Ahojte všetci, som tu zaregistrovaná iba od včera a videla som tu ankety a fóra o Rómoch a tak...priznávam sa k tomu, že som pôvodom Rómka, adoptovali ma a žijem s novou rodinou. Myslím, že za to nemôžem a mám slušné vychovanie vďaka rodine, v ktorej žije
my nie sme rasisti..len neznášame špinavú bandu degenerovaných povaľačov ktorí žíjú z daní pracujúcich občanov..nezáleží na farbe pleti alebo pôvode ale na tom, ako sa správaš
presne ako pises - nemozes za to, ako kto si sa narodila
je tu plno bielych, ktorych nemozu ostatni zniest, lebo su arogantni, hlupi, drzi, prilis vtipni (no ano, aj @hnisavica ma svojich odporcov na birdzi), pekni alebo cokolvek...
takze mas take iste sance najst si tu kamosov ako ktokolvek iny
tie diskusie co tu su...to je celkom ina tema podla mna...ludia nemaju radi romov, ktori nerobia, su hlupi a nezlepsuju sa...poznam sam viacerych romov, ktori ziju ako bieli a nemam pocit, ze by niekto ich mal menej rad preto, ze su romovia. skor mozno naopak - ludia su radi, ze vidia Roma, ktory narusa ten klasicky nazor na nich a vazia si ho o to viac.
Ahoj ... vitaj na birdzde ...z toho čo píšeš sa zdáš byť milá Ja si vážim všetkých ľudí, bez ohľadu na ich pôvod atď... Záleži predsa na srdci človeka... a nemám rada ľudí, čo odsudzuju podľa pôvodu človeka, či nejakej etnickej skupine bez toho aby si všimali iné vlastnosti človeka. Poznám všeliakých ľudí ... aj dobrých aj zlých ... a poznám aj Rómov čo mi dosť ublížili, ale na druhej strane mám strašne dobrú kamarátku Rómku, ona a cela jej rodinka, súrodenci sú takí zlatučkí, a v ich spoločnosti sa cítim úplne fajn.
Rómka, alebo nie. je to jedno, pokiaľ si normálna, tak sa s tebou budú baviť všetci.. jasné najde sa pár zadubencov, čo ťa bude vždy označovať ako ciganu a pod.. ale tých si netreba všímať, si riešia komplexy podľa mňa..
na farbe pleti nezáleží, poznám veľa ľudí, čo sa správajú ako najposlednejší cigán z osady a je biely..
Ale mi tu nie sme rasisti. ak nebudeš robiť bordel na tejto zemi tak proti tebe nikto nič nebude mať problém sú tý ľudia ktorí robia zle(nejdem to rozpisovať to ti stačí sa pozrieť do včerajšej ankety
A ináč šikulka že si tu len deň a už si založila fórum aj s názvom a dobrím textom
Pre ludi co si myslia ze ci je tato diskusia FAKE?
Chcel by som vediet ako ste na to prisli, pretoze by ma to velmi zaujimalo :/ V poslednej dobe sa tu pise uz skoro na kazdu aj normalnu diskusiu ze je fake.
Fake su skor prispevky kde pisete do kazdej diskusii "fake" :o
Neviem síce, na akých ľudí natrafíš, ale myslím, že sú tu (väčšinou) "normálny" ľudia. Teda takí, ktorým to nebude vôbec vadiť, resp. nikomu by nemalo...
@mufmuf ked som si precitala tvoj prispevok tak mi prislo neskutocne luto, ze taka mila baba ako ty musi riesit nieco taketo... A aj ked tu vsetci v tom vidia len fake, mne pride strasne nespravodlive, ze by ta mal niekto odsudit len za to, ze si Romka bez toho aby ta spoznal. Okrem toho vidno, ze medzi tych Romov o ktorych tu boli zakladane diskusie nepatris... Uz len podla pravipisu je vidno, ze urcite mas vzdelanie a napr. ja som poznala dost Romov, ktory boli skveli ludia a dalo sa na nich spolahnut takze ak ta niekto odsudi len preto ze si Romka tak ten clovek ti fakt nestoji za to... A ocenujem tvoju odvahu, ze si to takto napisala, aj ked si riskovala, ze ta niektori hned odsudia...
