noo hej však tí ožrani oni hned jak vsatnú tak pijú ja nechápem, ako môžu na tu bolesť hlavy, ja by som nemohla
@loollindussiq keď myslíš...už som začala, ako som tu už spomenula
@cocca-colla potrebujem...áno vyvíjam sa, ale mne ešte cez školský rok začalo bývať zle, mávam pálenie záhy a dosť časté...Bojím sa že to môže byť z tej mojej nadváhy a že mi to zostane už navždy...Mám nejaký zdravotný problém, ale neviem ako ho riešiť. Najskôr chcem vyriešiť nadváhu.
Moja kamarátka je rovnako vysoká ako ja, má tiež 12 rokov, a váži 56 kíl!! A vôbec nevyzerá ako anorektička...Takkto asi potrebuje schudnúť??!
@nikitkaa22 zájdi lekárovi. Chudnutím nič nevyriešiš. Ale veď rob si čo chceš, ale zničíš si zdravie a správny vývin. Potom v dospelosti si hlavu trieskať budeš nad tým, ako ťa druhí ľudia hlúpo ovplyvňovali.
@cocca-colla Chcem shudnúť len 5 kíl...To by mi stačilo...K lekárovi pôjdem tento rok možno budúci keď ma zavolá na preventívnu prehliadku 12/13 ročných..
Máš iba 12.. a zaťažovať sa tm ako vyzeráš?? ja som sa už na to dávno vykašľala.. ja mám pomaly 18 a 152 cm a vážim 56 kilo.. ale za to nemôžem ja ale môj zdravotný stav... preto posudzovať ľudí podľa toho ako vyzerajú nie je správne.. lebo nikdy nevieš čo sa všetko za tým skrýva..
Učiteľka sa ti smeje??????????? Vyser sa na ňu!!! Na svoju výšku máš primeranú váhu, a si dieťa vo vývoji, tak sa nenič hladovaní, to ešte žiadnej neprospelo,pokiaľ nechceš,aby bola z teba anorektička. Ked budeš staršia pochopíš ,že je to hlúposť...
Rada: Všetko vrámci normy! Pravidelné cvičenie, bicykel,korčulovanie,plávanie,beh...a žiadne diéty prosím ťa!
@blueberry diétu nemám..Rozhodla som sa že budem mať zdravú životosprávu, čo neznamená diéta. A už som začala cvičiť. Na učitelku sa z vysoka vybodnem.
pokiaľ sa nechystaš v blizkej dobe na suťaž v bodyfitnesse alebo niečom podobnom kašli na dietu a venuj sa pohybu akemukoľvek od chodenia po kopcoch cez bicyklovanie, plavanie a pod. tak aby si poaktivite citila, že si zničena daj si pauzu 5 hodin a zopakuj to ....a strava tuky nahraď niečim inym pri takej zaťaži je to aj tak jedno
ja som mala a mám tiež tak trošku problém že na moju výšku 182 mám tiež viacej kíl a takú.... dosť plnšiu postavu...hlavne stehná... rozmýšľala som nad chudnutím... ale... povedala som si že však načo chcieť byť vychudnutá kostra a z rôznych diét mať len problémy... ale ak chceš tak skús nejaký šport čo ťa baví napr. bicyklovanie alebo korčuľovanie...alebo plávanie...
Veľa piť (čistá voda ,zelený čaj) ,Pravidelné ranajky ,desiata(ovocie),obed(polievka +druhé)olovrant(ovocie) ,večera,Druhá večera (o takej 8-9) ,Pohybuj sa -korčule ,bicykel,plávanie a nepapaj sladkosti cvič ráno aj ked len 5 min aj večer určite pomôže,Ale nesmieš nejaké drastické predsa len máš 12 rokov to si ešte dieťa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
83 komentov
no a ak chceš schudnút tak cvič .. chod s tým za lekárkou a ona ti predpíše dietu .. ale máš len 12 a vyvíjaš sa neviem či dieta je pre teba správna..
viac zeleniny, ovocia. veď teraz, keď je teplo ani nejaké tučné mastné jedlá nie sú lákavé. veľa pi, začni chodiť na korčule, bicykel ak ťa zrovna beh nebaví.
@lenkaska1 vďaka
Ostatným tiež ďakujem
a na svoj vek si dosť vysoká A aj dosť málo vážiš na tú výšku, takže si myslím, že chudnúť ani nemáš čo.
A dost tazko sa nieco podobne dava z nicoho nic, ale dolezite je, ked zlyhas, nemat vycitky, ale normalne sa vratit do zdraveho stravovania Nie je to dieta, ale zdravy ziv. styl, co chces mat.
skús zumbu, to teraz fičí
ja som tak schudol ze som extremne vysadil stravu a som v poriadku
A že pozdravujem učiteľku..............
