@Ooooo podla mna by tie reklamy nemali byt zakazane...nech sa ludia aspon trocha spamataju ...a najdojimavejsie je to ked male dieta vidi ako zomrie jeho mama restep. otec. Alebo ked takto zomrie dieta tak pre rodicov to musi byt riadny sok
kolko deti denne zomrie od hladu a tebe je z tohto do plaču.. to ani nepozeraj tv noviny teraz bolo zemetrasenie a cunami v indonezií.. to by si zošalela
Iste je to smutné ale je to len kvôli nepozornosti... keby dávali pozor, nič by sa nestalo.... a to je u na vine toho človeka že sa nepozerá cez cestu keď prechádza... aj minule so susedou keď som šla tak sme skoro zrazili takých chalanov... lebo sa pustili cez prechod... ale nikto, kto bol v tom aute ich nevidel...ešte že malo to auto také dobré brzdy no.... =D
@Lilluska228 hej lenze nie vzdy je to vina toho co prechadza cez cestu si vsimni v tej reklame napr. toho vodica na aute za par milionov co na semaforoch nabural a ked vystupil tak prve pozeral na svoje auto...takyto debili ma vedia fajne vytocit!!!!!! a dokonca mna auto skoro raz zrazilo na zelenu na prechode este dobre ze otec zaregistroval a ma rychlo stiahol naspat na chodnik...
@15matka14 tiez si myslim,ze by ich nemali zakzazovat..mna rozplakalo jak zrazilo auto toho chlapca s mobilom +jak bol ten parik na muriku a do neho vpalilo auto..sice to bolo dost nerealne ale dojemne
podobne video som uz videla.. dlhsie a horsie scenky.. vtedy som plakala a hlavne pri tej casti, co je aj v tomto videu, ked su ti dvaja zalubeni pri ceste.. chalan napokon zomrie a dievca ma ochrnute nohy..:S
@15matka14 jasne že nie je to vždy chyba tých čo prechádzajú cez cestu.. však mňa už pár krát tiež skoro zrazilo auto na prechode =D A aj minule keď som šla, bola červená pre vodičov a zelená pre chodcov... a proste prechádzal jeden ujo a nejak keď bol v strede prechodu tá červená preskočila na zelenú.... a ten kokot v tom aute sa pohol a narazil do toho uja skoro.... ešte že uskočil trochu dozadu ale už aj držal to auto ako vystrel ruky... a ten hlúpy vodič naňho začal húkať že je zelená že už môže ísť... no akože toto bol vrchol no..
myslím, že väčšina ľudí s ktorými to pohne sa aj tak na cestách správa ako-tak primerane a tým ostatným nepomôžu žiadne videá... škoda, že na to väčšinou doplácajú nevinní...
takisto by bolo fajn niečo podobné spraviť pre železničné priecestia, lebo tam je nehôd z nepozornosti tiež dosť...
moje ladove srdce neroztopi len tak hocico ... no co sami fake ... ale zivot je kruty ludia su hlupy a omylny takze dokial budu na svete ludia budu ludia umierat
No hej ludia jazdia jak hovada... s tym moc nenarobis
Osobne som toho nazoru, ze by sa mala nejaka bezpecnost v doprave vyucovat na skolach. Je dost pripadov nehod, ktore zavinia chodci, cyklisti a to len preto, ze nemaju absolutne ponatie o predpisoch.
Na živote nezáleží.... Prečo by vlastne malo, že? Treba si uvedomiť, že človek si neuvedomuje. Začne s tým až vtedy, pokiaľ vôbec začne, keď to už pre ostatných nemá cenu.
