a preco by som si probuh davala zaloznu taku, ktora by ma nebavila??? nevidim zmysel v tom ist na vysku len preto aby som bola na vyske, to skor najdem iny sposob ako robit to co fakt chcem, alebo teda si najdem pracu a skusim znova
no u mňa pred rokom bol taký ístý prípad....tiež ma nevzali na tú výšku kam som chcela straaaaaaašne tak som šla vyskúšať tú záložnú...hoc som tam fakt nechcela...a po roku to vidím tak, že tu aj zostávam, pretože som si zvykla na prostredie a koniec koncov ma to aj začalo baviť...celkom
@vegetable ked nevies kam chces ist v 4rocniku na gymnaziu, das si nieco, kde vies ze ta vezmu, a vies, ze ta to trosku bavi a zaujima.. ale ked ta nevezmu tam kam chces ist, zacnes strasne silno premyslat, ci chces studovat nieco, co bolo v tvojom plane ako tretorade...
nechápem, načo si dávať prihlášku na akože záložnú školu, keď vieš, že tam vlastne nechceš ísť. len pre štatút študenta sa budeš rok nudiť na, pre teba, zlej škole?
ale tak choď tam a skús to o rok znova. dúfam, že tu potom nebude takáto blbá anketa (vždy ma vytáčajú ľudia so záložnou školou, ktorí potom riešia, že tam vlastne nechcú ísť)
@petika - v tom kam mas ist ti radit nebudem to vies lepsie sama ..ale k tomu ci ist na rok pracovat alebo studovat zatial inde niekde ti radim studovat inde..mozno sa ti to aj zapaci
ja som ten problem ako ty nemal ..zobrali ma bez kam som chcel..a ked som tam dosiel zistil som ze VS studium nieje pre mna
Ale zas, samozrejme, že si tú záložnú zas nedám úplne že odveci, všetky školy kde som sa hlásila boli školy, kde by som potencionálne chcela chodiť, hoci neboli možno prioritné.
@petika ok, tak mna sa to sice netyka, ale ako som uz povedala...keby ma nevezmu tam kam chcem ist, urcite nejdem studovat to, co bolo pre mna tretorade, vravim, ze hladam radsej riesenia ako robit to co som chcela
@petika pozri sa, ak ti na tom odbore naozaj zalezi a myslis si, ze sa dokazes po roku pauzy vratit do skoly, tak sa venuj tej priprave. lenze len velmi malo ludi sa po prestavke uz do ksoly vrati.
ono je ale dost divne sice neist na nu... tak naco si tam clovek da prihlasku ked na nu aj tak nepojde? ja som za to tiez sice zahlasoval, ale ja ziadnu taku zaloznu nemam..
ja som sa dostal zase do takej situacii ze som v 4 semetri na fiit vypadol a potom som uz nestihol inu skolu tak rok robim a tuto stredu ma cakaju prjimacky tak skusim znova ale inde..
no ja som tak všelijak začal uvažovať a som kde som... prvý ročník takmer za sebou ale vzdal som to a idem preč... okolnosti ma donútili a hlavne to moje prehnané rozmýšlanie a podobne Takže moj plán teraz rok si zarábať a potom ísť pekne odznovu inam
bol som v rovnakej situácií, tiež som bol rozčarovaný a tiež som uvažoval, že sa na "poistku" vykašlem - no už len zo zvedavosti som to skúsil.
s odstupom času môžem povedať, že rozhodne neľutujem, práve naopak - po pár mesiacoch som sa rozhodol dotiahnuť to aspoň po Bc.
rozhodol som sa po zvážení veľa faktorov a to - informácie z prvej ruky o tom, ako to na vytúženom odbore skutočne chodí, zistil som že to na tom mojom neni až také zlé a občas ma to dokonca baví - a v neposlednom radej aj pozitívne zážitky a ľudia, ktorých som tam spoznal
takže určite to odporúčam skúsiť, aspoň ten prvý semester...
jo a skoro som zabudol - z môjho rozčarovania z neprijatia na "hlavnú" / vytúženú školu som sa upokojoval vetou "asi to tak malo byť..."
a po roku môžem konštatovať, že to asi skutočne tak malo byť takže hlavu hore, možno sa budeš mať lepšie práve na tej "záložnej", zdanlivo menej atraktívnej škole
fakt zblbnuté hlasovanie, ty len pekne chod na moju alma máter, ono, to ze na nu nadava bzikulák aj xrumča (a maju pravdu) este neznamena, ze sa tam nic nenaucis. budes v obore. a kopec veci, co je na prijimackach, sa uci az v prváku..
ak sa ti tam nebude pacit, o rok skusis znova, rok hore dole, ale o poznanie budes bohatsia
a viem, robiť fasa! sprievodkynu! (zabludim uz len obcas) tak láskavo, ano?, sa rozhodni, samozrejme nezavisle
ak ma nevezmú na psychológiu, tak ma rovno drbne o zem... Neviem určite, čo by som spravila, ale myslím si, že by som to skúsila zas o rok... Alebo by som to možno skúsila na tej na ktorú ma prijali a možno by som bola milo prekvapená, ak nie, tak by som to vzdala
tak ak už si dám tú námahu a dotrepem sa na skúšky na školu, ktorú mám ako záložnú, tak je to preto, aby som ju mala ako zálohu a nemusela ísť makať, nie? asi preto je záložná... inak by som sa tam nehlásila, nie?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
ale tak choď tam a skús to o rok znova. dúfam, že tu potom nebude takáto blbá anketa (vždy ma vytáčajú ľudia so záložnou školou, ktorí potom riešia, že tam vlastne nechcú ísť)
ach svinská dilema
a nemyslím, že je to nejaká blbá ankety. ale tak každý ako sa mu páči...
a človek mení názory.. stalo sa
ja som ten problem ako ty nemal ..zobrali ma bez kam som chcel..a ked som tam dosiel zistil som ze VS studium nieje pre mna
to je celé.....
bol som v rovnakej situácií, tiež som bol rozčarovaný a tiež som uvažoval, že sa na "poistku" vykašlem - no už len zo zvedavosti som to skúsil.
s odstupom času môžem povedať, že rozhodne neľutujem, práve naopak - po pár mesiacoch som sa rozhodol dotiahnuť to aspoň po Bc.
rozhodol som sa po zvážení veľa faktorov a to - informácie z prvej ruky o tom, ako to na vytúženom odbore skutočne chodí, zistil som že to na tom mojom neni až také zlé a občas ma to dokonca baví - a v neposlednom radej aj pozitívne zážitky a ľudia, ktorých som tam spoznal
takže určite to odporúčam skúsiť, aspoň ten prvý semester...
a po roku môžem konštatovať, že to asi skutočne tak malo byť takže hlavu hore, možno sa budeš mať lepšie práve na tej "záložnej", zdanlivo menej atraktívnej škole
ak sa ti tam nebude pacit, o rok skusis znova, rok hore dole, ale o poznanie budes bohatsia
a viem, robiť fasa! sprievodkynu! (zabludim uz len obcas) tak láskavo, ano?, sa rozhodni, samozrejme nezavisle
na zaloznu ma uz vzali a na tie hlavne,kde chcem ist,tak mam tento a buduci tyzden prijimacky...