Ako by ste zhodnotili situáciu, keby vám niekto povedal, že sa správate k ľuďom chladne? Čo by ste robili? Ako by ste sa začali správať? Stalo sa vám to už? Ako ste zareagovali? Povedali ste to už niekomu? Aký bol váš dôvod?
povedali mi to už... a ako som sa ZAČALA správať? nijako tak ako dovtedy... viem,že občas je to tak, ale nasilu sa to zmeniť nedá... alebo aspoň ja to neviem...
viac ludi mi to povedalo. aj muzi, aj zeny. zareagovala som tak, ze som im na to prikyvla, lebo som si sama uvedomovala, ze to tak je.
u mna to bolo vyvolane extremne zlym rozchodom, obavou az odporom k akemukolvek emocionalnemu sa naviazaniu na inu zivu bytost, proste chlad, prazdne vnutro, kocka ladu, idem si svoje a ostatni ma nezaujimaju.
trvalo to....hm... mozno takych 5 mesiacov a nejako prirodzene to odislo, zacala som sa postupne stretavat s mnohymi ludmi - ci uz to boli stari znami ale aj uplne novi ludia ktorych som dovtedy nepoznala...a proste ma to znova vtiahlo do zivota. aj tu konkretne na Birdzi su viacere osoby, ktore som stretla a som tomu rada
zalezi to proste na tom konkretnom dovode, ktory treba nejako zmenit, ak viac nechces posobit chladne...
Ďakujem vám za reakcie Mne sa to už stalo viackrát, ale nikdy som nemala pocit, že sa viem zmeniť. Správam sa stále rovnako. Nasilu to nejde, ako bolo spomenuté. Možno som len nejaký chladný typ. Namiesto aby som povedala: ,,Mám ťa rada." pomyslím si:,, Mám ho/ ju rada. Čo ak to poviem nahlas a nebude rád / rada, že to tak cítim? Ach bože, ja to nezvládnem, nechám si to pre seba." Alebo si pomyslím: ,,Tak rada by som ho / ju objala práve teraz." Namiesto aby som to urobila. Ja potrebujem byť možno poriadne opitá. Niekedy ma mrzí, že neviem dať najavo, ako mi na ľuďoch záleží. Lebo nedostávam viac emócií než poskytujem.
Hovorí mi to skoro každý, kto si myslí, že ma "pozná" (čiže in fact skoro každý). Väčšinou takým prístupom prirodzene odzrkadľujem ich "záujem" a "úprimnosť", iba v zopár konkrétnych prípadoch mám na to iné dôvody.
A nie je ani mojím cieľom byť masovo obľúbený stred pozornosti, ktorý keď začne počítať reálnych priateľov (nie len kamarátov), tak zrazu príde k nule.
robim to vedome a robim to naschval, je to moj obranny stit v skole plnej chalanov cize by som to brala ako kompliment, nazvala by som sa ladovou kralovnou a odisla by som
@strejdabob ľudia to asi vnímajú rovnako navonok...máločo ma tak vzruší, že som schopná vyjadriť hĺbku svojich emócií. Keď sa to stane, je to ako zázrak a nezvyk a bojím sa, že som čoveka zranila úprimnosťou a aj o to, čo si myslia ľudia okolo. :/ Podľa mňa sa dá povedať, že som chladná. Neviem, čo je pravda... ale cítim sa lepšie, keď si ma označil za hanblivú, ďakujem. chladná, to znie ako bezcitná cynická potvora, ktorá nechová žiadne city a nikto ju nemá rád. Už som si tak zvykla, že ak sa pokúšam o zmenu, zdá sa mi to takmer nemožné, trápenie, takže sa vrátim späť ku: ,, urobím čokoľvek, len aby ma v budúcnosti nikto nezranil, prosím nevšímajte si ma, som tu, pretože musím, nehľadajte vo mne hrozbu"
@sapphirizing byť chladná znamená nemať city... ty ich máš, len ich máš problém prejavovať... ak máš pocit, že to ľudia okolo teba berú ako zlú vlastnosť, že vraj si chladná, tak im to kľudne povedz tak ako som ti to povedal ja teraz... aj keď byť "chladná" alebo nedostupná môže byť cool a neviemčo, ale ľudia, ktorí ťa majú radi, budú určite brať lepšie, že si hanblivá, než to, že si bezcitná.... a to viem, o čom hovorím, lebo mám podobné problémy proste si hanblivá, máš problém prejaviť svoje city a to aj otvorene o sebe povedz, ak niekto hovorí, že si chladná
akurát včera mama mi to povedala ...nikdy sme si v rodine medzi sebou neprejavovali city, teraz sa čudujú, že sa mám problém objať s ňou.. hoci ju mám rada
@strejdabob tak diki za tip pochybujem, že to zvládnem. Niekedy sa ľudia ani nedostanú k spoznávaniu mojej povahy, lebo sa neodvážim k nim ani ozvať, a to čím sú mi sympatickejší, tým viac sa strážim. ( Tǎzko teda zistím, kto sú vlastne moji blízki a či by vôbec niekto stál o také vyjadrenie, že ak vám prídem chladná, to nič, ja vás mám rada, len som hanblivá) Takže ťažko nadväzujem vzťahy a mám dojem, že ma nikto vlastne nemá rád. Je to také obojstranné a potom, keď sa už nejak dokopem ku prejavovaniu, zrazu na mňa niekto toto povie a koniec odvahy...
@soltyky presne toto...u nás si málokedy tiež prejavujeme city...kde sa to ako mám naučiť? Skôr som si zvykla viesť intelektuálne debaty na všelijaké myšlienky a udalosti, ktoré ma často ani nezaujímajú len za to, že oni radi rozoberajú všelijaké veci a je to spôsob akým sa im viem najľahšie priblížiť. Na druhej strane dotyky a milé slová, to je pre mňa naozajstný výkon a takmer odstrašujúca vec. Zvykla som si, že sa ma nikto nedotýka...
@sapphirizing ja presne viem, o čom hovoríš niekedy to proste chce "dokopať" sa k niečomu, aj keď ti to je nepríjemné... ak ti najbližšie niekto bude vyčítať ten chlad, tak to zober ako príležitosť povedať, že máš iba problém prejavovať city alebo to zober s humorom a odpovedz na to niečo ako "áno, pravda je taká, že tajne plánujem tvoju vraždu a rozpredanie na orgány a bojím sa, že ak by sa vo mne objavili nejaké city, tak by som mala problém ťa potom podrezať" a zasmejete sa na tom... takto to robím občas ja a potom dodám, že mám proste problém prejavovať city, ale ináč som oukej... treba sa s tým zmieriť a začať sa tým prezentovať - si taká, aká si a ver tomu, že už to je prvý krok k otvorenosti k tým, ktorých máš rada a bude to aj krok pre teba k prejavovaniu citov
Chladná mi nikto nikdy nepovedal... vlastne povedal, ale bolo mi to jedno, ale dosť často mi samček hovoril, že pri spoločenských hrách som sa správala dosť povýšenecky. Zamrzelo ma to, dávala som si pozor na svoje reakcie a už mi to nehovorí.
Neviem, či ho to prestalo baviť, alebo som naozaj zmenila prístup
z toho si nic nerob ja zas vraj posobim namyslene a to len preto ze si od ludi udrzujem odstup...proste potrebujem niekoho lepsie spoznat na to aby som sa prejavila...ale neplanujem na tom nic menit...
Ak máš na to dôvod správať sa chladne, nerob s tým nič a ďalej sa tak správaj. No ak ti nikto nič nerobí alebo sa dokonca snaží o priateľskú konverzáciu, je trochu od veci aby si na neho zazerala a odohnávala ho.
mne sa to už párkrát stalo, že mi to ludia povedali, aj chlapi, aj ženy, ale že by som potom nejako zmenila svoje správanie sa povedať nedá proste existujú takí, pri ktorých som strašne vážna a nemám potrebu sa usmievať alebo nebodaj smiať, ani keď mi hovoria najlepší vtip na svete.
áno, už som to párkrát počula. ja som proste taká, rozmýšľala som, ako by sa to dalo zmeniť, ale to by som potom robila niečo, čo mi nie je prirodzené. proste to tak je a musím sa s tým zmieriť (a možno to pomaličky nenásilnými krokmi meniť).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
Prebiehalo to takto
,,už sa ku mne nesprávaš tak ako kedysi,si chladná,necítim sa s tebou už tak dobre "
,,no,ešte len uvidíš čo je to keď som chladná,čakajú ťa kruté časy "
No a,za tri dni sme sa rozišli . Fakt som sa k nemu správala čo najhoršie jak to šlo
Nikdy som to nikomu nepovedala aj keď som raz dôvod mala ...
viac ludi mi to povedalo. aj muzi, aj zeny. zareagovala som tak, ze som im na to prikyvla, lebo som si sama uvedomovala, ze to tak je.
u mna to bolo vyvolane extremne zlym rozchodom, obavou az odporom k akemukolvek emocionalnemu sa naviazaniu na inu zivu bytost, proste chlad, prazdne vnutro, kocka ladu, idem si svoje a ostatni ma nezaujimaju.
trvalo to....hm... mozno takych 5 mesiacov a nejako prirodzene to odislo, zacala som sa postupne stretavat s mnohymi ludmi - ci uz to boli stari znami ale aj uplne novi ludia ktorych som dovtedy nepoznala...a proste ma to znova vtiahlo do zivota. aj tu konkretne na Birdzi su viacere osoby, ktore som stretla a som tomu rada
zalezi to proste na tom konkretnom dovode, ktory treba nejako zmenit, ak viac nechces posobit chladne...
Ale raz mi kamarát tvrdil, že chalani sa ma boja - doteraz som neprišla na to, ako naložiť s touto informáciou
a viem o tom, že sa občas správam k ľuďom neprimerane, ale čo už. Keďže to je aj súčasť môjho obranného mechanizmu tak to neplánujem nejako meniť...
A nie je ani mojím cieľom byť masovo obľúbený stred pozornosti, ktorý keď začne počítať reálnych priateľov (nie len kamarátov), tak zrazu príde k nule.
@soltyky presne toto...u nás si málokedy tiež prejavujeme city...kde sa to ako mám naučiť? Skôr som si zvykla viesť intelektuálne debaty na všelijaké myšlienky a udalosti, ktoré ma často ani nezaujímajú len za to, že oni radi rozoberajú všelijaké veci a je to spôsob akým sa im viem najľahšie priblížiť. Na druhej strane dotyky a milé slová, to je pre mňa naozajstný výkon a takmer odstrašujúca vec. Zvykla som si, že sa ma nikto nedotýka...
ja som chladný
Neviem, či ho to prestalo baviť, alebo som naozaj zmenila prístup
ale ja som chladná a aj presný opak... ale to pochopia len tí šikovní.
proste taká som, nemusí každý poznať všetky moje stránky.
A este aspon pat dalsich ludi mi povedalo,ze som tajomna, cynicka, bezcitna, chladna, bosorka, ale aj ze som dobra herecka