No ocuvajte v sobotu idem na skusobnu smenu do meku ale netusim ze jak to tam funguje. Ked to dokaslem hned na zaciatku tak ma nezoberu? Lebo sak jasne ze to dokaslem ked tie postupy uvidim prvy krat. A taka dolezita vec, mam zrak asi jak netopier cize vy
Fujky mna by do mc nedotiahli ja som spokojnucka v subway, ziadny olej len "vôna" oregana ale nie fakt kamoska teraz skoncila v Mc ma strasne dopalene ruky od oleja vyzera jak tyrane decko ale ona je strasne motovidlo tak snad sa ti to nestane
@misheli V mekáči som robil zhruba 2,5 roka ako hostess manažér... na prvej smene mi padali tácky ale do meku ťa ako TPP vezmú na skúšobnú vždy a tak isto aj brigádnikov... stačí prejaviť nejaký ten chtíč že chceš robotu... inak robiť v meku nie je hanba... aspoň niečo robíš... na hejt si zvykneš Oblečenie riešia iba zo začiatku potom už moc nie
@ceciak však mňa na skúšobnú zobrali len sa bojim že dojdem a keď niečo pokašlem tak mi nedovolia tam robiť normálne, len nechápem ako to nemám pokašľať keď tam budem prvý krát
@cathy subway znie fajn, ale nevidela som inzerát a som z pk tak sa mi nechce chodit hore dole sa vypytovat či niekoho potrebuju
hmm oni rataju s tym ze to tam pokasles v skusobnej dobe, ja som tam tiez robila ked som mala 16 a proste je to uplne v pohode ze sa ti daco nepodari spravit, to sa stava aj ludom co su tam dlhsie..
budes tam mat nejakeho cloveka co ta bude zaucat a bude pri tebe ten prvy den a vsetko ti bude ukazovat..tiez od prveho dna nebudes sa ucit vsetky veci, najprv budes napr len pri toastovaci zemle obracat potom zacnes robit burgery .. potom budes pri hranolkach a atd postupne sa naucis celu kuchynu
Ahaa @eowyyn to je fajn to sa mi paci, no ale na pohovore mi povedala ze po tej skusobnej smene tj 8 hodin sa uvidi ci ja by som to vedela robit ze ci by spolupraca bola vhodna, ale jak to moze usudit z jedneho dna, a kedy by mi dali vediet ze ci ma beru teda, az ked sa setko naucim? lebo ako peniazky treba
no mam take skusenosti, ze po tej skusobnej dobe kazdy isiel robit aj ked mu to moc neslo musela by si urobit asi skodu 500e alebo cosi aby boli tak nasrati ze by ti tu robotu nedali
daju ti vediet hned po tej prvej skuske, pravdepodobne ta dalsi den zavolaju alebo tak ze nech si prides vypisat smeny ..
@candy36 co sa tyka peciva a masa urcite. Ale ked si das salat s olivovym olejom a namiesto cookiesky jablko tak sa tam relativne zdravo stravovat da (a o cerstvosti zeleniny ani nehovorim ked uz podrbanu cibulu krajam kazdy druhy den na kila. A rajcinky su cerstve kazdych par hodin takze na fastfood jak keby ti mamka urobila)
@cathy takisto je to v mekáči... rajčiny sa krájajú, cibuľa niekedy tiež (väčšinou je vákuovo balená) šalát si môžeš dať aj v meku a aj s olivovým olejom a takisto si môžeš dať ovocie namiesto cookiesky
@ceciak wot? ved je milion dokumentov z prostredia mekacu o tom ako sa tam zelina nosi balena a mrazena cel pol sveta, to iste aj maso.
Co sa tyka kvality jedla, tak ani mekac nie je o nic nekvalitnejsi ako potraviny z tesca kde aj tak nakupuje 3/4 ludi, ktori picuju na fast foody. Pokial viem uz asi 1-2 roky ani nerobia tie ruzove kuracie pasty z pazurov sliepok a inych nejedlych casti. Kazdopadne u mna vyhrava subway, lebo mam pocit, ze ti robosi tam maju aspon o rok viacej vychodenej skoly a ked im poviem, ze chcem X, tak to X aj dostanem. Neviem ani spocitat ako casto sa mi v mekaci stalo, ze som dostal nieco ine, alebo len cast objednavky (ti idioti to ani nenahodili do systemu). Paci sa mi, ze v USA ich nahradzaju displejmi, lebo niekedy si pripadam, ako keby pridem do zologickej a bavim sa s mentalne retardovanym orangutanom. Na neho aspon nemam ziadne naroky.
