Neviem ci ste sa stihli docitat, co sa deje v Amerike - ovplyvnit to moze nas vsetkych. Celkom ma zaujima co sa to v skutocnosti odohrava, tak pokial ma niekto nejake info, ze co to je, naco toje, preco to je - tak by ste to sem mohli popisat. Moja anglic
SOPA a PIPA su ovela komplexnejsie zakony ako to co tu uz bolo spominane. Rozhodne je tam toho prilis vela na to aby to tu niekto vypisoval. To co sa tu uvadzalo je len spicka ladovca.
Ovela horsie veci je napriklad, ze USA chce mat moznost blokovat pristup aj na stranky, ktore su hostovane na serveroch v inych krajinach (a teda ktore nespadaju pod USA jurisdikciu). Samotne odkazovanie na stranky, ktore obsahuju obsah porusujuci autorske prava ma byt trestne.
Dalsia vec je, ze velku vahu prenasaju na hostingove spolocnosti, ktore maju blokovat stranky uz pri sebemensom podozreni, ze by mohli obsahovat copyrightovany obsah. (teda je na nich ci to zablokuju, alebo nie - ale v pripade, ze nezablokuju, tak pri pripadnom sudnom spore s nimi bude jednane ako so spolupachatelmi)
cele je to len akasi zasterka...amici chcu ovladnut este aj net(kedze vacsina velkych firiem sidli v USA),aby tam uz ludia nemohli hocico davat,resp. aby to bolo pod kontrolou...
@ravenna13 v tomto su amici specificky...ako myslim ich vladu a tych blbcov,co to tam cele riadia...ale tak co uz...ale podla mna to nema sancu prejst,cize netreba robit poplach...
@onetouch : nj, len im treba jemne naznacit, ze toto uz trosku prehnali ... a btw, chcu zatvarat plagiatorov? tak to si pozriem, ze kam na to by im ani vsetky väznice sveta nestačili
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
to ze dakto zablokuje wikipediu predycham ... casom.
ale ak dakto zablokuje yt asi ma JEBNE.
Google v USA
Ovela horsie veci je napriklad, ze USA chce mat moznost blokovat pristup aj na stranky, ktore su hostovane na serveroch v inych krajinach (a teda ktore nespadaju pod USA jurisdikciu). Samotne odkazovanie na stranky, ktore obsahuju obsah porusujuci autorske prava ma byt trestne.
Dalsia vec je, ze velku vahu prenasaju na hostingove spolocnosti, ktore maju blokovat stranky uz pri sebemensom podozreni, ze by mohli obsahovat copyrightovany obsah. (teda je na nich ci to zablokuju, alebo nie - ale v pripade, ze nezablokuju, tak pri pripadnom sudnom spore s nimi bude jednane ako so spolupachatelmi)
███ ██████ ██ ████ ██ ████ ██████ ██ ████ ██ ████ ██████ ██ ████ ██ ████ ██ ████ ██ ████ ██ ████ ██ ████ ██.
This comment has been found in violation of H.R. 3261, S.O.P.A and has been removed.
@ravenna13