Ked sa na to spatne pozriem, chyba mi zlaty studentsky zivot :d najradsej by som sa vratil spat do skoly, uzival si volnost, pocestoval ci by sa dalo atd. No na druhu stranu s pracou zbieras skusenosti a schopnosti. Cize je na tebe co uprednostnis.
@tommy851 ja som mala 100x radšej brigády, ako sedieť v škole... vôbec ma učenie nebaví, keďže väčšinu z toho nevyužijem... žiadne úrady nebude trápiť, že čo je X a čo Y...
ja konecne studujem to, co chcem studovat a v niektorych oblastiach mi uz kontakty zo skoly otvorili brany aj do profesijneho uplatnenia, urcite lepsie, ako keby som mal mat (akoze aj mam, ale len docasne hadam) nejaku odveci pracu... u mna zivot nie je az tak o peniazoch, takze skor skola
školu by si vybrali tý ktorým tam je alebo bolo fajn a majú pocit že im aj niečo dala, komu by sa páčilo pri nanič učiteloch a v schátraných triedach
práca ponúka výhodu finančnej nezávislosti, takže tiež ak je niekto v doma zabezpečený o práci až tak neuvažuje než kebyže ho rodičia nedotujú a vreckové si musí zarobiť inde
imo
ja by som si vybrala školu, ak je dobrá môžeš tam získať vedomosti, na ktorých získavanie pri práci nemusí ostavať priestor ako čas a energia.
záleží od jedinca... ak chceš byť stále u rodičov, počúvať tie ich pičoviny o tom čo možeš, nemožeš a kam to v živote (ne)dotiahneš, a žiť z vreckového, tak u rodičov jednoznačne, jeblo by ma kebyže mám niekoho ešte v 25-30 tke živiť...Ak sa chceš posunúť ďalej, mať vlastný byt, a iné hračky, tak práca, popri tom by som hodil nejaké veci čo sa zíjdu vždy na privyrobenie, nejaký ten jazyk a pak to teprv začne ... tvoje pravidlá, tvoje voľby, a hlavne, niesi na nikom závislý ... takže moja voľba je jednoznačne práca... síce je to zapadnutie do toho vyjebaného stereotypného kruhu práca- domov- spánok- práca - domov- spánok - práca, ... ale na druhú stranu, ideš už sám za seba, tvoje pravidlá ..
@77hanes77 s týmto súhlasím, aj nesúhlasím, zaleží to podľa mňa od jedinca... každý sa dnes jebe na právo, ekomoniku alebo podobné školy kde proste LEN ziska titul, a potom si myslí že ho všade zamestnajú..hmm, piču ... v prvom rade je to podľa mňa skorej o známostiach, ako o vzdelaní, samozrejme aj to treba, a ešte aj schopnosť vedieť sa predať... ja som napríklad na výšku nešiel, a pracujem, platia kvalitne a myslím že materiálne aj finančne na tom budem o dosť lepšie ako nejaký právnik, ktorý len ako 25-26 ročný vyjde zo školy, bude celý vyhukaný a ešte ani nikde nepracoval....houk, moj názor..pičujte, ukazujte sa, nadávajte na mňa, však možte...ajtak ma to netrápi, a pracujte si aj do 70tky ...
Otazka je dost nejasna. Ak by ludia nechodili do skoly vobec, nevedeli by ani citat, pocitat, pisat (vacsina). Takze skola potrebna je. Dokedy? Zavisi na konkretnom cloveku, ale nemyslim si, ze je to strata casu. Do tych 18 by mala byt povinna, tak ako to je.
Castokrat ludia precenuju to, ako im bude dobre ked budu chodit do prace a zarabat peniaze.
@hoperpohroma ked oboje je strata casu tak co chces/planujes robit so svojim zivotom?
@teaner co chcem? byt stastna. a tam praca nehra nejaku rolu, praca je pre mna nieco, co mi ma zabezpecit fyzicke vyzitie. bohuzial, bez penazi to nejde.
@19@21 súhlasím. S tou prácou opatrne, aby človek neupadol do stereotypu, z ktorého bude natolko unavený, že sa nepohne ďalej. Preto je dôležité o akú prácu ide, čo nám môže dať okrem peňazí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ja tvrdim a vzdy aj budem tvrdit ze na dobrom vzdelani zalezi.
praca je strata casu, kde hadam snad nieco zarobim
alebo co...
práca ponúka výhodu finančnej nezávislosti, takže tiež ak je niekto v doma zabezpečený o práci až tak neuvažuje než kebyže ho rodičia nedotujú a vreckové si musí zarobiť inde
imo
ja by som si vybrala školu, ak je dobrá môžeš tam získať vedomosti, na ktorých získavanie pri práci nemusí ostavať priestor ako čas a energia.
velmi zaleží aká škola .. a aká práca.
@77hanes77 s týmto súhlasím, aj nesúhlasím, zaleží to podľa mňa od jedinca... každý sa dnes jebe na právo, ekomoniku alebo podobné školy kde proste LEN ziska titul, a potom si myslí že ho všade zamestnajú..hmm, piču ... v prvom rade je to podľa mňa skorej o známostiach, ako o vzdelaní, samozrejme aj to treba, a ešte aj schopnosť vedieť sa predať... ja som napríklad na výšku nešiel, a pracujem, platia kvalitne a myslím že materiálne aj finančne na tom budem o dosť lepšie ako nejaký právnik, ktorý len ako 25-26 ročný vyjde zo školy, bude celý vyhukaný a ešte ani nikde nepracoval....houk, moj názor..pičujte, ukazujte sa, nadávajte na mňa, však možte...ajtak ma to netrápi, a pracujte si aj do 70tky ...
Castokrat ludia precenuju to, ako im bude dobre ked budu chodit do prace a zarabat peniaze.
@hoperpohroma ked oboje je strata casu tak co chces/planujes robit so svojim zivotom?