Cafte,potreboval by som vediet,podla akych vzorov sa sklonuju:genius,grizly,lydia...v genius by sa v padoch malo odoberat -us (nie od geniusa ale od genia)?a s tou lydiou neviem,podla akeho vzoru to ma byt...
"V Morfológii slovenského jazyka z roku 1966 pri vzore kuli, podľa ktorého sa skloňujú životné podstatné mená mužského rodu zakončené na samohlásku i (v písme zaznačenú aj s ypsilonom), medzi príkladmi na všeobecné podstatné mená, ako sú efendi, kádi, mufti, dandy, uvádzajú sa aj dve zvieracie podstatné mená, a to grizly a pony. Podľa toho zvieracie podstatné mená zakončené na i, resp. y majú v jednotnom čísle v genitíve a akuzatíve tvary zakončené na ‐ho, v datíve na ‐mu, v lokáli a inštrumentáli na ‐m, teda grizlyho, grizlymu, grizlyho, o grizlym, s grizlym. Hoci sa to v Morfológii slovenského jazyka výslovne neuvádza, v množnom čísle majú tvary podľa životných podstatných mien mužského rodu, aké sú pri vzore chlap a aké sú vlastne aj pri vzore kuli, teda grizlyovia, grizlyov, grizlyom, grizlyov, o grizlyoch, s grizlyami."
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Podľa mňa
G Andrey
D Andrei
A Andreu
L Andrei
I Andreou
Kolkaták si??Bere sa to v 8čke
G- grizliho
D- grizlimu
A- grizliho
L -grizliovi
I- grizlim
PL.
N- grizliovia
G- grizliov
D- grizliom
A- grizliov
L grizlioch
I - grizliami
takto je to dobre?
PL.
N- andrei
G- andreí
D- adreám
A- andrei
L- andreách
I- andreami
alebo v N a A ma byt y?je to take takze meno
ako: N G D A L I
sg Ø -ho -mu - ho -m -m
pl -ovia -ov -om -ov -och -ami
Akurát v Pl nemôže byť normálne že nie grizlyovia ale len grizly ???
"V Morfológii slovenského jazyka z roku 1966 pri vzore kuli, podľa ktorého sa skloňujú životné podstatné mená mužského rodu zakončené na samohlásku i (v písme zaznačenú aj s ypsilonom), medzi príkladmi na všeobecné podstatné mená, ako sú efendi, kádi, mufti, dandy, uvádzajú sa aj dve zvieracie podstatné mená, a to grizly a pony. Podľa toho zvieracie podstatné mená zakončené na i, resp. y majú v jednotnom čísle v genitíve a akuzatíve tvary zakončené na ‐ho, v datíve na ‐mu, v lokáli a inštrumentáli na ‐m, teda grizlyho, grizlymu, grizlyho, o grizlym, s grizlym. Hoci sa to v Morfológii slovenského jazyka výslovne neuvádza, v množnom čísle majú tvary podľa životných podstatných mien mužského rodu, aké sú pri vzore chlap a aké sú vlastne aj pri vzore kuli, teda grizlyovia, grizlyov, grizlyom, grizlyov, o grizlyoch, s grizlyami."
tak neviem či dva/dvaja grizly, nevyznám sa