@tenario lebo akonahle niekto, kto sa zaregistroval na birdz par dni dozadu alebo dnes a nie je tu uz aspon stvrt roka a opovazi sa zalozit temu, ktora riesi nejaky problem a nie iba zistuje, co sme mali na ranajky alebo inu banalitu (nevravim, ze ma tie banality nezaujimaju, mam ich rad), tak je to hned fake...nechapem celkom tu logiku, ale asi tak to beru vsetci. a tiez ma to uz celkom sere, forum je plne samych "fake" a "fail"
@tenario ja fakt nechapem ludi, ktori sa za kazdu cenu zapajaju do kazdej diskusie a vo vacsine pripadov slovom "FAKE"... ja ked to slovo niekde pocujem az mi pride nevolno ved ked sa mi nieco nepaci, alebo mi ta diskusia pride primitivna tak sa proste nevyjdarim a necham ostatnych, ktorych to zaujima nech si diskutuju, no nie?
@mufmuf si človek ako každý iný a diskusie o rómoch na Birdz neber ako smerodajné,v nich si ľudia vybíjajú svoje pocity nespravodlivosti a pod.
hlavne sa neospravedlňuj, ako keby bola farba pleti nejakým prehreškom. Buď sama sebou a ľudia ťa budú hodnotiť podľa vlastností nie podľa farby pleti. A tí, čo hodnotia podľa farby pleti...však o tých ani nestoj, nech sú ti ukradnutý a ak sa tu objavia nejaké urážlivé komenty voči tvojej osobe, tak o tom neváhaj napísať.
Nehanbi sa za to čo si, hanbi sa tých ostatných. Tvrdíš o sebe, že si slušne vychovaná a máš spôsoby. Normálni (podotýkam to normálni) ľudia si to hneď všimnú a nebudú ťa nikam škatuľkovať.
"vďaka" tým menej prispôsobivým rómskym občanom trpia aj takí ako si ty a to je dosť zlé, pretože väčšina Slovákov je tak sprostých, že zbadajú róma a hneď škatuľkujú..čiže.. buď naďalej taká aká si, tých sprotých ľudí si nevšímaj
nejde o Rómov osobne, skôr o to, ako sa väčšina z nich správa neznášam síce škatuľkovanie, ale fakt väčšina z nich sú lenivci mysliaci si, že sú páni sveta česť výnimkám
pokiaľ si Rómka a si taká, aká tvrdíš, máš môj rešpekt (nie preto, že vychovaný Róm je vzácnosť, aj keď aj to je pravda, ale skôr preto, že vychovaných ľudí si vážim bez ohľadu na rasu/národnosť/vierovyznanie...)
pokiaľ nie si Rómka, a len sa chceš robiť zaujímavou... no tak si piča, a to som ti ešte pekne povedala lebo z takých vecí sa sranda nerobí
neznášam slovo "fake"... Nejaká nová móda, prve sa do bežnej reči dostali veci ako omg, omfg, wtf (aneb skur*ené skratky), teraz super "cool" (-dalšie slovo, ktoré mi vadí...sme slováci! (tu mi pripomenulo - Slota je debil) slová typu fake, fail, ktoré vás tiež po čase omrzia a potom príde ďalší a další americký "boom". Začínam mať pocit, že ochvílu budeme naozaj chodiť na "beer" (inak, celkom fajn reklama.)
@mufmuf Poznam tolko prihorenych ludi, co su "bieli", takze si nemyslim, ze to je "len o farbe". A aspon posobis, ze vies pravopis , co je tu urcite plus .
fake fake fake, všetko je podľa vás fake nieste aj vy sami? jak zo strojovne dpč.... same fake jak na bežiacom páse
btw, nič si z nich nerob, oni sami nevedia čo sú .... asi sú "fake"
PRESNE ako povedal @ pubertslatinocelny v prvom príspevku... do každého priveľmi inteligentného ale nejak inak zvýhodnenejšieho či nezvýhodnejšieho sa budu všetci priemerní, ktorých serie že sú priemerní, navážať
vie aj ja som mala kamarátky rómky a boli super, vôber ani neohovárali, veľmi som ich mala rada. Oni bývajú v Šajdíkových Humencoch ale aká škoda, že som ich nevidela 8. rokov. To ti poviem, rómovia sú veľmi vynimoční ľudia. Tak buď veľmi hrdá na to čo si.
Vytaj na Birdzi a nech sa ty tu darí. Prajem ti veľa šťastia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
, ale neviem prečo mi to tu zaváňa Fake-om
boze uz mi to leze riadne na nervy
presne ako pises - nemozes za to, ako kto si sa narodila
je tu plno bielych, ktorych nemozu ostatni zniest, lebo su arogantni, hlupi, drzi, prilis vtipni (no ano, aj @hnisavica ma svojich odporcov na birdzi), pekni alebo cokolvek...
takze mas take iste sance najst si tu kamosov ako ktokolvek iny
tie diskusie co tu su...to je celkom ina tema podla mna...ludia nemaju radi romov, ktori nerobia, su hlupi a nezlepsuju sa...poznam sam viacerych romov, ktori ziju ako bieli a nemam pocit, ze by niekto ich mal menej rad preto, ze su romovia. skor mozno naopak - ludia su radi, ze vidia Roma, ktory narusa ten klasicky nazor na nich a vazia si ho o to viac.