Kazdopadne to, ze je niekto retardovany, lebo mi do systemu par klikmi nevie nahodit to co od neho pozadujem nema nic s procesmi, ktore tam funguju. Problem je v tom, ze zamestnaju hociakeho primitiva (tym samozrejme nechcem povedat, ze vsetci zamestnanci mekacu su jebnuti, ale ti za pokladnou velmi casto).
Btw tym, ze su tie potraviny mrazene sa netaji ani samotny mekac, tak sa netvar, ze o tom nevies
@tommyhot zelenina tam je relativne celkom cerstva, vacsina veci sa kraja prave na mieste viac razi za den maso je ale odpad cisty, ked ho hodis na panvicu najprv je uplne nerealnej ruzovej farby a potom po tepelnej uprave sa az zmeni na nieco co vyzera pozivatelne :ble: ale celkovo hygienicke podmienky su dost blbe, kolko razi som videla ze nieco niekomu padlo na zem napr slanina zdvihol to a sup do hambaca, lebo by ho manazer zabil keby to uvidi .. a tiez hambace maju iba istu dobu cez ktoru sa mozu jest napr 4hodiny a je to na obale napisane, tak je uplne normalne ze setko sa hromadne prebaluje do novych baleni ... cele zle proste
@eowyyn mozno zavisi aj od konkretnej krajiny akeho ma dodavatela. Kazdopadne odhliadnuc od toho, ze v tom mase moze byt nasekane cokolvek verim burgrom z mekacu viac ako burgrom z restiky, kedze mekacove maso je hlbokomrazene a zostavaju tam vsetky ziviny, zachovava si chut atd. Maso z restik to je bud kupovane rovno z pultu nejakeho velkeho retazca, alebo cerstvo namlete a hodene do obycajnej mraznicky, co je cele zle.
Co sa tyka mrazenej zeliny, skusim pohladat to video, je dost mozne, ze som to videl tiez na webe mekacu. Potom uz asi fakt zavisi aj od toho o aku krajinu ide.
@tommyhot Samozrejme že je mäso a žemle mrazené, reč tu bola ale o zelenine Aby som ešte apeloval na vetu nie si na to odkázaný, tak by som to povedal asi tak, radšej v mekáči ako byť nezamestnaný, prípadne vyciciavať rodičov (povolanie syn/dcéra)...
@eowyyn záleží od vedenia, ako si kto koho vychová a naučí... takisto od toho či reštiku vlastný podnikateľ alebo samotná korporácia, štandardy sú všade rovnaké takže o tom žiadna... ide iba o to ako ich kto dodržuje...
Vo všeobecnosti ale platí že mekáč je dosť škola života, či už fyzická práca alebo práca s ľuďmi...
@tommyhot ja popravde neverim ziadnemu masu v tejto dobe pokial nie je odchovane na bio farme , to iste so vsetkymi zivocnymi produktami ... obcas mavam dost take vegetarianske/veganske sklony kvoli tomu, totalny shit sa predava v obchodoch a ani si to neuvedomujeme
radsej viac menej zijem na rybach a sojovych produktoch
@ceciak "radšej v mekáči ako byť nezamestnaný, prípadne vyciciavať rodičov"
S tym samozrejme suhlasim, "nie som na to odkazany" nemalo vobec zniet v tom kontexte. Nemam nic proti ludom z mekacu, pokial si svoju pracu robia poriadne. S kuchynou som nikdy nemal problem, tam to vzdy chuti uplne rovnako, ale to co je za pokladnou je casto bieda a imho by kludne mohlo byt nahradene displejmi tak ako v amerike.
