Ahojte, máte niekto skúsenosti so sociálnym štipendiom? Aké sú podmienky na jeho získanie ? Mám šancu ho získať v prípade, že budem študovať tak 200 km od miesta bydliska, žijem len s mamou, ktorá je nezamestnaná? Aká je približná suma tohto štipendia? Vo
ja som ho dostala v prvom aj v druhom ročníku. A ako píšeš, že škola je 200km od tvojho bydliska a tvoja mamka nepracuje tak ho dostaneš. Sumu ti neviem povedať, ale ja som ho mala vo výške 195€ a to som cestovala 45km...
@semhamforas no ak bude brigádovať na čierno...vieš môže stratiť nárok na štipendium..ale to záleží od toho koľko bude zarábať, lebo oni pozerajú na príjmy celej rodiny za predchádzajúci rok..tak dajme tomu že bude poberať štipendium aj brigádovať ale na budúci rok už nemusí mať nárok na neho..my Ti tažko na to odpovieme nevyznáme sa v tom..treba preštudovať zákony prípadne napísať na ministerstvo školstva, síce ja som tam raz písala a odpoveď mi doposiaľ neprišla..
Vždy sa to berie za ten predchádzajúci rok. Ak ste boli v takej situácii aj minulý rok, tak určite ho dostaneš. A myslím, že by si ho dostala aj keby mama pracovala, pretože ťa živí len ona.
Výšku určuje škola podľa jej rôznych kritérii, ťažko povedať. Musíš sa spýtať na škole.
2
Blogy
Časák
Fórum
Foto
Ľudia
Nástenka
Videoblogy
Moje
Auto
BIRDZ
Teen Život
História+Mýty
Fun
Intímne
Kultúra
PC
Poradňa
PeniazeZdravieZávislosti
Svet
Škola
Šport
Technika
Zvieratá
« Vysoké školy
Diskusia, ktorú do rubriky Vysoké školy pridala používateľka mimi98, dnes 14:33
Sociálne štipendium
mimi980
Zareaguj!mimi98 18 ročné dievča, dnes 14:33
Ahojte, máte niekto skúsenosti so sociálnym štipendiom? Aké sú podmienky na jeho získanie ? Mám šancu ho získať v prípade, že budem študovať tak 200 km od miesta bydliska, žijem len s mamou, ktorá je nezamestnaná? Aká je približná suma tohto štipendia? Vopred ďakujem. (smajlík)
9 komentov
strommen24281
Zareaguj!strommen2428 20 ročný chalan, dnes 14:46
@mimi98 no podla toho jak pises si myslim ze dostanes ...a podla toho jak pises ...tak to mozno bude aj kolo 200 €/mesiac
miro0162
Zareaguj!miro016 20 ročný chalan, Rožňava, dnes 15:10
myslim, ze aj viac ako 200 by si mohol dostat... ale posudzuje sa minuly kalendarny rok...
miro0163
prepac...mohla...
zeriavka4
Zareaguj!zeriavka 19 ročné dievča, ako vždy zasnenáá.... , dnes 15:33
určite budeš dostávať štipendium ak predchádzajúci rok si bola v takejto situácii.aj 250 eur to môže byť..ja ho tiež budem dostávať
dushqa5
Zareaguj!dushqa 21 ročné dievča, V Krvavom Svete, dnes 15:36
ja som ho dostala v prvom aj v druhom ročníku. A ako píšeš, že škola je 200km od tvojho bydliska a tvoja mamka nepracuje tak ho dostaneš. Sumu ti neviem povedať, ale ja som ho mala vo výške 195€ a to som cestovala 45km... (smajlík)
@semhamforas školu zaujímajú príjmy za minulý rok. Čiže tento rok by teoreticky brigádovať mohol. Ale ten budúci rok by mu to už uznať nemuseli (jedine, že by túto skutočnosť zatajil)
@semhamforas ked zarobil tolko, ze musel podat danove priznanie, tak to nie je boh vie co... ako podat si ziadost moze, ale urcite sa mu nejaka ciastka odpocita, kedze rodinny prijem sa zvysil o ten jeho zarobok... oplati sa mu brigadovat akurat tolko, aby nemusel podat danove priznanie... chore to je...
Hm, ja sociálne budem tiež poberať. Ale to je vtipné, dostanem pár ečiek, a len z toho mám vyžiť? Dá sa to vôbec? Mestiť do 200-250€ intrák, stravu, cestovné a všetko. A pôjdem na brigádu, zarobím si a strhnú mi, bohovský systém.
