Schvalne som sa spytala partnera ci niekedy podviedol svoju partnerku v minulosti.
Odpovedal nie, ze nikdy nemal nic s inou, ziadny flirtik a ani nic viac ci menej. No len problem je v tom, ze ja viem ze to nie je pravda. Nepovedala som vtedy nic, no neviem co si mam o tom mysliet preco mi klamal a ci mi neklamal aj v inych veciach. Nec
Prplat som sa neprplala schvalne. Jeho kamarat sa prekecol o dotycnej, no moj priatel nevie o tom ze sa takto preriekol. Potom mi to uz nedalo. Bola som asi hlupa a naivna ked som mu verila ze mi povie pravdu do oci. No on mi takto zaklamal. Spytat sa ho na rovinu neopytam, predhodim mu to nenapadne a spravim sa sprostou ze neviem co medzi sebou mali. Nech si sam spytuje svedomie, nech sa zoziera a nech sa prizna sam.
mcvpn ...presne toho sa obavam, posledny mesiac mam podozrenie ze sa mota okolo dakej inej, aj ked sme to spolu riesili stale mam cervika v hlave...a teraz prislo toto
@n0win0u pretoze ked maju dvaja ludia daky problem vo vztahu a niekoho nieco trapi tak je asi normalne ze si tie veci vydiskutuju vies. Lenze tu temu sme uzavreli. Aspon z jeho strany to tak je.
nechcel vyzerať kvôli minulej chybe pred tebou ako kokot, prípadne nechcel, aby si ho furt z niečoho upodozrievala a bolo medzi vami napätie. myslel asi, že pre vaše budúce vychádzanie to bude takto lepšie, keď je hento aj tak minulosť, s ktoru nemôže nič urobiť. (ešte je otázne, nakoľko to ľutuje) teraz mu pekne povedz, že o tom vieš, aký to má zmysel, tváriť sa, že nie.
jezisi kriste presne takto sa chova moj frajer, jak uplna zena vo vztahu. ked vies ze niekoho podviedol a sere ta to, tak sa spytaj "preco si toho cloveka podviedol? sere ma to vies, bojim sa ze sa to stane aj v nasom vztahu" alebo proste mu povedz NA ROVINU ty vole co ta znepokojuje. taketo otazky "dam otazku a cakam odpoved a hocijaka bude odpoved tak budem nekonecne urazena a nespokojna pretoze si nevie vycucat z malicka co od neho chcem pocut" su uplne hovno a pain in the ass a len si robis zbytocne problemy a vyvolavas zbytocne hadky a aj tak nevyriesite nic. hm.
@hnusacka ja som tym nechcel naznačiť, že ťa podvádza, len to, že on si zrejme myslel, že potom by si mu veľmi neverila. ak niečo chceš riešiť, tak s ním, minulosť je minulosť, zbytočne to riešiš
@greyness mna nesere ze podviedol svoju byvalu, sere ma to ze mi klamal. ja som mu povedala celu pravdu a cakala som ze spravi to iste. Neviem co mozem od neho cakat resp. v com mi klame a v com nie.
@anzu on chcel odo mna pocut celu pravdu, tu som mu povedala, cakala som ze spravi to iste. Viem ze vedel ze kebyze mi povie pravdu tak ma to nastve a zbytocne by som sa zozierala. Ked sa ho spytam bude zatlkat.
@nicolkaa nechcem to riesit znova a znova. nie je mi schopny na rovinu povedat pravdu, zachovat sa ako chlap a nie decko. Stale mi bud odpoveda obklukou alebo mi odpoveda na moju otazku otazkou a tak sa snazi od seba odviest pozornost .
@hnusacka keď ťa to nesere tak nač si sa vôbec pýtala. asi ti to nikdy sám od seba nepovedal lebo nechcel a nepovažoval to za dôležité.
nechápem načo si sa to pýtala. a inak keď už si sa ho pýtala a on zaklamal tak si to mala hned riešiť ked si chcela a nie teraz nenápadne sa k tomu vracať.
keby sa už niečo takéto pýtam tak preto lebo by ma zaujímalo prečo ju podviedol a nie sa pýtať a čakať či zaklame alebo nie....
@mcvpn tu nejde o to co spravil ale o to ze mi klamal. Ja som ho podozrievala, mala som na to hmatatelne dokazy preto sme sa aj o tomto bavili. Teraz zistim ze mi klamal. Vobec neviem ci mu mam verit resp. co mu mam verit
@15 tak ked ma takuto kokotnu povahu a teba to sere tak sa s nim rozid. ale podla mna sa spravas blbo ty, pretoze si sa spytala obklukou, nepovedal pravdu, zase si sa TVARILA ze nic, zase sa chces TVARIT a pytat sa akoze o nicom nevies. vsak to je totalne hlupe. ked chces odpoved narovinu tak sa spytaj narovinu, uz si to zacala riesit cele uplne zle. ked mu takto nedoverujes tak jeb na to.