@eowyyn ja som bol vegetarian asi 2 roky, ale za par mesiacov idem na slovensko na niekolko tyzdnov a tam sa vegetarian v restikach neda byt (nemam cas ani chut varit), takze uz ficim obcas aj na mase. Co sa tyka bio, tak ani tomu by som neveril, to sa dnes pouziva casto uz len ako marketingovy tah. Verim tomu, co si sam vypestujem, cize neverim nicomu
A ryby? Tiez ich jem castejsie ako ine maso, ale je to este vacsi hnoj ako cokolvek ine. Ryba zije v oceane aj 10 rokov a za tych 10 rokov stihne skonzumovat tolko toxinov a ineho bordelu, ze to maso nemoze byt dobre ani naznakom. Take kura, ktore zije len par tyzdnov je na tom lepsie. Nedavno na TED bol o tom aj rozhovor od vegetarianky, ktora hovorila, ze ak nevyhnutne musis (chces) maso, tak radsej to, ktore sa zivi vegetarianskou stravou, cize hydina, krava atd. Ryba tam bola najzatracovanejsia.
@tommyhot kam ides na Slovensko, ze tam nevies byt vegetarian ? to mi pride dost ujeté akoze pokial nejdes do BA alebo Kosic, tak chapem, ze to nie je idealne, ale napriklad vraj aj v Banskej je vegan restika a som si isty, ze aj v inych mestach.
A mohol by si sa naucit (a naucit chciet) varit ved v dnesnej dobe kedy mas prakticky aj take weby, co ti rovno nadiktuju podla ingrediencii, ze co mas zhotovit, plus existuju jedla co navaris do 15 minut. Hovorim to aj z toho hladiska, ze si ides taku politiku slobodnej prace a z toho mi vyplyva, ze asi nebudes fanusik picovin ako je Soylent, co je projekt jedneho ITaka, ktory nemal cas varit ani jest v restikach, tak zacal vyrabat taky kentus, v ktorom su vraj vsetky potrebne ziviny, nieco ako proteinovy shake, ale su tam aj dalsie veci. Je mi na dogrcanie sa z tejto generacie ludi, ktori su tak moc vyhajpovany startupmi a posadnuti silicon valley, ze zabudli zit, nemaju cas ani sa najest. Ved to je na zaplakanie. Takto nepracovali ani nasi predkovia na poli, aj oni si dali cas na rodinny obed a potom siestu - a pritom makali tazko. Tak kurva, zijeme, ci co?
@carpathian to je jedno kam idem, aj v ba je 5 restik kde mozem ist, ale to je uplne smiesny vyber. To ako keby mam medzi 1000 pivami na vyber 3 chutne. A v ostatnych restikach je to stale dokola to iste, smazak s hranolkami a tatarkou, alebo zeleninovy salat s cestovinami. Tu na TW je 30% restik vegetarianskych, vsade kde sa pohnem, takze keby velmi chcem tak mozem kazdy den v roku pocas 5 rokov chodit do inej.
Co sa tyka varenia, tak varit viem, ale nemam chut tym zabijat cas. Rychlejsie a castokrat aj lacnejsie je ist do restiky. Navarim za 15 minut, ale co? Spagety s bambinom? nie dik.
Co sa tyka soylentu, tak keby stoji trochu menej tak je to 90% mojej stravy. Ja fakt nemam chut stepovat v potravinach a rozmyslat nad tym, co si uvarim. To je absolutne neefektivne vyuzity cas. Efektivnejsie je ho stracat aj tu na birdzi
@tommyhot jasne to bio som myslela tak ze ked ku starkej zajdem co vsetko sama chova, pestuje inak ani ja tomu moc neverim este tak vo specializovanych obchdooch by to mohlo byt lepsie, ale to je zas porovnatelne drahsie
...fuuuu to si ma inak prekvapil s tymi rybami, necakala som ze to je az take zle, ja som praveze videla dokument, ktory hovoril, ze ryby su jedny z tych lepsich moznosti este..kazdopadne ak je ryba / kura rovnako zle ja si uz skor tu rybu vyberiem, kvoli etickym dovodom minimalne ..ked si pozries dake videa , tak s kuratami sa zaobchadza najhorsie.. to kura co zije v strese, je napichane hormonmi a preziva na mieste kde sa nemoze ani otocit co tam nie je priestor a ani nehovorim ze tie, co su urcene na produkciu vajec a nie su slepicky su rovno hadzane do drticky odpadu .. :ble:
@eowyyn ake eticke dovody? S rybami sa na farmach nezaobchadza o nic lepsie, rozdiel je akurat ten, ze podla vyskumu z 2013 ryba neciti bolest tak ako ju pozname a teda ju nevieme ani nijako zmerat. To je moje ospravedlnenie preco si dam radsej rybu ako nieco ine, ale inak to je ako kazdy iny velkochov. Strach, utrpenie a smrt.
