Ahojte, chcela by som sa opýtať či nemá niekto skúsenosť so sociálnym štipkom ale tak že sa posudzoval sám nie s rodičmi. Rodičia mi neprispievajú na školu a bývanie mám tiež vybavené ako podnájom, no len kvôli ich príjmom mi štipko vychádza veľmi malé.
A preto by som sa chcela posudzovať sama za seba bez nich no je asi potrebné zmeniť trvalý pobyt tak či s tým nemá niekto skúsenosť či je to naozaj nutné.
napíš referentovi,lebo sa pytas na naozaj špecifickú otázku a kým sa náhodou /ak vôbec/ nájde človek,čo bol v tvojej situácii,tak za ten čas ti už referent odpíše na mail
Musis si zmenit trvaly pobyt. Zober najomnu zmluvu a chod na obecny/mestsky urad, kde im nahlasis zmenu. Vypytaj si o tom aj potvrdenie (5 eur - netreba kolok) a sprav si kopie. Na studijnom im potom daj tu kopiu (ukaz im original)...
Už som zistila ako to je .. Musela by som zaráabať minimálne cca 200€ mesačne aby som sa sama posudzovala. No nie je to odveci? Keď sa posudzujem s rodičmi tak oni veľa zarábajú tak mi nevychádza a keď sa chcem sama tak zase málo zarábam. Máme to super zákony. A že vraj sociálne štipendium. Asi len pre bohatých..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
» studentskefinancie.sk/stipendium/zmen...
» studentskefinancie.sk/stipendium/dost...