@hnusacka keď nepoznáš dobrú odpoveď na tú otázku, tak sa nepýtaj kokotiny, hlavne keď ani ty si nebola úplne úprimná k nemu alebo sa naňho vyser ako ti radí @22
"Viem ze vedel ze kebyze mi povie pravdu tak ma to nastve a zbytocne by som sa zozierala."
...ale napriek tomu nevieš prečo ti klamal? wtf? samozrejme že preto aby si sa nenaštvala a nezožierala... boha, ženská logika, niekedy vie byť taká sofistikovaná a komplikovaná že jej unikajú najjasnejšie a najpravdepodobnejšie vysvetlenia...
@nicolkaa Rozist sa nie je len tak jednoduche, viaze ma k nemu toho vela. Spytala som ho normalne a cakala som odpoved. Tu som dostala no bohuzial som sa dozvedela to co som sa nemala a tak som zistila ze mi klamal. Nemala som to riesit a bol by klud.
@hnusacka stačilo povedať pravdu po ktorej by si sa naštvala a zožierala, hej? lebo to je presne vývoj ktorý človek chce od takého intímneho a úprimného momentu v ktorom takéto otázky zvyknú padať. aby ho jednou odpoveďou celý zrušil a zmenil na moment "musím žehliť a zachraňovať".
NIE.
Vieš čo ti poviem? Na 100% by stačilo keby vedel že sa nenaštveš a nebudeš zožierať, a keby to naozaj bola pravda, a nemal by ti to problém povedať. Nemal by ti za takých okolností problém povedať nič.
VŽDY keď chlap žene klame, tak je to z dvoch dôvodov: buď vie, že spravil niečo za čo žena má právo byť naštvatá, a nechce ju naštvať a sklamať, alebo vie že bude naštvatá (aj keď nemá byť prečo/nemá na to právo), ale nechce ju sklamať a naštvať. Ak by sa ženy vedeli uvedomiť a vedeli nebyť naštvaté za veci za ktoré nemajú byť prečo naštvaté, veľká väčšina prípadov chlapského klamania (a 100% týchto prípadov kde ženu štve len to že chlap nepovedal pravdu) by prestala existovať.
To že ti klamal nie je jeho chyba/problém, ale tvoj(a), resp. všeobecne celého ženského pokolenia. Ak by ste vedeli byť naštvaté len v momentoch keď na to máte dôvod, a ak by sa chlapi nemuseli báť, že sa naštvete aj keď na to žiadny logický dôvod nemáte, tak by tento problém neexistoval.
Stačilo by zamyslieť sa nad tým kedy je či nie je na mieste naštvať sa, no vy nie. A potom sa divíte.
@hnusacka mala by si dôvod byť naštvaná a zožieraná na základe samotnej odpovede keby ti povedal pravdu? Nie.
Máš dôvod v tomto konkrétnom prípade (alebo v akýchkoľvek podobných byť naštvaná že ti klamal? Nie.
...podľa "nášho" mužského rozmýšľania? wtf? zaprvé nerob z môjho rozmýšľania stereotypálny mužský model, to silno neodporúčam. zadruhé, aké mužské rozmýšľanie? čistá logika, nemáš právo byť naňho naštvaná za niečo čo sa ťa netýka a nijako sa ťa nedotýka a nepoznáš detaily a okolnosti danej veci. Ak by ti dokonale vysvetlil prečo a za akých okolností a kedy a ako, a stále by z toho podľa tvojho úsudku vychádzal ako blbec, vtedy by si pochopiteľne mala právo zmeniť/poupraviť svoj názor na neho, ale stále by si nemala právo byť naňho za to naštvatá, čo je na tom divného?
(*akýmikoľvek podobnými sa myslí prípad keď nemáš dôvod byť na základe odpovede naštvaná, ale aj tak by si bola, a preto ti klamal aby sa tomu vyhol)
nerobim z muzskeho rozmyslania stereotyp ale je pravda ze muzi rozmyslaju inaksie ako zeny preto sa ta pytam na nazor . Lenze mna sa to tyka, nie to co spravil pretoze to nespravil mne ale klamal mi, ci uz pre moje dobro alebo nie, klamal.
