Čoraz častejšie čítam o tom, ako sú skúšky na vysokých školách neférovo známkované....Ako je potom možné, že jeden prejde školu s červeným diplomom a druhý odíde po pol roku sám(teraz nemyslím flákačov)?
so skolou je to ako so zivotom. nic nie je na 100% fer pokial tam su ludia, ktori rozhoduju.
to iste sa mozeme pytat na vsetko - ako je mozne, ze niekto je zdravy, stastny a bohaty a iny zomrie mlady a chory, popripade sa cely zivot trapi s problemami. to su otazky, na ktore sa neda uspokojivo odpovedat. a uz vobec sa neda najst sposob, ako tomu predist.
kazdy jeden pripad je individualny a studium je stale o velkej davke stastia. ake otazky si vytiahnes, akeho mas skusajuceho, aku ma naladu, ktory v poradi ides.. za cervenym diplomom sa neskryvaju cele dni a noci poctiveho studia. skor by som povedala, ze studenti, ktori skolu beru prilis zodpovedne a ucia sa doslova vsetko odchadzaju ako prvi s tym, ze na to nemaju.
@terezkazozv ked nam dala kazdemu na skuske minimalny pocet bodov aj ked sme mali na viac a nevyšlo nám E, keď si to niekto spočítal aj s bodami za semester( ako napríklad ja (A) ), tak sa o objektivnosti tazko hovori
@mcvpn no ved preto som napisala, ze je o nieco vacsia ako pri ustnom skusani, ale samozrejme nie je stopercentna uz ked raz je ucitel idiot, tak je zrejme jedno aku formu skusania zvoli
"Ako je potom možné, že jeden prejde školu s červeným diplomom a druhý odíde po pol roku sám"
nie kazdemu je sudene vystudovat kazdu skolu
"Prečo je to tak a ako tomu predísť?"
ak preukazes skusajucemu ze danemu predmetu/problematike rozumies (a nemyslim to, ze naucit sa 102 otazok ako basnicku), tak by si nemal mat problem aj keby si bol nejak velmi nesympaticky.
prečo? nuž je to jednoducho tak.. aj dnes som si to opäť a zas potvrdila.. debili majú šťastie, čo narobím.. a to moje si občas povie, že sa na mňa vykašle
Vacsina ludi, co takto narieka, vynechava prednasky a seminare a potom sa stazuje, ako sa to neda naucit... nemam pocit, ze by sa na vacsich univerzitach znamkovalo nefer a od oka.
@kirk6661 No to neviem. Treba si pozrieť, či minimálny počet opravných termínov nie je stanovený niekde v zákone (Zákon o VŠ), prípadne by som skúsil napísať na Ministerstvo školstva a spýtať sa ich.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
šťastie.
proste ja sa zo 102 otázok nenaučím 2 a tie si vytiahnem.
spolužiak sa zo 102 otázok naučí 2 a tie si vytiahne.
VŠ neni len o vedomostiach ale o šťastí a sympatiách.
a samozrejme o skúšajúcom. jednému povieš niečo a stačí to na Béčko, iný ti za to dá Fx.
to iste sa mozeme pytat na vsetko - ako je mozne, ze niekto je zdravy, stastny a bohaty a iny zomrie mlady a chory, popripade sa cely zivot trapi s problemami. to su otazky, na ktore sa neda uspokojivo odpovedat. a uz vobec sa neda najst sposob, ako tomu predist.
kazdy jeden pripad je individualny a studium je stale o velkej davke stastia. ake otazky si vytiahnes, akeho mas skusajuceho, aku ma naladu, ktory v poradi ides.. za cervenym diplomom sa neskryvaju cele dni a noci poctiveho studia. skor by som povedala, ze studenti, ktori skolu beru prilis zodpovedne a ucia sa doslova vsetko odchadzaju ako prvi s tym, ze na to nemaju.
@terezkazozv ked nam dala kazdemu na skuske minimalny pocet bodov aj ked sme mali na viac a nevyšlo nám E, keď si to niekto spočítal aj s bodami za semester( ako napríklad ja (A) ), tak sa o objektivnosti tazko hovori
"Ako je potom možné, že jeden prejde školu s červeným diplomom a druhý odíde po pol roku sám"
nie kazdemu je sudene vystudovat kazdu skolu
"Prečo je to tak a ako tomu predísť?"
ak preukazes skusajucemu ze danemu predmetu/problematike rozumies (a nemyslim to, ze naucit sa 102 otazok ako basnicku), tak by si nemal mat problem aj keby si bol nejak velmi nesympaticky.
Vacsina ludi, co takto narieka, vynechava prednasky a seminare a potom sa stazuje, ako sa to neda naucit... nemam pocit, ze by sa na vacsich univerzitach znamkovalo nefer a od oka.