@carpathian ja si vazim svoj cas a soylent mi znie efektivnejsie ako 3 hodiny stat pri sporaku a nutricne kvalitnejsie ako jest 15 minutovky (btw fakt by ma zaujimalo ake jedlo si tym mal na mysli? .
Teraz minimalizujem zaobstaravanie jedla na 25 minut aj s cestou. Chodim do tackarne kusok od domu, kde si do papieroveho boxu nalozim najroznejsiu zelinu, strukoviny, vajcia, hriby a dostanem k tomu aj misku ryze. Pestre jedlo, par korun a do pol hodky som doma
@ceciak to nie je len problem slovenska. Za poslednych 5x sa mi tu na TW 3x stalo, ze som nedostal objednavku ktoru som chcel. Tu sa to ale da ospravedlnit jazykovou barierou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
@cathy subway znie fajn, ale nevidela som inzerát a som z pk tak sa mi nechce chodit hore dole sa vypytovat či niekoho potrebuju
budes tam mat nejakeho cloveka co ta bude zaucat a bude pri tebe ten prvy den a vsetko ti bude ukazovat..tiez od prveho dna nebudes sa ucit vsetky veci, najprv budes napr len pri toastovaci zemle obracat potom zacnes robit burgery .. potom budes pri hranolkach a atd postupne sa naucis celu kuchynu
daju ti vediet hned po tej prvej skuske, pravdepodobne ta dalsi den zavolaju alebo tak ze nech si prides vypisat smeny ..
Co sa tyka kvality jedla, tak ani mekac nie je o nic nekvalitnejsi ako potraviny z tesca kde aj tak nakupuje 3/4 ludi, ktori picuju na fast foody. Pokial viem uz asi 1-2 roky ani nerobia tie ruzove kuracie pasty z pazurov sliepok a inych nejedlych casti. Kazdopadne u mna vyhrava subway, lebo mam pocit, ze ti robosi tam maju aspon o rok viacej vychodenej skoly a ked im poviem, ze chcem X, tak to X aj dostanem. Neviem ani spocitat ako casto sa mi v mekaci stalo, ze som dostal nieco ine, alebo len cast objednavky (ti idioti to ani nenahodili do systemu). Paci sa mi, ze v USA ich nahradzaju displejmi, lebo niekedy si pripadam, ako keby pridem do zologickej a bavim sa s mentalne retardovanym orangutanom. Na neho aspon nemam ziadne naroky.
Kazdopadne to, ze je niekto retardovany, lebo mi do systemu par klikmi nevie nahodit to co od neho pozadujem nema nic s procesmi, ktore tam funguju. Problem je v tom, ze zamestnaju hociakeho primitiva (tym samozrejme nechcem povedat, ze vsetci zamestnanci mekacu su jebnuti, ale ti za pokladnou velmi casto).
Btw tym, ze su tie potraviny mrazene sa netaji ani samotny mekac, tak sa netvar, ze o tom nevies
» www.mcdonalds.com/us/en/your_ques...
Co sa tyka mrazenej zeliny, skusim pohladat to video, je dost mozne, ze som to videl tiez na webe mekacu. Potom uz asi fakt zavisi aj od toho o aku krajinu ide.
@eowyyn záleží od vedenia, ako si kto koho vychová a naučí... takisto od toho či reštiku vlastný podnikateľ alebo samotná korporácia, štandardy sú všade rovnaké takže o tom žiadna... ide iba o to ako ich kto dodržuje...