@hnusacka to že ti klamal sa ťa samozrejme týka (a ako som už povedal v zásade si za to môžeš sama), ale sama si povedala že keby ti povedal pravdu tak ťa to naštve a bude zožierať. a to je práve to, ak by ti neklamal, tak sa ťa to netýka a nemá ťa tam čo naštvať a zožierať. prečítaj si ešte raz čo som napísal a nič si nedomýšľaj, všetko čo tam má a chce byť napísané je tam napísané presne tak ako to má a chce byť napísané, ber to s presnosťou a konkrétnosťou matematického vzorca.
@midnight kebyze sa nedozviem od jeho kamarata to co mi on nechcel povedat tak nie je ziadny problem. Chapem preco mi klamal no i tak ma to stve. Takze jeho zamer sice mohol byt dobry no zbytocny.
@pershing363 takže teraz ma klame lebo tvrdí, že podviedol. tsss, asi založím fórko na tému: spýtala som sa frajíra či niekedy v minulosti niekoho podviedol a on odpovedal, že áno aj keď viem, že nepodviedol klamal mi!
@hnusacka mám pocit že stále reaguješ ako keby ti absolútne unikala pointa toho čo som napísal a náväznosť toho čo som napísal na to čo si napísala ty... nevermind.
A noačo že jeho akcia bola zbytočná (aj keď zámer dobrý)? To že bola zbytočná zas nie je jeho chyba, ale toho kamaráta čo sa prekecol, čiže vo vzťahu k tvojmu chalanovi je zbytočnosť/nezbytočnosť toho čo spravil irelevantná, jediné čo je relevantné je jeho zámer a informácie z ktorých vychádzal.
No chudák nevinný chalan, že by s ním bol niekto nespokojný, či by klamal, alebo nie, on chce vo svojom jednoduchom živote len niekoho pokojne podvádzať a naráža na takýchto bezohľadných ľudí, ktorí mu kladú otázky, strašné.
@midnight mam ho pochvalit zato ze ma chcel ochranit od zozierania sa, je mi jedno ze jeho zamer bol dobry a je mi jedno ci ten jeho zamer bol zbytocny alebo nie...stve ma ze mi klamal a to ze mi mohol klamat aj v inych veciach tot vse
@hnusacka ...lebo keby ti v tomto neklamal tak to automaticky znamená že ti nemohol klamať ani v ničom inom, hej? Newsflash: klamať ti mohol kedykoľvek v čomkoľvek, a ten predpoklad ktorý ti hovoril že to asi nerobil, tak tomu sa hovorí dôvera. Neexistuje jediný objektívny a reálny dôvod ktorý by niekomu zabraňoval kedykoľvek ti klamať, všetko stojí a padá na dôvere, a pokiaľ tvoja dôvera stojí a padá na jednom neškodnom a logickom prípade, tak to je dosť smutné.
A nepovedal som že ho máš pochváliť, povedal som len že sa nemáš čo diviť keď si sama priznala že ani reakcia na pravdu by nebola nič moc. Protip: ak chceš aby ti niekto hovoril pravdu, reaguj na to keď ti povie pravdu (bez ohľadu na to aká je) tak, aby ti ju chcel hovoriť aj naďalej, čiže najtrápnejšie povedané "odmeňujúco".
viem ze vztah je zalozeny na dovere. Ta moja je teraz trocha nastrbena, nie len kvoli tomuto jednemu pripadu. Ako som spominala bolo toho viac a hlavne tento mesiac sme riesili tuto temu nevery asi aj viac ako bolo treba.
No len keby clovek vedel kedy ten druhy vravi pravdu
vobec neberiem do uvahy ci vedela ci nie.. proste sa spytala a on klamal. hned keby sa to dozvedela i dodatocne.. proste ON KLAMAT NEMAL. ak sa predsa maju radi, tak ho berie takeho aky je a nebude riesit ci ju podvedie alebo nie..
ak si neveria, tak nech sa rozidu.. ale KLAMAT SI? zakladat na tom vztah? co tym ten chalan myslel - ze bude musiet ospravdelnovat sa a tak? preco.. pytala sa, odpovie.. bude jej to vadit.. fajn.. ma na to plne pravo , lebo on to fakt spravil.. ba prave.. keby sa s tym prizna, je sanca ze to spravi mensia.. nez ked to chce tajit.. bude tajit i ine, dolezitejsie veci?
ale i ty si na vine.. nie to, ze ti klamal, ale to co teraz robis.. ak si sa to dozvedela.. mohla si sa ho spytat a nasledne na neho vybalit.. ze to tak nie je.. alebo si mu mala otvorene povedat - viem, ze si tu a tu podviedol.. preco sa to stalo.. spravis to znova?
mozno len "slova" ale vzdy lepsie ako toto.. kedy si navzajom klamete
+ jedna dolezita vec - ak si ludia nevedia odpustit a prijat sa aki su.. preco maju potrebu klamat si a tvarit sa ze je vsetko ok? potom mi 80% ludi povie, ze manzelstvo a podobne veci su kravina, ved ludia spolu nedokazu vydrzat.. a t d .. no ak stavaju na niecom takomto.. ani sa im necudujem..
