prosim vas ma niekto skusenosti s nejakymi slabsimi antidepresivami na predis? moze to predpisat obvodny lekar alebo musim ist ku psychologovi? a ked ku nemu pojdem musim mu vsetko vykecat? ja by som s nim nechcel velmi kecat, len chcem tabletky a bude po
Tabletky nič nevyriešia, žerem ich nejaký časť tiež. Musíš ísť k psychatrovi a všeetko mu povedať, ale neviem ako je to papierikmi na odporúčanie teraz.
Ak bez predpisu nezaberajú fakt skús, ale psychiatra hľadaj a pýtaj sa kto je dobrý.
no ja nemám moc dobré skúsenosti s takými liekmi, ja by som také menšie problémy radšej riešila nejakou psychoterapiou, sedeniami so psychologom alebo aj alternatívnou medicínou.
antidepresiva sú svinstvo, rýchlo sa vytvára na ne návyk a postupne ti prestanú zaberať a bude potrebné dávať silnejšie a zvyšovať dávky.
no tak sestre predpísal diazpam normálne detský lekár ale ona ho mala kôli kŕčom....
no neviem... ako sedenia u psychologa fakt pomôžu.....a neni dobré sa pchať antidepresívami....lebo potom keď prestaneš čo? problém to nevylieči iba dočasne utlmí...
Ak chceš na predpis tak fakt tej psychiatričke. Ja by som ale k nej nešiel, ako píšu viacerí je to "svinstvo" v tom že to nehorázne ničí pečeň a človek je od toho časom závislý. Skús radšej riešiť ten problém kvoli ktorému sa cítiš zle, a ak žiadny problém nemáš iba máš proste blbú náladu (kvázi depresiu), tak začni cvičiť Ja to mám odskúšané aj na sebe, keď si napr zabehám tak sa cítim lepšie o dosť
Toto by ťa mohlo motivovať:
Studie Jihozápadní Texaské univerzity říká, že pravidelné cvičení snižuje deprese. U 50 % z těch, kteří měli třikrát týdně 30 minut aerobiku se hladina štěstí zvýšila. Vědci a psychologové shledali cvičení stejně účinným pro léčení depresí jako terapie nebo antidepresiva. Je jasné, co je pro lidské tělo prospěšnější.
myslím, že toho, že by s tebou veľa kecali sa obávať nemusíš, väčšina z nich sú obyčajné kurvy, ktoré ti nepomôžu, len si urobia z teba pokusného králika a budú skúšať ako budeš reagovať na rôzne lieky a ešte viac ti zhoršia tvoj stav.
pokým nemáš nejakú vážnu psychiatrickú poruchu typu schizofrénia a podobne, kde to bez liekov naozaj nejde, tak netreba pokúšať šťastie návštevou psychiatra.
jedna študentka psychológie mi povedala, že na Slovensku psychológovia nemôžu predpisovať tabletky, takže smola... musel by posúdiť, že ich potrebuješ a poslať ťa ďalej k nejakému psychiatrovi, ktorý by si ťa zase "prezrel" a potom ti nejaké predpísal a to by teda neboli žiadne na želanie, ale podľa jeho uváženia, ak by si sa vôbec dostal až tak ďaleko a psychológ by nechcel terapiu. že vraj lieky bez terapie sa ani nepraktizujú, ale nie som si tým úplne istá teraz. proste antidepresíva nefungujú tak, že prídeš a poprosíš si (ak nerátame cez známosť)
Psychológ je IMHO smiešny človek, ktorý nevedel, kam na výšku.
Psychiater, ak uvidí, že sa nechceš rozprávať, ti ochotne niečo prespíše.
@5 strieľala by som takých lekárov z vrtuľníka. Predpisovať Diazepam (značne návykový, plus ho smieš brať iba večer, ak chceš byť cez deň ako-tak pri vedomí) je obľúbená univerzálna praktika obvodných lekárov, ktorí si to pekne dajú preplatiť farmaceutickou firmou.
Inak ,,slabšie antidepresíva" sú absolútne na hovno, iné účinky ako vedľajšie nečakaj.