Jedného času som tak trochu uvažoval nad bytosťou zvanou človek a dospel som k názoru, že sme krížencami absolútneho primitivizmu s absolútnou inteligenciou...
ono sú to inak veľmi dobré videá, odporúčam zhliadnúť každému vodičovi...
možno sa to nezdá, ale momenty vedúce k nehode s fatálnymi následkami vnímame úplne rovnako ako momenty 5, 20 alebo 50 minút pred ňou - v čase keď bolo všetko v poriadku... Tj. nič špeciálne, nič nás neupozorní na to že ide do tuhého (ako sme všetci zvyknutí z filmov, kde nás na to upozorní hudba - proste stačí sekunda-dve a už máš dojebaný celý život :/ (a v horšom prípade až životy ďalších :/
môžem osobne potvrdiť... už som mal pár takých situácii, kde stačilo málo a mohol som sa nechutne vysypať :/ ešte teraz, keď si na to spomeniem mi búši srdce
toto video len dokazuje, akí sú ľudia idioti a ako bezohľadne sa na cestách správajú, a vôbec mi tam nie je ničoho ľúto, všetko je to otázka príčiny a dôsledku
Život je krutý a to je jediné na čom sa všetci zhodneme. Inú diskusiu tochto smeru nevedím.
Ľudia by si mali dávať pozor ako prechodcovia aj ako vodiči. Ale tak, prasknú niekomu pneumatiky v kamióne, kamión zabije človeka a bude to aj tak vodičova viny, že si tie pneumatiky nepozrel...
A zhrniem to, život je kurva a treba si dávať pozor...
je to velmi krute, ale je to tak. Myslim, ze taketo reklamy by mali pustat v hlavnom vysielacom case a nie drbnute reklamy na vlozky.
Mladí su blby, jazdia, machruju a vobec si neuvedomuju aku silu ma auto a co moze sposobit. Kazdy 17 rocny si uz robi vodicak a povedzte mi naco? Tatko kupi auto? Takemu harantovi by som nedal vodicak ani v 20.
Ja vodicak nemam, ale planujem. Na auto nesu financie a otec mi na auto neda. A som rad. Aspon nestretnem na cestach takychto primitvov.
Vodicak si spravim, ale budem jazdit dufam len vynimocne. Nemam strach z jazdenia, ale mam strach z ostatnych ludi, ktory ma budu minat s autami od rodicov a s 18 na cele.
Som rad, ze sa mojim blizkym takto nehoda este nestala. Je to fakt smutne, ze cim silnejsi nastroj clovek dostane tym viac riskuje.
Moja sesternica vo veľkom plánuje kúpu motorky a sníva o tom, že bude jazdiť 150-tkou a bude cítiť ako sa jej vietor zahrabáva do vlasov. Už sa teší, že tento rok pôjde na autoškolu robiť vodičák na motorku.
Priznám sa, že už teraz mám o ňu strach. Ale neviem jej to vyhovoriť. Skončí ako anonymný darca orgánov.
@47 to nieje ani tak o testoch..samozrejme musíš vedieť všetky tie pravidlá príkazy a zákazy ale podľa mňa tí šoféri čo idú po dialnici 180km/h vedia že povolená rýchlosť je iba 130 a predbiehať cez plnú čiaru sa nemá..je to dosť aj o psychike..predstav si že predbiehaš auto a zrazu sa oproti tebe vynorí daľšier a auto a cez cestu prebiehajú jelene..takúto situáciu so m zažila...šofér ktorý je pohotový a vie čo má robiť..by takúto situáciu nezládol len ak by si tie jelene všimol neskoro alebo keby bolo auto bližšie...a sú takí šoféri čo nevedia čo majú smrť v očiach a celý život pred očami keď idú 90-kou...ale samozrejme keď človek jazdí tka ako má tak sa podľa mňa nemá čo stať..žial bohu..