Vravieť, že k pravde sa vždy treba stavať odmeňujúco je podľa mňa úplne pokrútené.
Akoby si predpokladal, že jej frajer je nejaké zvieratko, ktoré sa automaticky prispôsobí tomu, ako pozitívne s ním bude narábané a preto sa jediná bytosť v ich vzťahu, ktorej chápanie siaha za tieto hranice, má tomuto zvieratku prispôsobovať, akoby nemal žiadne zásady a akoby to bolo úplne normálne.
klamal ti preto, aby si si myslela, ze nikoho pred tym nepodviedol... to by spravil asi kazdy... a to, ze ty mas ine informacie, to uz je tvoja vec... zamyslel by som sa nad "zdrojom" a pripadne by si mala tvojho priatela s tym konfrontovat...
Veta podvedia raz, podvedia znova je podľa mňa blbosť.
Príklad: Baby čo som mal predtím som podjebával kedy sa mi chcelo, vlastne ani nepodvádzal len oni to tak brali , kedže ja som s nimy na vztah nikdy nepristúpil tak to vlastne nevera nebola .
Ale aktuálnu partnerku by som nepodviedol asi nikdy , absolutne ma pri nej prestali zaujímať iné ženy.
Čo tím chcem povedať vernosť závisí od toho ako moc máš toho druhého rád. Čiže ti to nepovedal práve kvôli tomu aby si mu verila.
Možno ho to mrzí považuje to za chybu a nechce ti to povedať práve preto že by ti to potom vŕtalo v hlave. Svojim spôsobom sa ťa to ani netýka a možno ti to raz povie až bude mať pocit že je na to správny čas. Myslím že by si sa do toho nemala šprtať a rešpektovať to že ti niečo ešte nechce povedať.
"Akoby si predpokladal, že jej frajer je nejaké zvieratko, ktoré sa automaticky prispôsobí tomu, ako pozitívne s ním bude narábané"
človek JE zviera, a metóda biču a cukru aj v psychologickej variácií naňho funguje rovnako efektívne ako na akékoľvek iné zvieratá, zmier sa s tým. Celá spoločnosť je postavená na odmeňovaní správania ktoré sa podporuje a trestaní toho ktoré sa nepodporuje, to je logická a prirodzená vec, a nič pokrútené na tom nevidím. Možno by to bolo pokrútené keby to niekto používal plne vedome a zámerne, ale to nikto nerobí, stačí si to len trošku uvedomovať. Mne zas príde pokrútený presný opak, reagovať na úprimnosť negatívne, pokiaľ ide o nepríjemnú správu. Tak to proste je, človek má tendenciu robiť to za čo je odmeňovaný (akýmkoľvek spôsobom) a vyhýbať sa tomu za čo je trestaný, sčasti vedome, sčasti nevedome. Každopádne ak nad možnosťou úprimnosti visí hrozba negatívnej reakcie, tak je pochopiteľné že úprimnosť sa vďaka tomu stáva omnoho menej atraktívnou variantou, a toto je sila ktorá pôsobí v priamo opačnom smere proti zásadám.
"a preto sa jediná bytosť v ich vzťahu, ktorej chápanie siaha za tieto hranice, má tomuto zvieratku prispôsobovať"
okej, tak mi ešte vysvetli prečo by mal daný chalan v danej situácií trpieť za to že chápanie jeho holky nesiaha dostatočne ďaleko na to aby pochopila že neexistuje jediný dôvod aby bola na základe úprimnej odpovede nasratá.
@jaro1991 - napríklad ja som to nespravil, a ani to nemám v pláne. K svojmu jednému podjebu sa síce nerád, ale priznávam.
@midnight klamstvo je to najhorsie co moze byt a nie je nic co ho ospavedlnuje.. tu nejde o nutkanie k uprimnosti ale o prekonanie seba a zmierenia sa s tym, ze ked som kedysi i nieco vyviedol partner ma plne pravo to vediet.. ak ho chcem klamat je to uz zly zacitok vztahu a skor ci neskor to i tak zle skonci a ublizene bude ovela viac..
problemy sa riesia netutlaju.. vid co to robi s eu
Tak potom prečo autorské zvieratko nenecháš len tak, nech sa hnevá?
