Mám taký problém že ako ucím sa anglický jazyk uz asi 8 rokov aa som z neho uplnbe vymletý myslim si akoze ja by som urcite veci ako casi vedel len mám problem skôr na slovíčka mám strašne malu slovnú zásobu!
A ked sa snažím učiť tie slovíčka aj na p
najlepsie na slovicka su anglicke filmy s anglickymi titulkami... a potom niekomu pomaha prekladat si texty oblubenych kapiel atd ale tie filmy su asi najlepsia skola, potom filmy/serialy bez titulkov a budes v pohode.
A ešte je dobré si spájať tie slovíčka s niečim, ak pripomína aspon trochu nejaké slovenské slovo, tak si to spojiť s ním a neučiť sa slovíčka nárazovo, radšej každý deň málo slovíčok.
ja sa to ucim tak ze ne ze slovenciny do anj ale synonyma si hovorim...takze potom ked potrebujem prelozit dake slovicko tak si ho prelozim do tej najjednoduhsej formy do anj a potom badam ci som sa daco tazsie naucil a ja si ich vyspevujem ale to skor z nemciny
skus sa neučiť len slovička ale cele frázy alebo vety, lebo tie slovička sam o sebe veľmi rýchlo zabudneš ked ich veľmi nepouživaš, skus nejaku angličtinu si najst ,ktorú by si sam učil alebo doučovanie
neviem ale slovíčka mi nikdy nerobili problémy, to skvôr gramatika, stačí že si ich pár krát prejdem a ide to, ale ako tu radili ostatní filmy z titulkami alebo bez, mňa asi naštartoval Cartoon network keď som to v kuse jak zasran celé dni pozerával čo to sa na mňa nalepilo, a keď pozerám nejaký americký film bez tituliek vyrozumiem väčšinou aj 80 percent deja, len tá britská anglina to je zabijak!!! začni sa ju učiť a uvidíš tie výsledky, doteraz nechápem moje spolužiačky so ZŠ jednotkárky a z angliny mali pomaly 4rky lebo sa ju nevedeli nabifliť
nvm, ale mne sot pomáha keď si ich píšem...ale neviem aký štýl učenia máš ty..každému vyhovuej niečo iné..musíš ho porsto nájsť..a tiež ako tu už spomínali filmy,...a aj ked máš windovs a setky tie programy po anglicky to pomáha
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
anglicke filmy bez alebo s titulkami
A ešte je dobré si spájať tie slovíčka s niečim, ak pripomína aspon trochu nejaké slovenské slovo, tak si to spojiť s ním a neučiť sa slovíčka nárazovo, radšej každý deň málo slovíčok.
a tie filmy serialy, knihy, pesnicky...odporucam!
no mne sa stava, ze sa niekedy ucim slovicka aj hodinu-no zalezi od poctu, tak tych 50..podla toho ako velmi ebnute su
pocuvaj pesnicky a citaj si popri tom text..to je velmi dobre