Pre zaujímavosť, u mojich liekov:
4. MOŽNÉ VEDĽAJŠIE ÚČINKY
Veľmi časté:
• pocit nevoľnosti
Časté:
• strata chuti do jedla
• zvýšená chuť do jedla
• zvýšenie telesnej hmotnosti
• pocit úzkosti alebo nepokoja
• ťažkosti so zaspávaním alebo pocit ospalosti
• abnormálne sny
• mravčenie alebo tŕpnutie rúk a nôh
• triaška
• pocit závratov
• zívanie
• zapálené opuchnuté nosové dutiny spôsobujúce bolesť, vysokú teplotu, citlivosť (stav známy ako sínusitída)
• hnačka alebo zápcha
• vracanie
• sucho v ústach
• zvýšené potenie
• horúčka
• bolesť svalov alebo kĺbov
• pocit nezvyčajnej únavy
• alebo sexuálne poruchy (ako sú ťažkosti dosiahnuť orgazmus u mužov i u žien, impotencia a problémy s ejakuláciou)
Menej časté :
• pocit zmätenosti
• rozrušenosť
• nervozita
• úzkosť (tieto príznaky môžu byť tiež základným problémom, pre ktorý ste liečený)
• škrípanie zubami počas spánku
• poruchy vnímania chuti
• poruchy spánku
• mdloby
• poruchy videnia a rozšírenie alebo zúženie očných zreničiek
• zvonenie v ušiach
• rýchlejší rytmus srdca
• krvácanie z nosa
• krvácanie z vnútorností vrátane konečníka, pozorované ako krv v stolici
• vypadávanie vlasov
• rozvinutie vyrážok alebo žihľavky (urtikárie)
• vyrážky
• svrbivá koža
• nadmerné krvácanie počas menštruácie alebo krvácanie medzi menštruačnými cyklami
• nadmerný objem tekutín v tele a úbytok na váhe
Zriedkavé :
• pocit agresivity alebo odosobnenia sa
• halucinácie
• pomalší pulz srdca
• závažné alergické reakcie spôsobujúce ťažkosti s dýchaním alebo závraty
• serotonínový syndróm (zriedkavý stav niekedy spôsobený týmto typom antidepresív a spojený s nasledovnými príznakmi: pocit nepokoja, zmätenosti, potenie alebo triaška, pocit zimnice, halucinácie (zvláštne videnia alebo zvuky), náhle zášklby svalov, rýchly tep srdca).
Veľmi zriedkavé :
• trombocytopénia (pokles počtu krvných doštičiek, čo zvyšuje riziko krvácania a tvorby modrín)
• zvýšené hladiny antidiuretického hormónu (ADH) vedúce k zadržiavaniu tekutín alebo vody v tele
• znížená hladina sodíka v krvi v porovnaní s normálom, spôsobujúca, že sa cítite slabo a zmätene s bolesťami
• stuhnuté svaly
• mánia (pocit nadšenia alebo nadmerného vzrušenia, čo spôsobuje nezvyčajné správanie)
• nezvyčajné pohyby svalov
• kŕče
• závraty pri vstávaní
• hepatitída (zápal pečene spôsobujúci zožltnutie kože a očných bielok)
• strata farby kože
• ťažkosti pri močení
• náhly opuch kože (angioedém)
• pretrvávajúca bolestivá erekcia penisu
• nezvyčajné vylučovanie mlieka z prsníkov u mužov
• zmeny vo výsledkoch testov pečeňových enzýmov
• príhody súvisiace so samovraždou.
Počas liečby alebo v krátkom čase po ukončení liečby boli u pacientov hlásené prípady samovražedných myšlienok a samovražedného správania.
Tie abnormálne sny sú úžasné, inak by mi to ani nenapadlo užívať.
no mne raz predpisala neurologicka, co som bola taka vystresovana-nepytajte sa ma preco mi dala na stres antidepresiva.... ale ja mavam krce, ktore sa zhorsuju stresom, tak mi zrejme daco musela dat... kazdopadne, druhu skatulku som ani neotvorila a jak dobre mi je
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Ak bez predpisu nezaberajú fakt skús, ale psychiatra hľadaj a pýtaj sa kto je dobrý.
Chod tam
antidepresiva sú svinstvo, rýchlo sa vytvára na ne návyk a postupne ti prestanú zaberať a bude potrebné dávať silnejšie a zvyšovať dávky.
no neviem... ako sedenia u psychologa fakt pomôžu.....a neni dobré sa pchať antidepresívami....lebo potom keď prestaneš čo? problém to nevylieči iba dočasne utlmí...
Toto by ťa mohlo motivovať:
Studie Jihozápadní Texaské univerzity říká, že pravidelné cvičení snižuje deprese. U 50 % z těch, kteří měli třikrát týdně 30 minut aerobiku se hladina štěstí zvýšila. Vědci a psychologové shledali cvičení stejně účinným pro léčení depresí jako terapie nebo antidepresiva. Je jasné, co je pro lidské tělo prospěšnější.
myslím, že toho, že by s tebou veľa kecali sa obávať nemusíš, väčšina z nich sú obyčajné kurvy, ktoré ti nepomôžu, len si urobia z teba pokusného králika a budú skúšať ako budeš reagovať na rôzne lieky a ešte viac ti zhoršia tvoj stav.
pokým nemáš nejakú vážnu psychiatrickú poruchu typu schizofrénia a podobne, kde to bez liekov naozaj nejde, tak netreba pokúšať šťastie návštevou psychiatra.