Prečo neexistuje jediný dôvod? Podľa mňa existuje. Ja by som bol nasratý tiež, ak by to tam skončilo a nenasledovala by úprimná ľútosť spravenej chyby.
@johnysheek suhlasim s tebou...myslim si ze moje chapanie siaha dostatocne daleko na to aby som pochopila ze klamat mi bola chyba i ked mignight tvrdi daco uplne ine . Ked som dokazala byt k nemu ja uprimna preco on nie . Nestve ma ze podviedol tu jeho ex ale to ze oklamal mna. Je to pokrytec ked odo mna vyzaduje nieco co on sam nie je schopny spravit ci dodrzat. Nejdem sa v tom sprtat i tak sa on stale sprta v mojej minulosti i ked vie ze mi to nie je prijemne a nechcem sa o tom bavit, ta vhodna chvila pride kedy mu splechnem do oci nech sa sprta sam v sebe radsej a v klamstve ktore mi povedal alebo klamstvach ak ich bolo viac.
@johnysheek - aha, takže klamstvo je horšie ako znásilnenie alebo vražda? okej, keď si mi teraz spravil jasno vo svojich morálnych hodnotách tak už to dáva zmysel a vidím že apelovať na nejakú logiku u teba nemá zmysel
@tunidlo - a ako som autorskému zvieratku zabránil sa hnevať? ja som sa mu len pokúsil vysvetliť že jeho pocity a z nich vychádzajúce reakcie ktoré sú nelogické a neopodstatnené pôsobia priamo proti tomu čo chcelo autorské zvieratko docieliť, takže sa nemá čo diviť. Ten druhý odstavec nechápem, hlavne tú druhú vetu.
@hnusacka - nehovorím že klamať ti nebola chyba, len hovorím že to bola dokonale logická a pochopiteľná chyba ktorú by na jeho mieste spravilo možno nie väčina, ale hrozne veľa ľudí. Hovoríš o pokrytectve - ty si pokrytec pokiaľ od niekoho čakáš pravdu a obaja viete že na ňu budeš reagovať negatívne, a stále sa tváriš že nechápeš v čom je problém a prečo ti tú pravdu nepovedal.
"Nestve ma ze podviedol tu jeho ex ale to ze oklamal mňa"
a teraz strácaš konzistentnosť, v komente @14 , a pravdepodobne aj v ďalších cca dvoch si povedala, že "Viem ze vedel ze kebyze mi povie pravdu tak ma to nastve a zbytocne by som sa zozierala."
Ale predpokladám že ide o to že už si zabudla že BY si bola naštvatá aj za pravdu, pretože to prehlušila skutočná naštvatosť z klamstva.
@midnight clovek ktory chyta za slovicka tu chce apelovat na logiku.. si ma rozosmial
ale mas pravdu. ten chalan ze klamal je nevinny.. holka je na vine za vsetko.. i za iduci koniec sveta a klamanie je vlastne normalna sucast vztahu.. bez neho to nejde
Nezabránil, ale hovoriť jej, že k pravde sa vždy treba stavať odmeňujúco, ten jej hnev do dosť veľkej miery označuje ako nemiestny.
A nerozumiem, prečo by jej reakcia vo forme hnevu mala byť nelogická, alebo nepodstatnená.
A druhý odstavec chcel naznačiť to, že verím, že má dôvod sa hnevať.
Ja by som sa hneval hneď z dvoch dôvodov.
Prvý by pramenil z môjho nepochopenia pre takéto klamstvá vo vzťahu.
Keby sa každý staral o moje dobro tak, že by predo mnou skrýval všetky zlé informácie, to by ešte len bol ... krásny ružový svet ...
A druhý by bol jednoducho ten, že niekoho podviedol.
Často narážam na názor, že minulosť je minulosť, ale akosi mu nerozumiem. A to, že by môj partner niekoho v minulosti podviedol, by mi vadilo asi ako to, že by sotil vozíčkára dolu schodmi, aj keď aj to by, samozrejme, bola minulosť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
83 komentov
Teraz by si mu mala povedať pravdu o tom, že vieš o opaku.
mcvpn ...presne toho sa obavam, posledny mesiac mam podozrenie ze sa mota okolo dakej inej, aj ked sme to spolu riesili stale mam cervika v hlave...a teraz prislo toto
a keby ti povie pravdu, že nejakú podviedol bola by si spokojnejšia? nebola! nač sa prpleš v minulosti...