Vo všeobecnosti ale platí že mekáč je dosť škola života, či už fyzická práca alebo práca s ľuďmi...
radsej viac menej zijem na rybach a sojovych produktoch
S tym samozrejme suhlasim, "nie som na to odkazany" nemalo vobec zniet v tom kontexte. Nemam nic proti ludom z mekacu, pokial si svoju pracu robia poriadne. S kuchynou som nikdy nemal problem, tam to vzdy chuti uplne rovnako, ale to co je za pokladnou je casto bieda a imho by kludne mohlo byt nahradene displejmi tak ako v amerike.
A ryby? Tiez ich jem castejsie ako ine maso, ale je to este vacsi hnoj ako cokolvek ine. Ryba zije v oceane aj 10 rokov a za tych 10 rokov stihne skonzumovat tolko toxinov a ineho bordelu, ze to maso nemoze byt dobre ani naznakom. Take kura, ktore zije len par tyzdnov je na tom lepsie. Nedavno na TED bol o tom aj rozhovor od vegetarianky, ktora hovorila, ze ak nevyhnutne musis (chces) maso, tak radsej to, ktore sa zivi vegetarianskou stravou, cize hydina, krava atd. Ryba tam bola najzatracovanejsia.
Dnes uz je prakticky nemozne zdravo sa stravovat.
A mohol by si sa naucit (a naucit chciet) varit ved v dnesnej dobe kedy mas prakticky aj take weby, co ti rovno nadiktuju podla ingrediencii, ze co mas zhotovit, plus existuju jedla co navaris do 15 minut. Hovorim to aj z toho hladiska, ze si ides taku politiku slobodnej prace a z toho mi vyplyva, ze asi nebudes fanusik picovin ako je Soylent, co je projekt jedneho ITaka, ktory nemal cas varit ani jest v restikach, tak zacal vyrabat taky kentus, v ktorom su vraj vsetky potrebne ziviny, nieco ako proteinovy shake, ale su tam aj dalsie veci. Je mi na dogrcanie sa z tejto generacie ludi, ktori su tak moc vyhajpovany startupmi a posadnuti silicon valley, ze zabudli zit, nemaju cas ani sa najest. Ved to je na zaplakanie. Takto nepracovali ani nasi predkovia na poli, aj oni si dali cas na rodinny obed a potom siestu - a pritom makali tazko. Tak kurva, zijeme, ci co?
Sorry, za prehnany rant
Co sa tyka varenia, tak varit viem, ale nemam chut tym zabijat cas. Rychlejsie a castokrat aj lacnejsie je ist do restiky. Navarim za 15 minut, ale co? Spagety s bambinom? nie dik.
Co sa tyka soylentu, tak keby stoji trochu menej tak je to 90% mojej stravy. Ja fakt nemam chut stepovat v potravinach a rozmyslat nad tym, co si uvarim. To je absolutne neefektivne vyuzity cas. Efektivnejsie je ho stracat aj tu na birdzi
...fuuuu to si ma inak prekvapil s tymi rybami, necakala som ze to je az take zle, ja som praveze videla dokument, ktory hovoril, ze ryby su jedny z tych lepsich moznosti este..kazdopadne ak je ryba / kura rovnako zle ja si uz skor tu rybu vyberiem, kvoli etickym dovodom minimalne ..ked si pozries dake videa , tak s kuratami sa zaobchadza najhorsie.. to kura co zije v strese, je napichane hormonmi a preziva na mieste kde sa nemoze ani otocit co tam nie je priestor a ani nehovorim ze tie, co su urcene na produkciu vajec a nie su slepicky su rovno hadzane do drticky odpadu .. :ble:
@carpathian ja si vazim svoj cas a soylent mi znie efektivnejsie ako 3 hodiny stat pri sporaku a nutricne kvalitnejsie ako jest 15 minutovky (btw fakt by ma zaujimalo ake jedlo si tym mal na mysli? .
Teraz minimalizujem zaobstaravanie jedla na 25 minut aj s cestou. Chodim do tackarne kusok od domu, kde si do papieroveho boxu nalozim najroznejsiu zelinu, strukoviny, vajcia, hriby a dostanem k tomu aj misku ryze. Pestre jedlo, par korun a do pol hodky som doma
@ceciak to nie je len problem slovenska. Za poslednych 5x sa mi tu na TW 3x stalo, ze som nedostal objednavku ktoru som chcel. Tu sa to ale da ospravedlnit jazykovou barierou