ahoojte mam skoliozu 24 stupnov. mam z toho hrozne depky. vsade citam ze je to velmi zavazne ochorenie mam velky strach hlavne teraz ked som si citala na nete skusenosti druhych ludi s touto chorobou. casto uvadzaju ze cvicili plavali a nic nepomahalo len
ale co od nas chces? nedala si otazku ... tak neviem ... ale tak to cvicenie nie na kazdeho mozno ucinkuje .. ale moznoze na teba bude .. takze vyskusaj to teda ...
kebyze je pravda co sa pise na nete tak som do rana mrtva s akutnym karcinomom emboliou vnutornym krvacanim a este som aj tehotna pripadne matka asi tak 5 deti
Pilates naozaj pomáha... mnohí ľudia, čo píšu skúsenosti na nete, necvičia poctivo a vyhovárajú sa... naozaj cvičenie môže pomôcť, ak je vykonávané správne a hlavne PRAVIDELNE, často - najlepšie každý deň. Neboj sa, nie je to také vážne. Ale treba s tým niečo robiť. Dávaj veľký pozor na držanie tela - panva v správnej polohe, lopatky dole a k sebe a správne sedieť, ak sa dá, aj ležať v noci na chrbte a rovno. A samozrejme cvičenie a zdravý životný štýl. Držím palce, veľa šťastia! A naozaj sa nemusíš báť a stresovať
Ja uz v 14tich som mala skoliozu, neviem kolko stupnov ale dost vyrazne, chrbticu som mala do S-ka krivu, mala som nosit ten korzet 24 hodin denne do 18ky ale vykaslala som sa na to po par dnoch, to by som ja nevydrzala. Tiez som na zaciatku mala depky ked sa mi vyhrazali operaciou ale nejako to odvtedy uz neriesim odvtedy
24 stupnova skolioza nie je vobec velka. Byvaju skoliozi na 90stupnov a ty mas zatial iba prvy stupen skoliozy. Dolezite je, ci je uz mas dlho alebo kratko. Ked ju mas dlho, tak to nevyriesic uz asi obycajnymi cviceniami - proste si to zanedbala a musis zniest nasledky v dobe lekarskeho zakroku. Pokial ju mas kratko, tak sa da riesit cviceniami, ktore ti asi predpise daky doktorek. Ja ti mozem poradit akurat tak, ze skolioza vznika jednostrannym zatazenim - cize skolsku tasku zacnes nosit na druhom ramene (alebo ine veci). A zacni spavat na druhom boku, alebo pri najmensom na bruchu alebo chrbate.
ja mám tiež skoliózu, ale nie takú závažnú... v oblasti panvy ju mám zakrivenú... a tiež som trávila ako dieťa niekoľko mesiacov v nemocnici, musela som stále cvičiť, plávať a nosiť korzet... strašili ma tiež ako dieťa a je to v pohode... nemaj strach, cvič, prípadne nos aj ten korzet a bude to fajn, nedepkuj sa...
mne pred cca 2 rokmi tiež zistili skoliózu, cez 30 stupňov Navyše s panvou vykrivenou do boku ... teda som začal chodiť po doktoroch, rehabilitáciách a liečeniach, no zdalo sa že nič nepomáha. Skúšal som rôzne cviky, korzet a pásy na vyrovnanie a spevnenie chrbta, no skrátka nič neodzrkadlilo ani náznak snahy ... Posielali ma na operácie, vyhrážali no ja som stále hľadal ďalej. Až pred pol rokom som našiel jednu súkromnú doktorku - fyzioterapeutičku, práve ona mi pomohla
venuje omnoho viac času svojim pacientom ako ostatní doktori, aj cviky sú iné a naozaj zaberajú po pár mesiacoch som sa konečne dokázal vystrieť a bol to pre mňa obrovský krok vpred. (predtým som to totiž vôbec nevedel ...) Teraz už len stačí posilniť svalstvo v oblasti chrbta a hrude a život bude omnoho jednoduchší
viem že som sa rozkecal no hlavný je fakt že by si nemal/a veriť doktorom ktorí príjmu 30 ľudí za deň a každému druhému nahovoria, že jeho stav je hodný operácie ....
- nájdi skutočného doktora ktorému naozaj záleží na pacientoch
má ju dnes veľmi veľa ľudí v tvojom veku, aj ja ju mám od trinástich, ale aj budeš pravidelne cvičiť pilates a k tomu pridáš plávanie alebo jógu a nebudeš sa stále hrbiť pri počítači a budeš nosiť tašku na opačnej strane, toto všetko aspoň do doby kedy sa ti ustáli rast, malo by sa to zlepšiť a už ďalej nezhoršovať. aj keď cvičiť by si mala aj potom naďalej.
@werca27 je viac druhov skoliozy. Nechcem ťa strašiť. ja mám mirnu avak podľa lekára je moja nenapraviteľná. Určite treba cvičiť popros sa na rehabilitácie a masáže. a tiež cviky v posilke a doma (čím pevnejšie svalstvo, tým lepšie drťanie tela) A taká neprebádaná oblasť je jóga a ázijské cvičenia. Spýtal by som sa na tvojom mieste na korzet a začal chodiť na plaváreň. Je toho veľa a ak s tým naozaj chceš bojovať, treba skúsiť všetko. prajem ti veľa šťastia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
nehysterci a rob co ti kazde doktor
venuje omnoho viac času svojim pacientom ako ostatní doktori, aj cviky sú iné a naozaj zaberajú po pár mesiacoch som sa konečne dokázal vystrieť a bol to pre mňa obrovský krok vpred. (predtým som to totiž vôbec nevedel ...) Teraz už len stačí posilniť svalstvo v oblasti chrbta a hrude a život bude omnoho jednoduchší
viem že som sa rozkecal no hlavný je fakt že by si nemal/a veriť doktorom ktorí príjmu 30 ľudí za deň a každému druhému nahovoria, že jeho stav je hodný operácie ....
- nájdi skutočného doktora ktorému naozaj záleží na pacientoch
a nemaj strach
(dúfam že týmto som nijakého doktora neurazil )