skôr by ma teraz sralo, že mi klame.
mne frajír nemusí hovoriť všetko, keď nechce. je to v pohode. ja len chcem aby mi neklamal.
nechcel vyzerať kvôli minulej chybe pred tebou ako kokot, prípadne nechcel, aby si ho furt z niečoho upodozrievala a bolo medzi vami napätie. myslel asi, že pre vaše budúce vychádzanie to bude takto lepšie, keď je hento aj tak minulosť, s ktoru nemôže nič urobiť. (ešte je otázne, nakoľko to ľutuje) teraz mu pekne povedz, že o tom vieš, aký to má zmysel, tváriť sa, že nie.
nechápem načo si sa to pýtala. a inak keď už si sa ho pýtala a on zaklamal tak si to mala hned riešiť ked si chcela a nie teraz nenápadne sa k tomu vracať.
keby sa už niečo takéto pýtam tak preto lebo by ma zaujímalo prečo ju podviedol a nie sa pýtať a čakať či zaklame alebo nie....
"Viem ze vedel ze kebyze mi povie pravdu tak ma to nastve a zbytocne by som sa zozierala."
...ale napriek tomu nevieš prečo ti klamal? wtf? samozrejme že preto aby si sa nenaštvala a nezožierala... boha, ženská logika, niekedy vie byť taká sofistikovaná a komplikovaná že jej unikajú najjasnejšie a najpravdepodobnejšie vysvetlenia...
Na čo chodiť okolo horúcej kaše? Keď niečo chcem, poviem to narovinu.
NIE.
Vieš čo ti poviem? Na 100% by stačilo keby vedel že sa nenaštveš a nebudeš zožierať, a keby to naozaj bola pravda, a nemal by ti to problém povedať. Nemal by ti za takých okolností problém povedať nič.
VŽDY keď chlap žene klame, tak je to z dvoch dôvodov: buď vie, že spravil niečo za čo žena má právo byť naštvatá, a nechce ju naštvať a sklamať, alebo vie že bude naštvatá (aj keď nemá byť prečo/nemá na to právo), ale nechce ju sklamať a naštvať. Ak by sa ženy vedeli uvedomiť a vedeli nebyť naštvaté za veci za ktoré nemajú byť prečo naštvaté, veľká väčšina prípadov chlapského klamania (a 100% týchto prípadov kde ženu štve len to že chlap nepovedal pravdu) by prestala existovať.
To že ti klamal nie je jeho chyba/problém, ale tvoj(a), resp. všeobecne celého ženského pokolenia. Ak by ste vedeli byť naštvaté len v momentoch keď na to máte dôvod, a ak by sa chlapi nemuseli báť, že sa naštvete aj keď na to žiadny logický dôvod nemáte, tak by tento problém neexistoval.
Stačilo by zamyslieť sa nad tým kedy je či nie je na mieste naštvať sa, no vy nie. A potom sa divíte.
a teraz forko, sup sup!
Máš dôvod v tomto konkrétnom prípade (alebo v akýchkoľvek podobných byť naštvaná že ti klamal? Nie.
...podľa "nášho" mužského rozmýšľania? wtf? zaprvé nerob z môjho rozmýšľania stereotypálny mužský model, to silno neodporúčam. zadruhé, aké mužské rozmýšľanie? čistá logika, nemáš právo byť naňho naštvaná za niečo čo sa ťa netýka a nijako sa ťa nedotýka a nepoznáš detaily a okolnosti danej veci. Ak by ti dokonale vysvetlil prečo a za akých okolností a kedy a ako, a stále by z toho podľa tvojho úsudku vychádzal ako blbec, vtedy by si pochopiteľne mala právo zmeniť/poupraviť svoj názor na neho, ale stále by si nemala právo byť naňho za to naštvatá, čo je na tom divného?
(*akýmikoľvek podobnými sa myslí prípad keď nemáš dôvod byť na základe odpovede naštvaná, ale aj tak by si bola, a preto ti klamal aby sa tomu vyhol)
nerobim z muzskeho rozmyslania stereotyp ale je pravda ze muzi rozmyslaju inaksie ako zeny preto sa ta pytam na nazor . Lenze mna sa to tyka, nie to co spravil pretoze to nespravil mne ale klamal mi, ci uz pre moje dobro alebo nie, klamal.
klameme doma, klameme v škole, práci vo vzťahoch klameme sami seba
celý život prežijeme v klamstve.-( a ľudia sú nepoučiteľní....
........filip
bohá @majys ty klamár!