..len dufam, ze teraz si tu nikto z nas nechce urobit blbov..
na farbe pleti nezáleží, poznám veľa ľudí, čo sa správajú ako najposlednejší cigán z osady a je biely..
A ináč šikulka že si tu len deň a už si založila fórum aj s názvom a dobrím textom
len tak dalej
Chcel by som vediet ako ste na to prisli, pretoze by ma to velmi zaujimalo :/ V poslednej dobe sa tu pise uz skoro na kazdu aj normalnu diskusiu ze je fake.
Fake su skor prispevky kde pisete do kazdej diskusii "fake" :o
I keď, uznávam dobrý pravopis.
Neviem síce, na akých ľudí natrafíš, ale myslím, že sú tu (väčšinou) "normálny" ľudia. Teda takí, ktorým to nebude vôbec vadiť, resp. nikomu by nemalo...
boze ludia...
A prečo dávam "normálnu" odpoveď? Lebo "nenormálne" ma "nebavia", neviem, mala som dať niečo od veci, alebo sa hrať na rasistu, alebo čo?
@strangelady pretoze prve slovo si dala za FAKE tak preco davas na fake otazku normalnu odpoved , ked je to podla teba fake?
@mrcionka a este ked to sem napise 10 ludi hned za radom :/
hlavne sa neospravedlňuj, ako keby bola farba pleti nejakým prehreškom. Buď sama sebou a ľudia ťa budú hodnotiť podľa vlastností nie podľa farby pleti. A tí, čo hodnotia podľa farby pleti...však o tých ani nestoj, nech sú ti ukradnutý a ak sa tu objavia nejaké urážlivé komenty voči tvojej osobe, tak o tom neváhaj napísať.
vy ste rovno boli stredne hviezdy birdzu
Nehanbi sa za to čo si, hanbi sa tých ostatných. Tvrdíš o sebe, že si slušne vychovaná a máš spôsoby. Normálni (podotýkam to normálni) ľudia si to hneď všimnú a nebudú ťa nikam škatuľkovať.
"vďaka" tým menej prispôsobivým rómskym občanom trpia aj takí ako si ty a to je dosť zlé, pretože väčšina Slovákov je tak sprostých, že zbadajú róma a hneď škatuľkujú..čiže.. buď naďalej taká aká si, tých sprotých ľudí si nevšímaj
Ale proti rómom, ktorí sa snažia, nemám nič, skôr ich obdivujem, že sa správajú inak ako ostatní.
Takže by mi bolo jedno, že či si píšem s rómom, bielym alebo aj číňanom, nemám proti žiadnej farbe pleti nič
fake
pokiaľ si Rómka a si taká, aká tvrdíš, máš môj rešpekt (nie preto, že vychovaný Róm je vzácnosť, aj keď aj to je pravda, ale skôr preto, že vychovaných ľudí si vážim bez ohľadu na rasu/národnosť/vierovyznanie...)
pokiaľ nie si Rómka, a len sa chceš robiť zaujímavou... no tak si piča, a to som ti ešte pekne povedala lebo z takých vecí sa sranda nerobí
A,je to neskoro hrať sa na nechápavú keď to ľudia pred tebou pochopili a vyjadrili sa.
@tenario !!!!!
A k téme,nevadí.Nikto nevie,akých má predkov,aj najbelší beloch má možno prapraprapra babku rómku
a prečo by malo vadiť že si rómka? jedna z mojich naj kamošiek je rómka a patrí medzi naj ludí akých poznám
čiže vitaj na birdzi
nech si kto si je mi to jedno a myslim ze kazdy na to pride ked bude neskoro
lebo kazdy clovek je vo svojej podstate krasny
vitaj na birdzi a medzi nami
A na farbe mi nezáleží...
si adoptovana a to vdaka rodine ktora ti chce dat novy a lepsi zivot kasli na ludi ktory su rasisti a hlavne debili a zi si zivot aj ked si romka
btw, nič si z nich nerob, oni sami nevedia čo sú .... asi sú "fake"
PRESNE ako povedal @ pubertslatinocelny v prvom príspevku... do každého priveľmi inteligentného ale nejak inak zvýhodnenejšieho či nezvýhodnejšieho sa budu všetci priemerní, ktorých serie že sú priemerní, navážať
Vytaj na Birdzi a nech sa ty tu darí. Prajem ti veľa šťastia.