pred nedávnom som menil grafiku, asi tak pred dvoma týždnami, doteraz šľapalo všetko ako malo..... no pred pár dnami mi začalo sekať všetky hry.... viete mi nejako poradiť ?
Skús defragmentovať harddisk a zakázať zbytočné procesy cez ccleaner alebo iný program. Jak nie, tak stiahni inú verziu ovládačov, skús aj staršie - mne to kedysi na starej grafike pomohlo, len nepoužívalo nejaké shader efekty a častice nevyzerali úplne tak ako mali byť, ale svojmu účelu to pomohlo a išli mi všetky hry bez sekania
ak šlapalo všetko ako malo, tak nainštaluj najnovšie drivery, povypínaj procesy, ktoré bežať nemusia (prinajhoršom aj antivírus, ale radšej si vypni net potom), defragmentácia a CCleaner môžu tiež pomôcť a to je tak asi všetko
Na ovládače na grafiku by si mal ísť na stránku výrobcu. Tak ak máš nejakú geforce, tak si daj do gúglu geforce a ostatné údaje čo máš a ak vieš aspoň kúsok po anglicky, tak sa tam dostaneš a nájdeš to.
Defragmentáciu spravíš keď klikneš na tento počítač a tam pravým klikneš na harddisk a dáš na spodku vlastnosti a v tom okienku si vybereš kartu nástroje a tam je druhá možnosť defragmentácia. Alebo úplne jednoducho, keď napíšeš do gúglu defraggler a po vyhľadaní na ich stránke dáš napravo sťahovať najnovšiu verziu. Stiahneš, nainštaluješ a úplne jednoducho to potom spustíš.
Chlape ak už takéto základné veci nevieš, tak ti tú novú grafiku asi ani nebolo treba
poradím ti ..stiahni si game booster neviem už aká je najnovšia verzia ja mám 3.4 tam ti samo nájde aké sú najnovšie drivery plus vypína nepotrebné aplikácie .... potom tune up utilities 2013 ten je dobrý na defragmentáciu a prečistenie počítača ...a dá sa prepnúť do režimu turbo.. aby grafika dávala plní výkon do hry a čo najmenej pre animácie vo windowse... a ccleaner je dobrý na čistenie registrov a aj na defragmentáciu a je jednoduchý...na používanie ..ked budeš mať naraz pustený aj ten tune up a game booster nevidím prečo by ti malo niečo sekať ..skús a uvidíš ...inak to bude hw závada ...ak máš nejaký dotaz tak mi napíš ...vela štastia
pomerne jednoznačné príčiny: chýbajúce drivery (win používa svoje generické), alebo zle zasadená do slotu, alebo chybný hardvér grafiky, alebo nejak nekompatibilný s motherboard.
pomerne jednoznačné riešenie: nainštalovať drivery zo stránky výrobcu grafiky, ak nepomôže skontrolovať ako je vsadená v slote, ak nepomôže, vymeniť grafiku
čo mu poradíte vy: defragmentácia disku, vyčistenie registrov, vypínanie procesov, game booster? srsly?
...vás by som teda za technickú podporu nechcel
(áno, viem, 8 mesiacov neskoro, ale tak do budúcnosti, skúste debugovať trochu menej genericky, toto fakt znie ako keby ste prednedávnom objavili tie štyri veci čo radíte, a mali pocit že je to všeliek)
@midnight Mňa do toho neťahaj, ja som to napísal v prvom mojom komente, že to môžu byť ovládače Navyše, tieto problémy, že mu sekajú všetky hry bývajú aj tým, že nestíha hdd a ty nemôžeš vedieť aký zajebaný ho mal predtým a aký ho má teraz, zvlášť, keď si človek ako on kúpi novú grafiku a chce hneď hrať tie hry, čo mu doteraz nešli a to bude aj za tie dva týždne pár desiatok GB miesta.
nikdy, fakt reálne NIKDY som sa nestretol s tým, že by sekanie hier bolo spôsobené nestíhaním HDD.
+ hovorí o výmene grafiky, čiže prepokladám niečo v zmysle: hral som hru, išla. vymenil som grafiku, spustil znova tú istú hru, sekala.
silno pochybujem že okamžite po výmene grafiky bez jediného otestovania nainštaloval hromadne 10-20 hier, a potom ich začal doradu skúšať, to nedáva zmysel ani pastierovi kôz.