A noačo že jeho akcia bola zbytočná (aj keď zámer dobrý)? To že bola zbytočná zas nie je jeho chyba, ale toho kamaráta čo sa prekecol, čiže vo vzťahu k tvojmu chalanovi je zbytočnosť/nezbytočnosť toho čo spravil irelevantná, jediné čo je relevantné je jeho zámer a informácie z ktorých vychádzal.
A nepovedal som že ho máš pochváliť, povedal som len že sa nemáš čo diviť keď si sama priznala že ani reakcia na pravdu by nebola nič moc. Protip: ak chceš aby ti niekto hovoril pravdu, reaguj na to keď ti povie pravdu (bez ohľadu na to aká je) tak, aby ti ju chcel hovoriť aj naďalej, čiže najtrápnejšie povedané "odmeňujúco".
hm, máme len s dvoch veci na výber
pravda a lož, nebo a peklo, dobro a zlo...
filip
No len keby clovek vedel kedy ten druhy vravi pravdu
co to je za system "klamat aby sa nenastvala" ?
vobec neberiem do uvahy ci vedela ci nie.. proste sa spytala a on klamal. hned keby sa to dozvedela i dodatocne.. proste ON KLAMAT NEMAL. ak sa predsa maju radi, tak ho berie takeho aky je a nebude riesit ci ju podvedie alebo nie..
ak si neveria, tak nech sa rozidu.. ale KLAMAT SI? zakladat na tom vztah? co tym ten chalan myslel - ze bude musiet ospravdelnovat sa a tak? preco.. pytala sa, odpovie.. bude jej to vadit.. fajn.. ma na to plne pravo , lebo on to fakt spravil.. ba prave.. keby sa s tym prizna, je sanca ze to spravi mensia.. nez ked to chce tajit.. bude tajit i ine, dolezitejsie veci?
@hnusacka
ale i ty si na vine.. nie to, ze ti klamal, ale to co teraz robis.. ak si sa to dozvedela.. mohla si sa ho spytat a nasledne na neho vybalit.. ze to tak nie je.. alebo si mu mala otvorene povedat - viem, ze si tu a tu podviedol.. preco sa to stalo.. spravis to znova?
mozno len "slova" ale vzdy lepsie ako toto.. kedy si navzajom klamete
+ jedna dolezita vec - ak si ludia nevedia odpustit a prijat sa aki su.. preco maju potrebu klamat si a tvarit sa ze je vsetko ok? potom mi 80% ludi povie, ze manzelstvo a podobne veci su kravina, ved ludia spolu nedokazu vydrzat.. a t d .. no ak stavaju na niecom takomto.. ani sa im necudujem..
Keď ten človek nebol dajme tomu niekoľko rokov sám, tak zas nečakám, že od posledného rozchodu sa dotyčný reinkarnoval a výkupil..
Vravieť, že k pravde sa vždy treba stavať odmeňujúco je podľa mňa úplne pokrútené.
Akoby si predpokladal, že jej frajer je nejaké zvieratko, ktoré sa automaticky prispôsobí tomu, ako pozitívne s ním bude narábané a preto sa jediná bytosť v ich vzťahu, ktorej chápanie siaha za tieto hranice, má tomuto zvieratku prispôsobovať, akoby nemal žiadne zásady a akoby to bolo úplne normálne.
Príklad: Baby čo som mal predtím som podjebával kedy sa mi chcelo, vlastne ani nepodvádzal len oni to tak brali , kedže ja som s nimy na vztah nikdy nepristúpil tak to vlastne nevera nebola .
Ale aktuálnu partnerku by som nepodviedol asi nikdy , absolutne ma pri nej prestali zaujímať iné ženy.
Čo tím chcem povedať vernosť závisí od toho ako moc máš toho druhého rád. Čiže ti to nepovedal práve kvôli tomu aby si mu verila.
Klamal ti asi za to,lebo by vedel,ze by si to potom vkuse rozoberala.
A teraz co,zeju poviedol?
A čo ja viem, nerieš pičoviny, my sme predtým ako sme spolu začali chodiť mali tiež zaujímavé životy a nijako to neovplyvňuje náš vzťah.
a kto povedal že je to systém? skôr základný inštinkt snažiť sa nenaštvať ľudí ktorých máš rád, proste hlavná protisila nutkaniu k úprimnosti.