@mimi98 jj, len s mamou, robí len aktivačné práce, rozvedení, otec výživné neplatí a ešte mi matka zahlásila, že mi výšku platiť nebude tak sa teším, jak to budem ťahať...
@thoilane utiahnut sa to da, ale zalezi ako daleko mas skolu, ako casto chces domov cestovat, ci ti nejaku stravu doma "nabalia", alebo ci budes chodit do jedalne, alebo restauracie kamos ma tak kolo 250€ a v pohodicke to utiahnut vie... len sa priprav, ze ak si podas ziadost v danom mesiaci, tak stipko vyplatia az v nasledujucom... cize si priprav nejaku rezervu na nejaky mesiac..
normalne vam zavidim, kt. budete poberat soc. stipko ja sa chystam na VS do CR a tam sa toho stipka tak skoro nedockam... az po roku prechodneho pobytu v CR... co uz, sama som tam chcela ist... ale myslim si, ze sa mi zubarina bude lepsie studovat v CR aj napriek financnej "nepodpore"...
@miro016 No PD-BA, casto cestovat sa nechystam, alebo sa nabalim dakomu do auta A neviem, v jedálni to ako je? Sú tam len obedy? A nevieš jak drahé a jedlé?
A tak, že o mesiac neskôr, to bolo aj na strednej, tak s tým rátam, tak si idem asi podať športku, aby som na t mala
@thoilane nabalit sa k niekomu do auta je dobre riesenie tak neviem, ja si skor varim sam, ale ze vraj u nas su obedy v pohode... len je tam vzdy naval... a my to mame tak, ze si nabijes isic...ked si kupis obed za 3,3€ tak z toho sa ti vrati 2€ ako dotacia statu na jedlo ci co ked kupis za nejake 2,20€ tak 1€...alebo tak nejak...ale viem, ze najest sa da za slusnu cenu
naco sportku? par hodin na nejakej brigade a mas po probleme...ale to uz je ina vec...
@miro016 Brigáda sa mi len na čierno oplatí a na to treba mať známych, čo ja moc nemám, lebo keď viac zarobím, okamžite to strhávajú a som tam, kde som
A tie obedy by mohli byť tak fajn, sem tam dačo ukuchtiť, sem tam sa ísť najesť (kto má stále variť a jesť špagety )
@thoilane nemusis len na cierno... ak tvoj rocny zarobok nepresahuje 50 % z 22,5 násobku živ. minima, co je asi 3500€ tak to danove priznanie podat nemusis(odporuca sa to, lebo ked podas, tak ti vratia to co ti z vyplaty zobrali na dan, ale potom ti strhnu zo stipka) a mas to fajn...snad som nepovedal hlupost...trochu sa o tom pohrab na nete a uvidis, ze mozes brigadovat, nemusis podat priznanie a mozes ziadat o stipko... jasne, urcite sa to da clovek sa nauci
@thoilane Môj otec platí výživné-100 eur... Myslíš, že by mi ho dali aj keď by mama dovtedy už pracovala napr. len na dohodu za menej ako je minimálna mzda? Lebo som počula, že jednej mojej známej ho dali asi tiež tak vo výške vyše 200 eur aj keď jej mama normálne pracovala, ale tiež bola rozvedená... Tak neviem..
@miro016 Bola som sa asi rok dozadu pýtať na tú sumu, čo môžem zarobiť, ale bolo to oveľa menej. Teraz brigádujem, budem asi len mesiac a myslím, že mi to ltt vyjde, aby nič nestrhli, zarobím zo 110€. Len neviem, či sa to teda mení tým, že idem na výšku, teda, že by som mohla viac zarobiť, alebo nie.
@mimi98 Hm, mne mal otec platiť len zo 700 SK ešte a matka niečo spomínala, že aj keby dala zvýšiť, tak jej to strhnú, tak sa čudujem tým 100€ (muhahaha jake scifi, aby mi foter toľko poslal xD ) A keď na dohodu, myslím, že áno, kamoškina mama tiež nejak tak robí, nemajú príjem, aby dosiahli minimum, tak dostáva štipko. Na nete je kalkulačka, kde sa dá vypočítať, koľko dostaneš, len neviem, či ja s ňou neviem robiť, alebo je pokazené, nejde tam zadávať údaje. Treba sa na úrade spýtať (aj keĎ tam mi tiež povedali dva krát a dva krát niečo iné, neviem či oni sami dačo vedia )
@thoilane na vyske sa posudzuje podla prijmu rodiny...takze aj tvojho... a posudzuje sa to hlavne z danoveho priznania(a tu sumu,kedy musis podat mam z netu, ale myslim, ze je to spravne)..ja som minuly rok tiez brigadoval, a zarobil som ovela viac ako ty a v pohode... na na uradoch sa neoplati toto pytat, lebo s tym velmi nerobia...to skor na studijnom...