"menil grafiku, asi tak pred dvoma týždnami, doteraz šľapalo všetko ako malo..... no pred pár dnami mi začalo sekať všetky hry...."
...aha... tak tentoraz možno zlyhalo moje čítanie s porozumením, okej ospravedlňujem sa ( @d3f3nc3@feeerry aj vám ), keďže tým pádom ste dosť možno boli bližšie k pravde...
Inak to bolo podmienené mojimi skúsenosťami, že som mal počítač, kde keď sa zadrbal vtedy ultra super 40GB HDD, tak všetko začalo sekať A rovnako to bolo, ak sa dlho nedefragmentoval ten HDD a mazalo sa a stále čosi inštalovalo, vtedy to bol celkom nářez vôbec niečo hrať a úplne zreteľne sa zlepšil výkon po defragmentácii.
Ale stále sa môžem mýliť a môže to u zakladateľa fóra robiť nejaký proces, alebo program v pozadí, čo naposledy inštaloval, chápeš, my mu s tým moc neporadíme, keď nevieme, čo s tým všetko robil.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Na ovládače na grafiku by si mal ísť na stránku výrobcu. Tak ak máš nejakú geforce, tak si daj do gúglu geforce a ostatné údaje čo máš a ak vieš aspoň kúsok po anglicky, tak sa tam dostaneš a nájdeš to.
Defragmentáciu spravíš keď klikneš na tento počítač a tam pravým klikneš na harddisk a dáš na spodku vlastnosti a v tom okienku si vybereš kartu nástroje a tam je druhá možnosť defragmentácia. Alebo úplne jednoducho, keď napíšeš do gúglu defraggler a po vyhľadaní na ich stránke dáš napravo sťahovať najnovšiu verziu. Stiahneš, nainštaluješ a úplne jednoducho to potom spustíš.
Chlape ak už takéto základné veci nevieš, tak ti tú novú grafiku asi ani nebolo treba
problém: po výmene grafiky sekajú všetky hry
pomerne jednoznačné príčiny: chýbajúce drivery (win používa svoje generické), alebo zle zasadená do slotu, alebo chybný hardvér grafiky, alebo nejak nekompatibilný s motherboard.
pomerne jednoznačné riešenie: nainštalovať drivery zo stránky výrobcu grafiky, ak nepomôže skontrolovať ako je vsadená v slote, ak nepomôže, vymeniť grafiku
čo mu poradíte vy: defragmentácia disku, vyčistenie registrov, vypínanie procesov, game booster? srsly?
...vás by som teda za technickú podporu nechcel
(áno, viem, 8 mesiacov neskoro, ale tak do budúcnosti, skúste debugovať trochu menej genericky, toto fakt znie ako keby ste prednedávnom objavili tie štyri veci čo radíte, a mali pocit že je to všeliek)
nikdy, fakt reálne NIKDY som sa nestretol s tým, že by sekanie hier bolo spôsobené nestíhaním HDD.
+ hovorí o výmene grafiky, čiže prepokladám niečo v zmysle: hral som hru, išla. vymenil som grafiku, spustil znova tú istú hru, sekala.
silno pochybujem že okamžite po výmene grafiky bez jediného otestovania nainštaloval hromadne 10-20 hier, a potom ich začal doradu skúšať, to nedáva zmysel ani pastierovi kôz.
"menil grafiku, asi tak pred dvoma týždnami, doteraz šľapalo všetko ako malo..... no pred pár dnami mi začalo sekať všetky hry...."
...aha... tak tentoraz možno zlyhalo moje čítanie s porozumením, okej ospravedlňujem sa ( @d3f3nc3 @feeerry aj vám ), keďže tým pádom ste dosť možno boli bližšie k pravde...
Inak to bolo podmienené mojimi skúsenosťami, že som mal počítač, kde keď sa zadrbal vtedy ultra super 40GB HDD, tak všetko začalo sekať A rovnako to bolo, ak sa dlho nedefragmentoval ten HDD a mazalo sa a stále čosi inštalovalo, vtedy to bol celkom nářez vôbec niečo hrať a úplne zreteľne sa zlepšil výkon po defragmentácii.
Ale stále sa môžem mýliť a môže to u zakladateľa fóra robiť nejaký proces, alebo program v pozadí, čo naposledy inštaloval, chápeš, my mu s tým moc neporadíme, keď nevieme, čo s tým všetko robil.