@tunidlo
"Akoby si predpokladal, že jej frajer je nejaké zvieratko, ktoré sa automaticky prispôsobí tomu, ako pozitívne s ním bude narábané"
človek JE zviera, a metóda biču a cukru aj v psychologickej variácií naňho funguje rovnako efektívne ako na akékoľvek iné zvieratá, zmier sa s tým. Celá spoločnosť je postavená na odmeňovaní správania ktoré sa podporuje a trestaní toho ktoré sa nepodporuje, to je logická a prirodzená vec, a nič pokrútené na tom nevidím. Možno by to bolo pokrútené keby to niekto používal plne vedome a zámerne, ale to nikto nerobí, stačí si to len trošku uvedomovať. Mne zas príde pokrútený presný opak, reagovať na úprimnosť negatívne, pokiaľ ide o nepríjemnú správu. Tak to proste je, človek má tendenciu robiť to za čo je odmeňovaný (akýmkoľvek spôsobom) a vyhýbať sa tomu za čo je trestaný, sčasti vedome, sčasti nevedome. Každopádne ak nad možnosťou úprimnosti visí hrozba negatívnej reakcie, tak je pochopiteľné že úprimnosť sa vďaka tomu stáva omnoho menej atraktívnou variantou, a toto je sila ktorá pôsobí v priamo opačnom smere proti zásadám.
"a preto sa jediná bytosť v ich vzťahu, ktorej chápanie siaha za tieto hranice, má tomuto zvieratku prispôsobovať"
okej, tak mi ešte vysvetli prečo by mal daný chalan v danej situácií trpieť za to že chápanie jeho holky nesiaha dostatočne ďaleko na to aby pochopila že neexistuje jediný dôvod aby bola na základe úprimnej odpovede nasratá.
@jaro1991 - napríklad ja som to nespravil, a ani to nemám v pláne. K svojmu jednému podjebu sa síce nerád, ale priznávam.
problemy sa riesia netutlaju.. vid co to robi s eu
Tak potom prečo autorské zvieratko nenecháš len tak, nech sa hnevá?
Prečo neexistuje jediný dôvod? Podľa mňa existuje. Ja by som bol nasratý tiež, ak by to tam skončilo a nenasledovala by úprimná ľútosť spravenej chyby.
@tunidlo - a ako som autorskému zvieratku zabránil sa hnevať? ja som sa mu len pokúsil vysvetliť že jeho pocity a z nich vychádzajúce reakcie ktoré sú nelogické a neopodstatnené pôsobia priamo proti tomu čo chcelo autorské zvieratko docieliť, takže sa nemá čo diviť. Ten druhý odstavec nechápem, hlavne tú druhú vetu.
@hnusacka - nehovorím že klamať ti nebola chyba, len hovorím že to bola dokonale logická a pochopiteľná chyba ktorú by na jeho mieste spravilo možno nie väčina, ale hrozne veľa ľudí. Hovoríš o pokrytectve - ty si pokrytec pokiaľ od niekoho čakáš pravdu a obaja viete že na ňu budeš reagovať negatívne, a stále sa tváriš že nechápeš v čom je problém a prečo ti tú pravdu nepovedal.
"Nestve ma ze podviedol tu jeho ex ale to ze oklamal mňa"
a teraz strácaš konzistentnosť, v komente @14 , a pravdepodobne aj v ďalších cca dvoch si povedala, že "Viem ze vedel ze kebyze mi povie pravdu tak ma to nastve a zbytocne by som sa zozierala."
Ale predpokladám že ide o to že už si zabudla že BY si bola naštvatá aj za pravdu, pretože to prehlušila skutočná naštvatosť z klamstva.
ale mas pravdu. ten chalan ze klamal je nevinny.. holka je na vine za vsetko.. i za iduci koniec sveta a klamanie je vlastne normalna sucast vztahu.. bez neho to nejde
uzivaj si svoj vztah
Nezabránil, ale hovoriť jej, že k pravde sa vždy treba stavať odmeňujúco, ten jej hnev do dosť veľkej miery označuje ako nemiestny.
A nerozumiem, prečo by jej reakcia vo forme hnevu mala byť nelogická, alebo nepodstatnená.
A druhý odstavec chcel naznačiť to, že verím, že má dôvod sa hnevať.
Ja by som sa hneval hneď z dvoch dôvodov.
Prvý by pramenil z môjho nepochopenia pre takéto klamstvá vo vzťahu.
Keby sa každý staral o moje dobro tak, že by predo mnou skrýval všetky zlé informácie, to by ešte len bol ... krásny ružový svet ...
A druhý by bol jednoducho ten, že niekoho podviedol.
Často narážam na názor, že minulosť je minulosť, ale akosi mu nerozumiem. A to, že by môj partner niekoho v minulosti podviedol, by mi vadilo asi ako to, že by sotil vozíčkára dolu schodmi, aj keď aj to by, samozrejme, bola minulosť.