Je pravda, že sa od roku 2013 zavádza na Škótskych univerzitách 2000librové celoplošné školné? (čiže to nezastihne momentálnych prvákov ale až budúcoročných) Ku mne sa táto informácia dostala cez kamarátku a rada by som o tom vedela viac.
@katyra3 Na univerzitach v Skotsku je zavedene skolne uz dlhodobo, avsak tyka sa prevazne tzv. overseas (mimo EU) a UK-neskotskych (tj. Anglicanov, Welsanov, Irov) studentov. Pre zvysne EU-krajiny (vratane Slovenska) a Skotov je napr. na Edinburgh Uni rocne skolne okolo £1800 (pre undergraduate studium), ktore ti vsak v plnej vyske preplati institucia zvana SAAS. Ja som takto nezplatil za skolne pocas styroch rokov v Edinburghu ani korunu/libru.
@mikelko o tom že je školné pre Angličanov som vedela, Iba ma šokovalo to, čo mi povedala moja kamarátka. A ak mám pravdu povedať, ja osobne by som rada išla na Edinburgh ak sa tam dostanem
@katyra3 hej Edinburgh je v pohode, zije sa tam celkom fajn. Ale ako je mozne ze do dvoch rokov pretlacia nejake zmeny co sa tyka skolneho pre EU studentov (hoci momentalne o ziadnych velkych iniciativach neviem). Co je dnes nemusi byt zajtra.
@mikelko budem sa len modliť aby za tie dva roky ešte nič nepretlačili.Zaujímalo by ma, čo si na Edinburghu študoval? Nevadilo by ti napísať mi na email katyra319@gmail.com ? Rada by som sa spýtala viac o celkovom štúdiu a živote v Edinburghu ak by ti to neprekážalo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Tieto informácie web akosi záhadne tají.