Ale mozno by ti pomohol, keby si mu dal sancu.
neviem zamestnaj si telo aj mysel, zacni jest viac zdraveho jedla a ani si neuvedomis ze sa citis zle..... kym o tom nepremyslas tak preco aj
Psychiater, ak uvidí, že sa nechceš rozprávať, ti ochotne niečo prespíše.
@5 strieľala by som takých lekárov z vrtuľníka. Predpisovať Diazepam (značne návykový, plus ho smieš brať iba večer, ak chceš byť cez deň ako-tak pri vedomí) je obľúbená univerzálna praktika obvodných lekárov, ktorí si to pekne dajú preplatiť farmaceutickou firmou.
Inak ,,slabšie antidepresíva" sú absolútne na hovno, iné účinky ako vedľajšie nečakaj.
Pre zaujímavosť, u mojich liekov:
4. MOŽNÉ VEDĽAJŠIE ÚČINKY
Veľmi časté:
• pocit nevoľnosti
Časté:
• strata chuti do jedla
• zvýšená chuť do jedla
• zvýšenie telesnej hmotnosti
• pocit úzkosti alebo nepokoja
• ťažkosti so zaspávaním alebo pocit ospalosti
• abnormálne sny
• mravčenie alebo tŕpnutie rúk a nôh
• triaška
• pocit závratov
• zívanie
• zapálené opuchnuté nosové dutiny spôsobujúce bolesť, vysokú teplotu, citlivosť (stav známy ako sínusitída)
• hnačka alebo zápcha
• vracanie
• sucho v ústach
• zvýšené potenie
• horúčka
• bolesť svalov alebo kĺbov
• pocit nezvyčajnej únavy
• alebo sexuálne poruchy (ako sú ťažkosti dosiahnuť orgazmus u mužov i u žien, impotencia a problémy s ejakuláciou)
Menej časté :
• pocit zmätenosti
• rozrušenosť
• nervozita
• úzkosť (tieto príznaky môžu byť tiež základným problémom, pre ktorý ste liečený)
• škrípanie zubami počas spánku
• poruchy vnímania chuti
• poruchy spánku
• mdloby
• poruchy videnia a rozšírenie alebo zúženie očných zreničiek
• zvonenie v ušiach
• rýchlejší rytmus srdca
• krvácanie z nosa
• krvácanie z vnútorností vrátane konečníka, pozorované ako krv v stolici
• vypadávanie vlasov
• rozvinutie vyrážok alebo žihľavky (urtikárie)
• vyrážky
• svrbivá koža
• nadmerné krvácanie počas menštruácie alebo krvácanie medzi menštruačnými cyklami
• nadmerný objem tekutín v tele a úbytok na váhe
Zriedkavé :
• pocit agresivity alebo odosobnenia sa
• halucinácie
• pomalší pulz srdca
• závažné alergické reakcie spôsobujúce ťažkosti s dýchaním alebo závraty
• serotonínový syndróm (zriedkavý stav niekedy spôsobený týmto typom antidepresív a spojený s nasledovnými príznakmi: pocit nepokoja, zmätenosti, potenie alebo triaška, pocit zimnice, halucinácie (zvláštne videnia alebo zvuky), náhle zášklby svalov, rýchly tep srdca).
Veľmi zriedkavé :
• trombocytopénia (pokles počtu krvných doštičiek, čo zvyšuje riziko krvácania a tvorby modrín)
• zvýšené hladiny antidiuretického hormónu (ADH) vedúce k zadržiavaniu tekutín alebo vody v tele
• znížená hladina sodíka v krvi v porovnaní s normálom, spôsobujúca, že sa cítite slabo a zmätene s bolesťami
• stuhnuté svaly
• mánia (pocit nadšenia alebo nadmerného vzrušenia, čo spôsobuje nezvyčajné správanie)
• nezvyčajné pohyby svalov
• kŕče
• závraty pri vstávaní
• hepatitída (zápal pečene spôsobujúci zožltnutie kože a očných bielok)
• strata farby kože
• ťažkosti pri močení
• náhly opuch kože (angioedém)
• pretrvávajúca bolestivá erekcia penisu
• nezvyčajné vylučovanie mlieka z prsníkov u mužov
• zmeny vo výsledkoch testov pečeňových enzýmov
• príhody súvisiace so samovraždou.
Počas liečby alebo v krátkom čase po ukončení liečby boli u pacientov hlásené prípady samovražedných myšlienok a samovražedného správania.
Tie abnormálne sny sú úžasné, inak by mi to ani nenapadlo užívať.