Ale inak, myslím, že je blbosť dokazovať si niečo, alebo dokazovať niečo ostatným.
Podľa BMI ti vychádza: 22.7 Normálna hmotnosť
a tak na porovnanie ja mám: 17 Podváha
» little-valentine.xanga.com/...
@mojtech vlasy môžem kedykoľvek zmeniť, ale kvôli nim sa mi smiať určite nebudú. Keď by som mala veľký nos-za to by som predsa nemohla...Ale za moju váhu, si môžem sama! Nechcem byť chudá až tak aby mi trčali kosti, ale stačilo by mi keby som mi brucho len o niekoľko centimetrov zmenšilo. To je všetko...
A k tej učiteľke...Ona je totiž aj moja triedna a slovenčinárka a býva len kúsok od môjho domu...Keby nebola moja triedna, tak k nej nemám žiadny rešpekt...Odkedy sa mi posmievala, začala som si na ňu dovolovať. Ale to posmievanie začalo od toho váženia- na váhe sa ukázala 66 kg ale ona my tam napíše 67 kg. Kuknem sa na nu a začne sa šklebiť jak strelená. O pár týždňov sme robili v dvojiciach táčky a mne nevyšla dvojica lebo dievčat je 11. A tak vykríkla na celú teľocvičňu-,,Dominika, ty nemusíš, teba by aj tak nikto neuniesol!" a začala sa smiať. Strašne ma to rozzúrilo ale ovládla som sa.
Ale ona má 12 rokov a má 173 cm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja lilipután mám 18 a kurva len 176!
@vast za to už ja nemôžem
@siminda každý je iný...
@lenkaska1 ja nepijem ked už tak len na silvestra alebo na vianoce ked tatino ide preč z obývačky..Tak si lognem vínka
Neskúšala som detskú, ale klasickú, nemôže ti vychádzať nadváha, hlavne nechudni ! Bojím sa, že sa z teba stane anorektička týmto prístupom, minimálne mentálna určite, vyhľadaj psychologičku a poraď sa s ňou aj ohľadne učiteľky, povedz mame, čo sa deje, nech ide za triednou, prípadne prestúp na inú školu, zažila som si čosi takéto, aj keď úpne iné..
Ak sa to nezačne riešiť, tak nemám problém zavolať tvojej mamine, ja sa s ňou porozprávam, snáď to niečo dá.
2. učiteľke jednu streľ a vysmej sa jej, že je škrata - to čo je za dementnú učiteľku?
@hanka12 dakujem
@za čala som športovať, ale chodila som aj na zumbu->po 2 návštevách som skončila lebo za jednu hodinu žiadali 2€..a to je dosť...takže mi zostáva len pohyb a cvičenie...
a ako schudnúť? cvič. veľa. nejedz nezdravé jedlá, tuky, cukry atď...
cvičenie pomáha na všetko
P.S.: veď máš len 12
ak chceš tak veľmi schudnúť, tak ako už bolo vyššie spomenuté denne cvič, 5 krát denne jedz zdravé jedlá
Nechudni !! Máš 12. Vyvíjaš sa, prichádzaš do puberty. Deti sú v tom veku sprosté a uderené.
@loollindussiq keď myslíš...už som začala, ako som tu už spomenula
@cocca-colla potrebujem...áno vyvíjam sa, ale mne ešte cez školský rok začalo bývať zle, mávam pálenie záhy a dosť časté...Bojím sa že to môže byť z tej mojej nadváhy a že mi to zostane už navždy...Mám nejaký zdravotný problém, ale neviem ako ho riešiť. Najskôr chcem vyriešiť nadváhu.
Moja kamarátka je rovnako vysoká ako ja, má tiež 12 rokov, a váži 56 kíl!! A vôbec nevyzerá ako anorektička...Takkto asi potrebuje schudnúť??!
Rada: Všetko vrámci normy! Pravidelné cvičenie, bicykel,korčulovanie,plávanie,beh...a žiadne diéty prosím ťa!
@nikas93 máš pravdu
vyzerala som hrozne ale učiteľka sa mi nikdy nesmiala! ani kamošky.spolužiacii to bola ina kategoria..mierne šikanovanie..ale take no chápemee..
a posledný rok som schudla 12 kil a som veľmi spokojna preto sa ti nečudujem že to chceš..ja veľmi dobre viem ako som to chcela ja!
proste skus obmedziť sladkosti..a popros mamku a ocka aby ti s tym pomohli! a pohyb to je doležit..ale tu to už bolo povedane
nechaj si poradiť od @hajzelbaba @11
(aby sme si rozumeli: tvoj bmi je 22.7, kategórie sú takto:
Podváha =