ahojte... mam skoliozu -24 stupnov. Doktor mi povedal ze ak sa mi to zhorsi o 1 stupen musim ist do bratislavy na korzet zatial budem musiet cvicit kazdy den. na kontrolu pojdem o 3 mesiace. Mam z toho vsetkeho stres velmi sa bojim a mam pocit ze skrz ten
ale čo si, korzet je v pohode, nevidno to, budeš to mať pod oblečením bude Ti asi trošku horúco, ale ak budeš poctivo cvičiť, nielen na rehabkách, ale aj doma, tak by sa Ti to malo zlepšiť a možno ani nebude potrebný nestresuj sa dopredu, neni to nejaká "závažná choroba", len sa nevykašli na cvičenie
ja som ako male dieta chodila cvicit. nie je to az take zle. ten korzet je nieco taketo
podla mna sa nemusis bat, ze to bude vidno, lebo si ho das pod oblecenie a ludia o tebe aj tak asi budu vediet, ze ho nosis, lebo pravdepodobne budes oslobodena z TV.
24 stupnov je dost a urcite ten korzet nos, ked ti povie, ze bude potrebny... inac asi si nebola s tym v kupeloch, ale urcite mu povedz, ze chces ist do Kovacovej... je tam dobre a ozaj to pomaha
ja mam tiez miernu skoliozu, korzet som nemusel mat, ale nie je to nic strasne...pod oblecenim to nevidno a celkovo je to v pohode... nemusis sa toho bat... stale lepsie, akoby sa ti to malo zhorsit a musela by si ist na operaciu... mat kovovu tycku v chrbte uz nie je boh vie co...
...moja kočka nosí korzet kvôli skolióze, máva ho však len v noci, pomaly sa jej to lepší, aj keď zrejme nikdy to nebude úplne sto pro. problém s tým však nemá, vraj jej to neprekáža
ja ho nosím, ale len doma, zrejme tú skoliózu nemám asi takú hroznú. na poslednej kontrole mi doktor povedal, že je to lepšie a nemalo by sa to už zhoršovať (kedže sa mi pomaly už zastavil aj rast). Nedá sa v tom zohýbať a poriadne dýchať, ale zvykneš si. A nie je nad ten pocit, keď to dáš dole a môžeš sa zhlboka nadýchnuť
ja so mtiež mala cvičiť, ta som poctivo každý deň, na kontrole bolo fajn, ale ptm sa mi už nechcelo no teraz sa to už zlepšilo a stačí 3x do týždňa. Ale aspoň tie 3 mesiace cvič každý deň
juuuuj.... sedkáme pri počítačoch, zle sa stravujeme, nehýbeme sa, a potom sme kriplaví... a v takom mladom veku
no už aj budem chodiť na tú jógu pravidelne
a @werca27 nemaj stres, nie si prvá ani posledná. poctivo to nos a cvič, vo vlastnom záujme... radšej teraz niečo pretrpieť, keď sa ešte tvoje telo dokáže zregenerovať, ako riskovať, že v staršom veku budeš mať ešte oveľa horšie problémy.
@werca27 Ja som mala 47, takze stale si na tom dobre .. Ja ked som zacinala, mala som tiez 26, ale nic mi nepomohlo, ani plavanie, cvicenie ani hentá sadra, proste niektorí ludia si to musia odtrpiet .. nastastie uz je vsetko v pohode
ja som mala korzet asi pol roka, potom sa mi to zlepšilo a už ho nepotrebujem. cvičím každý deň na chrbticu 30 minút od trinástich a budem musieť už do konca života, aj keď už by sa mi to nemalo zhoršovať, keď mi skončil rast, ale ak nebudeš cvičiť, budeš mať neskôr veľmi veľké bolesti.. a ešte skús zapojiť jógu, ja som chodila na power jógu a vtedy sa mi to dosť zlepšilo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
podla mna sa nemusis bat, ze to bude vidno, lebo si ho das pod oblecenie a ludia o tebe aj tak asi budu vediet, ze ho nosis, lebo pravdepodobne budes oslobodena z TV.
ja mam tiez miernu skoliozu, korzet som nemusel mat, ale nie je to nic strasne...pod oblecenim to nevidno a celkovo je to v pohode... nemusis sa toho bat... stale lepsie, akoby sa ti to malo zhorsit a musela by si ist na operaciu... mat kovovu tycku v chrbte uz nie je boh vie co...
no už aj budem chodiť na tú jógu pravidelne
a @werca27 nemaj stres, nie si prvá ani posledná. poctivo to nos a cvič, vo vlastnom záujme... radšej teraz niečo pretrpieť, keď sa ešte tvoje telo dokáže zregenerovať, ako riskovať, že v staršom veku budeš mať ešte oveľa horšie problémy.