Neviem prečo a zkadiaľ to prišlo, ale odjakživa čo si pamätám, máme doma na Silvestra taký zvyk, že si sadáme k slávnostnej večeri tak ako na Štedrý deň. Vlastne všetko (až na šunku namiesto ryby a iných slov, čo sa pri takejto večeri hovoria) je rovnaké
no ... po ine roky mavame peknu veceru, normalne vacsinou nejake chutne menu , kolace ... posedime si, nie je to nic prepiate, ale citit ten slavnostnejsi raz. V poslednych rokoch travim silvestra s rodicmi pomenej (vianoce su ina vec, kym nebudem mat vlastnu rodinu, vzdy si najdem cas aby som bola s nasimi), ale tento rok ho spolu oslavime, aj ked ja zial bez vecere a na infuziach, ale stale si myslim, ze sa ten slavnostny nadych nevytrati (mozno mi daju suchare na porcelanovom tanieriku
máme rovnakú večeru ako na štedrý deň a ked mi dnes povedala kamoška že oni nevečerajú, skoro som spadla z nôh doteraz som bola presvedčená o tom, že všetci majú taký zvyk
@antifunebracka čo iného by si chcel riešiť deň pred Silvestrom? a počkaj aké témy sa tu budú rozoberať priamo zajtra
@althinka tej večere bude možno škoda, ale aspoň budeš v kruhu svojich najbližších a ako vravíš - to slávnostné čaro sa tým určite nevytratí inak skoré uzdravenie
tak tiez som si myslela, ze veceriame iba my ale ako pozeram, tak nie. .... a tiez ako na vianoce. kapustnica, zemiakovy salat a potom este chlebiky a nesmie chybat nejaky zakusok ......
@lintu dakujem, za velmi mile slova a snad ano .. nezalezi kde a ako , ale s kym vsetko je o uhle pohladu. Osobne povazujem take slavnostnejsie ritualy (alebo uz len to , ze rodina spolu veceria aj ked pocas roka to zvykom nie je /u nas kvoli tomu ze pracujeme vsetci na smeny/) za velmi milu tradiciu
my mame kapustnicu na obed, na Vianoce ju nemame a potom ocka a cipsy a aj napecene mame, ale nesadame si k veceri ako na Stedry den, ale viem, ze to robi tak moja kamaratka a tiez som sa najprv cudovala...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
@althinka tej večere bude možno škoda, ale aspoň budeš v kruhu svojich najbližších a ako vravíš - to slávnostné čaro sa tým určite nevytratí inak skoré uzdravenie
Len namiesto ryby udené
Robievame ale Syrove fondue mnam!
vieš kto je brat,aj tvoja sestra!!!
Keď si nie už doma s ními,
celý rok máš roztáraný
Záleží na tom ako si ceníš rodinu,
tak slávnostnú pripravíš aj večeru.
Niekto neverí svojej rodine,
radšej huláka niekde na zábave!!!
Niekto zas aj duchom dá na stôl pohár vody
oslávi každý Silvestra kto sa narodil
čo ako Anieli sa na nás z neba dívajú