Ahojte . Mám skoliózu v júni som mala 24 stupnov. Odvtedy cvičím, ale je pravdepodobné že budem nosiť korzet. Dnes mi lekár zistil že mám pravú nohu o 1 cm kratšiu a doporučuje nosiť nejakú podpätenku. Chcela som sa spýtať ak máte niekto s týmito pomôck
Mám to aj ja, presne o toľko isto stupňov, nosím podpätenku, akurát dnes som si bola vybaviť novú.... a už sa ti to nezlepší, cvikmi a týmto to môžeš len dočasne zastaviť, ale už to budeš mať prakticky navždy. Pokús sa nerásť
Spevnenie chrbtového statického svalstva a skolióza sa zastaví a dokonca aj napravý . Mal som to isté. Tie cviky čo ti poradí doktor sú fajn ,ale moc to nepomáha. Choď do fitka nájdi tam trénera a povedz že chceš tréning zameraný na chrbticu ( skoliózu ). Alebo dlhé túry z plne naloženým báglom tiež pomáha.
ja som mal krivú chrbticu síce nie velmi ale mal som a chodil som plávať každý deň okrem víkendov a chrbtica sa narovnala do polroka. Som presvedčnený že cviky čo ti poradila doktroka/doktro su fajn ale nič lepšie ako plávanie na skoliozu neexistuje
skolióza je u každého iná, kamarátka nosila korzet pravidelne cvičila od dectva a nič jej to nepomohlo -ten korzet už nenosí po mesiaci bola s neho tak na nervy že sa na to vysrala kamarátovi zistili skoliózu - necvičil po pol roku išiel na kontrolu a zrazu bol Ok a mne napr. ako odišiel starý doktor a prišiel nový po 7 rokoch zistil ten nový že 7 rokov som chodila na rehabilitácie na skoliózu ale mám uplne niečo iné a ak ti niečo poradiť hýb sa, plávaj a ešte sú také iné cviky - také nedávaju v nemocnici skor v tom fitku alebo na internete a tie pomáhajú viac na spevnenie chrbtice a myslím že ťa prestane baviť nosiť ten korzet
@niki97 podpätenku mam aj ja... nie je to nic hrozne, ale budes to musiet nosit vzdy ked sa da... a urcite to nos, lebo zosikmenie panvy sposobi aj rotaciu stavcov... btw 1 cm je malicko, to je v poriadku ale 24 stupnov je dost... urcite cvic, plav, nerob nic co ti na chrbticu posobi priamim tlakom, cize mrtvy tah a podobne... vyhni sa dlhemu statiu na mieste... a zvaz pobyt v kupeloch, tam ti ukazu cviky, plus mesiac by sa ti intenzivne venovali... urcite to nezanedbaj, lebo ta s takmer istotou caka operacia...
@niki97 ak ťa nebude boleiť chrbát, tak áno, ale myslím, že keď už budeš na to zvyknutá, bude to len dobre a pomôže ti to držať telo... hlavne treba cvičiť a posilovať svalstvo.
aj ja mám kratšiu nohu a nejak sa to na mne neprejavuje, iba ma niekedy bolí bedrový kĺb...ten 1 cm fakt nie je až taký strašný, má to veľa ľudí a ani o tom nevie, ale s tými 24 stupňami, to už neviem... ale určite to nezanedbávaj, všetci ti tu dobre radia, cvič, trénuj si svalstvo na chrbtici a bude to ok
spolužiačka má takisto kratšiu nohu a aj korzet nosí keď ho dlho nosila a po dlhom čase si ho dal adole tak povedala že ju to normálne bolí koď ho nemá na sebe
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov