ahojte, ja som mala už pred cca rokom a pol kont. šošovky a neboli dobre. nevedela som si ich vybrať z očí, a zahmlieval sa mi zrak. musela som ich hneď dať von ( mooja mama mi ich dávala von). teraz si chcem znova kúpiť, lebo no viete...leto, slnečné oku
neviem, či sa to môže, ale kašlem na to - odporúčam tento e-shop » www.kontaktne-sosovky-lacno.sk/... a objednaj si aj nejaké to balenie jednodňových, kým sa to naučíš nasadiť a vybrať.
u očnej si šošovky nekupuj, cez eshop ťa to vyjde aj o nejakých 40% lacnejšie. a akú si mala predtým značku?
ak chceš ušetriť na roztoku, tak na opláchnutie stačí fyziologický roztok (nacl), ten nám nosí teta z nemocnice čiže originál roztok používam "len" na dezinfekciu, teda v tom ich mám v púzdre uložené.
Najlepšie sú jednodenné, ak ich budeš nosiť každučký deň lepšie asi dvojtýždňové... najlepšia značka čo mi najviac vyhovovala je Acuvue No a roztok je jedno, ja rozdiel nevidím No a to že si ich nevieš vytiahnuť, to už je len tvoja nešikovnosť Musíš trénovať Ale môže to súvisieť aj so šošovkami pravdaže... Ale poradiť sa s očným je to najlepšie čo môžeš spraviť
Určite choď k očnej. Mala by ti dať týždennú vzorku zadarmo alebo za nejakú symbolickú cenu, aby si si vyskúšala. Nie každý typ ti sadne. Mne napríklad Air Optix nesedeli vôbec, chcela som si vyškriabať oči ako to bolelo...ale Acuvue mi sedia a nemám s nimi problém žiadny...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
no a šošovky, to by ti mal odporučiť oftalmológ (oficiálne, i keď ja som sa rozhodol, že kašlem na to a nosím všelijaké šmejdy)
roztok to je jedno, ale opti-free express bol pre mňa doposiaľ najvhodnejší
neviem, či sa to môže, ale kašlem na to - odporúčam tento e-shop » www.kontaktne-sosovky-lacno.sk/... a objednaj si aj nejaké to balenie jednodňových, kým sa to naučíš nasadiť a vybrať.
u očnej si šošovky nekupuj, cez eshop ťa to vyjde aj o nejakých 40% lacnejšie. a akú si mala predtým značku?
a vieš aké zakrivenie a priemer potrebuješ??
3mesačné - » www.kontaktne-sosovky-lacno.sk/detail-115-opti...
1dňové - » www.kontaktne-sosovky-lacno.sk/detail-9-soflen...
roztok - » www.kontaktne-sosovky-lacno.sk/detail-93-renu-...
ak chceš ušetriť na roztoku, tak na opláchnutie stačí fyziologický roztok (nacl), ten nám nosí teta z nemocnice čiže originál roztok používam "len" na dezinfekciu, teda v tom ich mám v púzdre uložené.
roztok hocijaky
keď som bola u očnej pre šošovky prvýkrát, tak mi dala symbolicky zaplatiť 20 e.... neviem či sa dá nejako....