@48 ale ty soferi dobre vedia ze na dialnici je 130 ale ktory kokot ti pojde na aute po dialnici 130 ked može ist viac ? no jedine taký čo mu auto da iba 160 a na tej 130 ma dobrú spotrebu Nadialnici aj tka za rychlosti nechytajú , kamarat jazdi autodopravu po SR a CZ chodi vyssou rychlostou vsade iba ked ide cez mesto dodrzuje ty policajti maju v pici .... 10x ho zastavili ze ide rýchlo a z toho dostal iba 1x pokutu aj to ked siel v svojom rodnom meste rychlo na osobnom aute...aj to iba 56km/h tam kde samalo ist 50 A este aj pokutu znižil na 30euro z povodných 100
A tam kde on chodi na aute ty prekrocenie rychlosti minimalne o 10km/h spravý dosť
A urcite je ine ked jazdi skusený vodic vyssou rychlostou ako ten ktorý nato proste nemá.... ked aj vidím niektorých mužou chalanou parkovať chce sa mi až plakať .....
@pernik v nemecku su useky kde mozes ist kolko chces neobmezdena rychlost ...tam sa dostanes na dilanicu za par minut z ktorejkolvek dediny...nemecko ma najlepsie dialnice
@Pernik@51 Ešte dodám, že všetci tu nadávate na rýchlosť, samozrejme aj ja som toho názoru, že všetko v bezpečných medziach, ale netreba zabúdať, že obrovské množstvo nehôd na cestách spôsobujú vodiči, ktorí idú príliš pomaly, alebo ich autá nemajú na diaľnicu dostatočný výkon.
Napríklad takých dedkov v Škodovkách 1000 by som na rýchlostnú cestu, alebo diaľnicu nepúštal vôbec.
V inych krajinach ma clovek moznost. U nas nie. Nakolko stare cesty sa prerabaju na dialnice. Nieje mozne dostat sa niekam tak, aby sa clovek vyhol dialniciam. Estee tak medzi mesteckami, ale vacsie vzdialenosti uz byvaju problemove.
Dalej nevidim problem v pomalsich ucastnikoch cestnej premavky. Daju sa vnimat ako staticke prekazky. Takze reakcie inych ucasnikov maju byt rovnake, maju sa prisposobit situacii.
@15matka14 a co myslis, ako to v zivote chodi? Myslis ze vsetko je take vesele a farebne ako ked sa pozries v lete von oknom?
Videl som to video uz skor (su to reklamy na bezpecnost) a nijak extremne ma to nedojalo. To casom zistis, ze ako to skutocne chodi... Potom uz ta to nerozplaka ver tomu.
akoze je to smutne, ale ze by som preto plakala to nie..mam plakat pre kazdeho kto zomrie, hocikedy ked zapnem spravy alebo otvorim noviny?
setrim si slzy na tych, na ktorych mi skutocne zalezi, myslim, ze potom si uzijem dost smutku aj bez nejakeho videa..nie som hnusna ani bezcitna, jednoducho je to tak
@cathy nie som si ista, ci ti to velmi pomoze..niekedy zachrani cloveku zivot prave to, ze priputany nie je a vyleti z auta..
Je fak super že najviac kecov tu majú ty čo nemajú vodicky . Viest auto je veľka zodpovednosť je fakt že veľ maldych čo si spravja vodičak v 18 a dostanu o oco silné auto kat veľ z nich určite do roka havaruje .
Každá havaria je spôsobená faktorom nepozornosti a nedodrziavanim predpisov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
=
Teda, nemalo by sa dávať riadiť nejakým hlupákom nezodpovedným.
takisto by bolo fajn niečo podobné spraviť pre železničné priecestia, lebo tam je nehôd z nepozornosti tiež dosť...
Osobne som toho nazoru, ze by sa mala nejaka bezpecnost v doprave vyucovat na skolach. Je dost pripadov nehod, ktore zavinia chodci, cyklisti a to len preto, ze nemaju absolutne ponatie o predpisoch.
