Tí najlepší psychológovia sú aj tí najdrahší. Tí čo pracujú takto cez poisťovňu majú strašne málo peňazí a od toho sa aj odvíja ich motivácia túto prácu robiť... takže nečakaj nejaké extra výsledky ak chceš ísť k psychológovi takouto cestou. Za kvalitu sa bohužiaľ musí platiť
Platiť budeš musieť, ale jeden z desiatich terapeutov je ochotný Ti dať študentskú zľavu. Psychológ a psychiater nepotrebuje výmenný lístok. Strašne závisí od toho, aký máš problém. U psychiatra to máš zadarmo, ale nie sú zvyknutí sa len rozprávať a majú nutkanie predpisovať lieky. Väčšina problémov je ale na terapiu, za ktorú sa platí. Pri niektorých problémoch nevie pomôcť ani terapeut. Napríklad človekovi bráni praktizovať jeho sexualitu náboženstvo alebo osobné presvedčenie. Čiže by potreboval niečo robiť so svojimi homosexuálnymi sklonmi. Takýto človek nedostane pomoc nikde. Pokiaľ máš hocijaký iný problém, choď najprv za psychiatrom, máš to zadarmo a on ti povie, kam ďalej, určite má viacero kontaktov na lacných terapeutov.
Zvyknú si pýtať výmenný lístok od všeobecného lekára, ak to nie je úplný súkromník. Tak dá sa u neho objednať na nejaký dátum a medzitým zbehnúť k všeobecnému lekárovi po lístok...
Ja som bol u psychiatra asi pred 6 rokmi a žiadny lístok nebolo treba - oni vedia prečo, inak by tam nikto nešiel. Každý predsa chce, aby to vedelo čo najmenej ľudí a nie ešte aby to bolo v karte.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Hlavne, nie je to hanba! Proste chod za obvoďákom a povedz mi že si trocha v strese posledný čas a chcel by si navštíviť psychológa. A on ti ho dá