Najsprostejšiu ženskú na svete som stretol práve keď som si na Prifke podával sociálne štipendium. Tá asi chce všetkých od toho odhovoriť :/ Ja som s ňou doslova bojoval a nakoniec to aj tak vyšlo že by sme museli byť ešte o cca 5% chudobnejší aby som ho dostal
@tunidlo vieš že mám? keď som počula, že spolužiačka, ktorá býva len s matkou, ktorá dostáva o pár eur viac ako je minimálna mzda a z toho sa snažia vyžiť obe, nedostane sociálne štipko, lebo to nie je dostatočne málo.. no skoro ma vystrelo.... preto asi fakt tu človek nemá na sociálne štipko pokiaľ nie je čierny.. tí majú nárok ešte aj na lieky zadarmo.... no čo už...
Na prifke su tetusky velmi neprijemne. Uz len ked vkrocim do tych dveri, tak ta negativna energia v tejto miestnosti mi dava zabrat mojmu pacifistickemu mysleniu. Spoluziacka na prifke dostala stipko, ale o 50 E menej ako jej sestra, ktora je na pedagogickej a pritom obe maju rovnake financne podmienky
Maximum podla zakona mozes dostat 230 E, ale to by si musel byt uplna sirota hehe. Priemerne mavaju tak studenti tak okolo 100 E, niektori menej alebo viac... zalezi aku mate financnu situaciu v rodine.
vy sa tomu hovno rozumiete...ja som síce na Eube, mám sociálne štipendium 180 eur, lenže toľko doslova kokotín (pardón za výraz) som musela dokladovať, že dovidenia...takže, v prvom rade...príjem rodičov za predchádzajúci rok ( v mojom prípade 2010)...pokiaľ sú rodičia rozvedení, rozsudok súdu o stanovení výživného (pokiaľ bol rozvod pred rokom 2000, treba aj čestné vyhlásenie o tom, že výška výživného sa nemenila)....pokiaľ máš súrodenca, tak potrebuješ jeho potvrdenie o návšteve školy...ďalej, ak si zďaleka, tak potvrdenie ŽSR o výške cestovného...potom potvrdenie o trvalom pobyte celej vašej rodiny....mamy, babky, otca, brata...atď...ďalej potvrdenie daňového úradu, o tom, či si si za minulý rok podávala alebo nepodávala daňové priznanie( ty plus rodičia)....potvrdenie zo sociálnej poisťovne o tom, či tvojim rodičom boli alebo neboli na PN a tým pádom, či im neboli vyplácané tie dávky za práceneschopnosť..potom potvrdenie zamestnávateľa matky o náhradách za dočasnú práceneschopnosť v roku 2010, ďalej aktuálne potvrdenie úradu práce, sociálnych vecí a rodiny o poberaní prídavkov na nezaopatrené deti a ich výške vyplatenej za rok 2010 do dátumu vydania potvrdenia...a pokiaľ si aj ty minulý rok niekde brigádovala, treba to dokladovať a to by mlo byť asi všetko...pokiaľ máš nejakého dôchodcu v rodine, tak aj výšku jeho dôchodku, jednoducho, všetko, čo sa počíta do príjmov rodiny
@klaudiqaaa možno tým nedostala to štipko, že má školu blízko od domova, tým pádom nemusí cestovať a je len jedináčik...je jasné, že v takom prípade sa ani nemusí namáhať dostať to štipko
@tunidlo@suzzi zle ste ma pochopili... proste sa mi zdá absurdné aby niekto kto poberá skoro minimálnu mzdu a nemá žiaden iný príjem nemá právo na sociálne štipendium....
@klaudiqaaa videla som aj horšie prípady, ktoré to štipendium nedostali... ale tak niet sa čo čudovať, sme na SR:...hlavne že rómovia majú nové byty, ale 50% študentov musí mesačne dávať 150 eur na privát...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
@klaudiqaaa
Ty o tom očividne nemáš poňatia
Sorry, neviem sa vyjadrovať, myslel som výšku samotného štipendia
Čo to má s niekým čiernym? Neviem.
Ja poznám jediného človeka poberajúceho sociálne štipendium a ten čierny nie je.
165 eur