Jedného času som tak trochu uvažoval nad bytosťou zvanou človek a dospel som k názoru, že sme krížencami absolútneho primitivizmu s absolútnou inteligenciou...
možno sa to nezdá, ale momenty vedúce k nehode s fatálnymi následkami vnímame úplne rovnako ako momenty 5, 20 alebo 50 minút pred ňou - v čase keď bolo všetko v poriadku... Tj. nič špeciálne, nič nás neupozorní na to že ide do tuhého (ako sme všetci zvyknutí z filmov, kde nás na to upozorní hudba - proste stačí sekunda-dve a už máš dojebaný celý život :/ (a v horšom prípade až životy ďalších :/
môžem osobne potvrdiť... už som mal pár takých situácii, kde stačilo málo a mohol som sa nechutne vysypať :/ ešte teraz, keď si na to spomeniem mi búši srdce
niekedy by som spolu s vodicakom davala robit aj IQ test... lebo niektori vodici..
Ľudia by si mali dávať pozor ako prechodcovia aj ako vodiči. Ale tak, prasknú niekomu pneumatiky v kamióne, kamión zabije človeka a bude to aj tak vodičova viny, že si tie pneumatiky nepozrel...
A zhrniem to, život je kurva a treba si dávať pozor...
Minimálne tam nie sú ešte tieto:
Mladí su blby, jazdia, machruju a vobec si neuvedomuju aku silu ma auto a co moze sposobit. Kazdy 17 rocny si uz robi vodicak a povedzte mi naco? Tatko kupi auto? Takemu harantovi by som nedal vodicak ani v 20.
Ja vodicak nemam, ale planujem. Na auto nesu financie a otec mi na auto neda. A som rad. Aspon nestretnem na cestach takychto primitvov.
Vodicak si spravim, ale budem jazdit dufam len vynimocne. Nemam strach z jazdenia, ale mam strach z ostatnych ludi, ktory ma budu minat s autami od rodicov a s 18 na cele.
Som rad, ze sa mojim blizkym takto nehoda este nestala. Je to fakt smutne, ze cim silnejsi nastroj clovek dostane tym viac riskuje.
Priznám sa, že už teraz mám o ňu strach. Ale neviem jej to vyhovoriť. Skončí ako anonymný darca orgánov.
Možno sú testy v autoškole slabé. Ja neviem.
A tam kde on chodi na aute ty prekrocenie rychlosti minimalne o 10km/h spravý dosť
V Nemecku sú určité časti dialníc bez rychlostného obmedzenia, môžeš tam ísť aj 400km/h a pokutu nedostaneš, paradoxne sú to najbezpečnejšie úseky.
Najnebezpečnejšie sú rýchlostné cesty, rôzne úseky v kopcoch a taktiež sú veľmi nebezpečné mestá.
Další z dôvodov prečo chceme dialnice...
Napríklad takých dedkov v Škodovkách 1000 by som na rýchlostnú cestu, alebo diaľnicu nepúštal vôbec.
Dalej nevidim problem v pomalsich ucastnikoch cestnej premavky. Daju sa vnimat ako staticke prekazky. Takze reakcie inych ucasnikov maju byt rovnake, maju sa prisposobit situacii.
Inak sa čudujem, že tí vodiči ešte brzdia..Osobne by ma nenapadlo rozlišovať plyn a brzdu, keby mi niečo vbehlo do vozovky..
Videl som to video uz skor (su to reklamy na bezpecnost) a nijak extremne ma to nedojalo. To casom zistis, ze ako to skutocne chodi... Potom uz ta to nerozplaka ver tomu.
setrim si slzy na tych, na ktorych mi skutocne zalezi, myslim, ze potom si uzijem dost smutku aj bez nejakeho videa..nie som hnusna ani bezcitna, jednoducho je to tak
@cathy nie som si ista, ci ti to velmi pomoze..niekedy zachrani cloveku zivot prave to, ze priputany nie je a vyleti z auta..
Každá havaria je spôsobená faktorom nepozornosti a nedodrziavanim predpisov