Zdar... Potreboval by som vedieť, či ma nejaké vedľajšie účinky, poprípade či nejako škodí organizmu proteín (myslím doplnkovú výživu samozrejme)...
Vďaka za komentáre A poprosím ak by sa dalo, aj nejaký ten link na stránku kde sa o tom píše viac (Ale
Nie. Len v pripade ze by si mal velmi velmi velmi velky prisun bielkovin tak by ti zatazovali bielkoviny oblicky cize pri dlhodobom uzivani by si cisto teoreticky nejake problemi mat mohol. Ale na taky prisun bielkovin nemas asi peniaze :d
pokial jes normalne mnostvo biekovin tak neuskodi, ale ked zvysis niekolkonasobne odd tak ako pri kazdom jednom jedle/latke/atd ma svoju skodlivost, nie pre nic za nic sa hovori kazdeho vela skodi
ale uplne staci ked v strave budes mat urcity pocet bielkovin ked cvicis ziadne suplementy nemusis ked vies ako sa stravovat.
Vyber si ked uz taky, ktory ma rovnomerne zastupenie vsetkych aminokyselin. Ked do seba budes pchat napr. len obrovske davky argininu, moze ti to narusat metabolizmus.
Inak oproti tomu, ked zjes napr. tvaroh, to nema skoro ziaden efekt - proteiny vies ziskat aj ovela lahsie, nez kupovat drahe balenia proteinov v prasku.
No a asi nie si dement, cize ak nebudes prekracovat dennu davku tak 3x alebo jest to zbytocne bez cvicenia, nemalo by sa ti stat nic
@fragile vlastne je protein lacnejsi, v 250g rajo tvarohu je dajme tomu 42g bielkovin, stoji 1,8€. Napriklad vo Whey optimum nutrition mas v 60g cca 44g bielkovin a cena je 1,2€ a to sa este lahko a rychlo vypije a clovek ma v zaludku este miesto na jedlo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
ale uplne staci ked v strave budes mat urcity pocet bielkovin ked cvicis ziadne suplementy nemusis ked vies ako sa stravovat.
Inak oproti tomu, ked zjes napr. tvaroh, to nema skoro ziaden efekt - proteiny vies ziskat aj ovela lahsie, nez kupovat drahe balenia proteinov v prasku.
No a asi nie si dement, cize ak nebudes prekracovat dennu davku tak 3x alebo jest to zbytocne bez cvicenia, nemalo by sa ti stat nic