nenašla by sa tu nejaká dobrá duša ktorá by mi zajtra po uverejnení slohov poslala na mail nejaký 100- 120 slov dlhý sloh.????.. Lebo inak to asi nedam...
no neodpustím si otázku, že čo si vlastne robil 4 roky na tej nemčine ak nevieš napísať pár jednoduchých viet?
ak bude nejaká ťažšia téma, tak učitelia na to budú brať ohľad a budú to hodnotiť menej prísne. ak napríklad nevieš dobre gramatiku, tak dostaneš takú známku ako si zaslúžiš, jednotku si nezaslúžiš, ak v nemčine nevynikáš, ale nejakú trojku alebo štvorku by ti určite dali.
ale ak naozaj tú nemčinu neovládaš, tak potom je to smutné a ešte smutnejšie je to, že z nej zmaturuješ-nemyslím len ty, ale aj kopa iných, čo z daného predmetu nič nevie.
potom sa netreba čudovať, že maturita dnes už nič neznamená ak ju dajú aj ľudia, čo z predmetu, z ktorého zmaturovali nevedia ani základy...
nechodis nahodou na kremnicku? lebo len tam su ludia s takymi idiotskymi otazkami
alebo si fakt blby ze si nechodil do skoly a nevenoval sa nemcine, naco si sa ju ucil ked ani 120 slov nezvladnes? sak to je pol strany! ja ti napisem bez problemov sloh na 500-600 slov za hodinu!
a na vysvedsku som maval z NJ 2...tento rok 3 a z konverzacie 2....len na hodine mame nemcinu dost lahku....takze ked sme pisali cvicny sloh mal som asi 95 slov...aj to take vseliake...keby to napisem na mature tak by som presiel mozno len tak tak...len ak mi zabiju nejaku tazku temu tak som v keli...
no ak si mal dvojku tak neverím, že nedáš ten sloh.
ak nejaké slovo nevieš, tak skús použiť iné a okrem toho hodina je strašne veľa na napísanie pár viet, takže nemusíš písať prvú vec čo ťa v slovenčine napadne ak zistíš že to nevieš po nemecky, času máš naozaj dosť.
a pokiaľ viem, býva vždy list, tak sa naučiť pár fráz do formálnych aj neformálnych listov, však ak napíšeš frázy do úvodu a do záveru listu, tak už vtedy budeš mať hádam aj minimálny počet slov.
samozrejme, že treba napísať niečo do listu, ale tých pár viet nejako už nejako dáš aj ked nemáš rozsiahlu slovnú zásobu.
@jeddy ...ešte by ma zaujmalo ako znie tvoja nemcina, ci vies vobec vyslovovat prehlasovane o, u a dalsie slabiky pre nas nezname a ucit sa jazyk to nie je len rozpravat. mat slovnu zasobu a ucit sa stale nove slova potrebujes hlavne pri konverzacii, takze dost by ma zaujalo ako vyzera podla teba konverzacia v nemcine, ci hovoris z vlastnej hlavy alebo su to naucene texty z ucebnice, lebo to je rozdiel! poppripade, je este otazne ako ovlada nemcinu tovj profesor, mozno je na tom horsie ako ty a preto mas take dobre znamky...aj s takymi pripadmi som sa stretol
keby bolo mozne na mojej skole studovat sucastne nemcinu a anglinu a maturity z tychto jazykov by boli v rozlicne dni, urcite by som si dal aj nemcinu, radsej ako iny predmet!
ahojte , chcel by som sa Vas opytat že sa velmi bojim nemčiny pisonych hlavne testu a sloh by som napisal ale za hodinu aj na tych 160 slov ale budem v stresse tak neviem či to dokažem , z konverzacie som mal minuly rok 2 a odpovedam vždy na 1 . učil som sa postupne maturitne temy , len sa bojim že to nedokažem ... aky sposob by som si mal prave teraz pozriet teraz večer ? dakujem
no tak moj profesor vie nemcinu skvele...len ja sa ju neucim lebo ma vobec nebavi...radsej by som sa ucil anglinu...z toho by som aj nieco mal..viem len to co sa naucim na hodine..a este co si pamatam zo zakladky...a ked z nej zmaturujem uz s nou nechcem mat nic spolocne...idem sa ucit anglinu
@lacike90 tak teraz som nasiel ze som kedysi vazne nieco taketo sproste zalozil Sloh som spravil v pohode a zmaturoval som na 1 a to vazne zasluzenu vedel sm uplne vsetko nejak ma vtedy osvietilo...no bolo to uz daavno a nemcinu som zabudol a naucil sa sam anglicky len taka info po rokoch
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
medziľudské vzťahy, masmédiá alebo možno aj zdravý životný štýl alebo generačné problémy.
ale je to len fáma, takže...
ak bude nejaká ťažšia téma, tak učitelia na to budú brať ohľad a budú to hodnotiť menej prísne. ak napríklad nevieš dobre gramatiku, tak dostaneš takú známku ako si zaslúžiš, jednotku si nezaslúžiš, ak v nemčine nevynikáš, ale nejakú trojku alebo štvorku by ti určite dali.
ale ak naozaj tú nemčinu neovládaš, tak potom je to smutné a ešte smutnejšie je to, že z nej zmaturuješ-nemyslím len ty, ale aj kopa iných, čo z daného predmetu nič nevie.
potom sa netreba čudovať, že maturita dnes už nič neznamená ak ju dajú aj ľudia, čo z predmetu, z ktorého zmaturovali nevedia ani základy...
nechodis nahodou na kremnicku? lebo len tam su ludia s takymi idiotskymi otazkami
alebo si fakt blby ze si nechodil do skoly a nevenoval sa nemcine, naco si sa ju ucil ked ani 120 slov nezvladnes? sak to je pol strany! ja ti napisem bez problemov sloh na 500-600 slov za hodinu!
ak nejaké slovo nevieš, tak skús použiť iné a okrem toho hodina je strašne veľa na napísanie pár viet, takže nemusíš písať prvú vec čo ťa v slovenčine napadne ak zistíš že to nevieš po nemecky, času máš naozaj dosť.
a pokiaľ viem, býva vždy list, tak sa naučiť pár fráz do formálnych aj neformálnych listov, však ak napíšeš frázy do úvodu a do záveru listu, tak už vtedy budeš mať hádam aj minimálny počet slov.
samozrejme, že treba napísať niečo do listu, ale tých pár viet nejako už nejako dáš aj ked nemáš rozsiahlu slovnú zásobu.