ahojte, chcem sa spýtať že či je ročné zúčtovanie preddavkov na daň za kalendárny rok 2010 nutný k doloženiu o sociálne štipendium. Nestačí mi doklad o príjme za rok 2010 ? Stala sa totižto taká vec že z roboty mi ho už nemôžu poskytnúť kvôli tomu že som si "neskoro" respektíve "vôbec" nepodala žiadosť o ročné zúčtovanie (tá mala byť do 21.3. 2010) a dodatočne sa vraj spraviť nedá ,,,,ďakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Výšku určuje škola podľa jej rôznych kritérii, ťažko povedať. Musíš sa spýtať na škole.
2
Blogy
Časák
Fórum
Foto
Ľudia
Nástenka
Videoblogy
Moje
Auto
BIRDZ
Teen Život
História+Mýty
Fun
Intímne
Kultúra
PC
Poradňa
PeniazeZdravieZávislosti
Svet
Škola
Šport
Technika
Zvieratá
« Vysoké školy
Diskusia, ktorú do rubriky Vysoké školy pridala používateľka mimi98, dnes 14:33
Sociálne štipendium
mimi980
Zareaguj!mimi98 18 ročné dievča, dnes 14:33
Ahojte, máte niekto skúsenosti so sociálnym štipendiom? Aké sú podmienky na jeho získanie ? Mám šancu ho získať v prípade, že budem študovať tak 200 km od miesta bydliska, žijem len s mamou, ktorá je nezamestnaná? Aká je približná suma tohto štipendia? Vopred ďakujem. (smajlík)
9 komentov
strommen24281
Zareaguj!strommen2428 20 ročný chalan, dnes 14:46
@mimi98 no podla toho jak pises si myslim ze dostanes ...a podla toho jak pises ...tak to mozno bude aj kolo 200 €/mesiac
miro0162
myslim, ze aj viac ako 200 by si mohol dostat... ale posudzuje sa minuly kalendarny rok...
miro0163
prepac...mohla...
zeriavka4
Zareaguj!zeriavka 19 ročné dievča, ako vždy zasnenáá.... , dnes 15:33
určite budeš dostávať štipendium ak predchádzajúci rok si bola v takejto situácii.aj 250 eur to môže byť..ja ho tiež budem dostávať
dushqa5
Zareaguj!dushqa 21 ročné dievča, V Krvavom Svete, dnes 15:36
ja som ho dostala v prvom aj v druhom ročníku. A ako píšeš, že škola je 200km od tvojho bydliska a tvoja mamka nepracuje tak ho dostaneš. Sumu ti neviem povedať, ale ja som ho mala vo výške 195€ a to som cestovala 45km... (smajlík)
@semhamforas školu zaujímajú príjmy za minulý rok. Čiže tento rok by teoreticky brigádovať mohol. Ale ten budúci rok by mu to už uznať nemuseli (jedine, že by túto skutočnosť zatajil)
A tak, že o mesiac neskôr, to bolo aj na strednej, tak s tým rátam, tak si idem asi podať športku, aby som na t mala
naco sportku? par hodin na nejakej brigade a mas po probleme...ale to uz je ina vec...
A tie obedy by mohli byť tak fajn, sem tam dačo ukuchtiť, sem tam sa ísť najesť (kto má stále variť a jesť špagety )
@mimi98 Hm, mne mal otec platiť len zo 700 SK ešte a matka niečo spomínala, že aj keby dala zvýšiť, tak jej to strhnú, tak sa čudujem tým 100€ (muhahaha jake scifi, aby mi foter toľko poslal xD ) A keď na dohodu, myslím, že áno, kamoškina mama tiež nejak tak robí, nemajú príjem, aby dosiahli minimum, tak dostáva štipko. Na nete je kalkulačka, kde sa dá vypočítať, koľko dostaneš, len neviem, či ja s ňou neviem robiť, alebo je pokazené, nejde tam zadávať údaje. Treba sa na úrade spýtať (aj keĎ tam mi tiež povedali dva krát a dva krát niečo iné, neviem či oni sami dačo vedia )