Ja som líška, - povedala líška.Poď sa so mnou hrať, navrhol jej malý princ.Som taký smutný...
Nemôžem sa s tebou hrať, povedala líška.Nie som skrotená.Ach, prepáč! - povedal malý princ.
Ale po krátkej úvahe dodal:Čo znamená skrotiť? Ty nie si odtiaľto, - povedala líška, - čo tu hľadáš? Hľadám ľudí, - odpovedal malý princ. - Čo znamená skrotiť? Ľudia, - povedala líška, - majú pušky a poľujú. Je to veľmi nepríjemné! Chovajú aj sliepky. Je to ich jediná prednosť. Hľadáš sliepky? Nie, - odpovedal malý princ. Hľadám priateľov. Čo znamená skrotiť? Je to už takmer zabudnutá vec, - povedala líška. - Znamená to vytvoriť putá.
Vytvoriť putá?
Pravdaže, - povedala líška. - Ty si pre mňa zatiaľ len malý chlapec podobný stotisícom malých chlapcov. A nepotrebujem ťa. A ani ty mňa nepotrebuješ. Ja som pre teba iba líška podobná stotisícom líšok. No ak si ma skrotíš, budeme jeden druhého potrebovať. Budeš pre mňa jediný na svete. Ja budem pre teba jediná na svete...
co si pod tym predstavujem? ze si ten "skroteny" clovek uvedomuje urcitu zodpovednost, zavazok, puto voci inej osobe. ze si uvedomuje to, ze jeho ciny maju aj nasledky.
nasilu nikdy nikoho "neskrotis", ani nezmenis...bud to pride vekom (co niekedy nie je zaruka), alebo tym, ze si uvedomis dolezitost inej bytosti pre teba....
hm... počula som to od pár báb... vraveli že chlapa si treba "skrotiť" alebo "vychovať"... mne to príde ako pre zvieratko a nepáči sa mi takéto pomenovanie... skôr je to o uvedomení si zodpovednosti a tiež aj úcte... v niektorých prípadoch nie len zo strany muža
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
(ale potom zdrhne)
zivot ma naucil, ze aky sa chlap narodil, taky aj umrie
preto, ked ti na niekom nieco hned na zaciatku vadi, hned utekaj
alebo nakric na danu osobu,ze nech sa spamata a mozno si to uvedomi..
dá sa to... mna čiastočne skrotili ale výsledný efekt bude vždy ešte výraznejší ako bol pôvodne
Sú určité hranice. A ináč, robiť iného človeka podľa seba je blbosť...
PRoste buď sa mi ten človek pozdáva alebo nie...
Nemôžem sa s tebou hrať, povedala líška.Nie som skrotená.Ach, prepáč! - povedal malý princ.
Ale po krátkej úvahe dodal:Čo znamená skrotiť? Ty nie si odtiaľto, - povedala líška, - čo tu hľadáš? Hľadám ľudí, - odpovedal malý princ. - Čo znamená skrotiť? Ľudia, - povedala líška, - majú pušky a poľujú. Je to veľmi nepríjemné! Chovajú aj sliepky. Je to ich jediná prednosť. Hľadáš sliepky? Nie, - odpovedal malý princ. Hľadám priateľov. Čo znamená skrotiť? Je to už takmer zabudnutá vec, - povedala líška. - Znamená to vytvoriť putá.
Vytvoriť putá?
Pravdaže, - povedala líška. - Ty si pre mňa zatiaľ len malý chlapec podobný stotisícom malých chlapcov. A nepotrebujem ťa. A ani ty mňa nepotrebuješ. Ja som pre teba iba líška podobná stotisícom líšok. No ak si ma skrotíš, budeme jeden druhého potrebovať. Budeš pre mňa jediný na svete. Ja budem pre teba jediná na svete...
pre tých,ktorým by sa nechcelo čitať celu knihu
nasilu nikdy nikoho "neskrotis", ani nezmenis...bud to pride vekom (co niekedy nie je zaruka), alebo tym, ze si uvedomis dolezitost inej bytosti pre teba....
aspon tolko moja predstava.
Pol dielu ho potom naháńala s tým bičom a to sa inak vysvetliť nedá
Nepáči sa mi to.